Kirjoittaja Aihe: Tiedekysymyksiä  (Luettu 67361 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Anders Anderes Magobläts

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 91
Vs: Tiedekysymyksiä
« Vastaus #465 : Elokuu 13, 2023, 12:06:54 »
Onko Linnen jälkeen kukaan tehnyt yhtä mielenkiintoisia havaintoja halukkaiden naisten ominaisuuksista?

Lainaus
Toisilla naisilla on pienet mutta kuitenkin kohtuullisen kokoiset rinnat, tuikkivat silmät, ja he laulavat mielellään. Sellaiset naiset ovat aina halukkaita coitukseen, Linné tietää. Coitukseen haluttomalla naisella taas on suuret ja veltot rinnat, hän on kalpea ja epäluuloinen ja on taipuvainen lihavuuteen mutta hento raajoiltaan.
https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000008899122.html

Tietysti ajat ovat muuttuneet tuon päättelyn jälkeen. Entinen 60 taitaa olla nykyisin 80.

Lainaus
Linnén mukaan miehet voivat aloittaa rakastamisen noin 14-vuotiaina, kun äänenmurros on tapahtunut. He voivat jatkaa 50—60-vuotiaiksi, ”jolloin se asia loppuu”. Naisille Linné asettaa alaikärajaksi saman 14 vuotta.
”Tuotannon nopeuttaminen on vähän sama asia kuin jos sanon kissalle, että istu. Ei se noin vain istu”, Rämet sanoo.

Poissa Karikko

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 10701
Vs: Tiedekysymyksiä
« Vastaus #466 : Elokuu 18, 2023, 12:12:02 »
Miten alkuräjähdys selitetään ilman Allahia?

Kun uros ja naaras saa aikaan hedelmöityneen munasolun - alkaa alkuräjähdys atomitasolla - toimii myös kaikessa luonnossa eri sukupuolta olevien eliölajien välillä - uskon ilman Allahia.

Muisto
Hyvä pointti. Olemme alku sekä loppu, mutta osana kiertokulkua.

Jatkuvuuttahan tuo sikiäminen tarkoittaa kahden hieman erilaisen perimän yhteen -liittämistä.

Lapsi perii noin puolet perintötekijöistä molemmilta vanhemmiltaan, (se ei mene ihan tasan ja veljet sisaretkin omaavat hieman erilaisen perimän)- mutta ilmeisesti vain äidiltään solun energiantuotannosta vastaavia soluelimiä.  Noin 12 sukupolven jälkeen ei jälkeläiset ole juurikaan enää sukua "esivanhemmilleen"  perimän hajonnan mukaan.

Alkuräjähdyksestä ei kannata olla mitään mieltä, sillä kuvitelmilla ei ole ilman perusteita paljoakaan merkitystä. Eikä sillä tiedolla ole muutenkaan mitään merkitystä, käytännössä, siis sillä arvelulla.

Poissa ROOSTER

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 10146
  • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Tiedekysymyksiä
« Vastaus #467 : Syyskuu 14, 2023, 10:16:58 »
Aivot kuluttuvat paljon energiaa ajatellessa.

Väitetään, että kun oikein ankarasti ajattelee, tuntuu siltä kuin aivot höyryäisivät. Jo siitä tunteesta voi päätellä, että myös aivotoiminta on fyysistä toimintaa siinä kuin käveleminenkin.
...
Ne ovat myös kehomme energiasyöppö. Vaikka aivojen paino on vain noin kaksi prosenttia ihmisen painosta, silti ne kuluttavat noin 20 prosenttia ihmisen tarvitsemasta energianmäärästä.
...
45 minuuttia kestävän testin aikana älyllisten testin kanssa painiskelevat kuluttivat jopa kaksinkertaisen määrän kaloreita lököttelijöihin verrattuna.

Voidaan siis olettaa että lököttely ja relaaminen vähentää energiankulutuksen puoleen. Keskimääräinen ihminen kuluttaa 2600kcal/vrk, kulutus pienenisi 1000kcal/vrk/hlö jos lopettaisimme turhan miettimisen. Tuo tuhat kcal on 1,16kWh.  Energiansäästö ajattelemattomuudella olisi 8 miljardin asukkaan maapallollamme siis 9,28 terawattituntia vuorokaudessa.

Suomen sähkönkulutus on vuodessa noin 90 TWh eli sen verran säästyisi jo reilussa viikossa, jos kaikki pallolaiset miettisivät vähemmän. Jos sen vielä tekisi rauhallisesti paikoillaan oleskellen, niin vaikutus olisi moninkertainen.

 
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: ”Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS