Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Talousuutisia

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 23, 2022, 09:42:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hayabusa

^
Tuleekohan Purrasta uusi Viinanen? Vihattu, mutta myös kunnioitettu ja jopa rakastettu henkilö, joka teki sen mitä oli pakko.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

-:)lauri

Purra hoitaa mielestäni peeärrän paljon taitavammin kuin Soini. Kun Soinille selvisi, että vaalilupauksia ei voida pitää, Soini pakeni kritiikkiä ulkomaille. Purra on toistaiseksi ymmärtänyt paremmin ettei omat kritisoi lainkaan niin voimakkaasti kuin oppositio tarkoittaen, että kun ei turhaan hötkyile niin alkaa vaikuttamaan valtionaiselta omiensa silmissä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun omat ovat jo turtuneet oppositiokritiikkiin. Purran yksi seuraavista isoista koetinkivistä on tietysti se, kuinka pahasti pakolliset leikkaukset osuu omiin ja kuinka hyvin tämä osa omista, on omaksunut selityksen, että edellisen hallituksen syytä.

Eli ainakin tällä hetkellä vaikuttaa vielä vahvasti, että Purra pelaa kuin ei olisi ensimmäistä kertaa ministerinä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Karikko


Poliitikot eivät halua ymmärtää taloutta, tai ainakin siltä näyttää.

He ymmärtävät kyllä poliittisia toimia ja miten ihmisiä saadaan omalle puolelle, tai ainakin he siihen pyrkivät.

Kansakaan ei taida oikein olla kiinnostunut talouden perusteista, kun oma kukkaro on kunnossa, tai vaikka ei olisikaan.

Voi siis olla hyvä tutustua hieman talouden tuntijoihin ja siihen mitä mieltä he ovat.

""Omistuksien myyminen lienee hieman samantapainen asia, jos maajussi myy lehmät pois saadakseen hienon ja nykyaikaisen navetan, niille lehmille, jotka on myyty.""

>>>

Suomalaisen mielestä pörssi on havittelua, uhkapeliä ja spekulaatiota. Kaikki voi romahtaa minä hetkenä hyvänsä. Pankkitilillä olevalla rahalla on sentään varma ja turvattu arvo, ajattelee suomalainen. Suomalaiselle olisi syytä kertoa, että asia on täysin päinvastoin.

Raha on pelkkää kuvitelmaa, ihmisten antamia lupauksia toisilleen. Rahan arvo romahtaa heti, kun riittävän moni ei usko sen arvoon.

Osakkeet taas ovat omistusosuuksia jostakin todellisesta ja tuottavasta. Koneista, tehtaista, toimintatavoista, keksinnöistä, resepteistä ja suosikkibrändeistä.

Suomalaisia ei kuitenkaan voi syyttää ajattelun puutteesta, sillä suomalaiset ajattelevat paljon. Erityisen paljon he ajattelevat velkaantumista. Suomi lienee maailman ainoa maa, jossa kansalaiset ovat huolestuneempia valtion velasta kuin jalkapallomenestyksestä.

Yhdellä googlauksella kävisi ilmi, että Suomi on yksi harvoista Euroopan valtioista, joilla on enemmän omaisuutta kuin velkaa. Suomi on kirkkaasti nettovelaton, samassa kastissa Norjan ja Luxemburgin kanssa.

Ruotsissa velkaa ei pelätä. Ruotsalaisilla kotitalouksilla on tuloihin nähden valtavan paljon enemmän velkaa kuin suomalaisilla.

Ruotsalaisilla on myös paljon enemmän sijoituksia. Heidän sijoitustensa tuotto on keskimäärin suurempi kuin velkojen korko, mikä vääjäämättä vaurastuttaa ruotsalaisia entisestäänkin.

https://yle.fi/a/74-20049757

Lukutaitoiset ruotsalaiset vaurastuvat juuri siitä syystä, että eivät kammoksu velkaa, vaan pikemminkin himoitsevat velkaa. Jonka he sitten ahkerasti ja lukutaitoisesti sijoittavat.

Suomessa on yhä ihmisiä, joiden mielestä valtion tulisi myydä omistamansa pörssiosakkeet ja maksaa myyntirahoilla valtion velkoja pois. Jos tavoitteena on kohentaa valtion taloutta, tässä ei ole mitään järkeä. Valtio kun saa lainaa selvästi halvemmalla kuin osakkeiden todennäköinen tuotto on, jopa halvemmalla kuin nuo alati rikastuvat ruotsalaiset.
a4

#123
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 19, 2023, 12:38:20
Lainaus käyttäjältä: Brutto - syyskuu 19, 2023, 12:30:58
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 19, 2023, 12:26:21
Miten se pakotepolitiikka etenee? Saksa onnistui ajamaan itsensä taantumaan, käytännössä se tarkoittaa pikemminkin tehtaiden siirtämistä Amerikkaan.

Puheet energian hintakatosta loppuivat kokonaan. Otaksuttavasti johtajuus tarkoittaa, että oikein hölmöjen puheiden jälkeen mennään piiloon ja sammutetaan mikit. Ihme kyllä Rooster viitsii vieläkin käydä mölisemässä 'talousuutisista' täällä, vaikka rummutus näistä viisaista päätöksistä katosi kuin pieru Saharaan. Nyt me ostamme venäläistä kaasua Intiasta tulevista tankkereista kaksinkertaisella hinnalla ja teeskentelemme, ettemme tiedä tuotteen alkuperää.

Tshekeissä oli taas laajoja mielenosoituksia hallituksensa politiikkaa vastaan, kun maassa on nähty 18 % inflaatiolukuja. Taloyhtiöni pienituloisemmat osakkaat ovat helisemässä, koska ihmiset joutuvat yhtäkkiä maksamaan kaksinkertaista hintaa yhtiön vanhoista korjaus- ja investointilainoista korkojen pompattua. Poliitikot teeskentelevät, etteivät he tiedä mistä keskuspankin koronnostot johtuvat. Varmaan se on jokin luonnonvoima taustalla, joka vaikuttaa.

Joo, myydään Ukraina Venäjälle niin asiat ovat taas hyvin. Muutaman vuoden päästä voimme antaa Viron, Latvian ja Liettuan Venäjälle korvaukseksi havasta öljystä.

Brutto siellä taas vinkuu asioista, joista ei ole koskaan tiennyt mitään, ja joista hän ei opi mitään: suuri osa Ukrainasta oli jo myyty amerikkalaisille suuryrityksille -ne vain eivät pääse hyödyntämään 'investointejaan', koska pappa-Biden meni kavereineen liian pitkälle valitessaan käsin uutta poliittista johtoa, syöksi maan sisällissotaan ja aiheutti Venäjän intervention sen tuloksena.

Minä en tosin tiedä, miten venäläisen öljyn ostaminen välikäsien kautta kalliimmalla auttaa isänmaallista eetostasi, mutta kerro sinä, kun tekopyhyys ei niin haittaa valehtelevaa ja kaikesta tietämätöntä naamaasi.
Itse olen maallikkona siinä käsityksessä että Ukrainassa Neuvostoliiton korruption läpipaskomaa maata oli venäläistetty monella muullakin tapaa, myös holodomor-kansanmurhalla, mutta Yhdysvallat onnistui silti länsimaistamaan Ukrainan venäläismielisen hallituksen. Venäjä turvautui sille tuttuun sisällissodan lietsomiseen sekä Krimin valtaamiseen, maassa joka suuntautui kohti länsimaisuuden turvaavaa ydinaseistettua Natoa ja vahvan talousalueen EU-jäsenyyttä.
Lopulta tilanne eskaloitui Venäjälle tuttuun pelotteluun ja erikoisoperaatioon vaihtamaan tankeilla pullikoivan maan hallinto ja sen lässähtäessä ajauduttiin täysimittaiseen sotaan uhreineen.
Lännen aseavulla ja Venäjän tuhoutuvalla armeijalla, sodasta muodostui käänteinen Vietnam, proxy-sota suurvaltojen välille. Tai yhä jatkuva käänteinen Korean sota tulitaukoineen.
Länsi toimitta aseapua, Venäjä aseistettua tykinruokaa.
Ukrainan yrittäessä länsimaistua kohti hyvinvointia ja modernia kehitystä sekä purkaa korruptiota päästäkseen EU-maaksi. Pohjois-Korean suuntaan taantuvan öljymafiaeliitin johtaman Venäjän pelätessä globaalia vihreää siirtymää enemmän kuin kansalaistensa tapattamista valloitussodassa, maassa jonka Venäjä voimiensa tunnossa imperialistisena suurvallan jäänteenä mieltää omaksi maakseen. Kiinan valmistautuessa kuppaamaan Venäjästä oman alusmaansa tai Ukrainaakin suuremman laajennuksen valtiolleen.

Laika

#124
Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 21, 2023, 20:09:17
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 19, 2023, 12:38:20
Itse olen maallikkona siinä käsityksessä että Ukrainassa Neuvostoliiton korruption läpipaskomaa maata oli venäläistetty monella muullakin tapaa, myös holodomor-kansanmurhalla, mutta Yhdysvallat onnistui silti länsimaistamaan Ukrainan venäläismielisen hallituksen.

Onnistuihan se -vääräuskoiset vain eivät taaskaan halunneet länsimaalaistua niin kuin A4 sivistystä tottuneesti maailmaan vieneenä länsimaalaisena olisi toivonut. Onneksi demokratianlevittäjien reseptiin kuului myös länsimaalaistaa holodomor-kansanmurhaajat, jotka olisivat muuten mieluummin jatkaneet siihenastista vääräuskoisten elämäänsä kodeissaan kuten aiemminkin valitsemansa vääräuskoisen presidentin ja oppimattoman hallituksen johtamassa maassa. Demokratian lähetystyön hyveellisyyttä ei pidäkään mitata koskaan sen lopputulemien saati lainmukaisuuden, vaan lähetystyön jalouden ja demokraattisten periaatteiden perusteella.

Älä välitä, kaikki venäläisyyden läpipaskomat maat maailmalla ovat ilmaisseet oman näkemyksensä sinun näkemykseesi nähden, kuten Brasilia, Kiina, Intia, Meksiko, lähi-idän maat ja puoli afrikkaa. Noista maista löytyy paljon kultivoitunutta ymmärrystä länsimaisille arvoillesi. Vaikka etpä sinä vääräuskoisten maiden asioita pahemmin seuraile, jotta olisit koskaan kuullut siitä. Siellä luetaan päivittäin lehdistä aivan vääränlaisia uskonnollisia tekstejäkin, muistetaan historia väärin ja käytetään kummallisia kirjaimia.

Lainaa...
The little garden, he educated them, cannot defend itself by building a wall. Why? "Because the jungle has a strong growth capacity, and the wall will never be high enough in order to protect the garden."

So, what's the solution? Then came the punch line: "The gardeners have to go to the jungle. Europeans have to be much more engaged with the rest of the world. Otherwise, the rest of the world will invade us, by different ways and means."

https://www.aljazeera.com/opinions/2022/10/17/josep-borrell-eu-racist-gardener

Yksi asia vielä:

Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 21, 2023, 20:09:17
Itse olen maallikkona siinä käsityksessä

Kyllä minä tiedän, että olet siinä käsityksessä. En vain käsitä mitä varten toistelet tietämättömyyttäsi tietona niille ihmisille, jotka ovat lukeneet ja tietävät aiheesta paljon enemmän kuin sinä.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Saares

Unohditko luottelossasi Venezuelan? Taannoisen mallimaan?

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/talous/a/d0b8175e-614a-493c-8f3d-17914084b0f4Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni tilastokeskuksen mukaan huhti–kesäkuun aikana 58 prosenttia vuodentakaisesta. Myönnettyjen rakennuslupien määrä puolestaan laski 62 prosenttia.

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell näkee, että näin suureen laskuun tulisi reagoida myös valtiotasolla, jotta ongelmat eivät laajene tai pitkity.
...
Rakentaminen muodostaa kokonaisuudessaan Suomen bruttokansantuotteesta yli 7 prosenttia ja rakentamisen investoinnit 15 prosenttia. Alan ongelmat peilautuvat myös valtion talouteen.

Mitä enemmän säästetään rakennusluvissa, sitä parempi. Emme kestä velkarahalla rakentamista. Nyt maksetaan velkoja, kerätään käteistä ja sitten vasta rakennetaan. Tämä on vasta alkua, kaikki ymmärtävät ettei tämmöinen entisenlainen velaksi ja velalla rakentaminen ole tervettä. Vaaditaan vielä lisäkiristyksiä.

Rakennusalan laman aiheuttama työttömyys hoituu pakottamalla nuo laiskurit töihin ja sitten on keinovalikoimassa vielä maahanmuuton kiristäminen.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 19, 2023, 14:54:34
^
Tuleekohan Purrasta uusi Viinanen? Vihattu, mutta myös kunnioitettu ja jopa rakastettu henkilö, joka teki sen mitä oli pakko.


Ei taida tulla vaikka hyvältä valehtelijalta hänkin vaikuttaa. Viinanenhan hävisi vetonsa aikoinaan, kun kertoi, ettei devalvaatiota tule ja jo samalla viikolla devalvoitiin.


Purran huijaus lienee ihan harkittua- nykyään vain joku "lehtineekeri tutkii nuokin.  Usein valheen tarkoitus onkin tilapäinen ja julkinen, mutta jälkeenpäin sitä ei pidetä kovin pahana syntinä..

Haukkuessaan ammattiliitoja ahneudesta purra tuli haukkuneeksi koko kapitallista järjestelmää., mutta sitä hän ei tietenkään tunnusta..

>>>

PURRA puhui Kojamon omistusosuuksista samassa yhteydessä, jossa hän kertoi perussuomalaisten tavoitelleen hallitusneuvotteluissa työmarkkinajärjestöjen verovapauksien karsimista.

– On harmillinen takaisku, että Säätytalolla emme saaneet näiden kytkyorganisaatioiden pääomatuloja verotettavaksi. Siitäkin tulisi vuosittain ihan mukava summa helpottamaan alijäämien pienentämistä. Työmarkkinajärjestöt kun lasketaan yleishyödyllisiksi yhteisöiksi, monien suursäätiöiden ohella, ja niinpä niitä koskee tällainen hillitön verovapaus. Perussuomalaiset on vuosia ajanut sen lopettamista ja pääomatulojen verolle panemista, Purra sanoi.

Purra sanoi, että useat samat tahot, "jotka kovaäänisesti vastustavat hallituksen toimia", ovat taloudellisestikin "kytkettyjä nykytilanteeseen".

– Esimerkiksi se tosiasia, että veronmaksaja maksaa vuosittain valtavat summat asumistukea yhtiölle, jonka ay-liitot omistavat ja jotka puolestaan maksavat rahaa vasemmistopuolueille, unohtuu turhan usein. Lisäksi muutokset asumistukijärjestelmään vaikuttavat tähän kytkyyn, todennäköisesti myös yhtiöiden voittoihin.

Purran väite Teollisuusliitosta Kojamon suurimpana omistajana ei pidä paikkaansa. Todellisuudessa Teollisuusliitto on Kojamon neljänneksi suurin omistaja 6,5 prosentin osuudella. Omistusten markkina-arvo on noin 138 miljoonaa euroa.

Kojamon suurin omistaja on Heimstaden Bostad, joka on ruotsalainen asuntosijoitusyhtiö. Elokuun lopussa se omisti Kojamosta noin 20 prosenttia. Heimstaden Bostad omistuksen arvo oli elokuun lopussa noin 424 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Kojamo sai uuden suuromistajan – taustalla norjalainen kiinteistömiljardööri

Toiseksi suurin omistaja on eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen noin 8,3 prosentin osuudella. Kolmanneksi suurin omistaja on työeläkeyhtiö Varma noin 7,8 prosentin osuudella.

PURRA kertoo IS:lle tarkoittaneensa lausunnollaan sitä, että Teollisuusliitto on ay-liitoista suurin Kojamon omistaja.

Huono muotoilu, Purra myöntää.

"
Huono muoto

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009879283.html

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 25, 2023, 17:48:48
Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/talous/a/d0b8175e-614a-493c-8f3d-17914084b0f4Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni tilastokeskuksen mukaan huhti–kesäkuun aikana 58 prosenttia vuodentakaisesta. Myönnettyjen rakennuslupien määrä puolestaan laski 62 prosenttia.

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell näkee, että näin suureen laskuun tulisi reagoida myös valtiotasolla, jotta ongelmat eivät laajene tai pitkity.
...
Rakentaminen muodostaa kokonaisuudessaan Suomen bruttokansantuotteesta yli 7 prosenttia ja rakentamisen investoinnit 15 prosenttia. Alan ongelmat peilautuvat myös valtion talouteen.

Mitä enemmän säästetään rakennusluvissa, sitä parempi. Emme kestä velkarahalla rakentamista.


Kaikki rakentaminen tehdään ja on tehty "velkarahoilla"  yleensä on jollakin voinut olla pieni alkupääoma, mutta pankkien antamilla lainoilla rakennetaan.

Systeemihän on selkeä pankki tekee tilin lainaajalla ja kirjoittaa siihen lainasumman jota lainaaja maksaa sekä myös korkoa sille summalle. Mitään velvollisuutta pankilla ei ole osoittaa, että sillä on myöntämälleen lainalle takuita, eli se tekee rahaa tyhjästä.  Pankeilta vaaditaan vain pieni omavaraisuus-aste muutama prosentti.

Velanottoja tekee siis tuon lainan todelliseksi maksaessaan sitä korkoja ja kuolletuksia. Summa-summarum, ilman näitä velkajärjestelyjä ei rakentamista juurikaan tapahtuisi.

Velkarahoilla rakentaminen kestetään oikein hyvin niin kauan, kun yhteiskunta toimii kohtuullisesti ja tuottaa samalla kaikenlaista.  Sitä paitsi raha on aina jonkun velkaa jollekin toiselle.

Kottikärryillä seteleitä ei vielä tarvitse kuljetella.

Laika

#129
Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 21, 2023, 20:09:17

Linkitän sinulle historiakurssimme jatko-osan tänne, vaikka tuskinpa taaskaan vastaat omaan huuteluusi.

LainaaKatya Sedgwick
@KatyaSedgwick
·
Jun 30, 2020
I like how they are all screaming RACIST at me. I grew up Jewish in the Soviet Union. Do you think your little witch hunt is going to scare me away?

https://twitter.com/katyasedgwick
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

a4

Lainaus käyttäjältä: Karikko - syyskuu 26, 2023, 10:19:25
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 19, 2023, 14:54:34
^
Tuleekohan Purrasta uusi Viinanen? Vihattu, mutta myös kunnioitettu ja jopa rakastettu henkilö, joka teki sen mitä oli pakko.


Ei taida tulla vaikka hyvältä valehtelijalta hänkin vaikuttaa. Viinanenhan hävisi vetonsa aikoinaan, kun kertoi, ettei devalvaatiota tule ja jo samalla viikolla devalvoitiin.


Purran huijaus lienee ihan harkittua- nykyään vain joku "lehtineekeri tutkii nuokin.  Usein valheen tarkoitus onkin tilapäinen ja julkinen, mutta jälkeenpäin sitä ei pidetä kovin pahana syntinä..

Haukkuessaan ammattiliitoja ahneudesta purra tuli haukkuneeksi koko kapitallista järjestelmää., mutta sitä hän ei tietenkään tunnusta..

>>>

PURRA puhui Kojamon omistusosuuksista samassa yhteydessä, jossa hän kertoi perussuomalaisten tavoitelleen hallitusneuvotteluissa työmarkkinajärjestöjen verovapauksien karsimista.

– On harmillinen takaisku, että Säätytalolla emme saaneet näiden kytkyorganisaatioiden pääomatuloja verotettavaksi. Siitäkin tulisi vuosittain ihan mukava summa helpottamaan alijäämien pienentämistä. Työmarkkinajärjestöt kun lasketaan yleishyödyllisiksi yhteisöiksi, monien suursäätiöiden ohella, ja niinpä niitä koskee tällainen hillitön verovapaus. Perussuomalaiset on vuosia ajanut sen lopettamista ja pääomatulojen verolle panemista, Purra sanoi.

Purra sanoi, että useat samat tahot, "jotka kovaäänisesti vastustavat hallituksen toimia", ovat taloudellisestikin "kytkettyjä nykytilanteeseen".

– Esimerkiksi se tosiasia, että veronmaksaja maksaa vuosittain valtavat summat asumistukea yhtiölle, jonka ay-liitot omistavat ja jotka puolestaan maksavat rahaa vasemmistopuolueille, unohtuu turhan usein. Lisäksi muutokset asumistukijärjestelmään vaikuttavat tähän kytkyyn, todennäköisesti myös yhtiöiden voittoihin.

Purran väite Teollisuusliitosta Kojamon suurimpana omistajana ei pidä paikkaansa. Todellisuudessa Teollisuusliitto on Kojamon neljänneksi suurin omistaja 6,5 prosentin osuudella. Omistusten markkina-arvo on noin 138 miljoonaa euroa.

Kojamon suurin omistaja on Heimstaden Bostad, joka on ruotsalainen asuntosijoitusyhtiö. Elokuun lopussa se omisti Kojamosta noin 20 prosenttia. Heimstaden Bostad omistuksen arvo oli elokuun lopussa noin 424 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Kojamo sai uuden suuromistajan – taustalla norjalainen kiinteistömiljardööri

Toiseksi suurin omistaja on eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen noin 8,3 prosentin osuudella. Kolmanneksi suurin omistaja on työeläkeyhtiö Varma noin 7,8 prosentin osuudella.

PURRA kertoo IS:lle tarkoittaneensa lausunnollaan sitä, että Teollisuusliitto on ay-liitoista suurin Kojamon omistaja.

Huono muotoilu, Purra myöntää.

"
Huono muoto

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009879283.html

Eikä siinä vielä kaikki.

Lisäksi Kojamon merkityksen paisuttelu kaatuu näihin lukuihin:
Kojamolla on yli 37 000 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kojamo
Vakinaisesti asuttuja vuokra-asuntoja oli
vuoden 2020 lopulla kaikkiaan noin 953 000

https://tilastokeskus.fi/til/asas/2020/01/asas_2020_01_2021-10-14_fi.pdf

Lisäksi hiljattain A-studiossa joku ammattiliittojyrä väitti että ammattiliitoille kyllä kävisi persujen kinuama verovapauden poisto yleishyödyllisiltä yhteisöiltä ja niiden pääomatulojen verottaminen mutta työnantajapuolen säätiöt eivät haluaisi sellaista, eli nämä ulkoparlamentaariset oikeistopuolueiden rahoittajat ja tukijat. Pata kattilaa soimaa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/10422e1d-dadf-43c8-bf34-d3590e3b7681

a4

Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 26, 2023, 15:39:26
Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 21, 2023, 20:09:17

Linkitän sinulle historiakurssimme jatko-osan tänne, vaikka tuskinpa taaskaan vastaat omaan huuteluusi.

LainaaKatya Sedgwick
@KatyaSedgwick
·
Jun 30, 2020
I like how they are all screaming RACIST at me. I grew up Jewish in the Soviet Union. Do you think your little witch hunt is going to scare me away?

https://twitter.com/katyasedgwick
Ukrainalla näyttää olevan melko kiihkonationalistinen menneisyys, omassa "kansallisessa heräämisessään", ja sen perintöä nykyisessäkin kulttuurissaan ja sodassaan, milloin natseja ja milloin venäläisiä tai muita alueitaan vallanneita naapureitaan vastaan.
CIA näemmä rahoitti maltillisinta demokratiamyönteistä siipeä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainalaisten_nationalistien_järjestö

Juutalaisen venäjää puhuvan presidenttinsä suulla Ukraina näyttää nyt suuntautuvan kohti EU-vaatimukset täyttävää länsimaisuutta tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja demokratian suuntaan - Naton ydinasesateenvarjon alle suojaan. Vaikka öljymafian johtama suurvaltahalukas Venäjä luulee sitä rikkaamman Euroopan olevan täynnä homonatseja.

Tämänhetkinen ukrainalaisten suuri saavutus on ollut saattaa Venäjän armeija puolustuskannalle ja onnistua etenemään puoli vuotta valmistelluilla Venäjän puolustuslinjoilla, melko vajavaisella länsiaseiden tuella. Nopeampi eteneminen vaatisi länsiaseistusta joka eskaloisi nopeammin kohti ydinsotaa, mutta itse kannatan riskin ottamista sen suhteen.
Lisäksi Ukrainan armeijaa eikä yhteiskuntaa ole vielä länsimaistettu pois korruptiosta ja tykinruokafilosofiasta.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 26, 2023, 18:41:18
Lisäksi hiljattain A-studiossa joku ammattiliittojyrä väitti että ammattiliitoille kyllä kävisi persujen kinuama verovapauden poisto yleishyödyllisiltä yhteisöiltä ja niiden pääomatulojen verottaminen mutta työnantajapuolen säätiöt eivät haluaisi sellaista, eli nämä ulkoparlamentaariset oikeistopuolueiden rahoittajat ja tukijat. Pata kattilaa soimaa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/10422e1d-dadf-43c8-bf34-d3590e3b7681

Jos kaikki maksaisivat pääomatuloveroa, niin sen voisi laskea kolmeen prosentiin!
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Laika

#133
Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 26, 2023, 19:35:34
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 26, 2023, 15:39:26
Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 21, 2023, 20:09:17

Linkitän sinulle historiakurssimme jatko-osan tänne, vaikka tuskinpa taaskaan vastaat omaan huuteluusi.

LainaaKatya Sedgwick
@KatyaSedgwick
·
Jun 30, 2020
I like how they are all screaming RACIST at me. I grew up Jewish in the Soviet Union. Do you think your little witch hunt is going to scare me away?

https://twitter.com/katyasedgwick
Ukrainalla näyttää olevan melko kiihkonationalistinen menneisyys, omassa "kansallisessa heräämisessään", ja sen perintöä nykyisessäkin kulttuurissaan ja sodassaan, milloin natseja ja milloin venäläisiä tai muita alueitaan vallanneita naapureitaan vastaan.
CIA näemmä rahoitti maltillisinta demokratiamyönteistä siipeä.

Ilmaisetko ironiaa?

Kai ymmärrät, miksi kysyn? Koska joko ilmaiset ironiaa, tai sitten avoimesti yrität pestä täällä puhtaaksi sitä, miten CIA ryhtyi tukemaan ukrainalaista OUN:ää vielä kun saksalaisten 'demokratiamyönteiset' kollaboraattorit alueella olivat tekemiensä joukkomurhien jälkeen menneet etenevää puna-armeijaa piiloon siviilien keskuuteen, ja toteuttivat terrorikampanjoita amerikkalaisten lukuun vuodesta 1946. Se ei ole kovin yleisesti tunnettua, mutta samalla tavoin tietyt saksalaisosastot jatkoivat taistelua kauan Pauluksen armeijakunnan antautumisen jälkeen Stalingradissa. Katsohan kun on ensin ampunut tarpeeksi siviilejä maakuoppiin ja tahallaan tapattanut sotavankinsa, ei kannata olla  häviävällä puolella avoimesti. Yhdet loikkivat piiloon ja toiset aloittavat lyhyen uransa itsemurhapommittajana.

Alan epäillä sinun heittäneen keskustelumme lekkeriksi tahallasi. Jollet ole, niin perustietämyksesi historiasta täytyy olla täysin olematon.

A4 ei harjoita tiedonhakua wikipediaa pidemmälle. Anna kun isi tulee taas pyyhkimään pyllyn. CIA:n oma asiakirja:

LainaaA second problem was the war record of some anti-Communist Ukrainians. The struggle between the Wehrmacht and Red Army awakened and inflamed ancient rivalries and hatreds in Ukraina; many Ukrainians despised Poles and Jews as well as Soviet Communists. Ukrainians served in the German army and had been linked to Nazi atrocities on the Eastern Front.
Motivations and reliability were final SSU concerns. Quinn considered the Ukrainians "adroit political intriguers and past master in the art of propaganda"...

'Propagandan ja juonittelun mestareita'. Kuulostaapa tutulta! Yhteenveto käy entistä mielenkiintoisemmaksi, kun mennään henkilöihin ja nimiin:

LainaaAradi also met Mykola Lebed, a fierce nationalist and key figure in the Ukrainian liberation movement. Lebed, one of the founders of the Organizacya Ukrainskych Nationaltiv, or Organization of Ukrainian Nationalists (OUN), served as the foreign minister of Zakordonne Predstavnytstvo UHVR or Foreign Representation of the Ukrainian Supreme Liberation Council. ...Poland sentenced him to death (later commuted to life in prison) for his involvement in the assassination of the Polish Minister of Interior in 1934. ...

Stefan Bandera was not a member of R-33, but was another personality -perhaps the personality of the Ukrainian emigre community- that had to be recognized. According to an OSS report of September 1945, Bandera had earned a fierce reputation for conducting a "reign of terror" during World War II. He led ther largest faction of OUN ... Both factions participated in terrorist activities against Polish official before the war, and Ukrainian nationalists allied themselves with their Nazi "liberators" during the first days of Operation Barbarossa in 1941.

https://www.cia.gov/readingroom/docs/STUDIES%20IN%20INTELLIGENCE%20NAZI%20-%20RELATED%20ARTICLES_0015.pdf

Ei kestä kiittää. Jouduin translitteroimaan otteet itse, koska alkuperäinen dokumentti käyttää kuvaformaattia, ja tunnetusti epärehellisyytenne palstalla on sikäli kaikenkattava, että teeskentelette myös kykenemättömyyttä lukea linkitettyä materiaalia annetusta lähteestä.

Bandera on kenties kuuluisin natsi, jota Ukrainassa palvotaan nyt. Tunnen hyvin operaatio Barbarossan, koska tein siitä ensimmäisen tutkielmani jo peruskouluikäisenä. Tuo pdf -tiedosto on muuten CIA:n vuonna 1998 julkaisema -kauan ennen kuin toimistossa älyttiin, millaista pr:ää he tarvitsisivat ja mikä olisi huonoa pr:ää vuonna 2023. Käytännössä dokumentti kuvailee, kuinka CIA alkoi sodan jälkeen tukea terroristitoimintaa nykyisen Ukrainan alueella rahoittamalla alueen natsikollaboraattoreita. Tätä toimintaa a4 kutsuu 'demokratiamyönteiseksi'. Meillä kätellään tunnettuja natseja avoimissa tilaisuuksissa.

LainaaThe Soviet Union's demand for repatriating all its citizens suspected of war crimes and collaboration with the Nazis complicated Aradi's and Holtsman's work with the Ukrainians while they established initial contacts with OUN and ZPUHVR. American acquiescence in the Soviet demand would damage realtions with the Ukrainians. American refusal, on the onther hand, would damage relations with the USSR in Germany.

Amerikkalaiset tiesivät jo 1946, että Bandera oli sotarikollinen ja natsikollaboraattori.

LainaaAradi concluded that "if it should be decided not to use these people and their organization for intelligence purposes, it would be better to arrest not only Bandera, but all the leaders whose names and whereabouts are known to us".
Headquarters disagreed with Aradi's assessment, and indeed had never put much credence in the "intelligence" the Ukrainians were providing. The Central Intelligence Group recognized that Bandera's extradition to the Soviet Union would be a blow to the underground movement, but noted that his organization "is, as the field agrees, primarily [original emphasis] a terrorist organization.

Adolf Hitler oli varmaan demokratian suuri suojelija a4:lle. Ilmanko levitystyö toimii taas vanhaan malliin epärehellisyyden, sabotaasin ja petosten turvin. Ja kaikki alkaa kirjoittamalla ensin historia uusiksi ja tekemällä näistä fasisteista 'demokratian puolustajia'. OUN oli mukana murhaamassa satojatuhansia juutalaisia, ukrainanpuolalaisia ja kommunisteja saksalaisten mestareidensa puolesta rakentaessaan rotupuhdasta Ukrainaa, ja sinä kutsut heitä 'maltillisimmaksi demokratiamyönteiseksi siiveksi'.

Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 26, 2023, 19:35:34
Tämänhetkinen ukrainalaisten suuri saavutus on ollut saattaa Venäjän armeija puolustuskannalle ja onnistua etenemään puoli vuotta valmistelluilla Venäjän puolustuslinjoilla, melko vajavaisella länsiaseiden tuella. Nopeampi eteneminen vaatisi länsiaseistusta joka eskaloisi nopeammin kohti ydinsotaa, mutta itse kannatan riskin ottamista sen suhteen.

Itse olen sillä kannalla, että a4:n tapaiset isänmaan puolustajat pitäisi lähettää eturintamaan juoksemaan ukrainalaisten pakkovärvättyjen sijasta, niin vastenmielisimmän ja mitättömimmän aineksen harjoittama suunsoitto saataisiin vihdoin vastaamaan tekemisensä tasoa sen sijasta, että nyt rintamalle lähetetään 16-vuotiaita poikia kuolemaan näiden nojatuoliritareiden moraalisen impotenssin puolesta. Kun mainitsen siitä asianosaisille, niin Rooster saa valitettavasti ämmämäisen reaktion ja juoksee itkemään toiseen huoneeseen.

En voi toivoa kuin pelkkää epäonnea kaikille yrityksillenne.

Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 26, 2023, 19:35:34
Lisäksi Ukrainan armeijaa eikä yhteiskuntaa ole vielä länsimaistettu pois korruptiosta ja tykinruokafilosofiasta.

On sinulla saatana otsaa. Se on vähän kuin nämä NATO-viisaat muutenkin: koskaan eivät ole itse suorittaneet yhtään offensiivia modernia armeijaa vastaan taistelukentillä missään, mutta ovat kovia neuvomaan miten muiden pitäisi sellainen tehdä.

Pitäisi länsimaalaistaa aivosi uusiksi.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

a4

#134
https://kantapaikka.net/index.php/topic,2302.msg184696.html#msg184696

En usko että sinulle tuli yllätyksenä imperialististen suurvaltojen likainen peli jossa kilpaa haalittiin myös natsien tietotaitoa itselle ja rahoitettiin terroristeja sun muita ääriryhmittymiä.
Venäläinen ase on ollut jo vuosikymmeniä myös kapinallisten ja terroristien suosiossa, ja sitä käytetään laajalti konflikteissa eri puolilla maailmaa.
https://yle.fi/a/3-7000509
Mihail Kalashnikov otti Sturmgewhristä hyvin suoria vaikutteita, jopa käyrän tankolippaan.
https://www.ts.fi/uutiset/577543


Ukrainalla on synkkä historia kiihkonationalistienkin tavoitellessa itsenäisyyttä myös globaalin juutalaisvihan ja etnisten puhdistusten avulla sekä suurvaltojen pelinappuloina.

Nyt Ukraina haluaa Natoon turvaan venäläistämiseltä ja länsimaistua kommunistisesta kehitysmaasta EU:n jäsenvaatimusten mukaiseksi sivistysvaltioksi.