Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Media ja sen vinoumat

Aloittaja Edward, maaliskuu 19, 2022, 16:47:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Melodious Oaf

Lainaus käyttäjältä: Toope - lokakuu 01, 2022, 01:03:00
Somemedioita joita itse arvostan, tuossa muutamia:
https://vasarahammer.blogspot.com/
https://yrjoperskeles.blogspot.com/
https://professorinajatuksia.blogspot.com/

https://www.facebook.com/mhamilo
https://www.facebook.com/heikki.porkka.9
https://www.facebook.com/henry.laasanen.9?eid=ARCwKArcHYsbO2_OWQtGaXVY1atF1K2VyGHyM-lW6HXSJjbaOFWRT3v1u3oPpwpp84eByqcaKAe_COzh&hc_ref=ARTtH_pUZifJFTwUjlB9_6MZnIVBjhG7JgCQwnfA4y5vUZPI_79nUABf0NZgeD5QA-g&fref=nf
https://www.facebook.com/SammallahtiTere/
https://www.facebook.com/ipuopolo/

Eivät muuten ihan urpo-porukkaa...!

Kiitos tästä. Kestää aika kauan perehtyä.

Väliaikahavaintona että ammattijournalistien arvostus on siis sulla täysi nolla, mutta arvostat "medioina" korkealle yksittäisiä blogikirjoittajia ja Facebook-seinällään tekstejä julkaisevia kirjoittajia.

Eiväthän he ole mitään medioita eivätkä taatusti paljon murehdi mistään faktojen tarkistamisesta tai asiantuntijoiden konsultoinnista. Eihän heitä sido mikään velvoite mikä sitoo Suomessa oikeita medioita.

Noi on tommosia missä ihmiset lukee lehtiä sun puolesta ja katsoo sun puolesta tv:tä tai seurailee somea ja sitten kertoo mitä ne ajattelee lukemastaan ja näkemästään.

Ei niillä ole mitään asiantuntemusta eikä yhtään mitään.

Ei saatana  :D 8)

Melodious Oaf

Esimerkiksi nyt toi ensimmäinen kaveri Heikki Porkka.

Sillähän on helvetisti netissä noita "woke-Yle"-vuodatuksia ja ties mitä kaikkea mitä olet täällä sellaisenaan sanonut, eli sun koko ajattelu tosiaan tulee aivan suoraan muilta omaksuttuna.

Jos HS tai Yle kirjottais yhdenkin jutun missä vaan parjattais tolla tavalla mistään välitetyn kuvan oikeellisuudesta välittämättä melkein mitä tai ketä hyvänsä, ei ne selviäis siitä ilman että joku menettäis työnsä tai tulis aika isot vastuut kuitenkin.

Tolla jätkällä taas ei paljon paina :D Täytyy vähän selvitellä kaverin taustoja. Palaillaan asiaan.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - lokakuu 01, 2022, 01:23:02
Esimerkiksi nyt toi ensimmäinen kaveri Heikki Porkka...
Todella oppinut kaveri, kirjoittaa mm. Oikeamediaankin.
Yksi suosikki yhteiskuntakriitikoistani.

Melodious Oaf

Lainaus käyttäjältä: Toope - lokakuu 01, 2022, 01:27:19
Todella oppinut kaveri, kirjoittaa mm. Oikeamediaankin.
Yksi suosikki yhteiskuntakriitikoistani.

Sieltä juuri luin sen juttuja muun muassa. Oikea Media ei ole Julkisen sanan neuvoston jäsen, mutta ne noudattaa pelkästään oman lausumansa mukaan "perinteisiä journalistisia arvoja". Mitä ne sitten on ja miten se näkyy, senhän voi selvittää.

Siitä me saatiin nyt se hyvä media jota verrata HS:ään ja Yleen.

Täähän on siitä hieno homma että voit ottaa huoletta vaikka pitkän loman kirjoittelusta. Me voidaan tiettyä toopelaista henkeä sillä välin pitää yllä pistämällä noilta some-tyypeiltä lainauksia vielä perustamatta olevaan Toope-ketjuun.

Ja sit voidaan tota Oikean Median journalismin tasoa tutkailla. Ei se välttämättä täysin paskaa ole, tai en tiedä kun en ole tutkinut. Mutta todella yllätyn jos se on lähellekään HS:ää ihan perustekemisten tasossa.

Melodious Oaf

Siis koko Oikea Media on konsepti ja tarina jossa väitetään että he eivät ole valemedia, kuten nyt vaikka MV-lehti oikeastaan oli, vaan tehdään silhen pesäeroa. Kuitenkin he profiloivat itseään vastamediana ja koko konsepti pyörii sillä että "valtamediaa" dissataan.

En ole varma oliko Toope silloin etunenässä krisoimassa MV-lehteä sen vakavista ongelmista, mutta epäilen vahvasti että ei ollut.

OM:llä on tavallaan uskottavan näköinen ulkoasu verkossa ja he viestivät ulospäin perinteisistä journalistisista arvoista — mutta nehän ovat käytännössä vain sitä mitä he nyt sitten ikinä tekevätkin, koska mistään tuskin voit lukea mitä ne edes ovat ja mitkä käytännöt niihin liittyvät. Se mitä he puolustavat on perinteistä eli kaikki mitä sen nimissä tehdään on "perinteistä journalismia" :D

Todellisuus kuitenkin kertoo aika karua kieltä siinä, että he eivät ole liittyneet JSN:ään eivätkä ole sitoutuneet noudattamaan journalistin ohjeita.

Se mihin he todella ovat sitoutuneet journalistisessa etiikassa on siis vain heidän väitteensä varassa. Mielenkiinnolla odotan mitä sieltä paljastuu :D 

Melodious Oaf

#20
Aloitetaan vaikka siitä, että verrataan mitä Yle ja HS sanovat Oikeasta Mediasta siihen, mitä Oikeassa Mediassa sanotaan valtamediasta:

HS kirjoittaa OM:stä näin:

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006039242.html

LainaaJulkaisu on oman määritelmänsä mukaan konservatiivinen ajankohtaismedia. Se käsittelee näkyvästi erityisesti maahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Puoluejohtajista se on viime aikoina siteerannut erityisen usein perussuomalaisten Jussi Halla-ahoa.

Monia aiheita näytetään lähestyttävän hyvin arvokonservatiivisesta näkökulmasta.

Tekijöiden taustaan verraten se ei ole yllättävää: Kerroimme vuonna 2015, kuinka nykyinen päätoimittaja Jukka-Pekka Rahkonen toimi tasa-arvoista avioliittolakia vastustaneen Aito avioliitto -kansalaisaloitteen toisena alullepanijana.

Oikea Media tuottaa Konservatiiviset uutiset -viikko-ohjelmaa, joka käsittelee etenkin kirkkoihin ja uskontoon liittyviä kysymyksiä. Ohjelmaa lähetetään myös kristillisellä TV7-kanavalla.

Ihmisistä, jotka jakavat Oikean Median sisältöjä Twitterissä ja ilmoittavat puoluetaustansa, ehdoton enemmistö on perussuomalaisia.

Noi jutut on nähdäkseni aika pitkälle neutraalisti esitetty, ne saattaa olla faktoja ja oletan että ne tarkistaa tommoiset asiat aika rutiininomaisesti. Samat tarkistukset voi tehdä kuka vaan ja ne voidaan varmistaa vielä erikseen.

Vaikka toi Twitterissä ilmoitettu puoluekanta ei ole mikään kauhean hyvä indikaattori, sieltähän sää oikeasti tota dataa ulos ja tonKIN pystyy tarkistamaan.

Sen sijaan OM sanoo että HS ja Yle ovat "woke" milloin mistäkin syystä. Käytännössä koska ne kirjoittaa jostain väärästä jutusta mistä ei sais mitään sanoa tai jotain vastaavaa.

Paitsi että se ei oikein ole järkevä väite jos yhtään tajuaa mitä on "woke" ja mikä on HS tai Yle, niin millä hitolla sen edes vois tarkistaa?

Ensimmäinen jo etusivulla näkyvä avoimuuden ja läpinäkyvyyden iso ongelma on että OM ei tarjoa hakutoimintoa. Senhän voi helposti kiertää, mutta silloin joku urpompi ihminen ei edes pysty tarkistamaan mistä näkökulmista OM:ssä on eri aiheista juttuja tehty tai katsoa niitä useampaa kerralla, eikä siihen ikinä tule läpinäkyvyyttä.

OM:ssä Heikki Porkka kirjoittaa:
LainaaPoliitikkojen valehtelu nykyisessä mitassa ei olisi mahdollista, mikäli valtamedia toimisi hyvän journalistisen tavan mukaisesti. Aito journalismi EI tarkoita olennaisen tiedon pimitystä ja valehtelua, vaan nimenomaan avointa viestintää sekä asioiden ja ilmiöiden esittelemistä monesta suunnasta, ei ainoastaan toimittajan tai toimituksen haluamasta näkökulmasta.
https://oikeamedia.com/o1-171100

Jos tota samaa logiikkaa sovelletaan niiden juttuihin, mitä luulette miltä näyttää?

Onko siellä Ylestä mitään positiivista tai HS:stä tai mitään rehtiä kuvausta edes niiden toiminnasta ilman että se liittyy vain siihen niiden kertomukseen jossa OM on hyvä ja valtamedia paha?

Nopealla URL-pohjaisella Google haulla: "Helsingin Sanomat" ja "Yle"

Tarvitseeko tohon edes sanoa mitään?

Entä jos katsotaan juttuja maahanmuutosta? Onko niissä eri näkökulmia? Ei.

Entä jos katsotaan mitä tahansa niiden aihetta? Onko niissä eri näkökulmia vai pyörittääkö ne itse vain yhtä narratiivia?

Eihän Hesarikaan silleen virheetön ole että ne olis voinut tehdä enemmän juttuja Tolkien-faneista laajasti ja kertoa siitä, mitä hienoa ne siinä kokee ja luodata eri puolia.

Mutta ehkä ne ei olleet itse mieltäneet sitä niin että tässä olis mitään Tolkienin mollausta edes käynnissä tai että toi Italian historiallinen juttu vaatis heti jotain vastavetoa.

Toopen listalla tais olla yksi HS:n juttu jossa nimenomaan kyseenalaistettiin että miksi puhua oikeistosta edes mitään Tolkienin yhteydessä.

Mutta tekeekö OM tota samaa? Ollenkaan? Mistään?

Toisaalta jokaisessa HS:n Tolkien-jutussa on jollain lailla eri tulokulma ja on joku perusteltavissa oleva syy, miksi ne jutut on periaatteessa tekemisen arvoisia kuitenkin. Jotain faktaa ja joku näkemys.

Ehkei journalistien yhteenlaskettukaan perspektiivi HS:llä nyt kaikkea tavoita ja voi olla hyvinkin rajallista joskus, mutta ei sitä voi edes verrata tohon OM:n touhuun tai pitää niin kuin samana juttuna mitä ne edes tekee.

Jos puhutaan siitä että kummalla tossa on joku narratiivi mikä määrittää ihan kaikkea, niin HS:llä se on semmosta yrityksistä huolimatta olevaa vinoumaa kun taas OM:llä toi on — siis se on jotain ihan käsittämätöntä.

Kai niiden on pakko jollain lailla tiedostaa toi itse OM:llä kun ne vielä itse arvostelee että näihän ei sais tehdä ja koko ajan puhuu siitä.

Kuitenkaan HS tai Yle ei koe tarvetta olla tarjoamatta hakutoimintoa, jolloin sitä voi kuka tahansa aika helposti seurata mitä ne jostain aiheesta kirjoittaa.

Mutta joo :D Aikamoista.

Melodious Oaf

#21
Ei hitto. Mulle tuli mieleen että eihän Toopen valikoima välttämättä edes ollut kaikki HS:n Tolkien-aiheiset jutut — ja tosiaan ei ollut.

Niillähän on vaikka miten paljon erilaisia juttuja Tolkieniin liittyvistä aiheista, eikä ne viimeaikaisetkaan käsittele kaikki tätä oikeisto-tematiikkaa ollenkaan.

Mutta palataan siihen joskus myöhemmin.


Seuraava oli Toopen listalla:

HS: Radikaali oikeisto fanittaa Tolkienia, koska tarinat ovat tärkeä osa elämäämme

Tää on kolumni jossa valtaosin puhutaan tarinoista ihan fiksusti, ja kolumnisti sanoo ettei häntä kiinnosta, että fanittaako joku Meloni Tolkienia vai ei. Vaan hän puhuu siitä että tarinat ovat esimerkiksi sellaista kuin Melonin jatkuvasti kertoma juttu siitä miten "länsi on uppoamassa".
     Ja voitais lisätä tähän toi OM:n taistelu "valtamediaa vastaan" ja se kuinka monta kertaa ne jutut toistetaan siellä, kuinka tiettyä hommaa iskostetaan jengin tajuntaan.

Otsikosta huolimatta kolumni ei ole oikeiston parjaamista, vaan se on ihan hyvää pohdintaa tarinoista, jonkin verran erityinen kritiikki osuu populistiseen oikeistoon tai populistisiin puolueisiin ylipäätään, mutta yleisen tason pointit tarinoista pätee mun mielestä vasemmalta oikealle kaikkiin, eikä siitä jää tossa epäselvyyttä.

Lisäksi kaveri kirjoittaa Tolkien-fanina ja tossa on sekin näkökulma, vaikka koko Tolkien on kolumnissa melkein sivujuonne.

Ei se ole mikään ihan tyhjänpäiväinen teksti. Puoltaa paikkaansa kolumnina just tässä ajassa riippumatta siitä, oisko siinä mitään mainintaa edes Tolkienista vai ei. Yhden Tolkien-fanin tekstinä puoltaa paikkaansa näkökulmana myös siitä aiheesta käytävään keskusteluun ja käsittelee sitä ihan fiksusti.

-:)lauri

^
Sä et nyt hahmota, että konservatiivin todellisuus operoi pelkästään asenteen tasolla. On aivan turha kritisoida päättelyketjusta tai ylipäätään substanssista löytyviä virheitä sillä niillä ei ole mitään merkitystä päätettäessä siitä, ovatko ne totta vai eivät. Tuossa konservatiivi myöntää asian suoraan: https://kantapaikka.net/index.php/topic,106.msg144104.html#msg144104
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Melodious Oaf

#23
Turhaa vaivaahan toi Toopelle argumentointina varmaan on, jos puhutaan hänestä eikä konservatiiveista.

Mutta se on mulle uutta mikä ja minkälainen toi Oikea Media on tai mikä tämmösen uutisoinnin kenttä ylipäätään somessa sun muualla on.

Eikä se mikään turha juttu ole avata ja katsoa.

Mun mielestä konservatiivi (arvo tai talous) ei ole välttämättä yhtään idiootti tai kyvytön tasokkaaseenkin ajatteluun. Perustin tästä erillisen ketjun, joten voidaan puhua siitä siellä esimerkkien kautta.

Toi OM:n kautta aukeava maailma ja juttu ei ole enää mitään konservatiivisuutta vaan toi alkaa olla jo aika semmonen aika hiton kummallinen ja tosi spesifi cocktail erilaisia juttuja.

Voidaan varmaan availla sitä matopurkkia myöhemmin, mutta pointtina se, että en millään niele pureksimatta väitettä että "konservatiivi" tarkoittais tollasta.... ns "järkensä menettänyttä" tai jotain.

Keksin sukulaisista ja tuttavapiiristä montakin ihan selkeää konservatiivia, joista osa on todella hyviä tyyppejä eikä ole mitään vaikeuksia ymmärtää asioita tai älykkyydessä mitään vikaa tai muutakaan semmosta.

Voi olla että et vaan näe sitä koska semmoset ihmiset nyt tietysti ei vastusta järkeviä asioita noin yleisesti ottaen tai ei niissä ole mitään silmiinpistävän erikoista.

Ja moni joka vois vetää itsensä ihan tilttiin jäämällä jumiin johonkin omaan luuppiin ja vetämällä ajatukset oikean kautta yli saattaa elää ihan eri lailla sillä, että hiljalleen kasvaa ihmisenä, ehkä elää jonkun villin vaiheen, tai tulee ammatillista itsetuntoa ja onnistumisia, ja vielä vaikka joku puoliso ja perhe-elämä muuttaa ja tasoittaa ja tuo siihen jotain mitä niiltä muuten puuttuis ja se vaan "pehmenee".

Eikä toi nyt silleen eroa siitä että joku tosi liberaali auvomielinen ihminen voi jäädä tosi räkänokaksi tai sitten ei. On melko epätodennäköistä että siitä tulis niillä taipumuksilla hirveän oikeistohenkistä tai vaikka että se löytäis juttunsa perussuomalaisuudesta, mutta ei ne skenaariot siinäkään aina ruusuisia ole. Ei vaan löydä omaa juttuaan tai jotain.
     Jos sille jää joku uhka/pelko-moodi riittävän visusti päälle, kai sekin voi jonkun hiukan vinoutuneesti kuvitellun ikuisen taistelun tai tragedian elämästään kehittää. En minä tiedä.

Vähemmän niissä konservatiivisemmissa ihmisissä on ehkä semmosia koko ajan miettiviä boheemitaiteilijoita tai muuta semmosta, vaan enemmän painottuu käytännöllisyys tai sitten vaikka semmonen hallinnollinen tai tekninen tai muu osaaminen ja vastuuntuntoisuus. Mutta siihen voi kuulua huomattava älykkyys. Eihän kaikki lääkärit esimerkiks ole mitään liberaaleja tai insinöörit tai niin kun.... ihmiset ylipäätään :D

Eikä siitä edes ole poissa mikään luovuuskaan, vaikka se joskus saattaa olla vähän semmosta kummallisen rämäpäistä ja kovakätistä tietyllä tapaa.
    Mun yksi aivan selkeästi perinteisiä arvoja suosiva hieman suoraviivaisen käytännöllinen ystävä on kirjoittanut romaanin ja harrastaa musiikkia. Ja on todella mielenkiintoinen ja fiksu kaveri joka on tehnyt ja nähnyt paljon.

Jos määrittelet konservatiivin niin kuin sulla näyttäis olevan taipumus, siitä ei oikein saa mitään muuta kuin haukkumasanan.

Ja se taas ei edistä oikein mitään vaan on semmosta vähän sokeaa lopulta. Siinä määrittelee tavallaan maailmaa tarinalla eikä sillä mitä siellä oikeasti on. Ja myös toisia ihmisiä ja sitä mitä ne on aika silleen... rumasti edes niitä tuntematta.

Niin voi tehdä, mutta sen voi tehdä myös sulle.

Eikä se välttämättä ole semmonen maailma jota kannattaa kauheasti edistää jossa tollanen lyttäys-haukkumis-määrittely-rumba on se mitä ihmisten pitäis tehdä sen sijaan että elettäis ja yhdessä ihmeteltäis, jeesattais toisia ja tehtäis yhdessä ja rakastettais ja koettais kaikenlaista ja... mitä nyt elämässä voikaan olla. Kaikenlaista kiinnostavaa ja ihanaa ja välillä kurjaa ja vaikeaa mutta semmosta mikä nyt vaan voi olla hyvä tehdä.

Vaikka jotkut lukis tommosta OM:ää tai niille muuten vaan elämän keskeinen pointti ja draiveri näyttäis toistaiseksi olevan jotain tommosta viholliskuva- tai uhkakuva-vetoista, ei sun ole pakko sen takia itse niin elää että ne muka asettais ns. pelin säännöt.

Siis tietenkään :D

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Toope - lokakuu 03, 2022, 23:08:32
Mutta HS tuosta teki ongelman, eivät italialaiset?

Tuota... uskon että Italia ei ole rauhaasi häirinnyt. Ja että juttu tuli sinulle pyytämättä ja yllättäen. Mutta kun se juuri on median tehtävä. Kertoa asioita maailmasta. Se ei ole koko totuus eikä silkka totuus, mutta mikä tahansa informaatio on aina parempi kuin musta laatikko. Et voi tietää mistään mitään, jos et tiedä mistään mitään.

Hayabusa

Onko kukaan lukenut Katleena Kortesuon kirjaa "Journalismin kuolema - Mitä medialle oikein tapahtui?"
Esittelyteksti lupaa tiukkaa tekstiä:
Tutkimusten mukaan suomalaiset luottavat mediaan vähemmän kuin ennen. Tästä on seurauksena ikäviä asioita: yhteiskunta polarisoituu, ja valemediat ja huijaussivustot kukkivat. Vähäinen luottamus mediaan ei silti koskaan ole lukijoiden vika, vaan median itsensä vika. Mitä on tehtävissä, jotta luottamus palautuisi?
https://www.tammi.fi/kirja/katleena-kortesuo/journalismin-kuolema/9789520437329


An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Melodious Oaf

Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - lokakuu 08, 2022, 22:47:08
Lainaus käyttäjältä: Saares - lokakuu 08, 2022, 20:27:16
Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - lokakuu 08, 2022, 17:02:45
Kenen idea on kysyä enää yhtään mitään Pekka Toverilta kun konfliktista tapahtuu jotain uutisoitavaa? Nähdäkseni Toverin ainut kontribuutio uutisissa on tuoda mukaan päivän mehevimmät ad hominemit Venäjän johdosta ja Venäjän operaation tilasta sekä jokin setti superlatiiveja Ukrainan onnistumisista. Eikö ketään muuta ala tämä viestin yksipuolisuus jo pikku hiljaa kyrsiä? Vai onko tässäkin sama homma kuin musiikissa, että ainoan ulkomaisilta artisteilta kopioimansa iskelmänsä jälkeen kotimainen artisti on muodostunut tärkeämmäksi kuin varsinainen laatu?
Eikös Venäjän touhuja ole mielestäsi lupa kommentoida? Palaammeko aikaan jolloin senuuri hoiti sopimattomat tekstit pois?

Liittyykö tämä jotenkin viestiini?

Katson että rönsy ehkä sopisi paremmin tänne, joten kommentoin sitä täällä.

En ole seurannut kauheasti, joten en tiedä, missä kaikkialla Toveri on ollut esillä ja äänessä tai mitä hän siellä sanoo.

Luulen että hän nousi kysytyksi kommentoijaksi osin sattumalta, koska hänen jokin vanha luentonsa Venäjästä sai tekstitettynä aika laajasti katsojakuntaa myös ulkomailta — konfliktin myötä aihe tietysti oli entistä ajankohtaisempi ja kiinnosti ihmisiä.

En osaa sanoa, ovatko Toverin kommentit tai analyysit huonoja tai yksipuolisia.

Kiinnostava kysymys voisi olla, kuka olisi parempi henkilö antamaan näistä aiheista lausuntoja tai kommentoimaan.

Onko tähän mitään ideoita?

Epäilen sellaista, että jotkut varsinaisesti parhaiten perillä olevat eivät virkansa puolesta oikein voi kommentoida muuta kuin hyvin suppeasti ja latteasti eivätkä ehkä myöskään voi jakaa tietoja, joita heillä mahdollisesti on.

Pitäisikö silloin mieluummin vain julkaista tai ajaa ulos näitä ympäripyöreita lausuntoja?

Onko siitä jotain hyötyä että mediasta ei rajata ulos jotain tällaista revittelevämpää niin, että sitä keskustelua sitten käytäisiin vain somessa?

Jos media voisi jotenkin toimia tässä paremmin tai esimerkiksi löytää jonkun paremman henkilön kommetteja antamaan, millaista parempi toiminta olisi tai kuka tällainen parempi kommentoiva taho olisi, jos haetaan sitä että voi puhua "vapaasti" tai "värikkäämmin"?

Toope

Olen itse aiemmin puhunut vasemmistolaisesta painotuksesta YLE:n, HS:n ja yleensäkin valtamedian piirissä. Se on olemassaoleva ilmiö.
Toverin ja muiden kohdalla ehkä nähdään asenteellisuutta Venäjää kohtaan, mutta kyse ei ole ideologisesta toiminnasta. Minä näen tuon reaktiona Venäjän toimiin. Ei negatiivinen reaktio Venäjään ole ideologista, kuten YLE:n asenne Trumpiin, vaan Venäjä itse aikaansaa vastareaktioita. En kykene näkemään itse sellaista näkemystä, joka sympatisoisi Venäjän toimia.

Ukrainamielisyys on vapauden ja itsenäisyyden puolustamista. Kansalla ja valtiolla on oikeutensa.

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - lokakuu 08, 2022, 23:20:14
Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - lokakuu 08, 2022, 22:47:08
Lainaus käyttäjältä: Saares - lokakuu 08, 2022, 20:27:16
Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - lokakuu 08, 2022, 17:02:45
Kenen idea on kysyä enää yhtään mitään Pekka Toverilta kun konfliktista tapahtuu jotain uutisoitavaa? Nähdäkseni Toverin ainut kontribuutio uutisissa on tuoda mukaan päivän mehevimmät ad hominemit Venäjän johdosta ja Venäjän operaation tilasta sekä jokin setti superlatiiveja Ukrainan onnistumisista. Eikö ketään muuta ala tämä viestin yksipuolisuus jo pikku hiljaa kyrsiä? Vai onko tässäkin sama homma kuin musiikissa, että ainoan ulkomaisilta artisteilta kopioimansa iskelmänsä jälkeen kotimainen artisti on muodostunut tärkeämmäksi kuin varsinainen laatu?
Eikös Venäjän touhuja ole mielestäsi lupa kommentoida? Palaammeko aikaan jolloin senuuri hoiti sopimattomat tekstit pois?

Liittyykö tämä jotenkin viestiini?

Katson että rönsy ehkä sopisi paremmin tänne, joten kommentoin sitä täällä.

En ole seurannut kauheasti, joten en tiedä, missä kaikkialla Toveri on ollut esillä ja äänessä tai mitä hän siellä sanoo.

Luulen että hän nousi kysytyksi kommentoijaksi osin sattumalta, koska hänen jokin vanha luentonsa Venäjästä sai tekstitettynä aika laajasti katsojakuntaa myös ulkomailta — konfliktin myötä aihe tietysti oli entistä ajankohtaisempi ja kiinnosti ihmisiä.

En osaa sanoa, ovatko Toverin kommentit tai analyysit huonoja tai yksipuolisia.

Kiinnostava kysymys voisi olla, kuka olisi parempi henkilö antamaan näistä aiheista lausuntoja tai kommentoimaan.

Onko tähän mitään ideoita?

Uskoakseni meiltä löytyy Suomesta sotilaskorkeakoulullinen sotilasasiantuntijoita haastateltaviksi.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Melodious Oaf

Lainaus käyttäjältä: Socrates - lokakuu 09, 2022, 11:27:14
Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - lokakuu 08, 2022, 17:02:45
Kenen idea on kysyä enää yhtään mitään Pekka Toverilta kun konfliktista tapahtuu jotain uutisoitavaa? Nähdäkseni Toverin ainut kontribuutio uutisissa on tuoda mukaan päivän mehevimmät ad hominemit Venäjän johdosta ja Venäjän operaation tilasta sekä jokin setti superlatiiveja Ukrainan onnistumisista. Eikö ketään muuta ala tämä viestin yksipuolisuus jo pikku hiljaa kyrsiä?

Nyt komppaan poikkeuksellisesti Lauria.
Pekka Toverin tyhjänpäiväiset hehkutukset Venäjän surkeasta sotilasjohdosta ovat tympineet jo pitkään.

Äijän olemuksessakin jokin ärsyttää  >:(.

Luulen silti, että sellaisia ihmisiä, jotka ovat jossakin alan virassa, koskee kaikenlaiset velvoitteet myös työnantajaa kohtaan, mahdolliset vaitiolovelvollisuudet ja ties mitä kaikkea niin, että niiden lausunnot on sitten pakostakin aika tylsiä ja ympäripyöreitä.

Toveri voi olla mitä vaan, mutta kai sitä kysytään sen takia, että se nimenomaan hehkuttaa ja laukoo kaikenlaista mikä ei ole niin "tylsää" tai mistä pitäisi rivien välistä jotain päätellä.