Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Talousuutisia

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 23, 2022, 09:42:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hayabusa

Jahas, jotain on sovittu.
Reuters: Uniperin kriisiin saatu neuvotteluratkaisu
Sakut saavat siivun Uniperista ja Tytti sankarittaren viitan - ja artisti maksaa!
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Laika

#31
Lainaus käyttäjältä: a4 - heinäkuu 21, 2022, 08:14:20
^
Ymmärtääkseni Venäjä pakotti Saksan pelastamaan kaasuvarastonsa

Minulla on asiasta toisenlainen ymmärrys, mutta en aio haaskata aikaani tässä. Tarjoamani tieto kun ei kuitenkaan olisi tarpeeksi isänmaallista tyydyttääkseen epistemologiset tarpeesi.

Saat puolestani olla missä uskossa hyvänsä haluat sen suhteen, kumpi kaupalliset ja omaisuudensuojaa koskevat sopimuksensa on maiden välillä rikkonut.

Helsingin Sanomista täytyy tosin todeta erikseen, että aiemmin esille nostamani Torvisen kolumni 'faktoineen' jo osoitti minulle puoluepoliittisen linjan, jonka lehti on valinnut. Ilmeisesti helsinkiläiset toimittajat mielellään uskottelevat itselleen, että amerikkalainen demokraatti esiintyy jotenkin edukseen amerikkalaisesta konservatiivista (ja siinä Torvinenkin muistuttaa pelottavalla tavalla amerikkalaista demokraattia), kukaties antaa journalistille kaupunkilais-vasemmistolaisen hohteen vielä. Oli vasemmisto miten menneen talven kauraa poliittisessa kentässä hyvänsä.

Tänä päivänä maailmassa on erityisen katkeraa vapautua poliittisista illuusioistaan. Ihminen lajina on kulkemassa kohti tappiotaan, mistä huolimatta monet haluavat yhä uskoa nykyisten voimien joukossa seisovan moraalisia voittajia niiden ollessa kiinni toistensa kurkussa.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - heinäkuu 22, 2022, 12:06:42
Jahas, jotain on sovittu.
Reuters: Uniperin kriisiin saatu neuvotteluratkaisu
Sakut saavat siivun Uniperista ja Tytti sankarittaren viitan - ja artisti maksaa!

Tytti on kovin optimistinen, eikä rahat kuulemma ole "vielä kadonneet, ovathan ne taseessa.

Artisti on tässäkin tapauksessa veronmaksaja, joka hoitanee homman omaa vyötään kiristämällä.

Miljardit on kuitenkin käytännössä menetetty ja lisää menetetään. Uniperi ei tulevaisuudessa jaa osinkoja pitkään aikaan- saksan oli pakko tehdä sopimus, mutta fortum ei tuosta hyödy mitään. Menettää kyllä ja tulevaisuudessa ei tuottoa ole ellei venäjäpakotteet poistu. Sellaista ei ole näköpiirissä.
>>>>


8 miljardin ratkaisu
Tuppurainen kertoi Fortumin informoineen omistajaohjausosastoa kahdeksan miljardin ratkaisua todeten, että pääomistajana oltiin tietoisia siitä, että yhtiön hallitus tällaisen ratkaisun tekee. Ministeri luonnehti ratkaisua siinä tilanteessa välttämättömäksi.

– Koska Uniper oli ajautumassa välittömiin maksuvaikeuksiin. Kysymys on mittavasta rahoituksesta, mutta jos sitä vertaa koko Fortum-konsernin viime vuoden liikevaihtoon, joka oli yli 112 miljardia euroa, niin 8 miljardia tässä liikevaihtokokonaisuudessa on toki paljon, mutta ei ehkä aivan mahdottoman paljon. Ja näitä rahoja ei olla menetetty minnekään. Tämä osakaslaina ja tämä takaus ovat edelleen positiivisena Uniperin taseessa, ne ovat saatavia, josta Fortum varmasti tulee pitämään kiinni.

>>>

Siellä ne ovat taseessa tiukasti, eikä niitä pirukaan sieltä irrota- lähimpinä vuosikymmeninä.

Liikevaihto on eri asia, kun voitto ja suurin osa fortumin liikevaihdosta oli uniperin kautta tullutta.

Laika

Lainaus käyttäjältä: Laika - heinäkuu 22, 2022, 23:07:18
Lainaus käyttäjältä: a4 - heinäkuu 21, 2022, 08:14:20
^
Ymmärtääkseni Venäjä pakotti Saksan pelastamaan kaasuvarastonsa

Lisään nyt vielä yhden asian, vaikka faktapohjalta asiassa onkin ehdottoman kiellettyä puhua: meikäläisessä lehdistössä on yleisesti ottaen varsin vaikeaa löytää yhtä vääristelystä vapaata lausuntoa, milloin uutinen jollain tapaa käsittelee Venäjän ja EU:n kaupallisia suhteita.

Esimerkiksi HS:

LainaaVENÄJÄN valtion kaasuyhtiö Gazprom on jo katkaissut kaasun tulon useisiin EU-maihin, muun muassa Suomeen toukokuun lopussa. Syynä oli se, että maat eivät suostuneet maksamaan kaasustaan toimitusehtojen vastaisesti ruplissa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008960407.html

Jos sen voi vääristellä, niin Helsingin Sanomat vääristelee sen. Venäjä tietysti vaatii maita 'maksamaan kaasustaan toimitusehtojensa vastaisesti', koska sitä ennen venäläisten kaasuyhtiöiden tilit oli yksinkertaisesti tyhjennetty elektronisesti. Nuo ruplaperusteiset ehdot toisin sanoen tulivat voimaan siksi, että venäläiset eivät suostu toimittamaan kaasua eurooppaan ilman maksua. Ne varmistavat, että toimittaja saa rahansa.

Tarvitaan aivan ainutlaatuista logiikkaa selittämään asia niin päin, että nyt Venäjä rikkoo toimitusehtojaan, kun se haluaa toimituksistaan maksun.

Ei sinunkaan siitä tarvitse pitää. Mutta paskanjauhamisen isänmaallisin kriteerein voisi silti lopettaa.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - heinäkuu 22, 2022, 12:06:42
Sakut saavat siivun Uniperista ja Tytti sankarittaren viitan - ja artisti maksaa!

Silloin joskus kun kuulin, että Fortum ostaa Uralilta huonokuntoisia voimaloita ja lupasi kunnostaa ne priimakuntoon, tiesin että jotain on vialla. Johto sai pian valtavat optiot ja sitten hankittiin Uniper.

Kaikissa otettiin valtavat riskit koska otiot ja palkkiot. Jos menee pieleen, ei tarvitse itse maksella. Nämä ihmiset pelailivat rulettia toisten rahoilla ja löivät all-in punaiselle kakkoselle.

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-12548435Vaasan yliopiston rahoitusalan professori Timo Rothoviuksen mielestä energiayhtiö Fortumilta pitäisi kieltää Skandinavian ulkopuolisten investointien teko.

– Olemme nähneet, että he eivät pysty tekemään järkeviä investointeja Skandinavian ulkopuolelle, niin kielletään se heiltä, Rothovius ehdottaa Ylen haastattelussa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

Hyvä Tytti!
- minä ja Hanna Wass
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

Karikko


Tytillä ei ollut osaa eikä arpaa tässä uniperin jutussa, kun vei viestin, etteivät Suomen veronmaksajien rahkeet riitä saksan talouksien lämpiminä pitämiseen.

Oleellista on fortumin touhu ja millä nuo venäjän ja saksan seikkailut on rahoitettu- no veronmaksajan pussista nekin.

Uniper ostettiin vuonna 2018 päätös siitä tehtiin 2017 "sipilähän silloin oli vallassa ja "tase töihin mielilauseitaan.

Tase on ollut töissä ja huvennut siinä sivussa.

Uniperi on ongelma edelleen sillä se saa periä vain yhdeksänkymmentä prosenttia kaasun ostohinnassaan, eli kaasunmyynti on takuudella tappiollista toimintaa-hamaan tulevaisuuteen.

Kattaako muu toiminta sitten tuon, se jää nähtäväksi, muta todennäköisen vaikeaa se on.


Menneiden avulla tikulla silmään päättäjiä ja johtoa, jotka nauttivat bonuksia.

>>>>
Fortum on myynyt viime vuosina vakaita toimintojaan yli 16 miljardilla eurolla. Miljardit hupenivat kuitenkin saksalaiseen riskiyhtiöön ja avokätiseen osingon­maksuun.


FORTUM sai varat Uniperin hankkimiseksi vuosina 2014–2015, kun se myi Suomen, Ruotsin ja Norjan sähkönsiirto­toiminnot. Fortum sai sähkö­verkkojen myynneistä yhteensä noin 9,5 miljardia euroa.

Fortumin yritysmyynnit eivät kuitenkaan päättyneet tähän.

HS:n laskelmien mukaan Fortum myi vuosina 2014–2021 omistuksiaan kaikkiaan yli 16 miljardilla eurolla. Sähköverkkojen jälkeen suurimmat yksittäiset myynnit olivat kaukolämpö­toimintoja Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Lisäksi yhtiö myi muun muassa aurinkovoimaa Intiassa ja tuulivoima­laitoksiaan Pohjoismaissa.Karikko


Fortumia ei ole pidetty mitenkään kurissa omistajan (veronmaksajat- käytännössä hallituksen) taholta.

Varmaan osinkojen ja muiden hyötyjen saaminen on ollut pääasia- omistaahan sitä veronmaksajien lisäksi noin puolet muita sijoittajia.

>>>

Maata hallitsi Juha Sipilän (kesk) hallitus, johon kuuluivat keskusta, kokoomus ja perussuomalaisista lähteneet siniset.

Tähän kauppaan ei liity ulko- ja turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia. Se lähtee ihan yhtiön omista tarpeista, ja yhtiön hallitus on katsonut tämän tarpeelliseksi, pääministeri Sipilä kommentoi kauppaa MTV:n Uutisextran haastattelussa 14.10. 2017.

Valtiovarainministerinä toimi Petteri Orpo (kok) ja ulkoministerinä Timo Soini (sin). Omistajaohjauksesta vastasi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), joka kertoi äskettäin kuulleensa syksyn 2017 Uniper-kaupasta 15 minuuttia ennen kuin asia kerrottiin pörssitiedotteella julkisuuteen.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c98f2f45-b3e2-4b99-a8ee-b99610c459cd


Ham..
Jumalan olemassaolosta voidaan väitellä, mutta uskonto on totta.

Karikko


Saksan ongelmat tulevat kalliiksi myös suomalaisille- Saksahan on suurin vientikohde, muun euroopan ohella.
Saksan talous vaikuttaa myös muuhun eurooppaan ja sitäkin kautta kaikkiin eu-maihin.


>>>>>
– Loppujen lopuksi ongelma ei ole kaasumolekyyli, vaan euro, jolla me siitä maksamme, Günter sanoi.

– Kemianteollisuus on tärkein ala koko Saksan teollisuudessa. Me olemme kaikkien arvoketjujen alussa. Käytämme maaperän öljyä ja kaasua, ja täällä tapahtuu ensimmäisen vaiheen jalostus. Jos jalostusta ei tehdä, siirtyy ongelma kaikille seuraaville portaille: sähkötekniseen teollisuuteen, koneenrakennukseen, autoteollisuuteen, elektroniikkateollisuuteen, maatalouteen, kaikkialle... Koko teollisuus romahtaa, jos kemianteollisuus ei toimi. Se on meidän suuri huolenaiheemme

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008966001.html

PUTKISTA virtaava maakaasu on todellinen elämän eliksiiri Saksan kemianteollisuudelle. Leunan teollisuusalueella maakaasu tuottaa sähköä, tulikuumaa höyryä ja tehtaiden raaka-ainetta ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Leunan kymmenet kemiantehtaat eivät pysähdy koskaan.

Tämä Saksi-Anhaltin osavaltiossa sijaitseva teollisuusalue on todellinen maakaasun suursyömäri. Sen kemiantehtaat ja niitä palvelevat yhtiöt käyttävät kaksi terawattituntia kaasuvoimasta tehtyä sähköä ja viisi terawattituntia maakaasua vuosittain.

Kaasunkulutuksen suuruusluokka valkenee pienellä laskutoimituksella. Viisi terawattituntia on viisi miljardia kilowattituntia. Se vastaa noin 355 000 kotitalouden vuositarvetta

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Karikko - heinäkuu 26, 2022, 11:07:16

Fortumia ei ole pidetty mitenkään kurissa omistajan (veronmaksajat- käytännössä hallituksen) taholta.

Varmaan osinkojen ja muiden hyötyjen saaminen on ollut pääasia- omistaahan sitä veronmaksajien lisäksi noin puolet muita sijoittajia.

>>>

Maata hallitsi Juha Sipilän (kesk) hallitus, johon kuuluivat keskusta, kokoomus ja perussuomalaisista lähteneet siniset.

Tähän kauppaan ei liity ulko- ja turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia. Se lähtee ihan yhtiön omista tarpeista, ja yhtiön hallitus on katsonut tämän tarpeelliseksi, pääministeri Sipilä kommentoi kauppaa MTV:n Uutisextran haastattelussa 14.10. 2017.

Valtiovarainministerinä toimi Petteri Orpo (kok) ja ulkoministerinä Timo Soini (sin). Omistajaohjauksesta vastasi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), joka kertoi äskettäin kuulleensa syksyn 2017 Uniper-kaupasta 15 minuuttia ennen kuin asia kerrottiin pörssitiedotteella julkisuuteen.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c98f2f45-b3e2-4b99-a8ee-b99610c459cdMika Lintilän kertomus, jossa hän sanoo kuulleensa kaupasta varttituntia ennen sen solmimista. Voi pitää paikkansa, mutta "kierona poliitikkona hän jättää kertomatta sen oleellisen asian, että hän on varmasti tiennyt jo kaupankäynnin hieronnan jatkuneen vuoden verran ainakin.  Silloinhan siihen olisi voinut vaikuttaa ja on varmaan vaikutettukin- eli hyväksytty fortumin suunnitelmat.

Karikko


Saksassa vältellään korotuksia nyt, mutta "yllätys on sitten suuremmi, kun se tulee syksyllä kertaheitolla ihmisten niskaan.

Kerinneekö uniperi jo siinä ajassa melkoiseen syöksyyn, kun päivittäin kerrotaan jo 60- 80 miljoonan vajeesta kassavirtaan kaasun osalta mikäli venäjän kaasuputki ei yllättäen ala syötä enempää eliksiiriä, kuin tuo 20 prosenttia putken kapasiteetista.

Toisaalta olisihan se toinen putki käyttökelpoinen ja kaasua riittäisi, ei tarvitsisi muuta, kuin tehdä pitkäaikaisempia sopimuksia.  Ilmeinen mahdottomuus tässä vaiheessa.

>>>>

ENERGIAN hinnannousu ei ole toistaiseksi tuntunut saksalaisten kuluttajien kukkaroissa, mutta hintojen odotetaan nousevan huomattavasti myös kuluttajille, jotta energiayritysten konkurssit vältetään.

– Emme tiedä vielä kuinka paljon kaasu tulee maksamaan marraskuussa, mutta huono uutinen on se, että se on varmasti muutama sata euroa taloutta kohden, maan talousministeri Robert Habeck totesi

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008973128.html

Karikko


Jos säästökohteita on pulaa ensi talven palelemisen aikoihin, niin onneksi on "viisaita politiikkoja jotka osaavat neuvoa hyviä tapoja säästää energiaa.

Suomalaiset "nerot eivät vielä ole huomanneet tällä saralla noita hienoja asioita, mutta ehkä heiltäkin vielä niitä löytyy.

Kraka onkin ihan groatialainen keksintö, eikä sitä "  normaalit juntit mihinkään tarvitsekaan.
Suomessakin tarvittaisiin kaasua edelleen, vaikka jotkut ministerit kovasti uhosivat, ettei mitään pulaa tule olemaan..

>>>>

ESPANJAN pääministeri Pedro Sanchez on pyytänyt maan työssä käyviä lopettamaan solmioiden käytön, koska uskoo sen säästävän energiaa. Asiasta uutisoi muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Poikkeuksellisen korkeiden helteiden koetellessa muiden Euroopan maiden tavoin myös Espanjaa, Sanchez lupasi hallintonsa ottavan käyttöön "kiireisiä" tapoja säästää energiaa.

"Kuten näette, minulla ei ole ylläni solmiota", Sanchez sanoi perjantaina lehdistötilaisuudessa Madridissa ja kehotti muita toimimaan samoin.

Sanchezin mukaan solmioista luopuminen tarkoittaa, että ihmiset pysyvät viileinä ja käyttävät sen vuoksi ilmastointilaitteita vähemmän. Tämä taas säästää energiaa.

Vastaavia toimia on otettu myös muualla. Esimerkiksi Britannia on kehottanut poliitikkojaan olemaan käyttämättä puvuntakkeja parlamenttitiloissa.

>>>>>
Energia- ja ilmastopäällikkö Fagerblomin mukaan maakaasun loppuminen olisi hyvin vaikeaa tietyille tehtaille metsäteollisuudessa, mutta tilanteella olisi vaikutusta myös laajemmin yhteiskuntaan. Metsäteollisuuden puunjalostus kytkeytyy kaukolämmön tuotantoon, jolla lämmitetään ihmisten koteja.

– Jos puuta ei jalostettaisi, ei sitä metsästä myöskään korjattaisi eikä silloin tulisi puunkuorta, oksia tai latvuksia kaukolämmön tuotantoon. Näin vaikutusta olisi muuhunkin kuin pelkästään meidän alan tuotteiden valmistukseen.

Myös kemianteollisuus tuottaa tuotteitaan lähes kaikille teollisuuden toimialoille.

Maakaasusta tehdään esimerkiksi vetyä ja synteesikaasua, ja siitä kemisti osaa rakentaa taas niitä isompia kemiallisia yhdisteitä, joita tarvitaan eri teollisuuden aloilla, kertoo Aalto

ROOSTER

Pankinjohtaja Hjelmman testamenttasi 1904 Iisalmen kaupungille summan joka vastasi noin puolta Iisalmen kaupungin silloisesta vuosibudjetista. Koska säädöskäärön, missä kerrotaan rahojen sijoituskohteesta, saa avata vasta myöhemmin (vuonna 2200) niin rahat on talletettu eri tileille. Näitä rahoja on nykyisellään, korkojen kera, alle 3000€. Se kertonee jotain inflaatiosta, pankkitalletuksista ja yleisemminkin maailman menosta. Pankinjohtaja ilmeisesti itse uskoi korkoakorolle tuovan huiman tuoton.

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-12568659Hjelmman oli aikoinaan halunnut rahojen kasvavan tileillä tuottoa. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Sillä perusteella valmistelin esityksen, jonka mukaan kirjeet avattaisiin ja pelastettaisiin se, mikä pelastettavissa on. Hän on varmaan luullut, että rahat kasvavat kunnolla korkoa, Karppinen miettii.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko


Yrityksille on jonkin verran kertynyt varallisuutta ja niistä haluttaisiin kovasti luopua- keinoksi usein valitaan osakkeiden takaisin-ostot, jolloin jäljellejääneiden osakkeiden hinnat nousevat-
Käytännössä se on tulonsiirtoa osakkaille. Sillä pörssiyhtiöt eivät voi "omistaa itseään ja ne osakkeet mitätöidään oston jälkeen.

>>>

Suomessakin tuota harjoitetaan- siinähän ei synny veronalaista tuloa ja siinäkin mielessä se on osakkaiden etu.

Ilmeisesti ei löydy investointitarvetta, kun tuollaiset yleistyvät.  Joskus on kyllä ehdoteltu tuon osakkeiden takaisin ostamisen kieltoa, kun se on piilotukea osakkaille,.


>>>>

Ilmiö näkyy myös Suomessa. Nokialla on käynnissä 600 miljoonan euron omien osakkeiden takaisinosto-ohjelma. Sammolla on käynnissä peräti miljardin euron ohjelma, johon se käyttää Nordea-osakkeiden myynnistä saamiaan pääomia.

Mainittu Nordea on viime vuoden lokakuun jälkeen käynnistänyt jo kolme miljardiluokan takaisinosto-ohjelmaa.

Yle kysyi asiantuntijoilta, miksi yhtiöt käyttävät tällä tavoin rahojaan omiin osakkeisiinsa

Se on toisenlainen osinko
Vaasan yliopiston liiketaloustieteen professori Timo Rothovius ja OP:n pääanalyytikko Antti Saari sanovat, että omien osakkeiden ostaminen on tapa jakaa voittoja sijoittajille – siinä missä osingotkin.

– Omien osakkeiden ostojen lisääntyminen kertoo siitä, että yritykset ovat tehneet hyviä tuloksia. Nyt niitä halutaan palauttaa osakkeenomistajille, Rothovius sanoo.

Koronakriisin puhjettua yritykset ryhtyivät keräämään varakassaa. Nyt niiden olo on Antti Saaren mukaan luottavaisempi.

– Yritykset elpyivät koronasta odotuksia nopeammin ja monen yhtiön taloudellinen tilanne on vakaampi kuin pari vuotta sitten osattiin toivoa. Yritykset jakavat ylimääräistä takaisin sijoittajille, hän sanoo.

Suomalaiset piensijoittajat ovat tottuneet siihen, että yritykset jakavat voittojaan osinkoina. Omien osakkeiden ostaminen ja niiden mitätöinti on kuitenkin toinen tapa, joilla yhtiöt siirtävät kassaan kertyneitä varoja sijoittajille.

Tämä perustuu siihen, että ostetut osakkeet mitätöidään. Sen jälkeen jokainen omistaa hieman suuremman osuuden yhtiöstä.

Omien osakkeiden ostaminen synnyttää osakkeelle kysyntää pörssissä – sekin on omiaan tukemaan osakkeen arvon kehitystä.

Tämä Yhdysvalloissa yleinen käytäntö on yleistymässä myös Suomessa. Ainakin osin syynä on kansainvälisten sijoittajien toive. Heitä viehättää ainakin se, ettei tästä toimenpiteestä yleensä synny veroseuraamuksia kuten osingoista.

Mutta mikään ei ole varmaa. Maailmalla on nähty myös täysin pieleen menneitä omien osakkeiden takaisinosto-ohjelmia.

Kännykkä-Nokia osti vuosituhannen alussa kuuden vuoden kuluessa omia osakkeitaan lähes parillakymmenellä miljardilla eurolla. Muutamaa vuotta myöhemmin summalla olisi saanut lähes kolme Nokiaa(siirryt toiseen palveluun). Jälkeenpäin on helppo arvioida, että nuo voitot olisi kannattanut jakaa sijoittajille osinkoina.

https://yle.fi/uutiset/3-12573944

ROOSTER

Onhan se ikävää, että laitetaan valtavia summia, Fortumin "bisneksiin" (10-20 miljardia), taas Saksaan, nyt sikäläisen kaasun halventamiseen, kun sähkön kallistumiselle Suomessa ei voida tehdä mitään.

Sen siitä saa kun sähkömiehet syrjäytettiin Fortumissa ja ohjaksiin päästettiin "bisnesmiehet" ja Venäjän erikoistuntijat.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS