Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Media ja sen vinoumat

Aloittaja Edward, maaliskuu 19, 2022, 16:47:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 22, 2024, 18:26:13X-sovelluksessa Taisto Airomela väittää että maahanmuuttajataustaiset "roadmanit" pahoinpitelivät kantissuomalaisen nuoren hengiltä, ja asiasta on vaiettu. Kommentin yhteydessä oli video jolla poika ilmeisesti hakataan, en katsonut alkua pidemmälle.

Voisiko tämä tapaus olla ollut yllykkeenä rasistiseksi nimitettyihin väkivallan tekoihin?

And if so, niin miksei media ole kertonut tästä tapauksesta mitään? Onko niin huisin tärkeää antaa meidän uskoa että rasistit ne vaan alkaa riehua ihan ilman mitään syytä?
Retorinen kysymyshän tuo on, kun itsekin tiedät mamuväkivaltarikollisuuden tason maassamme. ::) Me kaikki tiedämme. Kaikki eivät sitä myönnä.

Kopek

Suomen yleisin uutiskuva?

https://yle.fi/a/74-20094720

Kuva kertoo, mihin media nojaa.

Jaska

Mikähän tässä oli löydös?

Että Kopek näkee sinistä, kun poliisi on ottanut rikoksen tehneen kiinni?

Että otsikossa ja jutussa korostetaan lapsen surman erikoislaatuisuutta, mutta ei löydy tietoa, mistä on kyse? Ehkä joskus myöhemmin kerrotaan epätavallisesta tekotavasta.

Täytynee olla se, että lehti kuvittaa rikosuutisen poliisikuvalla kuten tavallista? Alkoholistien puukkotappeluita lukuunottamatta surmatöistä tavataan uutisoida näkyvästi.

Noh, ei ole kovin tavallista, että äiti surmaa vauvansa. Kuvalla on haettu jutulle näkyvämpää huomiota, kun asiasta kerrottavaa on niukjasti.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Jaska - kesäkuu 24, 2024, 01:55:50Mikähän tässä oli löydös?

Poliisin hihamerkki uutiskuvana.

En edes lukenut varsinaista uutista, mutta veikkaan, että jutussa ei kerrottu poliisin hihamerkeistä. Miksi uutiskuvina käytetään poliisin hihamerkkejä, jos uutiset eivät kerro niistä.

Mielestäni poliisin hihamerkin käyttäminen yleisenä uutiskuvana osoittaa journalistista laiskuutta ja velttoutta suorastaan äärimmäisyyksiin asti.

En ole tutustunut koko maailman uutisiin, mutta niissä ulkomaalaisissa tiedotusvälineissä, joita seuraan, ei esiinny vastaavaa ilmiötä. Luulen, että kyseessä suomalainen erikoisuus.

Erilaisten diktatuurien asiamiehet voisivat käydä ottamassa Suomesta mallia siinä, miten kansa aivopestään rakastamaan ja jumaloimaan ja palvomaan väkivaltaviranomaisia. Monissa maissa näitä tyyppejä ei rakasteta vaan pidetään välttämättömänä pahana, jota juuri ja juuri siedetään, kun ei muutakaan vaihtoehtoa ole.

https://www.statista.com/statistics/1274278/trust-in-police-worldwide-by-country/

Suomi on niin paljon asteikon yläpuolella omassa sarjassaan, ettei sitä edes mainita normaalien maiden yhteydessä. No, suomalaiset itse elvistelevät tällä "erinomaisuudellaan. 

https://valtioneuvosto.fi/-//1410869/suomalaisten-luottamus-poliisiin-on-pysynyt-vahvana

Luottamus poliisiin - mitä se edes on. Minäkin luotan siihen, että tyypit ovat, mitä ovat. Ei se tee minusta poliisinrakastajaa.

Hayabusa

Laitan vastaukseni tänne, koska mielestäni keskustelun aihe sopii tänne paremmin.

Lainaus käyttäjältä: Kopek - kesäkuu 24, 2024, 07:26:30
Lainaus käyttäjältä: Jaska - kesäkuu 24, 2024, 01:55:50Mikähän tässä oli löydös?

Poliisin hihamerkki uutiskuvana.

En edes lukenut varsinaista uutista, mutta veikkaan, että jutussa ei kerrottu poliisin hihamerkeistä. Miksi uutiskuvina käytetään poliisin hihamerkkejä, jos uutiset eivät kerro niistä.

Mielestäni poliisin hihamerkin käyttäminen yleisenä uutiskuvana osoittaa journalistista laiskuutta ja velttoutta suorastaan äärimmäisyyksiin asti.

En ole tutustunut koko maailman uutisiin, mutta niissä ulkomaalaisissa tiedotusvälineissä, joita seuraan, ei esiinny vastaavaa ilmiötä. Luulen, että kyseessä suomalainen erikoisuus.

Suomalainen erikoisuus ei ole poliisin "rakastaminen", vaan tiukka, suorastaan tiukkapipoinen, tulkinta yksityisyyden suojasta. Ennen kuin on täysin varmaa mitä tapahtui, missä tapahtui, kenelle tapahtui ja kuka aiheutti asioista ei uskalleta kertoa poliisin niukkasanaista tiedotetta enemmän. Tämä pätee etenkin kuviin. Jos kuvaan eksyy sivullinen henkilö tai foto onkin napattu kadun väärällä puolella olevasta talosta, nousee aivan hirveä haloo ja pahimmassa tapauksessa oikeusjuttu, josta seurauksena on mahdollisesti suuremmat rapsut kuin varsinaisesta rikoksesta. Siis suojellakseen omaa persettään journalistit käyttävät "neutraalia hihamerkikuvaa" ensiuutisoinnissa.

Monien meidän tavallisten tallaajien mielestä rikoksen tekijöiden yksityisyyden suoja on päässyt ihan naurettavuuksiin. Samaa mieltä ovat varmasti ne kauppiaat, jotka koettivat julkaista kiinniotettujen myymälävarkaiden kuvia ja saivat ukaasit juurikin samaisen lain perusteella. Loogisesti voisi ajatella, että jos on kajonnut toisen yksityisyyteen, samalla luopuu omastaan.

Olen toki samaa mieltä Kopekin kanssa uutiskuvien yleisestä journalistisesta tasosta. Syyksi kuitenkin katson yllä olevan. Onnettomuusuutisissa telkku-uutiset ovat yleensä käyttäneet karttaa missä jotain on tapahtunut. Se on mielestäni toimiva.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - kesäkuu 24, 2024, 11:25:36Ennen kuin on täysin varmaa mitä tapahtui, missä tapahtui, kenelle tapahtui ja kuka aiheutti asioista ei uskalleta kertoa poliisin niukkasanaista tiedotetta enemmän.
Minun on vaikea ymmärtää, miksi pitäisi tiedottaa jotain epämääräistä, ellei ole tiedossa, mitä, missä ja kenelle - edes. Miksi pitäisi julkaista summamutikka-kuvaa, joka pahimmassa tapauksessa laukaisee murhainfo-intoilijoiden somemyllytyksen väärään kohteeseen?

Ylipäätään näissä asioissa "tiedottaminen" on mielestäni mennyt kyllä infon ohi jo kauan sitten. Mitä "parempi" tapaus, sen pidempään siitä saadaan otsikoita tyyliin nyt puhuu naapurin kissanhoitaja.

Itse kyllä muutenkin arvotan korkeammalla yksityisyyden suojan kuin mystisen kansalla on oikeus tietää-periaatteen. 

T: Xante

Jaska

Kahdeksankuukautisen poikansa murhasta epäiltynä  nyt  vangittu äiti oli sooittanut hätäkeskukseen ja pyytäneen poliisit paikalle. Iltapäivälehdet vihjaavat päihde- tai mielenterveysohgelniin.

Kopekille tärkeä asia on vihaamansa poliisimerkin esiintyminen Ylen surmauutisen kuvassa.

Toope

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010543019.html
LainaaPerussuomalaisten kansanedustajat vaativat Yleltä perusteellista selvitystä yhtiön monimuotoisuus- ja inkluusiokoulutuksista ja rahankäytöstä.

Asia liittyy torstaina toimittaja Sanna Ukkolan Iltalehden kolumnissa nostamiin asioihin. Kolumnissa hän kuvailee Ylen koulutusten lisäksi yhtiön sensitiivisyyslukijoita ja rekrytointiprosessia...
Loput artikkelista.

Toope

YLE joutuu vielä aikamoiseen kuseen, kun nyt paljastui YLE:n päätoimittajan solvauskirje toimittaja Sanna Ukkolalle, vain päivä sen jälkeen, kun YLE:ltä paljastui apartheid-tyylinen ohjeistus haastattelijoista ja "asiantuntija"-haastatteluista. "Vähemmän valkoisia ja miehiä", enemmän muita- tyyliin. YLE tuttuun tyyliin ei vastaa, vielä. PS:n kansanedustaja Vigelius jo suoraan sanoi, että YLE on harhauttanut jopa hallintoneuvostoakin!
https://www.suomenuutiset.fi/ps-kansanedustajat-vaativat-ylelta-selvitysta-kohutuista-monimuotoisuuskoulutuksista-ja-rahankaytosta/
https://x.com/joakimvigelius/status/1808806373947236673?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1808806373947236673%7Ctwgr%5E5683b4cda96aaab85717cd3c20c99b5df231a32b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.suomenuutiset.fi%2Fps-kansanedustajat-vaativat-ylelta-selvitysta-kohutuista-monimuotoisuuskoulutuksista-ja-rahankaytosta%2F
LainaaMeille hallintoneuvoston jäsenille vastikään vakuuteltiin, ettei tällaista tökeröä kirjanpitoa ja syrjintäperustetta haastateltavien valinnassa olisi.
Onko YLE oikeasti harhauttanut jopa hallintoneuvostoa? Jos on, sitten päitä putoaa YLE:ssä!

-:)lauri

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010555541.html

Stubbin menomatka Washingtoniin meni sekoiluksi – miksi presidentti ei käytä yksityiskonetta?


Noin media käsittelee miespresidenttin ulkomaanmatkailua. Artikkelista käy ilmi, että toimittaja on huolissaan kun meidän presidentti ei käytä saatanan kalliita yksityiskoneita reissuillaan. Jos kyseessä olisi naispresidentti, sama toimittaja olisi todennäköisesesti lähestynyt identtistä tilannetta otsikolla: Näin paljon X:n ulkomanmatkailu maksaa veronmaksajille.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hippi

^
Luin tuon jutun ja mietin, että jos Stubb olisi mennyt jollain yksityiskoneella (vuokrattu?), niin siitähän vasta olisi huuto ja mekastus tullut, jotta tuhlataan veronmaksajien rahoja, mikä tietysti olisikin totta.

Mutta, jos ensimmäinen lento olisi ollut ajoissa ja vaihto mennyt sujuvasti, ei koko matkanteosta olisi juttua syntynyt lainkaan :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

a4

#311
Jep. Nostan hattua suomalaiselle yhteiskunnalle ja pohjoismaiselle yhteistyölle.
Sekä Stubbille.

En ole varma tuon uutisen sukupuolivinoumasta mutta sen klikkijournalistisesta vinoumasta kyllä.