Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Pohdintaa Sanna Marinin selfieistä

Aloittaja TSS, kesäkuu 19, 2022, 16:40:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

kertsi

Lainaus käyttäjältä: TSS - kesäkuu 19, 2022, 16:40:09
Sanna Marin postailee ajoittain instatililleen kauniita selfieitä itsestään, vaikkapa tämä uusin postaus hulmuavasta tukasta kesätuulessa: https://www.instagram.com/sannamarin/?hl=fi.


Kuva ei aukea, jos ei ole instagram-tiliä.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

TSS

#31
Ehkä minulla virheellisesti yhdistyy selfiehin hyväksynnän hakeminen. Ehkä olen alitajuisesti ihmetellyt, miksi Marin sellaista kaipaa somekansalta.

Mutta ehkä tämä on oma naiseutta ja ihmisyyttä kaventava ajatusvirheeni.

Norma Bates

Kun aloin ottamaan kasvoistani kuvia vuonna 2010, pikkuhiljaa aloin hyväksymään kasvoni paremmin. Jokaikinen kerta kun mieli mustuu ja masentuu tulee kyllä viha "pärstävärkkiä" kohtaan (kaveri oli sitä mieltä etten saisi käyttää tuollaista nimitystä kasvoistani). Jäi ilmeisesti trauma yläasteajoilta kun 8. luokan luokkakuvassa ja yksittäiskuvissakin näytin niin karmealta että pääsi itku kun ne kuvat näin. Koko loppuelämäni olen saanut taistella tuota nuoruuden alennustilaani vastaan.

Jotenkin jos kohtalaisen luonnolliselta näyttävä nainen ottaa itsestään kuvia, minua ei haittaa hänen "huomionhakuisuutensa". Mutta jos itsestään kovin muovisen oloisen tehnyt huuliaan paisututtanut, karmeat tekoripset liimaillut ja ylipäätään noin kaikinpuolin itsestään nykypäivän klovnin duunannut nainen törröttelee sitä turpavärkkiään kuvassa jos toisessakin, niin se käy kyllä ärsyttämään.

Mistähän se teennäinen olemus oikein naisväen pariin pesiytyi riesaksi? Pornosta?

TSS

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 19, 2022, 19:46:44


Jotenkin jos kohtalaisen luonnolliselta näyttävä nainen ottaa itsestään kuvia, minua ei haittaa hänen "huomionhakuisuutensa".

Ei se minuakaan häiritse, ymmärrän sen tarpeen hyvin. Toisaalta ehkä vieroksun sitä siksi, että en pidä somea kovin hyvänä kanavana hakea hyväksyntää. Siihen jää nopeasti koukkuun, ja sen jälkeen se voi alkaa hallita elämää liiaksi.

TSS

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - kesäkuu 19, 2022, 19:09:02
Lainaus käyttäjältä: TSS - kesäkuu 19, 2022, 18:51:31
Selfieasia koskettaa itseäni henkoht. ehkä siksi, että minun on itse jotenkin vaikeaa laittaa selfieitä someen, vaikka joskus ehkä haluaisinkin, koska se tuntuu jotenkin siltä, että haluaisin esitellä kauneuttani, tai että se näyttää siltä, että haen hyväksyntää. Vaikka ei noissa asioissa sinänsä mitään pahaa ole.

Jo selfieitä ottaessa ja sitä arvioidessa, mitä julkaisee, joutuu jollain tavalla miettimään sitä, miltä näyttää, minkälaisen kuvan haluaa jakaa ja niin pois päin.

Vähän vierastan sitä käsitystä naiskauneudesta, mitä osa naisista itsekin ylläpitää sillä, että halutaan kaiken olevan sellaista heleää ja mietittyä ja muuta.

Ehkä mun perspektiivi on vähän vinoutunut omalla tavallaan, mutta jotenkin  :D käänteispsykologisesti arvostan semmosta että ei arkaile julkaista itsestään vaikka semmosta, missä nimenomaan ei näytä hyvältä tai mitkä ei ole mitenkään erityisen imartelevia. Kai siinä on se ongelma, että sitten niitäkin on jotkut ihmiset nokkimassa ja miettimässä mutta...

Kuitenkin olen siitä samaa mieltä sun kanssa, että ei myöskään siinä, miltä ihminen parhaimmillaan voi näyttää tai jossain tosi nätissä, kauniissa, imartelevassa tai hyvässä kuvassa ole silti yhtään mitään vikaa tai väärää siinäkään.

Musta se jotenkin... miellyttävällä tavalla kielii hyvästä ja terveestä itsetunnosta jos on tavallaan sinut molempien asioiden kanssa. Joskus voi vaikka olla tosi onnellinen ja hyvä hetki silleen että ei näytä ollenkaan hyvältä :D Ja jossain hetkessä saattaa näyttää tosi hyvältä vaikka olis kurjakin olla tai ihan hukassa ja heikko.

Totta kai jotkut urheilutulokset sun muu on työn tulosta, ja ehkä tietyssä mielessä ulkonäkökin on sitä. Mutta mä en jotenkin....  ihan täysin sulata sitä että hyvältä näyttäminen jossain kuvassa olis sama asia kuin se että olis hyvä, vois hyvin tai että se sinänsä ois joku ansio. Naiset kehuu hirveästi toistensa kuvia ja jotenkin... kai siihen kuuluu jollain lailla hioa semmosta omaa silmää tai käsitystä siitä, mikä näyttää hyvältä.

Tarkoitin "molemmilla asioilla" ja terveellä itsetunnolla sitä, että joku omanarvontunto sun muu ei ole sidoksissa siihen, miltä näytät jossain kuvassa. Vaikka näyttäisitkin jossain kuvassa tai oikeasti jossain tilanteessa rumalta, niin silti sussa on se koko ajan se kaikki muukin.

Tuollaiset 'ei niin täydelliset' kuvat eivät varmaan hyppää omaan silmäänikään huomion hakuisen oloisena. Sellaiset kuvat erottuvatkin edukseen!

Ehkä nämä Sanna Marinin selfiet ovat jollain tavalla "hätkähdyttäneet" minua, sillä hänen instaansa seuraamalla hän on alkanut näyttäytyä jollain tapaa kokonaisempana kuin muut poliitikot. Uransa lisäksi hän on kuin kuka tahansa nuori nainen, kenestä on kivaa saada omille kuville tykkäyksiä somessa. Vai kumpuavatko nämä kuvat Marinin omista tarpeista sittenkään? Voihan tilin kautta välittyvä imago olla, tai oikeastaan varmasti onkin, tarkkaan harkittu.

Marin on koko kansan Sanna, päämies ja tavis.

Pakko muuten kysyä, oletko "Topi"..?

Melodious Oaf


TSS


Melodious Oaf

Miten tämmönen nyt yhtäkkiä näin häkellyttää :P

Ihan mahtavaa että palasit. Hassua että tuntuu niin kuin siitä olisi ikuisuus, ja sitten kuitenkin törmää johonkin tuttuun josta on aina tykännyt. Tervetuloa takaisin TSS 🤗

"MO:n uuden foorumiviestimuotoon kirjoitetun runoteoksen äänteellinen tissisymboliikka puhuttelee erityisesti niitä jotka eivät tartuntatautisäännösten takia ole kyenneet poistumaan kotoaan"

TSS

#38
^ Kiitos! Mukavaa, että olet vielä täällä. Tuollainen kyky ymmärtää ja eritellä maailman ilmiöitä sekä ennenkaikkea halusi ymmärtää kanssaihmisiä ei voi olla tekemättä vaikutusta.

Brutto

Kaipaisin Marinilta paria kunnon peppuselfietä.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Hippi

^
Minä en :D

Itse asiassa nyt, kun tätä keskustelua olen seurannut, on alkanut tulla tunne, että olen ihan ajastani jäänyt. En seuraa somessa ketään julkkista, en kuvia enkä puheita. Oma somen käyttöni jää oman pienen lähipiirin väliseen suljettuun seuraamiseen. Ihan omaa vikaa tämän on, sillä ei minua kiinnosta katsoa toisten valokuvia. Töissäkin aina, jos joku raahaa nipun lomakuvia kahvipöytään, "minulla juuri on palaveri alkamassa". Twitterissä puolestaan on niin paljon roskaa ja tauhkaa, että sieltä jonkun tärkeän naaraaminen veisi lopunkin vapaa-ajan.

Lähinnä IP-lehtien julkaisemat tai linkkaamat kuvat on tullut vilkaistua, jos niihin olen sattunut törmäämään. Tähän mennessä näkemistäni voin sanoa, jotta tuskin olen mitään menettänyt, kun ei niitä eteen ole enemmän tullut. En tuota ole oikein oivaltanut mikä idea on omien kuvien, usein vielä vähän paranneltujen, laittaminen kaiken kansan reposteltavaksi. Ennen oli joku "TV:stä tuttu", nykyisin nämä ovat "somepersoonia".

Minulle siis on ihan yhdentekevä julkaiseeko pääministeri itsestään kuvia, sillä onhan se nyt merkki siitä, että tämä on ajassa kiinni oleva nuori ihminen. Ainoa toiveeni on, että kuvat pysyvät asiallisuuden rajojen sisäpuolella. Aika vähän muutenkin kiinnostaa, kulkeeko joku shortseissa tai onko nyt trendikäs nahkatakki reissuun tullut mukaan. Eihän ne vaatteet töitä tee.

Se nyt tuosta tuli mieleen, että kyllähän nuo kuvat voi nuoret saada kiinnostumaan myös Marinin tekemisistä ja politiikasta enemmänkin, kun näkevät, että pappakaarti on alkanut vähitellen väistyä ja nuorempi sukupolvi on astunut tekijöiden paikalle.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Socrates

Ei Sanna niin tasokas nainen ole, että  sortuisin haaveilemaan hänestä. Tosin haaveilen enää Annimarista.

Sen sijaan usein visualisoin tilanteen, kun Sanna tulee pahantuulisena pitkän työpäivän jälkeen kotiin ja sanoo miehelleen jotain jäätävää. Silloin tekee mieli antaa Sannan miehelle jaxuhali.
Kävelevä kremppakertymä

wade

Lainaus käyttäjältä: TSS - kesäkuu 19, 2022, 19:31:46
Ehkä minulla virheellisesti yhdistyy selfiehin hyväksynnän hakeminen. Ehkä olen alitajuisesti ihmetellyt, miksi Marin sellaista kaipaa somekansalta.

Mutta ehkä tämä on oma naiseutta ja ihmisyyttä kaventava ajatusvirheeni.

On minunkin suhtautumiseni sosiaalisen median kuvakerrontakieleen vähintään ristiriitainen. Yhtäältä katson, että yksittäisten ihmisten IG-kuvavirrasta ei tule vetää liikaa johtopäätöksiä siitä, mitä hän ajattelee, ajaa takaa tai millainen hän on kuvien takana. Tuntuu että IG:ssä on tiettyjä virtoja, trendejä, jne., joihin liitytään: ennemmin kuin että ilmaistaisiin omaa itseä yksilöllisesti. Sitten on käyttäjiä, jotka irvailevat tälle tyylille pulkaisemala filtteröimättömiä IG-kieliopin vastaisia kuvia.

Toisaalta olen sitä mieltä, että IG:lle tyypillinen kuvasto ei voi olla vaikuttamatta naisia esineellistävään kulttuuriin. Puhutaan voimaantumisesta, itsemääräämisoikeudesta, ig:n rahantekoon valjastaneista menestysinfluenssereista; mutta samalla naiseutta kohti kasvavien tyttöjen ulkonäköpaineet ja epävarmuus itsestä ovat entistäkin suurempia. Siinä ei auta että joku seurattu IG-miisu laittaa kerran 3 kuukaudessa kehopositiivisen kuvan itsestään epäedullisesta kuvakulmasta kuvattuna.

Minulle Sanna Marinin IG-postauksien yhteiskunnallinen merkittävyys on siinä, että Marin hoitaa homman kotiin! Nuori naispoliitikko, joka ei tunnu hätkähtävän kritiikistä, ottaa tilan haltuun. Postaa naisellisisa kuumiakin kuvia/videoita eikä jää niiden määrittämäksi. Joutuu kohun keskelle ja ohjaa itsensä selville vesille naama peruslukemilla. Seisoo sydän murtuneena Ukrainan sodan raunioilla. Juhlii pelipaidassa lasi kädessä Leijonien MM-menestystä. Ja vaihtaa moodista toiseen miten lystää.

En ole ollut Marinin kannattajia, mutta olen ihaillut tapaa, jolla hän liukuu roolista ja tilanteesta toiseen uskottavasti. On se sitten kivikasvoinen ja vittumainenkin poliitikko, äiti, kaunis nuori nainen...


TSS

Lainaus käyttäjältä: wade - kesäkuu 20, 2022, 18:41:38
Lainaus käyttäjältä: TSS - kesäkuu 19, 2022, 19:31:46
Ehkä minulla virheellisesti yhdistyy selfiehin hyväksynnän hakeminen. Ehkä olen alitajuisesti ihmetellyt, miksi Marin sellaista kaipaa somekansalta.

Mutta ehkä tämä on oma naiseutta ja ihmisyyttä kaventava ajatusvirheeni.

On minunkin suhtautumiseni sosiaalisen median kuvakerrontakieleen vähintään ristiriitainen. Yhtäältä katson, että yksittäisten ihmisten IG-kuvavirrasta ei tule vetää liikaa johtopäätöksiä siitä, mitä hän ajattelee, ajaa takaa tai millainen hän on kuvien takana. Tuntuu että IG:ssä on tiettyjä virtoja, trendejä, jne., joihin liitytään: ennemmin kuin että ilmaistaisiin omaa itseä yksilöllisesti. Sitten on käyttäjiä, jotka irvailevat tälle tyylille pulkaisemala filtteröimättömiä IG-kieliopin vastaisia kuvia.

Toisaalta olen sitä mieltä, että IG:lle tyypillinen kuvasto ei voi olla vaikuttamatta naisia esineellistävään kulttuuriin. Puhutaan voimaantumisesta, itsemääräämisoikeudesta, ig:n rahantekoon valjastaneista menestysinfluenssereista; mutta samalla naiseutta kohti kasvavien tyttöjen ulkonäköpaineet ja epävarmuus itsestä ovat entistäkin suurempia. Siinä ei auta että joku seurattu IG-miisu laittaa kerran 3 kuukaudessa kehopositiivisen kuvan itsestään epäedullisesta kuvakulmasta kuvattuna.

Minulle Sanna Marinin IG-postauksien yhteiskunnallinen merkittävyys on siinä, että Marin hoitaa homman kotiin! Nuori naispoliitikko, joka ei tunnu hätkähtävän kritiikistä, ottaa tilan haltuun. Postaa naisellisisa kuumiakin kuvia/videoita eikä jää niiden määrittämäksi. Joutuu kohun keskelle ja ohjaa itsensä selville vesille naama peruslukemilla. Seisoo sydän murtuneena Ukrainan sodan raunioilla. Juhlii pelipaidassa lasi kädessä Leijonien MM-menestystä. Ja vaihtaa moodista toiseen miten lystää.

En ole ollut Marinin kannattajia, mutta olen ihaillut tapaa, jolla hän liukuu roolista ja tilanteesta toiseen uskottavasti. On se sitten kivikasvoinen ja vittumainenkin poliitikko, äiti, kaunis nuori nainen...

Ajattelen samansuuntaisesti, että Marinin vaikutus naiskuvaan on kaiken kaikkiaan positiivinen. Kuten sanottu, hän on elävä todiste sekä älykkäästä että kauniista naisesta (en ole kyllä ikinä ymmärtänyt, miksi kauneus ja äly eivät mahtuisi samaan päähän).

Toisaalta mietin, mikä vaikutus kauniilla ulkonäöllä on siihen, miten muut ihmiset sinuun (tai Mariniin) suhtautuvat. Jos joku vähemmän kaunis ihminen samassa asemassa postailisi vastaavia kuvia (Tarja Halonen?), miten niihin suhtauduttaisiin? Tai jos joku vähemmän kaunis rikkoo jotain pukukoodia (nahkatakilla?), miten siihen suhtauduttaisiin?

Ylipäätään minusta on jokseenkin mielenkiintoista pohtia, mikä merkitys ulkonäöllä on ihmisen elämässä. Koska minusta tuntuu, että se on erittäin suuri, vaikka niin ei ehkä haluttaisi uskoa. Se nimittäin paljastaa karusti onnen vaikutuksen elämässä.

Socrates

Lainaus käyttäjältä: TSS - kesäkuu 20, 2022, 19:45:51

Ylipäätään minusta on jokseenkin mielenkiintoista pohtia, mikä merkitys ulkonäöllä on ihmisen elämässä. Koska minusta tuntuu, että se on erittäin suuri, vaikka niin ei ehkä haluttaisi uskoa. Se nimittäin paljastaa karusti onnen vaikutuksen elämässä.

Pointti on siinä, että suurin osa ihmisistä ei halua näyttää kauniilta , koska se ei vastaa heidän sisäistä maailmaansa ja/tai arvomaailmansa.

Valtava enemmistö ihmisistä pystytään stailaamaan varsin kauniiksi/komeiksi ilman mitään kauneusleikkauksia.
Kävelevä kremppakertymä