Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ennakkoluulot

Aloittaja -:)lauri, tammikuu 26, 2019, 01:53:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Karikko - helmikuu 28, 2019, 09:32:21
Lainaus käyttäjältä: Xantippa - helmikuu 28, 2019, 09:26:58
Lainaus käyttäjältä: Karikko - helmikuu 28, 2019, 09:10:53
Oikeastaan on mielenkiintoista kokeilla, ovatko ihmiset ominen tekojensa "vapaita tekijöitä" vai reaktiivisia toimijoita. Aika vaikutusalttiilta vaikuttaa.

Ihan hyvähän se on, että ihmiset reagoivat toisiinsa ja heihin voi vaikuttaakin. Surullinenhan sellainen maailma olisi, jossa jokainen junnaa vain omaa rataansa sivuille vilkuilematta ja omaa asiaansa ajaen.

T: Xante


Niin, no sellaista ihmisten maailmaa ei varmaan ole. Muutenhan Hitlerin suosio olisi jäänyt tulematta.

Jokainenhan voi käsittää "vaikuttamisen" omalla tavallaan, etenkin nykyään, kun keinot on monet. Että ajatteleeko sen olevan negatiivista manipulointia vaiko vaikka mukavaa, yhteistä hyvän hakemista.

T: Xante

safiiri

Niin ja ajatteleeko joku niin, että olisi jotenkin hyväksi, arvostettavaa tai hedelmällistä olla olematta vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja "kyetä" pitämään ajattelunsa puhtaana muiden vaikutuksesta. Ainakin sekä tiede että taide ovat vuorovaikutuksen yhteistyön ja toisten tekemän pohjalta ponnistaen kehittyviä. Myös ne Suuret Nerot pohjaavat pitkälti aiempaan ja jo tehtyyn, vaikka antavatkin sitten siihen suuren oman panoksensa.

Nykyään käsittääkseni yhä enenevässä määrin uskotaan edistymisen ajattelussa, tieteessä, taiteessa, yhteiskunnassa olevan kollaboraation tulosta. Tieto on kollaboratiivisesti tuotettua ja syntyy vuorovaikutuksessa muiden ja maailman (ei edes pelkästään ihmisten) kanssa. Toisaalta ajatellaan, että tietoa ja merkityksiä tuotetaan vuorovaikutuksessa, joka samalla muuttaa todellisuutta. Luo sitä.