Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Talousuutisia

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 23, 2022, 09:42:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Karikko - maaliskuu 10, 2023, 10:55:07
.. menee vielä aikaa, että saadaan jokaiselle ihmiselle "mopo" ja wessa omaan käyttöön.  Kännyköiden suhteen tapahtuu kyllä edistystä, nykyisin lienee vain muutama miljardi (pari kolme miljardia) ihmistä, jolla sellaista ei vielä ole. Ilmeisesti paljolti samoja, joilla ei ole sitä vessaakaan.

Tuo vessaongelma on aika paha. Kun kyläyhteisön jäsenet käy kakkimassa milloin mihinkin, niin basillit leviävät laajalti (meteorologinen termi) ja mahdollisuus astua paskakasaan kasvaa. Kumpi on tärkeämpi kännykkä vai huussi? Olisin sitä mieltä, että kännykkä.

Kännykän omistaja nousee arvossa ja älykännykän omistaja saanee poppamiehen maineen. Aikansa ruutua tuijotettuaan hän voi julistaa muille kaikenlaista oppimaansa hyödyllistä. On nimittäin nähty, että ihmiset löytävät kopioitavaa käytöstä mm. TikTokista ja muualta.

Kehitysapukin voitaisiin kohdistaa näille kyläkonsulteille suoraan - laittamalla rahaa heidän prepaid-tililleen. Myös kännykkälatauksen harjoittelu aurinkopaneelin avulla voi avata uusia mahdollisuuksia kehittymiseen.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Laika

#76
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 10, 2023, 10:31:02
Olaf lupaa talouskasvua.

9.3. 19:26
Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009408462.htmlScholz sanoi, että Saksan energian saanti ensi talvena tulee olemaan riittävä. Hän arvioi Saksan, Euroopan suurimman talouden, olevan matkalla kohti saman kaltaista kasvuvauhtia, jollaista nähtiin viimeksi 1950-1960-luvuilla. Yksi kasvun vauhdittaja ovat hänen mukaansa ilmastonsuojeluun tehdyt suuret investoinnit.

Ok.

Minä ennustan, että ensi talvena Saksa on taantumassa ja koko euroopan teollisuustuotanto laahaa pysyvästi.

Mutta katsotaan nyt ensin sotamyönteisen puolueen aiempi arvio siitä, kuinka Venäjä on pian köysissä ja bkt siellä putoaa 30-40 prosenttia. Odotan myös, milloin nato-armeijanne on Moskovan porteilla, niin kuin A4 kovasti tuolla toisessa ketjussa lupaili. Täytyyhän näiden luotettavien arvioiden pohjalta politiikkaa tehdä.

ps. ilmastonsuojeluohjelmanne ei taida sisältää sen ainoaa nettovoittajaa, joka on sotateollisuus. Minun muistikuvani mukaan se on jopa merkittävä saastuttaja, huolimatta Saksan vihreiden näkemyksestä, jonka mukaan panssarivaunut ja hävittäjät pienentävät liikenteen päästöjä.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Korkman on mielestäni oikeilla jäljillä tässä:

Lainaus käyttäjältä: https://www.suomenmaa.fi/uutiset/sixten-korman-hsssa-kuuden-miljardin-euron-sopeutukset-tuottaisivat-ihmisille-liikaa-karsimysta/– Päätökset voi olla hyvä tehdä jo nyt, mutta toimeenpanolla ei ole vielä kiire, Korkman korostaa.

Korkmanin mukaan on ilmeinen riski, että sopeuttamista yritetään nyt tehdä liian kireällä aikataululla.
...
Korkmanin mukaan ehdotuksen toteutuminen tuottaisi ihmisille liikaa kärsimystä. Korkman muistuttaa HS:ssa, että velkasuhdetta voidaan pienentää menoleikkausten ja veronkorotusten lisäksi investoimalla talouden pohjan vahvistamiseen kuten työperäisen maahanmuuton lisäämiseen, koulutuspolitiikkaan ja tutkimus- ja kehitysinvestointeihin.

– Vaikutukset tulevat hitaasti, mutta meillä on kerrankin aikaa, koska emme ole ajautumassa kriisiin, Korkman sanoo.

Kaavaillut leikkaukset ovat siis hätäisiä, liian suuria sekä historiaan perehtyen luultavasti vielä väärin kohdistettuja. Melkoisilla leikkauksilla on mahdollista saada Suomi putoamaan onnellisten maiden listalla kuin kivi, aivan kuten Pisa-tutkimusten kohdalla jo kävi.

Olenkin odottanut kuka sanoisi miten asiat oikeasti ovat. Siihen tarvittiin näköjään jo eläköitynyt henkilö.

Palautetaanpa mieleen myös se, mistä olen Jussi Jalosen kanssa samaa mieltä.

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - kesäkuu 24, 2022, 17:12:56
Tällä kertaa olen samaa mieltä kuin Jussi Jalonen twitterissä:

LainaaSivumennen muuten, jos poliitikko väittää, että sota-aikana voi tasapainottaa taloutta tai madaltaa veroastetta tai leikata ulkomaanvelkaa, niin hän valehtelee. Sota-aikana tehdään persnettoa ja kiristetään veroja. Aina.

Minua ei tietysti ole pakko uskoa. Tämähän on vain alaani.


Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko


Korkojen nosto on sekin leikkausta jota tehdään keskuspankkien voimilla.

Pankkeja on jo pelastettu, noiden nostojen vuoksi- löysä raha kostautuu nyt ja varmaan yksi syy on sota ja siitä johtuvat pakotteet-

Leikataanko vielä sisäisesti lisää, varmaan, jos "urpo pääsee "purran kanssa valtaan- ja ehkä se marinakin on valmis hieman mietittyään- köyhien kyykyttämiseen, luulisin.

Ankeita aikoja odotellessa voisi tässä wiskinsä vaihtaa kotimaiseen ja tukea siten valtion taloutta.

>>>

Sivullisen on vaikea tai mahdoton tietää ennalta, kuinka hyvin tai huonosti mikäkin pankki kestää rahoitusolojen kiristymistä ja epämääräisten mutta yleisten pankkihuolien lisääntymistä.

Mutta yksi pankkihuolien epäsuora seuraus on sitäkin helpompi aavistaa.

Se on luotonannon ja kaikenlaisen muun rahoituksen kiristyminen aiempaa kalliimmaksi ja niukemmaksi. Eikä tätä tarvitsee enää edes ennakoida, sillä talouden rahamittarit ovat jo lakanneet kasvamasta tai alkaneet kutistua Atlantin molemmin puolin.

Kun lainaraha on entistä kalliimpaa ja kun rahaa on liikkeessä entistä niukemmin, velkavetoisen talouden toimeliaisuus alkaa kuin itsestään hyytyä.


Niinpä taantuman todennäköisyys on juuri kasvanut merkittävästi suuremmaksi kuin se tuntui olevan vielä pari viikkoa sitten.

Ei tarvinne olla kummoinen synkistelijä varautuakseen taantumaan siinäkin "hyvän lykyn" tapauksessa, että parin viime viikon pankkikuprut jäävät yksittäistapauksiksi ja uusi suuri pankkikriisi vältetään

Rahoitusolojen käänteet koskevat kaikkia
Yksi tämänkertaisia kriisipankkeja ja kaikkia muita pankkeja yhdistävä olennainen seikka on se, että viime kesään asti ne olivat vuosien ajan joutuneet toimimaan keinotekoisen matalien korkojen yltäkylläisissä rahoitusoloissa.

Keskuspankit painoivat korot olemattomiksi ja pumppasivat eri menetelmin rahoitusjärjestelmään tuhansien miljardien eurojen arvosta uutta rahaa.

Pankit olivat tuon ilmaisen rahatsunamin ensimmäinen kohde, ja se asetti ne kummalliseen kehnojen vaihtoehtojen pakkorakoon.

Finanssi- ja eurokriisien jälkeen ja uudestaan koronakriisin aikaan keskuspankkirahaa tulvi pankkeihin liki rajattomasti ja vieläpä ilmaiseksi tai jopa halvemmalla kuin ilmaiseksi.

Keskuspankkien ääneen kuuluttama tavoite oli patistaa rahatulvan avulla vauhtia talouden rattaisiin ja inflaatioonkin.


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009467317.html

Laika

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 22, 2023, 11:32:34
Korkman on mielestäni oikeilla jäljillä tässä:

Lainaus käyttäjältä: https://www.suomenmaa.fi/uutiset/sixten-korman-hsssa-kuuden-miljardin-euron-sopeutukset-tuottaisivat-ihmisille-liikaa-karsimysta/– Päätökset voi olla hyvä tehdä jo nyt, mutta toimeenpanolla ei ole vielä kiire, Korkman korostaa.

Korkmanin mukaan on ilmeinen riski, että sopeuttamista yritetään nyt tehdä liian kireällä aikataululla.

Minä en ymmärrä, mistä 'sopeutuksista' Korkman puhuu. Sopeutuksista köyhempään maahan?

Pelkästään miljardiluokan tuhlaus hävittäjiin varmistaa, että budjetteja tehdään velaksi pitkälle tulevaisuuteen. Siinä eivät kai ole mukana muut nato-hankinnat. Olisi rehellisempää todeta, että leikataan sosiaalisektorilta ja ostetaan aseita. Koska Suomella ei ole enää itsenäistä ulko-, kauppa- ja turvallisuuspolitiikkaa, en löisi vetoa tulevasta budjettikuristakaan. Ehdotan siis, että ostetaan aseet leikkaamalla eläkkeistä.

Toki miljardit voi hukata myös velaksi. Se ei tosin tee niiden käyttötarkoituksesta mielekkäämpää kuin se on, se vain porrastaa Suomen valtion maksusitoumukset tuonnemmas. Ja koska Suomen valtiolla ei ole enää itsenäistä rahapolitiikkaa, on kotitalousanalogia meille paljon todenperäisempi kuin se on valuutta-alueelle.

Suomi muistuttaa joka vuosi enemmän kuntaa tai provinssia, jonka asukkaat edelleen luulevat asuvansa itsenäisessä valtiossa. Urapoliitikot tietävät, että he voivat sentään ponnistaa provinsiaaliselta tasolta ulkomaille, jos vastuu alkaa painaa liikaa kotiyleisön edessä.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Nyt vaalien alla ollaan oltu ylihuolestuneita ylivelkaantumisesta. Toisten mielestä tilanne on aivan mahdoton, kaikesta pitää leikata paljon ja nopeasti. Muutama talousprofessori on noussut vastustamaan tätä ajatusta sanomalla, että tilanteemme ei ole erityisen huono ja että aikaa kyllä on runsaasti velkaantumisen pienentämiseksi.

Tietysti ensimmäinen toimenpide kun tilanteesta on huomautettu, on syyllisten etsintä. Oppositiolle tämä on ollut helppo nakki. Hävittäjäkone F-35:et, Covidin tuomat vaikeudet ja Venäjän aggressiot olisi heidän toimestaan hoidettu ainakin 50% halvemmalla eikä mitään leikkauksia tarvitsisi tehdä vaan olisi syntynyt jakovaraa suurituloisille. Nyt on kuitenkin suurinta sijoitussalkkua Suomessa pyörittävä työeläkevakuutusyhtiömies Risto Murto kertonut ketkä ovat oikeasti syyllisiä, ei oppositio vaan vanhukset.

Lainaus käyttäjältä: https://www.verkkouutiset.fi/a/vanhenevalla-vaestolla-velka-jaa-helposti-pysyvaksi-tama-kavi-italialle/#ea78e35b– Vuonna 1981 Italian julkinen velka alle 60 prosenttia BKT:sta. Vuonna 1994 se oli 121 prosentia. Tämän jälkeen velasta ei ole päästy irti. Vanhenevalla väestöllä kasvavasta julkisesta velasta tulee helposti pysyvää. Tämä ilmeisen todennäköistä Suomessakin, Murto toteaa Twitterissä.

Työeläkejärjestelmä on ilmeisesti alunperin laadittu siksi, että voitaisiin maksaa eläkkeitä. Tarkoitus on sittemmin muuttunut näköjään sellaiseksi, että eläkemaksuja korotetaan aina niin, että kassa vain kasvaa. Oikeastaan nuo säästössä olevat rahat voitaisiin jakaa yhteiskunnan hyväksi takaisin koska maksutulo riittää eläkkeiden maksuun. Rahaa on kerätty 240 miljardia euroa enemmän mitä eläkkeisiin on mennyt. Rahaa on.

Lainaus käyttäjältä: https://www.tela.fi/elakevarojen-sijoittaminen/elakevarojen-maara/#varojen-maara-ja-jakautuminenTyöeläkejärjestelmän sijoitusvarojen yhteenlaskettu määrä vuoden 2022 lopussa oli 238 miljardia euroa. Varat kasvoivat viimeisen vuosineljänneksen aikana yhdellä miljardilla eurolla.

Osittain rahastoiva järjestelmä on kerännyt sellaisen mällin, että oikein ihmetyttää, koska

Lainaus käyttäjältä: https://www.tela.fi/elakevarojen-sijoittaminen/elakevarojen-maara/#elakevarojen-merkitys-tyoelakkeiden-rahoituksessaTyöeläkkeet rahoitetaan pääosin vuosittain kerättävillä työeläkemaksuilla.

Rahaa toki kuluu...

LainaaEsimerkiksi vuonna 2022 rahastoista ja niiden tuotoista käytettiin alustavien tietojen mukaan nettomääräisesti noin 1,2 miljardia euroa vuoden aikana maksettuihin eläkkeisiin.

Tuosta laskin jakolaskulla nopeasti, että 240/1,2=200, eli tällä tahdilla voisimme maksaa noista varoista, jos haluaisimme, työeläkkeitä seuraavat 200 vuotta. Tietysti pitää olla huolissaan - Mitä sen jälkeen, vuonna 2223? Me emme millään kestä tilannetta silloin, jos mikään ei muutu. Leikkurit käyttöön!

Pääsyy eläkevarojen massiivikartuttamiseen ei liene huoli eläkkeiden maksamisen vaikeutumisesta tulevaisuudessa vaan valtion jättimäisen investointirahaston ylläpito. Katstrofin iskiessä valtiolla on heittää takausta kehiin suuremmillekin toimenpiteille ja investoinneille.

Tietysti pitää verrata johonkin toiseen pohjoismaahan. Esim. köyhä Norja on tehnyt 1200 miljardin euron sijoitusrahaston, ei työnantajien tai palkansaajien rahoilla vaan energiaa myymällä - koskivoimaa, öljyä ja kaasua. Viime vuonna se tuotti melkein yhtä paljon tappiota kuin meillä on eläkevaroja. Kortti tuo, kortti vie. Siksi en laittaisi rahaa varastoihin osakkeisiin ja velkakirjoihin vaan ehkä johonkin pysyvämpään: Sähkönsiirtoon, energiansäästöön, vihreän siirtymän tukemiseen, sähköautoilun edistämiseen, luomutuotannon tukemiseen, selluteollisuuden jalostusasteen nostoon jne. Kohteita kyllä riittää, hyvin paljon sellaisia joista nautittaisiin kymmeniä vuosia eteenpäin.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 27, 2023, 10:43:07

Tietysti pitää verrata johonkin toiseen pohjoismaahan. Esim. köyhä Norja on tehnyt 1200 miljardin euron sijoitusrahaston, ei työnantajien tai palkansaajien rahoilla vaan energiaa myymällä - koskivoimaa, öljyä ja kaasua. Viime vuonna se tuotti melkein yhtä paljon tappiota kuin meillä on eläkevaroja. Kortti tuo, kortti vie. Siksi en laittaisi rahaa varastoihin osakkeisiin ja velkakirjoihin vaan ehkä johonkin pysyvämpään: Sähkönsiirtoon, energiansäästöön, vihreän siirtymän tukemiseen, sähköautoilun edistämiseen, luomutuotannon tukemiseen, selluteollisuuden jalostusasteen nostoon jne. Kohteita kyllä riittää, hyvin paljon sellaisia joista nautittaisiin kymmeniä vuosia eteenpäin.

Hyviä ehdotuksia norjalaisille, mutta osakkeillahan on tarkoitus lisätä numeroita jo ennestään suuriin numeroihin.

Niiden tuotto tulee todelliseksi vasta sitten kun niillä tehdään jotain. Tuotetaan jotain sellaista reaalimaailmassa jolla on käyttöä.

Pankkitilillä oleva varallisuus ei tuota itsestään mitään, jonkun on tehtävä sille lisäarvoa reaalimaalimassa. Se taitaa olla yksi tämän kulutusyhteiskuntiin perustuva ongelma- mikään ei ole mitään ilman työtä.  SiiS  ongelma on se makaava raha jolla jotkut voivat ostella huvikseen vaikka jalkapallojoukkueita.

Tavalliset työläiset sen lisäarvon tekevät kuten ovat aina tehneet.

Laika

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 27, 2023, 10:43:07Kortti tuo, kortti vie. Siksi en laittaisi rahaa varastoihin osakkeisiin ja velkakirjoihin vaan ehkä johonkin pysyvämpään: Sähkönsiirtoon, energiansäästöön, vihreän siirtymän tukemiseen, sähköautoilun edistämiseen, luomutuotannon tukemiseen, selluteollisuuden jalostusasteen nostoon jne. Kohteita kyllä riittää, hyvin paljon sellaisia joista nautittaisiin kymmeniä vuosia eteenpäin.

Laittaisit rahat kuluihin, mutta jättäisit silti noiden sijoitusten tuotot omistaja-sijoittajille? Erikoista.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 28, 2023, 11:31:46
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 27, 2023, 10:43:07Kortti tuo, kortti vie. Siksi en laittaisi rahaa varastoihin osakkeisiin ja velkakirjoihin vaan ehkä johonkin pysyvämpään: Sähkönsiirtoon, energiansäästöön, vihreän siirtymän tukemiseen, sähköautoilun edistämiseen, luomutuotannon tukemiseen, selluteollisuuden jalostusasteen nostoon jne. Kohteita kyllä riittää, hyvin paljon sellaisia joista nautittaisiin kymmeniä vuosia eteenpäin.

Laittaisit rahat kuluihin, mutta jättäisit silti noiden sijoitusten tuotot omistaja-sijoittajille? Erikoista.

Talousopetusta: Investointi ei ole kulu, vaan tulevaisuuden varmistava kohdennettu sijoitus. Luonnollisesti sijoittaja haluaa ja tarvitsee tuottoa.

Erikoista jos ei tätä ymmärrä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 28, 2023, 18:37:12
Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 28, 2023, 11:31:46
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 27, 2023, 10:43:07Kortti tuo, kortti vie. Siksi en laittaisi rahaa varastoihin osakkeisiin ja velkakirjoihin vaan ehkä johonkin pysyvämpään: Sähkönsiirtoon, energiansäästöön, vihreän siirtymän tukemiseen, sähköautoilun edistämiseen, luomutuotannon tukemiseen, selluteollisuuden jalostusasteen nostoon jne. Kohteita kyllä riittää, hyvin paljon sellaisia joista nautittaisiin kymmeniä vuosia eteenpäin.

Laittaisit rahat kuluihin, mutta jättäisit silti noiden sijoitusten tuotot omistaja-sijoittajille? Erikoista.

Talousopetusta: Investointi ei ole kulu, vaan tulevaisuuden varmistava kohdennettu sijoitus. Luonnollisesti sijoittaja haluaa ja tarvitsee tuottoa.

Erikoista jos ei tätä ymmärrä.

Sijoitukset tehdään pääasiassa velkarahoilla ja sijoittajien panos on yleensä se määrä mitä he sijoittavat- eli eivät ole vastuussa sijoituksen onnistumisesta muuten kuin osuudellaan ja epäonnistuneet tapaukset jäävät useimmiten yhteiskuntien perattaviksi.

Sijoittajien "tulevaisuus tarkoittaa kyllä voiton tavoittelua- yhteiskunnan menestys tulee "jos tulee" on sivutuote.

Onko todellisuudessa "hyvää tarkoittavia sijoittajia- luulisin että systeemi sinänsä perustuu ahneuteen. Ihanteita voi silti monilla olla, mitä niillä ihanteilla sitten tarkoitetaankaan.

Vihreä siirtymäkin, on täysin "tuulesta temmattu, ilman minkäänlaista realismia.

Laika

#85
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 28, 2023, 18:37:12
Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 28, 2023, 11:31:46
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 27, 2023, 10:43:07Kortti tuo, kortti vie. Siksi en laittaisi rahaa varastoihin osakkeisiin ja velkakirjoihin vaan ehkä johonkin pysyvämpään: Sähkönsiirtoon, energiansäästöön, vihreän siirtymän tukemiseen, sähköautoilun edistämiseen, luomutuotannon tukemiseen, selluteollisuuden jalostusasteen nostoon jne. Kohteita kyllä riittää, hyvin paljon sellaisia joista nautittaisiin kymmeniä vuosia eteenpäin.

Laittaisit rahat kuluihin, mutta jättäisit silti noiden sijoitusten tuotot omistaja-sijoittajille? Erikoista.

Talousopetusta: Investointi ei ole kulu, vaan tulevaisuuden varmistava kohdennettu sijoitus. Luonnollisesti sijoittaja haluaa ja tarvitsee tuottoa.

Erikoista jos ei tätä ymmärrä.

Rooster näköjään ei halua ymmärtää, koska asia itsessään ei kovin vaikea ollut:

Sen sijaan että Rooster sijoittaisi valtion varoja suoraan siten, että valtio saa myös korvauksen sijoituksestaan (esim. ostamalla osakkeita), hän maksaisi mieluummin tukiaisia yrityksille. Yrityksen omistajat sitten pitäisivät saadut voitot; veronmaksajat maksaisivat annetun tuen. Tällaisia tukiautomaatteja meillä on jo vaikka kuinka monta.

Näitä omistusosuuden verifioivia dokumentteja kutsutaan osakkeiksi. Pelkkään nimelliseen tuottoon ja sijoitettuun pääomaan oikeuttavaa dokumenttia taas kutsutaan velkakirjaksi. Jos sijoittamisesta puhutaan, omistaisin paljon mieluummin kumpaakin lajia kuin pelkkää hyvää mieltä rahojeni antamisesta yrityksille.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 31, 2023, 18:57:12
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 28, 2023, 18:37:12
Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 28, 2023, 11:31:46
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 27, 2023, 10:43:07Kortti tuo, kortti vie. Siksi en laittaisi rahaa varastoihin osakkeisiin ja velkakirjoihin vaan ehkä johonkin pysyvämpään: Sähkönsiirtoon, energiansäästöön, vihreän siirtymän tukemiseen, sähköautoilun edistämiseen, luomutuotannon tukemiseen, selluteollisuuden jalostusasteen nostoon jne. Kohteita kyllä riittää, hyvin paljon sellaisia joista nautittaisiin kymmeniä vuosia eteenpäin.

Laittaisit rahat kuluihin, mutta jättäisit silti noiden sijoitusten tuotot omistaja-sijoittajille? Erikoista.

Talousopetusta: Investointi ei ole kulu, vaan tulevaisuuden varmistava kohdennettu sijoitus. Luonnollisesti sijoittaja haluaa ja tarvitsee tuottoa.

Erikoista jos ei tätä ymmärrä.

Rooster näköjään ei halua ymmärtää, koska asia itsessään ei kovin vaikea ollut:

Sen sijaan että Rooster sijoittaisi valtion varoja suoraan siten, että valtio saa myös korvauksen sijoituksestaan (esim. ostamalla osakkeita), hän maksaisi mieluummin tukiaisia yrityksille. Yrityksen omistajat sitten pitäisivät saadut voitot; veronmaksajat maksaisivat annetun tuen. Tällaisia tukiautomaatteja meillä on jo vaikka kuinka monta.

Näitä omistusosuuden verifioivia dokumentteja kutsutaan osakkeiksi. Pelkkään nimelliseen tuottoon ja sijoitettuun pääomaan oikeuttavaa dokumenttia taas kutsutaan velkakirjaksi. Jos sijoittamisesta puhutaan, omistaisin paljon mieluummin kumpaakin lajia kuin pelkkää hyvää mieltä rahojeni antamisesta yrityksille.

Kumpaa lajia mielestäsi edustaa energiansäästö? Joillakin on sellainen ajatus, että kehitys olisi joltain pois, vaikka se voi olla kaikille jotain. Kehitystä pitää tukea, se on kuin kasvava lapsi, saadessaan hoivaa ja huolenpitoa siitä kasvaa kunnon aikuinen - ei väkivaltaa ihannoiva julmuri.

Olen yrittänyt tosissaan ymmärtää monenlaisia ajatuksia. Laikaa luulin ymmärtäväni paremmin tutustuttuani jokin aika sitten Lenin-museossa Venäjä-NL-Venäjän historiaan ja sen dokumentteihin.

Ymmärsin, että pakkotyöllä voidaan saavuttaa nopeammin tuloksia kuin huolehtivalla yhteiskunnalla ja pehmeällä ohjauksella mutta valitettavasti sellaisesta on seurauksena ajoittain ilmeneviä vallankeikauksia ja sotia. Sekä verenvuodatusta.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Laika

#87
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 31, 2023, 19:30:05
Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 31, 2023, 18:57:12
Näitä omistusosuuden verifioivia dokumentteja kutsutaan osakkeiksi. Pelkkään nimelliseen tuottoon ja sijoitettuun pääomaan oikeuttavaa dokumenttia taas kutsutaan velkakirjaksi. Jos sijoittamisesta puhutaan, omistaisin paljon mieluummin kumpaakin lajia kuin pelkkää hyvää mieltä rahojeni antamisesta yrityksille.

Kumpaa lajia mielestäsi edustaa energiansäästö? Joillakin on sellainen ajatus, että kehitys olisi joltain pois, vaikka se voi olla kaikille jotain. Kehitystä pitää tukea, se on kuin kasvava lapsi, saadessaan hoivaa ja huolenpitoa siitä kasvaa kunnon aikuinen - ei väkivaltaa ihannoiva julmuri.

Hauskaa kun puhut minulle väkivallan ihannoimisesta. Sotamyönteisessä puolueessahan se pitäisi tietää.

Kehityksen tukemisesta: Amerikoissa on sellainenkin tukimuoto, että köyhille annetaan ruokakuponkeja, koska muuten köyhät tekisivät vääriä päätöksiä saamallaan rahalla. Sitten ihmiset tekevät vaihtokauppaa noilla kupongeilla vaihtaakseen ne ruokaan ja ruokatavarat lääkkeisiin, joihin heillä ei olisi muuten varaa. Samaan aikaan sosiaalivaltion rippeet on ajettu alas, mutta rahaa riittää suurille yrityksille mm. tukeen sähköautoilulle, joka on ylemmän keskiluokan ja rikkaiden harrastus. Ja tottakai aseteollisuudelle, joka viimeiset parikymmentä vuotta ns. demokratian kehityksen on määritellyt.

Ainakin kerroin tuolla vaaliketjussa, millä rahoittaisin suomalaisten miljardiluokan hävittäjäkaupat: ajetaan eläkkeet alas, ostetaan aseet niillä rahoilla. Se on mielestäni typerä investointi, mutta pitää edetä asettamienne poliittisten realiteettien mukaisesti: meillä on korkea inflaatio ja kroonisesti alijäämäinen budjetti, jossa aseteollisuus taitaa olla ainoa suuri voittaja. Minulla kun ei ole samanlaista sallimusta puolellani, jotta voisin piilottaa kauppa- ja turvallisuuspoliittiset typerehtimiseni vihreän siirtymän alle.

Vastaavasti nyt jo kuulee tiedotusvälineissä inflaatiotarkistuksista luopumista erilaisten sosiaalisten tukien leikkaamiseksi, kun samaan aikaan palkansaajatahot pystyvät edelleen neuvottelemaan paremmat ehdot itselleen. Suhteellisesti se merkitsee, että köyhät laitetaan maksamaan aiheuttamanne kauppapolitiikan inflatoriset seuraukset, ja nyt ehdotat uusia tukia joko asunnon omistajille tai rakennusliikkeille, tai uusia kotitalousvähennyksiä niille, joilla on varaa suunnitella remontteja. 'Energiansäästö' ei ole rahoituksen saaja. Rahoituksen saaja on jokin edellämainituista ryhmistä. Eikä yksikään noista ryhmistä ole leimallisesti pienituloinen. Eivät esimerkiksi ne, joilla on varaa edes harkita sähköautoa kotitalouteen.

Sitä en epäile, etteikö tarkoitus olisi kaunis.

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 31, 2023, 19:30:05
Olen yrittänyt tosissaan ymmärtää monenlaisia ajatuksia. Laikaa luulin ymmärtäväni paremmin tutustuttuani jokin aika sitten Lenin-museossa Venäjä-NL-Venäjän historiaan ja sen dokumentteihin.

Jaa. Mistähän moinen luulo oli peräisin. En pidättele hengitystäni, että saisin koskaan kunnollisia vastauksia omituisiin neuvostovihjauksiin persoonastani. Kerron kyllä aina kernaasti omasta puolestani kontekstin nimimerkilleni: kaikki kirjoitusvuoteni se on symbolisoinut ihmiskunnan lajityypillistä typeryyttä lähettää viaton luonnonkappale varmaan kuolemaan, jotta väitetyn 'kehityksen' uhrille rakennettaisiin monituisia monumentteja muistuttamaan meitä oman lajimme vioista.

Vähän niin kuin te mielellänne lähetätte muita kuolemaan mitä naurettavimpien projektienne vuoksi, ja juhlistatte verukkeita.

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 31, 2023, 19:30:05
Ymmärsin, että pakkotyöllä voidaan saavuttaa nopeammin tuloksia kuin huolehtivalla yhteiskunnalla ja pehmeällä ohjauksella mutta valitettavasti sellaisesta on seurauksena ajoittain ilmeneviä vallankeikauksia ja sotia. Sekä verenvuodatusta.

Sepä hyvä että huomasit. Mihin tämä huomiosi keskustelussamme liittyikään? Kotitalousvähennyksiinkö?
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Osmo A. Wiio oli viisas mies ja tutki mm. viestintää.

Lainaus käyttäjältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Osmo_A._WiioWiio kehitti joukon Wiion laeiksi kutsuttuja lakeja viestinnästä ja tulevaisuudesta. Esimerkkejä laeista ovat:[7][8]

    Viestinnän ensimmäinen laki: "Viestintä yleensä epäonnistuu, paitsi sattumalta."

Minun ja Laikan viestinnässä on mennyt jotakin perustavanlaatuisesti pieleen, tai sitten jompikumpi (luultavasti Laika) käsittää ja vääntelee kaiken ympäriämpäri useaan kertaan niin, että syntyy aikamoinen väitteiden ja ajatusten spaghetti, lihapullia ja kastiketta on tässä aika vähän, mutta sitkeää ja limaista nyöriä sitäkin enemmän.

Tällä hetkellä Laika näkee minut jonain sotahulluna yltiöisänmaalaisena ja minä hänet putinilaismaolaisena fakki-idioottina. Luultavasti olemme molemmat väärässä, opponenttini tietysti enemmän.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - huhtikuu 01, 2023, 10:57:05
Osmo A. Wiio oli viisas mies ja tutki mm. viestintää.

Lainaus käyttäjältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Osmo_A._WiioWiio kehitti joukon Wiion laeiksi kutsuttuja lakeja viestinnästä ja tulevaisuudesta. Esimerkkejä laeista ovat:[7][8]

    Viestinnän ensimmäinen laki: "Viestintä yleensä epäonnistuu, paitsi sattumalta."

Minun ja Laikan viestinnässä on mennyt jotakin perustavanlaatuisesti pieleen, tai sitten jompikumpi (luultavasti Laika) käsittää ja vääntelee kaiken ympäriämpäri useaan kertaan niin, että syntyy aikamoinen väitteiden ja ajatusten spaghetti, lihapullia ja kastiketta on tässä aika vähän, mutta sitkeää ja limaista nyöriä sitäkin enemmän.

Tällä hetkellä Laika näkee minut jonain sotahulluna yltiöisänmaalaisena ja minä hänet putinilaismaolaisena fakki-idioottina. Luultavasti olemme molemmat väärässä, opponenttini tietysti enemmän.

Viestinnässä on oleellista vakuuttua lähinnä itse omista mielipiteistä. Toisen saaminen vakuuttuneeksi lienee melkoisen mahdotonta, eikä sillä oikeastaan ole edes mitään merkitystä.
Uskonnotkin perustuvat siihen, että syötetään "tosiasioita" ihmisten mieleen ja jos ne kiinnostavat he kyllä vakuuttuvat itse niiden "totuuksista. Se mikä kiihottaa kiinnostaa ja miellyttääkseen itseään ihminen "uskoo melkein mitä hyvänsä.

Tämä siis noin yleisesti ottaen.