Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Talousuutisia

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 23, 2022, 09:42:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Karikko


Vetytalouteen taitaa olla melko pitkä matka edelleen vaikka joitain vakavasti otettu suunnitelmiakin voi olla tiedossa.

Tosin valtion ja kuntien rahoitusta odotellaan- Liikemaailma ei ihan vielä taida uskoa vetytalouden olevan lähitulevaisuutta.

Vetyputken "tekijöistäkin" voisi päätellä, etteivät he siihen ala ilman julkista taloutta, joka kantaa riskit.

>>>

"Riskibisnestä"
Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka paljastaa Helsingin Sanomille, että yhtiö suunnittelee pilottivetylaitosta, joka olisi valmiina Salmisaaressa vuonna 2025.

Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että hanke odottaa työ- ja elinkeinoministeriön rahoituspäätöstä.

Helenin Vuosaaren voimala-alueelle olisi alustavien suunnitelmien mukaan tulossa toisen pilottiprojektin jälkeen suuren mittakaavan vetytehdas.

– Noin 250 megawatin tehoinen laitos mahtuisi kaiketi vielä turvarajoihin. Se voisi valmistua noin vuonna 2028, Sirkka sanoo HS:lle.

HS:n mukaan yhtiön suunnitelmissa on vielä pidemmällä aikavälillä rakentaa 1000 megawatin eli yhden gigawatin vety- ja kaukolämpötehdas Helenin nykyisten voimaloiden tilalle tai niiden läheisyyteen.

– Pelkkä vedyn tuottaminen markkinoille on aika riskibisnestä, mutta meillä on monta tekijää jotka suojaavat riskiltä, Sirkka kertoo HS:lle.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/4ec1267f-7e2b-417c-93d1-bfba3e3cfede

Gasgrid Finlandin vetykehityksen vastaava johtaja Sara Kärki sanoo yhtiön kehittävänsä vetyputkea, joka yhdistäisi vedyn tuottajat ja kuluttajat.

Kaiken kaikkiaan Itämeren laajuisessa projektissa on mukana 40 osapuolta yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Saksasta, Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista. Osapuolten joukossa on muun muassa teollisuusyrityksiä, teknologiavalmistajia, tutkimuslaitoksia ja vetyverkkoyhtiöitä


Aave

#106
Kansainvälisen valuuttarahaston tuoreen raportin mukaan yritysten voitonmaksimointi kattaa lähes puolet EU:n talousalueen inflaatiosta.

Markkinailmiölle on kuvaavampikin termi, kuin pelkkä inflaatio: greedflation, eli ahneusflaatio.

Raportista erikseen graafi, jossa tilanne aikajanalla, vuosien 2015-2023 välillä.

Covid, öljyn hinta ja Ukrainan sota ovat olleet loistavia tekosyitä selittää asiat, vaikka kyse on ihan vain ahneudesta. Se onkin ainoa asia, jolla ei mitään kasvun rajoja olekaan.

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

Vetytalous on pikkutekijä, kuten tuulivoima. Tarpeellisia, ehkä hyödyllisiäkin.
Silti ydinenergia on se keskeinen energianlähde.

Hayabusa

Eihän tämä mitään uutta varsinaisesti ole, mutta eipä tästä hirveästi ole huudeltu.
Suomalaiset ovat persaukista kansaa!

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009789544.html
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Laika

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - elokuu 27, 2023, 18:09:12
Eihän tämä mitään uutta varsinaisesti ole, mutta eipä tästä hirveästi ole huudeltu.
Suomalaiset ovat persaukista kansaa!

Kyllä nyt kannattaa suomalaisten olla mukana kaikissa kauppapakotteissa ja -saarroissa. Näin sitä tulevaisuutta rakennetaan.

Laitan kuitenkin Angolan ja Nigerin liput sosiaalisen median päivityksiini signaloidakseni olevani hyvien puolella pahoja vastaan.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

a4

#110
^^
Suomella on paras ginikerroin. Kippis sille!

Ginikerroin tarkoittaa sitä kuinka suuret erot on kansalaisten viinakaappien koossa.
iso ginikerroin ja iso keskiarvovarallisuus tarkoittaa sitä että saman maan kansalaisten viinakaappien koossa on pöyristyttävän suuria eroja. Joillakin maassa on törkeän isot viinakaapit ja lopuilla ei ole mistä juoda unohtaakseen ja hukuttaakseen surunsa.

Hayabusa

Ei suomalaisilla ole giniin varaa. Parempi tyytyä kiljuun.  :o
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hiha

90-luvun lapset voivat tekaista itselleen myös kotiviinin.

90-luvun suosikin suosio räjähti! Kotiviiniä ja -olutta tehtaillaan nyt enemmän kuin vuosiin

"Edullisimmillaan viinin valmistus kotona maksaa noin 50 senttiä 0,75 litran pullolta."

a4

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - elokuu 29, 2023, 14:59:14
Ei suomalaisilla ole giniin varaa. Parempi tyytyä kiljuun.  :o
Suomi on köyhä kehitysmaa. Kaskenpolttoa ja kiljun juontia.
Voi meitä poloisia jotka emme ole saaneet tähän maahan kehitettyä edes kunnollisia tuloeroja.
Onneksi meillä on lupaava hallitusohjelma tulossa. Jos edes joillain meistä olisi varaa ostaa Ginipullo tai kalliimpi Koskenkorva Alkosta niin se lämmittäisi koko kansaa kokonaisen talven.

ROOSTER

EKP on hiukan kuin Suomi, toimenpiteet tulevat aina myöhässä ja ylikompensoituina. Näin saadaan suhdannevaihtelut mahdollisimman suuriksi ja maksimoitua kansan kärsimykset.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009858135.htmlEKP on keskuspankiksi verraten nuori ja kokematon – ja aiempien näyttöjensä perusteella arvaamatonkin – joten sen seuraaviakaan korkokäänteitä ei voi kuin aavistella.

Mutta jos EKP:n tähänastisista ohjauskorkojen nosto- ja laskusykleistä ja niiden syistä ja seurauksista voi mitään päätellä, EKP näyttää mieluummin toistaneen virheitään kuin ottaneen niistä opiksi.

Yksi kaavamainen ja kenties vaikeasti vältettävä vakiovirhe näyttää koostuvan liian pitkään jatkuvien liian matalien korkojen kausista ja niitä seuraavista ensin liian hitaista mutta lopulta myös liian suurista korkojen nostoista.

Jan Hurrilla on näkemystä asioihin. Luultavasti hän on perehtynyt asioihin paremmin ja enemmän kuin monikaan noista EKP:n johtajista. Lisäksi hän katselee asioita myös eri tasolta, eikä norsunluutornin huipulta.

LainaaEKP tai muutkaan keskuspankit eivät aavistaneet ennalta vuosituhannen vaihteen teknokuplaa saati sen rajua puhkeamista. Eivätkä ne 15 vuotta sitten huomanneet vielä mittavampaa finanssikuplaa tai sen puhkeamista maailmanlaajuiseksi finanssikriisiksi.

Kummallakin kerralla kuplien paisuminen perustui suurelta osin liian pitkään liian matalina pidettyihin korkoihin, ja kummallakin kerralla kuplat puhkesivat sen jälkeen, kun korot olivat nousseet liian pian liian paljon.

Huomionarvoista noissa edellisissä superkuplissa on sekin, että kummankin jättikuplan puhkeamisen jälkeen EKP ja Yhdysvaltain Fed tekivät rahapoliittisen täyskäännöksen – ja painoivat korot pikavauhtia vielä alemmas kuin ne olivat kuplia edeltävänä aikana.

Voi siis olla, että näemme vielä liki nollaan painuvia korkoja. Toisin kuin useimmat ekonomistit ennustavat. Talous"tieteen" seuraaminen on paljon jännempää kuin muiden lajien - käänteet ovat usein yllättäviä, nopeita ja asiantuntijoilta piiloon jääneitä.

Uskonnollisempi henkilö voisi armahtaa keskuspankin:
Lainaus käyttäjältä: Luukas 23:34Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät". Ja he jakoivat keskenään hänen vaatteensa ja heittivät niistä arpaa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Laika

#115
Miten se pakotepolitiikka etenee? Saksa onnistui ajamaan itsensä taantumaan, käytännössä se tarkoittaa pikemminkin tehtaiden siirtämistä Amerikkaan.

Puheet energian hintakatosta loppuivat kokonaan. Otaksuttavasti johtajuus tarkoittaa, että oikein hölmöjen puheiden jälkeen mennään piiloon ja sammutetaan mikit. Ihme kyllä Rooster viitsii vieläkin käydä mölisemässä 'talousuutisista' täällä, vaikka rummutus näistä viisaista päätöksistä katosi kuin pieru Saharaan. Nyt me ostamme venäläistä kaasua Intiasta tulevista tankkereista kaksinkertaisella hinnalla ja teeskentelemme, ettemme tiedä tuotteen alkuperää.

Tshekeissä oli taas laajoja mielenosoituksia hallituksensa politiikkaa vastaan, kun maassa on nähty 18 % inflaatiolukuja. Uhkana on stagflaatio. Taloyhtiöni pienituloisemmat osakkaat ovat helisemässä, koska ihmiset joutuvat yhtäkkiä maksamaan kaksinkertaista hintaa yhtiön vanhoista korjaus- ja investointilainoista korkojen pompattua. Poliitikot teeskentelevät, etteivät he tiedä mistä keskuspankin koronnostot johtuvat. Varmaan se on jokin luonnonvoima taustalla, joka vaikuttaa.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 19, 2023, 12:26:21
Miten se pakotepolitiikka etenee? Saksa onnistui ajamaan itsensä taantumaan, käytännössä se tarkoittaa pikemminkin tehtaiden siirtämistä Amerikkaan.

Puheet energian hintakatosta loppuivat kokonaan. Otaksuttavasti johtajuus tarkoittaa, että oikein hölmöjen puheiden jälkeen mennään piiloon ja sammutetaan mikit. Ihme kyllä Rooster viitsii vieläkin käydä mölisemässä 'talousuutisista' täällä, vaikka rummutus näistä viisaista päätöksistä katosi kuin pieru Saharaan. Nyt me ostamme venäläistä kaasua Intiasta tulevista tankkereista kaksinkertaisella hinnalla ja teeskentelemme, ettemme tiedä tuotteen alkuperää.

Tshekeissä oli taas laajoja mielenosoituksia hallituksensa politiikkaa vastaan, kun maassa on nähty 18 % inflaatiolukuja. Taloyhtiöni pienituloisemmat osakkaat ovat helisemässä, koska ihmiset joutuvat yhtäkkiä maksamaan kaksinkertaista hintaa yhtiön vanhoista korjaus- ja investointilainoista korkojen pompattua. Poliitikot teeskentelevät, etteivät he tiedä mistä keskuspankin koronnostot johtuvat. Varmaan se on jokin luonnonvoima taustalla, joka vaikuttaa.

Joo, myydään Ukraina Venäjälle niin asiat ovat taas hyvin. Muutaman vuoden päästä voimme antaa Viron, Latvian ja Liettuan Venäjälle korvaukseksi havasta öljystä.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Laika

Lainaus käyttäjältä: Brutto - syyskuu 19, 2023, 12:30:58
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 19, 2023, 12:26:21
Miten se pakotepolitiikka etenee? Saksa onnistui ajamaan itsensä taantumaan, käytännössä se tarkoittaa pikemminkin tehtaiden siirtämistä Amerikkaan.

Puheet energian hintakatosta loppuivat kokonaan. Otaksuttavasti johtajuus tarkoittaa, että oikein hölmöjen puheiden jälkeen mennään piiloon ja sammutetaan mikit. Ihme kyllä Rooster viitsii vieläkin käydä mölisemässä 'talousuutisista' täällä, vaikka rummutus näistä viisaista päätöksistä katosi kuin pieru Saharaan. Nyt me ostamme venäläistä kaasua Intiasta tulevista tankkereista kaksinkertaisella hinnalla ja teeskentelemme, ettemme tiedä tuotteen alkuperää.

Tshekeissä oli taas laajoja mielenosoituksia hallituksensa politiikkaa vastaan, kun maassa on nähty 18 % inflaatiolukuja. Taloyhtiöni pienituloisemmat osakkaat ovat helisemässä, koska ihmiset joutuvat yhtäkkiä maksamaan kaksinkertaista hintaa yhtiön vanhoista korjaus- ja investointilainoista korkojen pompattua. Poliitikot teeskentelevät, etteivät he tiedä mistä keskuspankin koronnostot johtuvat. Varmaan se on jokin luonnonvoima taustalla, joka vaikuttaa.

Joo, myydään Ukraina Venäjälle niin asiat ovat taas hyvin. Muutaman vuoden päästä voimme antaa Viron, Latvian ja Liettuan Venäjälle korvaukseksi havasta öljystä.

Brutto siellä taas vinkuu asioista, joista ei ole koskaan tiennyt mitään, ja joista hän ei opi mitään: suuri osa Ukrainasta oli jo myyty amerikkalaisille suuryrityksille -ne vain eivät pääse hyödyntämään 'investointejaan', koska pappa-Biden meni kavereineen liian pitkälle valitessaan käsin uutta poliittista johtoa, syöksi maan sisällissotaan ja aiheutti Venäjän intervention sen tuloksena.

Minä en tosin tiedä, miten venäläisen öljyn ostaminen välikäsien kautta kalliimmalla auttaa isänmaallista eetostasi, mutta kerro sinä, kun tekopyhyys ei niin haittaa valehtelevaa ja kaikesta tietämätöntä naamaasi.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Brutto - syyskuu 19, 2023, 12:30:58
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 19, 2023, 12:26:21
Miten se pakotepolitiikka etenee? Saksa onnistui ajamaan itsensä taantumaan, käytännössä se tarkoittaa pikemminkin tehtaiden siirtämistä Amerikkaan.

Puheet energian hintakatosta loppuivat kokonaan. Otaksuttavasti johtajuus tarkoittaa, että oikein hölmöjen puheiden jälkeen mennään piiloon ja sammutetaan mikit. Ihme kyllä Rooster viitsii vieläkin käydä mölisemässä 'talousuutisista' täällä, vaikka rummutus näistä viisaista päätöksistä katosi kuin pieru Saharaan. Nyt me ostamme venäläistä kaasua Intiasta tulevista tankkereista kaksinkertaisella hinnalla ja teeskentelemme, ettemme tiedä tuotteen alkuperää.

Tshekeissä oli taas laajoja mielenosoituksia hallituksensa politiikkaa vastaan, kun maassa on nähty 18 % inflaatiolukuja. Taloyhtiöni pienituloisemmat osakkaat ovat helisemässä, koska ihmiset joutuvat yhtäkkiä maksamaan kaksinkertaista hintaa yhtiön vanhoista korjaus- ja investointilainoista korkojen pompattua. Poliitikot teeskentelevät, etteivät he tiedä mistä keskuspankin koronnostot johtuvat. Varmaan se on jokin luonnonvoima taustalla, joka vaikuttaa.

Joo, myydään Ukraina Venäjälle niin asiat ovat taas hyvin. Muutaman vuoden päästä voimme antaa Viron, Latvian ja Liettuan Venäjälle korvaukseksi havasta öljystä.

Mun mielestä toi on salaliittoteoria, jonka ainut todiste on tulkinta Putinin kirjoittamasta Venäjän elämäkerrasta, että kun Putin kertoi siinä, kuinka ei pitänyt järkevänä edeltävien Venäjän johtajien Venäjän pilkkomista hyvänä asiana, että tämä tarkoittaa sitä, että Putin aikoo palauttaa Venäjän historialliset rajat vaikka väkivalloin.

Kyseinen salaliitto voi tietysti olla täysin todellinen, mutta koska tiedän kokemuksestani, että omalla ihmistuntemuksellani on taipumus erehtyä massiivisesti aika-ajoin luottaessani hyväuskoisena hölmönä niin helposti uskottavilta tuntuviin tulkintoihin, niin vähentääkseni noiden massiivisten erehdysten esiintymistaajuutta, olen yrittänyt kovettaa sydäntäni vaatimalla todisteilta enempi tiedettä ja vähemmän tulkintoja.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Socrates

Mitä katselin eilen uutisia, niin kyllähän Suomen taloustilanne on ihan oikeasti huolestuttava. Valtionvelkojen korkomenot ovat nousseet nopeasti aivan älyttömiksi ja väestö ikääntyy.

Toisaalta noi leikkauskohteet aiheuttavat lakkoja ja kapinoita. Purra hymyilee aamun Hesarissa ja lupailee vielä niitten päälle lisäleikkauksia.

Alkaa olla armotonta menoa.
Kävelevä kremppakertymä