Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Kehopositiivisuus

Aloittaja Norma Bates, joulukuu 02, 2022, 11:53:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Okei, eli julkinen ryhmä. Hyvä ehkä on kuitenkin sensuroida nimet. Itse pääsääntöisesti teen niin silloin kun ihminen ei ole julkisuuden henkilö. Jälkimmäiset suorastaan haluavat tuottamaansa materiaalia levitettävän kera nimen.

kertsi

#421
Lainaus käyttäjältä: kertsi - tammikuu 02, 2023, 14:34:29
Lainaus käyttäjältä: Socrates - tammikuu 02, 2023, 14:03:29
Lainaus käyttäjältä: kertsi - tammikuu 02, 2023, 14:00:50
Lainaus käyttäjältä: Socrates - tammikuu 02, 2023, 13:45:09
Muuten arkielämässä lihavien syrjintä on aikuisten kesken harvinaista ja sitä saatetaan kuvitella.

Mistäs tiedät? Et liene itse lihava, etkä ole kokenut lihavuuden takia syrjintää. Tai esimerkiksi näkymättömäksi muuttumista.

Tiedän tuttavien kautta erään arviolta 300-kiloisen ihmisen, joka on jo menettänyt liikuntakykynsä liki kokonaan. Hän toistaiseksi liikkuu ihmisten ilmoilla, esimerkiksi eräissä juhlissa näin hänet joitakin vuosia sitten. Silloin jo hän istui erikoisleveässä pyörätuolissa. Häntä ei katsota, ymmärtääkseni jopa siinä määrin, että on alkanut tuntea itsensä näkymättömäksi, vaikka istuisi keskellä juhlatilaa.

Olen moneen kertaan kirjoittanut, että tässä ketjussa puhun lievästä tai kohtalaisesta lihavuudesta.

Tuollainen ylipaino on tietenkin äärimmäisen vakava asia monin tavoin.

Kyllä. Hänen tilanteensa on todella vakava. Mietin, miltähän hänestä tuntuisi seurata tätä keskustelua.

Se mainitsemani ihminen on nyt kuollut.

Ovatkohan kaikki fatsheimaajat onnessaan, jos saavat (metaforisesti) nokittua yhden laumanjäsenen hengiltä, niin kuin kanalaumassa on tapana kohdella kauneusihanteista poikkeavia? Riikka Purrakin taitaa olla samanmoinen fatsheimaaja ja nokkija jonkin lainauksen perusteella. Onkohan se kovinkin yleinen ominaisuus persuissa? Meinaan, ihmisoletetut persut tai persujen komppaajat tällä foorumilla ovat kovasti demonstroineet nokkimistaipumustaan. Se on kananaivoista moraalittomuutta, se, sillä sillä on tutkitusti etupäässä vain ja ainoastaan negatiivisia vaikutuksia sheimattujen painoon.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Socrates

Bodari tai muuten hyväkroppainen kaveri näytti kaapin paikan lösähtäneelle julkkisnaiselle:

www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/183ce7bf-7764-41cf-975d-55b8152112ee
Kävelevä kremppakertymä

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Socrates - syyskuu 17, 2023, 15:45:56
Bodari tai muuten hyväkroppainen kaveri näytti kaapin paikan lösähtäneelle julkkisnaiselle:

www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/183ce7bf-7764-41cf-975d-55b8152112ee
Kusipääbodari talloi toisen ihmisen (ent. Miss Suomen 20 vuoden takaa) itsetunnon kuin mikäkin mulkvisti. Missin kommentti oli: "Ajattele millaisia ihmisiä tuolla on, ja kuinka monen naisen itsetunnon ne saavat vuosiksi muserrettua! Eihän toi poistu ikinä mun mielestä!"
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Socrates

^ Kuvapettymykseen on muuten yllättävän vaikea vastata mitään kohteliasta. En tiedä mitä Norma vastaa kumpumiehille.

Paras mitä olen kuullut, on kun joku jenkkimies vastasi, että "Houston, we have a problem". Nuorempi sukupolvi vain ei ymmärrä tuota.
Kävelevä kremppakertymä

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Socrates - syyskuu 17, 2023, 19:32:15
^ Kuvapettymykseen on muuten yllättävän vaikea vastata mitään kohteliasta. En tiedä mitä Norma vastaa kumpumiehille.

Olisiko bodarimiehestä Normalle?  ;)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Socrates

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 17, 2023, 20:34:58

Bob Parisia pidetään yleisesti kaikkien aikojen komeimpana bodarina ja aika yksiin osuu siihen munasuojia mainostavaan tyyppiin:

https://m.imdb.com/name/nm0661532

Tosin ei noin pienillä lihaksilla pärjäisi nykyään edes fitness-kisoissa.
Kävelevä kremppakertymä

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Socrates - syyskuu 17, 2023, 19:32:15
^ Kuvapettymykseen on muuten yllättävän vaikea vastata mitään kohteliasta. En tiedä mitä Norma vastaa kumpumiehille.

Paras mitä olen kuullut, on kun joku jenkkimies vastasi, että "Houston, we have a problem". Nuorempi sukupolvi vain ei ymmärrä tuota.

Vastaan että etsin vähän toisenlaista. Jos on kokonansa iso ukko, sanon että tykkään pienikokoista miehistä.

Norma Bates

Somessa on tullut vastaan sellaista tendenssiä että sekin pitäisi hyväksyä, että ihminen on pilannut oman kehonsa tarpeettomin plastisin operaatioin. Ymmärrän että ei semmoisesta sosiaalipornosta ole mitään oikeaa hyötyä että kauhistellaan "nykypäivän friikkejä". Ja jokainen aikuinen toki tehköön keholleen mitä huvittaa. Mutta kyllä minua silti häiritsee että tällainen pitäisi vaan hyväksyä jopa niin että heidän on päästävä haluamiinsa tv-ohjelmiin, josta jotkut sekopäisemmät nuoret sitten saattavat ottaa mallia ja matkia näitä ehdointahdoin omituisen näköiseksi itsensä leikkauttaneita. Eli "ajatelkaa edes lapsia". Mutta toki rakastava ja huolehtiva perhe kasvattaa kakaroita jotka eivät kehonsa tuhoamisen tielle lähde, vai?

Jos nyt on tämmöinen tosi-tv jossa joku jätkä hakee morsianta, niin ihanko tosiaan tämän miehen sitten pitäisi deittailla ihan ketä hyvänsä (vai miten se homma menee, kun en ole ko. sarjoja katsonut)? Kun pitää olla suvaitsevainen ja kehopositiivinen.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/0ad38f71-878d-4aea-b3f9-d212e9bad953

Bulgarialainen Andrea Ivanova on pitkään halunnut olla "maailman suurimpien huulten" omistaja. Pakkomielle huulitäytteisiin on kuitenkin ajanut 25-vuotiaan naisen rakkauselämän retuperälle. Hän on jakanut vaiheitaan sosiaalisessa mediassa seuraajilleen.

Andrea etsii epätoivoisena Sitä Oikeaa, minkä vuoksi hän halusi osallistua suosittuun Unelmien poikamies -ohjelmaformaattiin. Siinä ei lykästänyt, koska Bachelor antoi hänelle välittömästi pakit.

– Uusi poikamies ei pidä tytöistä, joille on tehty paljon esteettisiä toimenpiteitä, Andrealle kerrottiin.

Hän kertoo brittilehti Mirrorille pettyneensä, koska oli kiinnostunut tv-ohjelmasta, sen luksusta huokuvista kuvauspaikoista ja mahdollisuudesta löytää uusi rakkaus.

Andrea uskoo saaneensa pakit juuri ulkonäkönsä takia.

Hän ei ole kuitenkaan valmis tekemään kompromisseja.

– Jos seurustelukumppanilleni on ongelma kävellä kanssani kadulla, eroan. Etsin sitten uuden kumppanin, joka ei häpeä ulkonäköäni, hän lataa.

– Olisi ihana rakastua, koska rakkaus on ihanin asia maailmassa!

Somessa Andrealle sataa kritiikkiä muodonmuutoksesta, mutta se ei hänen vauhtiaan hidasta. Hänellä on Instagramissa yli 28 000 seuraajaa.

Lääkärit eivät enää suostu tekemään kauneusoperaatioita hänelle, koska sillä voisi olla hengenvaaralliset seuraukset. Tämäkään ei kuitenkaan ole saanut Andreaa luopumaan esteettisistä operaatioista. Tällä hetkellä hän haluaa täytettä myös poskipäihinsä ja haaveena on tehdä niistä "maailman täyteläisimmät".

Aikaisemmin Andrea Ivanovalla oli tavallisen näköiset piirteet ja tummat hiukset. Hän onkin kokenut valtaisan muutoksen tavoitellessaan äärimmäisyyksiin menevää ulkonäköä. Muodonmuutos alkoi vuonna 2018.


Tämäkin tyttöparka oli alunperin ihan ok näköinen. Miksi, oi miksi tällainen muodonmuutos kun se on vain huonompaan suuntaan?

Kopek

Tämän päivän Helsingin Sanomien vieraskynä-palstalla sisätautilääkäri ja Terve paino ry:n puheenjohtaja Pertti Mustajoki ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen entinen pääjohtaja ja Terve paino ry:n varapuheenjohtaja Pekka Puska kirjoittavat lihavuuden haitoista. Kirjoituksen otsikko on "Hallituksen pitää keskittyä myös lihavuuden vähentämiseen".

Muistelen, että joku olisi esittänyt, että ylipainolle ei mahda mitään, ja turha siitä siis on ainakaan ylipainoisia syyllistää. Eikö vastuu olekaan yksilöillä vaan hallituksella?

Jos lihavuudelle ei mahda mitään, miksi hallituksen pitäisi keskittyä sen vähentämiseen? Onko esimerkkejä maista, joissa hallitus olisi saanut kansalaiset laihtumaan? Ehkä niitä on, mutta kansalaisten laihtuminen on tainnut olla hallituspolitiikan tahaton oheisseuraus. Hallitus on ajanut maan talousvaikeuksiin tai sotaan, mikä on johtanut nälänhätään. Pohjois-Koreassa ainoa, joka lihoo, taitaa olla maan johtaja. Tavalliset kansalaiset sen sijaan ovat hoikkia.

Mustajoki & Puska: Vaikka liikuntaa lisäämällä voidaan toki vaikuttaa painoon, olennaiset painonhallinnan keinot liittyvät ravintoon. Suomalaisten nopean lihomisen taustalla onkin ruokaympäristömme suuri muutos. Sen vuoksi suomalaisten liikunnan edistämiseksi tarvitaan myös päätöksiä epäterveellisten ja lihottavien elintarvikkeiden kulutuksen rajoittamiseksi.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009856877.html

Norma Bates

Ihmettelin tässä eilen että mikäköhän siinä sitten on että brittiläinen voi vetää aamiaiseksi rasvaa tirsuvaa pekonia ja munia ilman että heikäläisillä pumppu pettää jo ennen kuin täyttää 50 v.

Mutta nyt tuli kyllä mieleen että onkohan loputtomasta kehon kyttäämisestä oikein yhtään mitään hyötyä tai iloa. Minullahan kehonegatiivisuus menee aina sillä tavalla että kun on paha mieli, alan vihaamaan kasvojani. Älyllisesti pystyn järkeilemään että ei niissä mitään ihmeellistä ole, ja pitäähän sitä ihmisen joltain näyttää. Jokin aika sitten minusta otettiin kuva joka oli taas niin kamala että meinasi itku tulla. Olin ennen ottoa riehunut tuntikaupalla ja pitänyt pääsuojaakin päässä, joten tottakai sitä oli reissussa rähjääntynyt (minkä ihmeen takia näitä joukkopotretteja ei oteta aina hyvän sään aikana, vaan vasta kun treenit on ohi... vähän kuin pitäisi briljeerata hikisyydellään että on sitä jotain tullut tehtyäkin...) Haukuin kuvani paskaksi yhden miespuolisen taistelutoverin kuullen, ja hän sanoi että naiset ovat kovin kriittisiä itseään kohtaan. Ja ulkonäkönsä haukkuminen on vähän sama kuin haukkuisi sitä että on saanut vähemmän perintöä kuin muut. Niin, minkäs sitä geeneilleen mahtaa. Tavallaan oli ihan ok että mies puuttui itsekritiikkiini, mutta kuitenkin sekin sitten kääntyi niin päin päässäni että tuo tyyppi sitten ainakin pitää minua rumana, kun puhuu miten olen saanut vähän perintöä (=huonot geenit).

Sitten jonkin ajan päästä satuin ottamaan itsestäni sellaisen kuvan etten ollut uskoa miten hyvältä voin näyttää. Mutta olin sikäli huijannut että olin juuri ollut saunassa, mikä siloitteli kasvoista kaikki rypyt. Lisäksi olin kuivannut tukkaa föönillä, ja hiuksetkin sitten olivat enemmän edukseen kuin yleensä (normaalisti annan tukan kuivaa omia aikojaan, ettei se kärsi kuumuudesta jota tukankuivaajasta lähtee).

Kun nettideittailu on mitä on, eli pelkkää paskaa, niin siinä touhussa varsinkin alkaa vihaamaan ulkonäköään. Niin moni on väittänyt että minulla on hyvä kroppa, että tuntuu että olen juuttunut johonkin limboon: jos esittelen kroppaa, minuun ottaa yhteyttä panomiehet. Jos esittelen pelkkiä kasvoja, ei ota melkeinpä kukaan yhteyttä, tai jos ottaa, niin "papparaiset". Miten saisin "myytyä" itseni kumppanuushakuisille? En mitenkään, koska heitä ei enää ole. Eihän sinä auta mikään itsensä rääkkääminen sen pohtimisella että miten laaditaan niin taidokas deittiprofiili että yhteyttä ottaa sellainen mies joka on avoin kumppanuudelle, mutta niin hyvännäköinen että voin kuvitella harjoittavani seksiä hänen kanssaan... Eli toki minuakin voi soimata seksikeskeisyydestä, mutta se keskeisyys on minulla sellaista että en haluaisi hyppiä miehestä toiseen. Haluan että on vaan yksi ja saa unohtaa koko saatanan iänikuisen, helvetillisen, perkeleellisen rääkin nimeltä nettideittailu.

Tässä vaiheessa voi sitten joku daami tulla sanomaan taas jotain itsensä rakastamisesta ja blaa blaa. Edelleenkin: jos en rakastaisi itseäni, olisin luovuttanut jo aikoja sitten.

Ja se että tykkääkö kehostaan vai ei, se on makuasia. En ole koskaan ymmärtänyt miksi pitäisi alkaa teeskentelemään että tykkää siitä osasta itseään, josta ei niin tykkää. Vihaan teeskentelyä. Parempina päivinä suhtaudun kasvoihini vähän kuin semmoinen ihminen joka on pakkonaitettu jollekin jo lapsena, ja ajan myötä on kehittynyt jonkinlaista rakkautta ihan silkan tuttuuden ja tottumuksen kautta. Mutta mistään intohimosta ja varsinkaan elämää suuremmasta rakkaudesta ei voi puhua. Pidän kehostani, joskin suren sen rapistumista, vihaan kaulaani, kasvot siedän tai sitten en.

Socrates

^Jos on tylsä naama ja namu kroppa, kannattaa käyttää sellaisia hoitoalan palveluja, joissa riisuudutaan.

Esimerkiksi kiropraktikoissa on paljon komeita rikkaita miehiä, joille voit esitellä tissejä ja persettä.
Kävelevä kremppakertymä

Norma Bates

Ja mitä sitten? Mitä hyötyä itsensä esittelystä varatuille nuoremmille miehille on? Jos olisin niin tollo että hinkuisin jonkun jalkavaimoksi, niin miksi kukaan ottaisi semmoiseksi itseään vanhemman naisen? Kun minua ei mitkään ikämiehet kiinnosta.

Täyttäessäni 50 v annoin itselleni lahjaksi edullisen hieronnan hierojaopiskelijalla. Nämähän ovatkin ihan helvetin hyvännäköisiä miehiä. Jos pelkkä hieronta riittäisi, siellähän ravaisi alvariinsa. Mutta fibromyalgia on siitä vittumainen sairaus että kehon reaktio hierontaan voi olla negatiivinen. Lihakset menevät entistä kireämmälle. Ilmeisesti näin kävikin kun menin syksyllä 2020 toisen kerran käsittelyyn. Jonkin ajan päästä sain niskan noidannuolen eli ns. kierokaulan, torticolliksen. Ei kärsinyt kääntää päätä kummallekaan sivulle muutamaan päivään. Ällöttävä kokemus.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 23, 2023, 09:41:56
Ihmettelin tässä eilen että mikäköhän siinä sitten on että brittiläinen voi vetää aamiaiseksi rasvaa tirsuvaa pekonia ja munia ilman että heikäläisillä pumppu pettää jo ennen kuin täyttää 50 v...
Elimistö tarvitsee lihaa ja kananmunaa, muiden ravintoaineiden ohella!

Sokeria emme tarvitse, juurikaan. Rasva, hiilarit, suola eivät ole ongelma, kunhan järki on päässä. Mutta liika sokeri on se ongelma.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Kopek - syyskuu 23, 2023, 08:42:38
Tämän päivän Helsingin Sanomien vieraskynä-palstalla sisätautilääkäri ja Terve paino ry:n puheenjohtaja Pertti Mustajoki ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen entinen pääjohtaja ja Terve paino ry:n varapuheenjohtaja Pekka Puska kirjoittavat lihavuuden haitoista. Kirjoituksen otsikko on "Hallituksen pitää keskittyä myös lihavuuden vähentämiseen".

Muistelen, että joku olisi esittänyt, että ylipainolle ei mahda mitään, ja turha siitä siis on ainakaan ylipainoisia syyllistää. Eikö vastuu olekaan yksilöillä vaan hallituksella?

Maailmassa on syyllistetty yhtä sun toista tahoa paljon vähemmin yhteyksin. En syyllistä, mutta esitän pari yhteyttä. Ihminen kerää itseensä helposti vararavintoa niukkojen aikojen varalle, joten niin kauan kun pöydässä on jotain, se kannattaa pois. Stressitilanteessa, eli kun on huoli huomisesta, moni syö epäsäännöllisesti ja liikaa, koska kaista ei enää riitä ravintotottumusten seurantaan. Käytettävissä olevien varojen vähentyminen heijastuu ostettavaan ruokaan, siitä tulee rasvaisempaa ja suolaisempaa, eli epäterveellisempää.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur