Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietosuoja, henkilötiedot ja GDPR

Aloittaja Melodious Oaf, lokakuu 05, 2022, 12:08:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MrKAT

^Kaupasta ostin ns. käteisellä Paysafe-kortin, siinä on vain tunnussalaluku tms. Mutta pihkura kun sekoitin sen ja PayPalin. Kuka edes käyttää Paysafea?

Yksilö joutuu turvautumaan samoihin keinoihin kuin rikolliset, jottei rikolliset jäljittäisi hyödykseen. Ja rikolliset siis samoja keinoja ettei pollarit jäljittäisi. Yritys ei tiedä onko salailevan asiakkaan takana rehti vai rosvo.


Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

Norma Bates

#76
Uskaltaako Telegramia käyttää? En tiedä koko sovelluksesta hittojakaan. Kun Ukrainan/Venäjän hässäkässä uutisoidessa on usein mainittu Telegram, minulle on tullut mielikuva että se on joku venäläisten trolli- ja vakoilusovellus...

Yksi suomalais-amerikkalainen jäppinen haluaisi keskustella kanssani sen kautta. Ihmetyttää ettei Mese kelpaa, mutta kuka sitten mistäkin tykkää. Jos tyypin kanssa alkaa vähääkään arveluttaa, laitan jutun poikki. En varsinaisesti ole kiinnostunut hänestä miehenä, vaan ihmisenä, ainakaan tälläerää. Mutta siis tosiaan, onko Telen kanssa järkevää ährätä?

Edit. Näin jossain väitteen että Venäjä on kieltänyt Telegrammin. Ja että siinä sovelluksessa voi salata puhelinnumeronsa.

MrKAT

https://fi.wikipedia.org/wiki/Telegram
Venäläiset Durovin veljekset perusti sen sen jälkeen kun Venäjä valtasi veljesten perustaman VK:n (Venäjän "FB"). Ne meni sitten ulkomaille, pääkallonpaikka vissiin Dubaissa.
Telegram oli välillä Venäjällä kiellettynä mutta 2020 salli taas.

Toisinkuin Whatsup joka salaa liikenteen päästä päähän niin Telegram ei sitä tee, ellei mol. käyttäjät erityisesti siihen pane salausta päälle. Joten T. on turvattomampi oletuksena.

Norjan viranomaiset varoitti Telegramista ja Tiktokista:
In March 2023, the Norwegian National Security Authority (NSM) advised against the use of Telegram and TikTok on business devices (especially the ones used for government related activities), the assessment has been commissioned and supported by the Ministry of Justice and Public Security, Emilie Enger Mehl. Regarding Telegram, the report cites its lack of end-to-end encryption by default, its Russian origins and third-party open source intelligence as major critical points.[326].
- https://en.wikipedia.org/wiki/Telegram_(software)

Brasiliassa välillä kiellettynä ja Saksan sisäministeri vaatinut monesti Googlen+Applen sovelluskauppojen levittämästä Telegramia koska se on salaliittoteoreetikoiden, uusnatsiterroristien suosikkiväylä.

Oletan ettei kadun tavikselle ole suurta vaaraa jossei levitä henk. koht tietoja itsestään, yrityksestään, läheisistään.
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

Norma Bates

Pitää sitten pitää siellä suu supussa jos voittaa lotossa.

Amore

Aika ikävä huijaustapaus on käsitelty oikeudessa, ensimmäinen vaihe huijauksen kohteen hyväksi, mutta enpä osaa sanoa, mitä itse olisin tehnyt hänen sijassaan.

En ymmärrä tuosta "Tietoturvailmoitus. Olet Aktivoimassa POP Avain -sovellusta mobiililaitteellesi...," -kohdasta mitään. Luultavasti olisin hyytynyt siihen ja keskeyttänyt yhteyden. Tuskin olisin huomannut, että omakannan osoitteessa olisi mitään vikaa.

Pariskunta luuli kirjautuvansa Oma­kantaan, menetti 44 900 euroa

SATAKUNNAN käräjäoikeus on määrännyt Honkajoen Osuuspankin maksamaan yksityishenkilölle noin 32 000 euroa korvauksia. Mies menetti Omakanta-verkkosivun jäljittelyyn perustuvassa huijauksessa 44 900 euroa, joista saatiin vain osa takaisin.

Oikeuden päätöksen mukaan pariskunta ei ollut törkeän huolimaton kirjautuessaan syyskuussa 2021 Kelan ylläpitämää Omakanta-sivua jäljittelevälle verkkosivulle tietokoneella miehen laboratoriotulokset saadakseen.

Sisäänkirjautumisen tehnyt vaimo oli päätynyt sivulle tehtyään "omakanta"-sanalla haun Bing-hakukoneessa. Espanjaan rekisteröity petollinen sivusto toimi osoitteessa kanta.fi.tunnistautuminen.com/online.php.

Pian sisäänkirjautumisen jälkeen mies sai puhelimeensa seuraavan varoituksen pankilta:

Tietoturvailmoitus. Olet Aktivoimassa POP Avain -sovellusta mobiililaitteellesi. Aktivointi onnistuu viestin lopussa olevalla koodilla. Huomaathan, että koodia ei ikinä kysytä tietokoneen verkkoselaimessa. Jos et ole tekemässä aktivointia itse, ota välittömästi yhteyttä POP Pankkiin tai sulkupalveluumme p. 020 333. Tietosi voivat olla vaarassa. Tarkista viesti-id: [poistettu]. Vahvista POP Avain -sovelluksen aktivointi koodilla: [poistettu]. POP Pankki.

Kyseessä oli aito varoitusviesti. Kirjautumisen tehnyt vaimo antoi miehen puhelimeen tulleen viestin lopussa olevan varmistuskoodin petolliselle verkkosivustolle. Tämä mahdollisti verkkorikollisia asentamaan pankkisovelluksen itselleen uhrin nimissä ja antoi käyttöoikeudet hänen verkkopankkiinsa.

TUNNUSTEN päädyttyä vääriin käsiin verkkorikolliset siirsivät 7 rahansiirrossa tililtä itselleen yhteensä 44 900 euroa. Näistä pankki sai takaisin 18 950 euroa. Kateisiin jäi 25 950 euroa.


https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000009841626.html
All you need is Love

Norma Bates

Tena-vaippoja tilaavien asiakkaiden tiedot siis hakkeroitiin. Jos nyt unohdetaan luottokorttitiedot ja ajatellaan että kusipää(t?) ryhtyy kiristämään että jos et maksa, niin julkistan koko maailmalle että kuset vaippoihin, niin nykymaailmassa kaiketi kiristetty voinee sanoa että MITÄ. SITTE.

Ketä se oikeasti hätkäyttäisi millään tavalla, kun kaikki on nykyään niin avointa? Jos voit punnertaa toosalla jotain ketsuppipulloa ja jutella siitä mediassa, niin mitä väliä millään enää on?

Ja sama juttu jos joku hakkeroisi jonkin pornopuodin asiakasrekisterin. Kun nykyään tuntuu ainakin somessa ihmiset suorastaan suuttuvan jos sanoo ettei käytä leluja, niin ilmeisesti se on ihan must ja kaikkihan tunkee jotain tulppaa perseeseensä. Tai mikä buttplugi se nyt oli.

Joten kai siinä sitten kumminkin on ollut luottokorteista kyse.  ::)

Xantippa

 ;D

Aika vaikea todellakin uskoa, että rekisteriä olisi hakkeroitu kiristysmielessä. Enemmän voisin kuvitella motiivin olevan, että ajatellaan tenakäyttäjien kuuluvan tiettyyn ikäluokkaan, jonka höpsöttäminen ja huijaaminen on helpompaa kuin nuorempien.

T: Xante

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - lokakuu 23, 2023, 10:02:10
Ketä se oikeasti hätkäyttäisi millään tavalla, kun kaikki on nykyään niin avointa? Jos voit punnertaa toosalla jotain ketsuppipulloa ja jutella siitä mediassa, niin mitä väliä millään enää on?

Onko kaikki intiimit asiat todellakin "niin avointa"? Moniko tälläkin foorumilla on tilittänyt avoimesti yksityisimmät asiansa? Ei täällä meitä montaa ole, joten ei tästä foorumin porukasta mitään kattavaa väestötutkimusta saa aikaan. Mutta veikkaisin, että aika viitteellistä vaikutelmaa kyllä tulee, että "niin avointa" on vain erittäin pienen osan asiat.

Tietynlaisiin keskusteluryhmiin voi tietysti hakeutua paljon samanhenkisiä henkilöitä, mutta ei senkään perusteella kannata kuvitella, että "kaikki" olisivat yhtä avoimia.

Mutta hakkeroijillehan on kai pääasia, että saavat pyydystettyä oikeita henkilötietoja, joita voidaan käyttää sitten sopivan tilaisuuden tullen omaksi hyödyksi. Viranomaisrekisterit on tiukemmin valvottuja ja vartioituja (toivottavasti), joten kaupanalan yms. yritystoiminaan liittyviä rekistereitä on helpompi saada käsiinsä. Tällä kertaa onni arvonnassa suosi vaippojen käyttäjiä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Mietin asiaa ja keskustelin "yksityisyys" -aiheesta aiemmin tänään luettuani Helsingin Sanomista uutisen, jossa kerrottiin, että jonkun henkilön elämä meni pilalle, kun Vastaamo-paperit päätyivät kiristäjälle.

Tulin hieman samaan tulokseen kuin Norma Bates, mutta tietyillä varauksilla.

Ihmiset ovat hyvin erilaisia sen suhteen, miten avoimia he ovat yksityisistä asioistaan. Joillekin ei ole olemassa mitään yksityisyyttä, vaan kaikesta voidaan kertoa "Seiska-lehdelle" tai foorumiyleisölle. Jotkut taas salaavat asioitaan aivan vainoharhaisuuteen asti.

Usein on niin, että avoimetkaan ihmiset eivät kerro joitakin asioita. Olemalla avoin ja kertomalla "kaiken" voi naamioida sen, että salaa jotain. Jos ei kerro mitään, sekin on naamio sille, että joistakin asioista ei varsinkaan kerro.

Ajattelen Vastaamo-tyyppisestä asiasta omalla kohdallani niin, että olen täysin "nobody", joten jos minun psykiatrikertomukseni julkaistaisiin, ketä se kiinnostaisi. Koska en kuuluu piireihin, maineellani ei ole merkitystä. Eli sen kuin julkaisisivat. Ajattelen siis hieman kuin Norma Bates. Eli mitä väliä. Kaverisuhteeni eivät kärsisi, koska minulla ei ole kavereita. Taloudelliset suhteeni eivät kärsisi, koska en ole bisneselämässä. Jos joku ihminen alkaisi vältellä minua paljastusten takia, niin sitten alkaisi. Välttelen itsekin ihmisiä, joten pääsisin vähemmällä, kun edes joku välttelisi minua.

Hippi

^
En tiedä mitä tietoja tarkalleen ottaen siinä Vastaamon tapauksessa vietiin pimeään verkkoon. Osa kai niistä julkistettiin ihan kaikkien nähtäville. Ihan jo, että tavalliset henkilötiedot: nimi, puhelinnumero, osoite ja henkilötunnus on julkaistu aiheuttaa melkoisen riskin, että tietoja käytetään väärin ja siitä tulee taloudellisia seuraamuksia uhrille tai vähintäänkin järjettömän iso työ todistella, että ei ole esim. ostoksia tehnyt.

Jos nettiin on purettu yksityisiä terapiaistunnon keskustelunaiheita, mahdollista diagnoosia yms. psyykkiseen sairauteen tai ongelmiin liittyviä yksityiskohtaisia tietoja, niin niillähän voi olla suurikin vaikutus esimerkiksi työnhakuun sellaiselle, joka on ylipäätään työtä hakemassa. Kaikkihan eivät työelämässä viihdy, joten tämä on heille merkityksetön uhka.

Vaikka itsekin olen ihan tavis, niin en, jumaliste, halua, että minun asioitani levitellään netissä nimien kera.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

En tietenkään minäkään halua että muut tekevät tiedoillani mitä lystäävät. En siinäkään riemusta pomppinut, kun sain kuulla että kasvokuvani oli lähetetty jollekin paskasaitille jossa on kaikkea skeidaa ynnä pornoa. Olin jonkun miehen kanssa vaihtanut kuvia ja ehkä olin torpannut hänet, tai siiten mies oli pitänyt minua niin naurettavan näköisenä että kaatopaikkasaitti oli oikea osoite.

Kaikilla deittisaiteillahan minulla on aina ollut kuva, mutta yhdellä ei ollut ja piti aina vaihtaa kasvokuvat sähköpostissa. Minulle kerrottiin tosin että minusta on useitakin kuvia siellä sontaläjässä. Se minkä ihmeen se näin oli vuodelta 2010 puserosta päätellen. En viitsinyt alkaa sontaa seuloa että mitkä ne muut kuvat ovat.

Pointtini on se, että kusipäät ovat kusipäitä. Tottakai se vituttaa. Mutta itse en kyllä perkele pesetaakaan ala näille vielä maksamaankin. Ennen vaikka menisin hirteen, jos tosi pahaa matskua olisi (kuvattu salaa vessassa kun paskon? ei nyt muutakaan tule mieleen).

Ihmisten osoitteita löytyy netistä puhelinnumeroiden ja/tai nimien perusteella, mitä kyllä kovin ihmettelen.

Hippi

^
Puhelinluettelot kuuluu siihen vanhaan hyvään ja viattomaan aikaan, kun ei ollut vielä olemassa laajamittaista tietojen väärinkäyttöä. Kyllähän silloinkin saatettiin tilata kiusaamismielessä jollekin inhokille tuhmia lehtiä tai jotain yhtä tai niistä vähistä postimyyntiliikkeistä tarpeetonta roinaa.

Puhelinluettelot kai ihan sinisilmäisyydestä on nettipalveluiden taakse laitettu. En tiedä liittyykö noihin joku maksullisuuskin, kun en ole itse koskaan käyttänyt. Mutta henkilötunnushan on se haluttu tieto, jonka avulla avautuu kaikenlainen laajamittaisemman kiusaamisen mahdollisuus nettimaailmassa.

Aina välillä tarkistelen mitä minusta netissä löytyy ja aika minimaalista se on, sillä en ole edes puhelinluetteloissa. Kiittelen vieläkin sitä, että aikanaan kännykän hankkiessani pistin numeron salaiseksi. Eipähän rimputtele satunnaiset rimputtelijat.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Hippi - lokakuu 23, 2023, 17:00:06
^
En tiedä mitä tietoja tarkalleen ottaen siinä Vastaamon tapauksessa vietiin pimeään verkkoon. Osa kai niistä julkistettiin ihan kaikkien nähtäville. Ihan jo, että tavalliset henkilötiedot: nimi, puhelinnumero, osoite ja henkilötunnus on julkaistu aiheuttaa melkoisen riskin, että tietoja käytetään väärin ja siitä tulee taloudellisia seuraamuksia uhrille tai vähintäänkin järjettömän iso työ todistella, että ei ole esim. ostoksia tehnyt.

Siis on jo, yli 200:n tietoja on käytetty rikoksiin, ja tämä oli ts:ssa viime syksynä, nyt varmaan vielä enempi.
  IiSa:ssa oli toimittajalta äskettäin kadonnut kännykkä, luulivat varastetuksi mutta poliisilaitokselle oli toimitettu, autoja ajanut yli räkspoks eli "kopekilaisittain": toimittaja oli unohtanut sen autonsa katolle kun oli auttanut äitiään autoon ja tietysti sitten sieltä pudonnut tielle lähtiessään. Mutta etsiessä viranomaiset ehti varoittaa että koska toimittajalla oli luottokortteja ym kännykkäkotelossa niin roistoille riittää ottaa valokuva korteista. Ja vaikka palauttaa takasi niin voivat sitten niiden kuvien avulla tilailla vaikka mitä koska kaupat on niin perhanan löperöitä tarkistuksessa. Ja uhrilla voi mennä aikaa ennenku huomaa tilin 0:ksi.
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

Hayabusa

^^
Meillä taitaa jossain olla jonkinlainen tietoturva-/henkilötietoketju. Siellä oli henkilötunnuksesta enemmän juttua. Mutta lyhyenä kertauksena, että henkilötunnus on tarkoitettu yksilöimään henkilö, vaikka aivan liian monessa paikassa sitä käytetään henkilön tunnistamiseen. Tämä väärä käyttötapa mahdollistaa kiusantekoa ja jopa identiteettivarkauksia ja muita rikoksia.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Socrates - marraskuu 08, 2023, 11:42:27
Kävin varatulla ajalla pankin konttorissa hankkimassa uudet verkkopankkitunnukset, kun jouduin Tori netissä huijauksen kohteeksi.

Miten Tori-kaupoilla voi tulla huijatuksi nimenomaan verkkopankkitunnusten osalta?
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."