Kirjoittaja Aihe: Kehopositiivisuus  (Luettu 8661 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8102
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #300 : Tammikuu 02, 2023, 14:26:33 »
^^ Tarkoitatko, että lihavat ovat uhriutuneet ja keksineet kääntää asian positiiviseksi, vai laihat, joita kehoonsa tyytyväiset paksukaiset halveksivat?

Lihavat antavat ymmärtää, että he ovat syrjitty sakki, jonka pitää nousta sorron yöstä.

Se pitää toki pariutumiskonteksteissa paikkansa, mutta sille on kovin vaikea voida mitään. Niissä ympyröissä on ziljoona muutakin ominaisuutta, joka karkottaa kumppaniehdokkaat tai ainakin rajusti supistaa tarjontaa.

Muuten arkielämässä lihavien syrjintä on aikuisten kesken harvinaista ja sitä saatetaan kuvitella.

Kaikkiko lihavat antavat ymmärtää? Myös ne, jotka viestivät, että itsepä kiloni kannan ja ylpeänä sittenkin? Itse kuvittelisin, että juurikin kehopositiiviset ovat antaneet uhriutumiselle palttua ja viestivät, että eipä haittaa muiden mielipiteet, ei tässä uhrin asemassa olla.

T: Xante

Ihminen, joka ei millään tavalla metelöi lihavuudestaan eikä ylipäätään ota sitä esille sen enempää positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä ei takuulla uhriudu. Kehopositiivinen, joka julkisuudessa möykkää siitä, hakee asialle jotain huomiota.

Ja ihminen, joka ylpeänä esittelee kroppaansa, saa myös negatiivista kommentointia oli bodari tai läski.

Tässä nyt koko ajan annetaan ymmärtää, että kehopositiivisuus = netissä ylimielinen möykkääminen läskeitään. Ja sen vastapainoksi on yritetty sanoa, että eipä suinkaan, vaan todellakin kysymys on myös vain siitä, että ihminen hyväksyy oman kehonsa sellaisena kuin se nyt on. Ehkäpä jopa oppii olemaan siitä ylpeä, etenkin, jos se on jokseenkin toimintakuntoinen ja terve.

Mutta tässähän oli joskus hyvä keskustelu ylpeydestä noin yleisesti ottaen, eli eihän suomalainen saa koskaan sanoa, että jes, ihan ok näin ja olenpa vähän ylpeäkin. Enintään saa mutista olevansa pikkuisen tyytyväinen.

T: Xante


Paikalla Brutto

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3373
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #301 : Tammikuu 02, 2023, 14:32:38 »
Näkisin kehopositiivisuuden lähinnä pyrkimyksenä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Kehopositiivisuuden tavoite ei siis ole ihannoida lihavuutta tai edes omaa kehoa yleensäkään, vaan pikemminkin taata ihmisille tasa-arvoinen kohtelu heidän kehonsa tyypistä riippumatta. Eli vaatemalliksi pitää valita yhtälailla niin lihavia, laihoja kuin vammaisiakin.

Lihavia ei tietenkään kohdella muihin nähden tasa-arvoisesti Tinderissä tai muissa pariutumiskonteksteissa, joten tuo on aika turhaa unelmahöttöä.

Kehopostitiivisuus yhteiskunnallisena ilmiönä on onnistunut muuttamaan haluttavaa naiskuvaa myös parisuhdemarkkinoilla.  Rintavat ja persevät somettajat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan kuivankälppeiden fitness-tyyppien kustannuksella. Pyöreys ja pehmeys nähdään taas, vuosikymmenten tauon jälkeen seksikkäänä. Ja hyvä niin.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9619
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #302 : Tammikuu 02, 2023, 14:34:29 »
Muuten arkielämässä lihavien syrjintä on aikuisten kesken harvinaista ja sitä saatetaan kuvitella.

Mistäs tiedät? Et liene itse lihava, etkä ole kokenut lihavuuden takia syrjintää. Tai esimerkiksi näkymättömäksi muuttumista.

Tiedän tuttavien kautta erään arviolta 300-kiloisen ihmisen, joka on jo menettänyt liikuntakykynsä liki kokonaan. Hän toistaiseksi liikkuu ihmisten ilmoilla, esimerkiksi eräissä juhlissa näin hänet joitakin vuosia sitten. Silloin jo hän istui erikoisleveässä pyörätuolissa. Häntä ei katsota, ymmärtääkseni jopa siinä määrin, että on alkanut tuntea itsensä näkymättömäksi, vaikka istuisi keskellä juhlatilaa.

Olen moneen kertaan kirjoittanut, että tässä ketjussa puhun lievästä tai kohtalaisesta lihavuudesta.

Tuollainen ylipaino on tietenkin äärimmäisen vakava asia monin tavoin.

Kyllä. Hänen tilanteensa on todella vakava. Mietin, miltähän hänestä tuntuisi seurata tätä keskustelua.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7790
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #303 : Tammikuu 02, 2023, 16:03:30 »
Googlailin vähän aiheesta ja löysin kaksi kirjoitusta vuodelta 2007. Ensimmäisessä kirjoittaja ottaa rohkeasti kantaa ylipainon syihin. Toisessa hän kertoo saaneensa palautetta edellisestä kirjoituksestaan ja selittelee.

Last week, I wrote about obesity as a failure of self-discipline. A lot of you wrote back to let me have it. In the Fray, blogs, and e-mail, you told me I was wrongheaded and just plain mean. Some of this is miscommunication, but it’s my fault. I was trying to explain something important, and I botched it. Let me try again.

Ensimmäisessä kirjoituksessaan tyyppi kehottaa jopa vaihtamaan kaveripiirin aikaisempaa laihemmaksi.

And realistically, to add normal or underweight friends to your circle, you have to relegate others who are overweight. That may be bad for your fat ex-friends, who will lose your friendship as well as your thinness. But it’s fine for you, since you’ll have just as many friends as before.

https://slate.com/technology/2007/07/obesity-laxity-and-political-correctness.html

https://slate.com/technology/2007/08/obesity-self-discipline-and-stigma.html

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10851
 • crazy cat lady
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #304 : Tammikuu 02, 2023, 16:12:49 »
^
Miten noilla tekstinpätkillä on yhtään mitään tekemistä kehopositiivisuuden kanssa?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9619
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #305 : Tammikuu 02, 2023, 16:29:00 »
^ Ehkä ne ovat yhdenlainen selitys sille, miten erinäiset kusipäät toimissaan (kuten lainausten kusipäinen tyyppi) aikaansaavat sen, että ylipäätänsä tarvitaan kehopositiivisuus-liikettä. Jos nimittäin tuollaisia tyyppejä on yhteiskunnassa enemmänkin, niin kuin luulen olevan, ei yhteiskunta ole mikään hyvä paikka ylipainoisille.

Sinänsä tuo lainauksen ääliö kyllä tekee ylipainoisille "ystävilleen" palveluksen, kun lakkaa teeskentelemästä, että olisi muka "ystävä" ylipainoiselle. Ei tuollaisilla ystävillä ole mitään virkaa, ovat vain haitaksi.

"responsibility and stigma are part of the solution." - tässä pähkinänkuoressa kusipään ideologia. Stigmasta on haittaa, stigma ei ole ratkaisu, se on ongelma.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7790
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #306 : Tammikuu 02, 2023, 16:31:32 »
^
Miten noilla tekstinpätkillä on yhtään mitään tekemistä kehopositiivisuuden kanssa?

Ei ehkä suoraan, mutta kenties kuitenkin mutkan kautta.

Jos joku on tyytyväisen kehopositiivinen omien kilojensa kanssa, hän kenties kokee ideologiaansa ja minuuttaan loukkaavana kirjoituksen, jossa syyllistetään kiloista ja väitetään niiden olevan luonteenheikkouden tulosta.

Onhan varsinkin alkuperäinen teksti aika hyökkäävä, kun se on otsikoitukin "Fat Lies".

Tämä aihe on niin "kuuma", ettei tästä oikein uskalla kirjoittaa mitään. Siksi viittasin jonkun muun kirjoittamaan tekstiin.

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8102
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #307 : Tammikuu 02, 2023, 16:44:37 »
Jos joku on tyytyväisen kehopositiivinen omien kilojensa kanssa, hän kenties kokee ideologiaansa ja minuuttaan loukkaavana kirjoituksen, jossa syyllistetään kiloista ja väitetään niiden olevan luonteenheikkouden tulosta.

Epäilenpä, että enemmänkin juuri he, jotka eivät ole kehopositiivisia, vaan taistelevat päivästä, kuukaudesta ja vuosista toiseen ylipainon kanssa onnistumatta, kokevat edellisen kaltaiset kirjoitukset todellakin loukkaavina ja satuttavina.

T: Xante

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9619
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #308 : Tammikuu 02, 2023, 16:52:20 »
Tässä Kopekin ihaileman ja lainaaman (omasta mielestäni puistattavan) kirjoittajan tekstiä isompi pätkä. Ihan tulee vaikutelma siitä, että tuolla kirjoittajalla ei ole asiat ihan kunnossa. Lieköhän kyseessä psykopatia, narsismi vai mikä? Senkö takia Kopek piiloutuu kirjoittajan selän taakse huutelemaan?

Lainaus
Cross off genes, viruses, environment, and imitation, and the only explanatory factor you’re left with is, as the paper notes, each person’s “perception of the socialnorms regarding the acceptability of obesity.” In other words, culture. Moreover, the study documents obesity’s differential spread not through an amorphous group but through a network. The point of differential spread though a network is that each node—in this case, each person’s cultural decisions—matters.

The upshot of the data is that if you find yourself caught in a fattening social network, you have three options. You can resist the fattening norm. You can try to reverse it. Or you can ditch your fat friends.

That doesn’t sound very nice. The study’s authors certainly don’t want to say it. In talking to the press, the Post notes, they “cautioned that people should not … stigmatize obese people.” Likewise, an obesity expert from Yale warned the New York Times against “blaming obese people even more for things that are caused by a terrible environment.” Fowler cautioned that studies “suggest that having more friends makes you healthier. So the last thing that you want to do is get rid of any of your friends.” Christakis added, “We are not suggesting that people should sever ties with their overweight friends. But forming ties with underweight or normal weight friends may be beneficial to you.”

Come on. Everything in the study belies these mealy-mouthed conclusions. To resist a fattening norm, you need willpower. To reverse it, you need to promote responsibility, which implies blame. You almost certainly need stigma. And realistically, to add normal or underweight friends to your circle, you have to relegate others who are overweight. That may be bad for your fat ex-friends, who will lose your friendship as well as your thinness. But it’s fine for you, since you’ll have just as many friends as before.

Maybe it’s not nice to speak these truths. But maybe being nice, when you should be speaking the truth—especially to your friends—is the problem.

Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa Socrates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3239
 • Heh-heh-ukko
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #309 : Tammikuu 02, 2023, 18:53:51 »
^^ Tarkoitatko, että lihavat ovat uhriutuneet ja keksineet kääntää asian positiiviseksi, vai laihat, joita kehoonsa tyytyväiset paksukaiset halveksivat?

Lihavat antavat ymmärtää, että he ovat syrjitty sakki, jonka pitää nousta sorron yöstä.

Se pitää toki pariutumiskonteksteissa paikkansa, mutta sille on kovin vaikea voida mitään. Niissä ympyröissä on ziljoona muutakin ominaisuutta, joka karkottaa kumppaniehdokkaat tai ainakin rajusti supistaa tarjontaa.

Muuten arkielämässä lihavien syrjintä on aikuisten kesken harvinaista ja sitä saatetaan kuvitella.

Kaikkiko lihavat antavat ymmärtää? Myös ne, jotka viestivät, että itsepä kiloni kannan ja ylpeänä sittenkin? Itse kuvittelisin, että juurikin kehopositiiviset ovat antaneet uhriutumiselle palttua ja viestivät, että eipä haittaa muiden mielipiteet, ei tässä uhrin asemassa olla.

T: Xante

Ihminen, joka ei millään tavalla metelöi lihavuudestaan eikä ylipäätään ota sitä esille sen enempää positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä ei takuulla uhriudu. Kehopositiivinen, joka julkisuudessa möykkää siitä, hakee asialle jotain huomiota.

Ja ihminen, joka ylpeänä esittelee kroppaansa, saa myös negatiivista kommentointia oli bodari tai läski.

Tässä nyt koko ajan annetaan ymmärtää, että kehopositiivisuus = netissä ylimielinen möykkääminen läskeitään. Ja sen vastapainoksi on yritetty sanoa, että eipä suinkaan, vaan todellakin kysymys on myös vain siitä, että ihminen hyväksyy oman kehonsa sellaisena kuin se nyt on. Ehkäpä jopa oppii olemaan siitä ylpeä, etenkin, jos se on jokseenkin toimintakuntoinen ja terve.

Mutta tässähän oli joskus hyvä keskustelu ylpeydestä noin yleisesti ottaen, eli eihän suomalainen saa koskaan sanoa, että jes, ihan ok näin ja olenpa vähän ylpeäkin. Enintään saa mutista olevansa pikkuisen tyytyväinen.

T: Xante

Tässä taitaa ainakin minun ja Norman kohdalla olla kysymys siitä tarvitseeko asioiden ympärille aina rakentaa jotain aktivismia ja ovatko aktivistit viiteryhmänsä fiksuimpia ihmisiä.

Lisäksi lievä tai kohtalainen ylipaino ei ole sinällään sairaus tai rajoite. Mm minulla ja Normalla on ollut valtavasti kremppaa ja vähemmän toimintakykyä kuin useimmilla lihavilla emmekä silti hillu julkisuudessa keräämässä säälipisteitä. 
Lupsakka kansanmies.

Poissa TSS

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 865
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #310 : Tammikuu 02, 2023, 19:28:19 »
Tässä taitaa ainakin minun ja Norman kohdalla olla kysymys siitä tarvitseeko asioiden ympärille aina rakentaa jotain aktivismia ja ovatko aktivistit viiteryhmänsä fiksuimpia ihmisiä.

Koko keskustelu on farssi, koska kaikki keskustelevat eri asiasta. Kuten MO esitti, kehopositiivisuus pitää allaan jos mitä. Jollain voi olla kehopositiivinen asenne, vaikkei koskaan olisi edes moisesta ilmiöstä kuullut. Joku postailee päivittäin selfieitä hästägillä #kehopositiivisuus, jolloin kyse on jo aika eri asiasta kuin edellä mainitussa esimerkissä. Joku riekkuu asiasta keskustelupalstalla ja alleviivaa joko omaa paksua, ihanaa kehoa, tai toinen taas alleviivaa omaa hoikkaa kehoaan. Esimerkkejä voi keksiä loputtomasti.

Lisäksi lievä tai kohtalainen ylipaino ei ole sinällään sairaus tai rajoite. Mm minulla ja Normalla on ollut valtavasti kremppaa ja vähemmän toimintakykyä kuin useimmilla lihavilla emmekä silti hillu julkisuudessa keräämässä säälipisteitä.

No, onhan tämäkin tavallaan julkista, täällä palstalla asiasta huutelu. Normahan käsittääkseni tavallaan juuri kokee olevansa kehopositiivisuuden uhri, ja voisi kai siten sanoa myös keräävän julkisuudessa sälipisteitä. Haluat kuitenkin niputtaa itsesi Norman messiin, koska Norman kanta edustaa tietyllä tapaa poikkeavaa näkökulmaa ja lisäksi rakastat Normaa salaa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 02, 2023, 19:34:10 kirjoittanut TSS »

Poissa urogallus

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2384
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #311 : Tammikuu 02, 2023, 19:51:30 »
...ja lisäksi rakastat Normaa salaa.

Joo, tämähän se on ollut Kantiksen ja Jatkumon kaikkein suurin salaisuus...  ::)

Poissa Socrates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3239
 • Heh-heh-ukko
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #312 : Tammikuu 02, 2023, 19:59:21 »
^^Täällä taitaa moni puhua omaan pussiin. Bruttokin menee kerrankin kertsin kelkkaan, koska on itse yököttävän läski tyyppi.

Sitäkin epäilen että lihavat yleisesti inhoaisivat kehojaan. Ehkä hiljattain lihoneet, mutta tuskin ne jotka ovat nuoruudesta lähtien olleet tukevia. Eli siis kehopositiivinen ei ole mikään sankarillinen edelläkävijä.

Normalle olen lähettänyt Jatkumolla yhden privan ja se oli haistattelua , jonka seurauksena hän ignoreenasi minut.

Nolona tunnustan kauan sitten lähettäneeni kahdelle Näkökulman naiselle lievästi kiinnostusta osoittavan privan, mutta häpeän sitä syvästi eikä kumpikaan ollut Norma.
Lupsakka kansanmies.

Poissa ROOSTER

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10146
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #313 : Tammikuu 02, 2023, 20:06:38 »
Nolona tunnustan kauan sitten lähettäneeni kahdelle Näkökulman naiselle lievästi kiinnostusta osoittavan privan, mutta häpeän sitä syvästi eikä kumpikaan ollut Norma.

Ei ihme jos hävettää. Kun ottaa huomioon internetissä vellovan huijaamisen määrän, niin todennäköisesti toinen heistä, jolle lähetit jäykän viestisi, oli mies ja toinen eläkkeellä oleva neitseeksi jäänyt kirjastonhoitaja joka haki vielä vanhuuttaan viimeistä jännitystä elämäänsä ja kuoli sydäriin saatuaan jäntevän viestisi.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: ”Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8102
Vs: Kehopositiivisuus
« Vastaus #314 : Tammikuu 02, 2023, 20:11:06 »
Tässä taitaa ainakin minun ja Norman kohdalla olla kysymys siitä tarvitseeko asioiden ympärille aina rakentaa jotain aktivismia ja ovatko aktivistit viiteryhmänsä fiksuimpia ihmisiä.

Lisäksi lievä tai kohtalainen ylipaino ei ole sinällään sairaus tai rajoite. Mm minulla ja Normalla on ollut valtavasti kremppaa ja vähemmän toimintakykyä kuin useimmilla lihavilla emmekä silti hillu julkisuudessa keräämässä säälipisteitä.

Sinusta en tiedä, mutta Norman oletan kyllä olevan niin fiksu, että jos haluaa keskustella aktivismistä ja siitä, ovatko nämä viiteryhmänsä fiksuimpia, oletan, että hän olisi tehnyt avauksen siitä. Nyt avaus koski lihavuutta ja kehopositiivisuutta ja harmistusta näitä kohtaan.

Ja kuten TSS sanoikin, ainakin tällä foorumilla teidän kremppanne ovat saaneet melkoisen mukavasti palstatilaa, en tosin usko, että säälipisteiden toivossa, mutta kyllähän sekin homma eräällä tavalla hehkutukselta vierestä vaikuttaa. Tai ainakin tarpeelta raportoida joka oma krempan tila, mieluiten livetilassa.

Brutto muuten käsittääkseni on aika hoikka, en tiedä, mistä olet hänen läskiytensä keksinyt. Varmaan samoista lähteistä kuin minun elämäni faktat...

T: Xante