Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Hybridisodankäynti

Aloittaja Norma Bates, heinäkuu 09, 2022, 18:47:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Tiede-lehti nro 7 sisältää artikkelin jossa käsitellään otsikon asiaa, valitettavasti en nyt artikkelin nimeä ylöskirjannut. Kyllä se siitä lehdestä löytyy. Mutta taltioin itselleni tiedon että Oxfordin yliopiston kansainvälisen politiikan professori Corneliu Bjola työtovereineen on tutkinut Venäjän Suomeen kohdistamia disinformaatioiskuja.

Tulokset löytyvät kuulema jo vuoden 2020 lehdestä Cambridge Review of International Affairs.

Itseäni kiinnosti Tiede-lehden artikkelissa kohta jossa todetaan että

...2015 EU:n eteläisille rajoille virtasi ennennäkemätön määrä pakolaisia. Yllättäen tuhansia heistä ilmaantui myös Suomen itärajalle  vain viikko sen jälkeen kun Suomi oli tukenut EU:n Venäjän vastaisia pakotteita joulukuussa 2015.

Artikkelissa lisää, olennaisena asiana em. asiassa se että Venäjä pyrki esittämään Suomen avuttomana maana joka ei mahda millekään mitään. Artikkelissa vielä mainitaan höpöhöpömediatkin jotka löivät lisää vettä myllyyn ja pelottelivat porukat henkihieveriin tuolla turvisinvaasiolla.

Henk.koht. koen olleeni oikeassa kun olen katsonut että mitään erityisempää ja erikoisempaa syytä yhtäkkiselle turvapaikanhakuhäppeningille ei ole ollut. Samanlaista hätää ja hävitystä oli ollut jo iät ajat, eikä 2015 mielestäni poikennut mitenkään mistään aiemmasta. En siis pitäisi mahdottomana että muidenkin rajojen yli on tultu junaillusti, kuin vain itärajan. Siinä tietysti olen voinut ollut väärällä asialla että olen alkanut somessa vouhottamaan tuosta invaasiosta, jos se on sitten satanut Venäjän tai ties minkä salaisen mörrimöykyn piikkiin että hysteria ja pelko leviää.

Hybridisodankäynti vaikuttaa siltä että teit itse niin tai näin, teit väärinpäin. Kun on tarpeeksi kusipäistä porukkaa toisella puolella, niin he laittavat asiat siihen malliin että et kertakaikkiaan voi voittaa.

Kukahan tässä enää jaksaa olla naivi ja uskoa hyvää ihmisistä?

Hiha

En ihan käsitä miksi itärajallemme Venäjältä marssitetut irakilaiset ym. pakolaiset olisivat ongelma. Venäjä on maa, jonka rajoja ylitellään vain yhteisymmärryksessä viranomaisten kanssa. Pidätetään kaikki tulijat kuulusteltaviksi mahdollisesta yhteistyöstä venäläisten turvallisuuspalvelujen ja vakoiluorganisaatioiden kanssa. Sitten kun tulija on aukotta todistanut ajankäyttönsä Venäjällä, niin että siihen ei jää tuntiakaan jonka hän olisi voinut olla tekemisissä kolmikirjaimisten järjestöjen kanssa, voidaan turvapaikanhakuprosessia jatkaa. Mutta vasta sitten.