Kirjoittaja Aihe: SOTE - ilman sarvia ja hampaita?  (Luettu 814 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Renttu

  • Konkari
  • ***
  • Viestejä: 961
  • Epäilyttävä henkilö
Vs: SOTE - ilman sarvia ja hampaita?
« Vastaus #30 : Maaliskuu 13, 2019, 20:39:51 »
Ketjun ensimmäiselle sivulle laittamani linkkikooste sisältää enemmän kuin riittävästi uutisointia, kaikesta mahdollisesta Soteen liittyen.

Lyhyesti tiivistettynä Keskusta halusi uuden maakuntahallintomallin, ja Kokoomus Sote-bisneksen (Mukaan lukien "valinnanvapaus", joka oli Kokoomuksen hanke). Nämä kaksi ovat periaatteessa eri hankkeita mutta ne niputettiin yhteen, koska jutun junailu edellytti Keskustan ja Kokoomuksen muodostamaa hallitusta. Siis kaksi valtavaa, perustavaa laatua olevaa yhteiskunnallista projektia, joita vyöryttävät sellaiset herrat kuin Vanhanen, Katainen, Stubb, Sipilä... Mikä kaikki voisikaan mennä pieleen?!

Mutta mitä tällä foorumilla tapahtuukaan? Sotea ja maakuntamallia on väännetty 12 vuotta, mutta täällä on porukkaa joka muka luulee olevansa yhteiskunnallisesti valveutunutta, ja sitten kehtaa vielä tässäkin vaiheessa kysellä, että mikä se Sote nyt oikein oli, ja mikä maakuntamalli? "Kertokaa nyt, kun ei ole auennut"!

Joku märkäkorva kehtaa vielä kirjoittaa joistain "propagandalinkeistä", vaikka ne ovat kaikki virallisia uutislähteitä, monipuolisesti ja eri näkökulmista poimittu.

Sietäisitte hävetä. Jos ei ole vieläkään valjennut, että mitä se sote ja maakuntahallinto tarkoittavat, niin tässä kohdassa teidän kannattaa vakavasti miettiä, miten helvetin pihalla te olette kaikesta muustakin.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 13, 2019, 20:41:47 kirjoittanut Renttu »
Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta -Marcus Aurelius

Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut - Cao Cao

Poissa Saares

  • Vakiojäsen
  • **
  • Viestejä: 419
Vs: SOTE - ilman sarvia ja hampaita?
« Vastaus #31 : Maaliskuu 14, 2019, 22:04:34 »
Kova on vääntö Sotesta.
Eduskunnan suhteet Soten ovat joitain 99 - 100 epäluottamus ensimmäisenä.
Tarvitaan selkeytystyötä todella merkittävästi jotta Sote menisi läpi. Ei tarvita kuin vakavasti sairastuneita eduskunnassa - muutama, niin voimasuhteet ovat mitä ovat.
Annettaisiin seuraavalle hallitukselle Sote paketti rusetin kanssa ja muutama kuukausi sovitteluaikaa, niin sitten voisi olla Sote myönteisempi ilmapiiri lakeja säätävissä elimissä.

Muisto Keijo Kullervo
Riippuu paljon silloisista hallituspuolueista. Ovatko vallassa ne puolueet jotka kynsin hampain vastustivat edesmennyttä ehdotusta. Tuskin Krista Kiuru mahdollisena vetäjänä saa montakaan puolelleen nykyisistä hallituspuolueista.