Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Löydöksiä

Aloittaja Juha, tammikuu 30, 2019, 20:18:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Juha


Must-ketju.

Tullut korostettua yleisen merkitystä, monessa. Yksittäiset asiat voi yrittää nähdä osana yleistä. Tympeää, ei konkreettista, ei-niin-paljon-koskettavaa.

Vaikka yleistä linjaa ei käytettäisi, niin tietoisuus, tai arvelu tästä, luo kullekin omaa, ehkä selkeääkin sijaintia sopassa, ja samoin sijaintia, tai sen oletusta muihin nähden.

Yleinen rules!

Juha


Kun jollakin on kritiikkiä automaatiotasolla, niin tälle kritiikille on tyypillistä tietty samankaltainen purkaus, kun sopiva kynnysärsyke ylittyy.

Mistähän mahtaa olla kyse, tai onko KOlle ilmiölle nimikettä?

Nyt tuli asia löydöksenomaisesti bongattua, joka tapauksessa, ja dokumentoitua.

Nimikkeet voi aina näille keksiä, tai jos ne lähtee siitä muotoutumaan, ajastaan.

Juha


Mitä oikeutta ihmisillä on vapauteen, lähtökohtaisesti? Miksi voi kirjoittaa ajatuksia julki, aika noin vain, ellei erillisestettä?

Tuota miettinyt jonkin aikaa. Ehkä jotain löydöstä saanut tähän.


Sen tiedän, että löytäminen on jonkin verran KOaan vapauteen perustuvaa. Kun käsittelee tarpeelliseksikoettua, voi löytää paremmin sensuuntaisia.


Mutta mitä voi käsitellä, ja mistä voi yrittää löytää?

Tarpeelliseksikoetusta varmasti, mutta tarkemmin? Tämä kai se painavin juttu. Periaatteellisesti kellään tuskin tukahtudaminen päätavoite, tai ei saa olla, ellei ole jokin reaktiovaihe, tai se jäänyt pysyvämmin päälle.


Merkittävä löydös on tässä vaiheessa se, että esteellisyyttä voi arvella ja myös vaatia painavasti, ei yleensä suoraan tarvittaviin, vaan tarvittavan hakemiseen, tosin tämä vaatii oikeaa valtaa. Aktiivisuus (vahvana) odotuksena tämän tilanteen päinvastaisella puolella on hassu juttu, koska aktiivisuus aitona vaatii valtaa vähintään omiin asioihin, jotka kohtuullisen itselle ajateltavia.

Kun puhutaan vaikka hallituksen aktiivimalleista, niin jos koettua valtaa ei ole, on turha kinuta aktiivisuutta. Yksinkertainen löydöksen sovellus. Kysymys ei välttämättä ole siitä, onko niitä työpaikkoja vai ei. Kokemus on isompi asia, ja siihen liittyy kertymää pitemmältä jaksolta. Tälläista ei saisi laiminlöydä, ja asiasta tulisi olla laki, jos sitä kautta asia tulisi huomioiduksi paremmin.

Kritiikkialue on kyllä hienovarainen, tai sellaiset käsittelyt, jotka hakevat vaihtoehtoja. Toisaalta niitä väistämättä odotetaan, eli etenemistä jossain.


Löydös perustuu yksinkertaiseen foorumikirjoitteluun, arkiajatusten käsittelyyn.

Menin kertomaan Australian avointen yhteydessä tenniksen historiasta, ja sen lajin kestävyydestä nyt. Seurauksena sain ratkaisun erääseen harmitukseen, joka oli aina ollut mielessä.

Lopetin tennisseuran jäsenyyden. Harrastuksessa oli tietysti muutenkin omat henkilökohtaiset vaikeuteni, mutta periaatteeliset vaikeudet voivat olla näissä vaikka muu menisi kuinka hyvin.


Tärkeä löydös?

Estämiseen itsekkin syyllistynyt. Kun sitä liipaisin-asennetta korostetaan, ja on osa elämää, niin tässä toinen tapa voi näyttää kyseenalaiselta, oli kuinka hyvä, tai ei.

Jos jokin kestävä juttu (KJ) on olemassa, niin kokonaisuudessa se on ongelma, jos kokonaisuus ei elä sitä. Hyvät jutut voivat olla aina anarkia-aineeksi koettua. Näin sen tulee tietysti olla. Perustelu on tärkeä, mutta sen olemassaolosta voi arvella varteenotettavaksi.

Juha


https://kantapaikka.net/index.php/topic,34.msg6864.html#msg6864

Klassikkovalitusta, tällä kertaa Normalta. Näitä on, itse kullakin, eri käänteissä, eri kääreissä.

Mikä siis on hyvää valittamista? Milloin tulisi valittaa, eikä ainakaan hyväksyä asioita?

Tavoite voisi olla, että valittamisen voi jättää. Kun vaikka tänään alleviivattiin paikalliskunnan veroastetta, niin tällaisen valittaminen voi olla turhaa, tai sitten ei.

Verot ja veronmaksu on mitä parasta, jos tällä tavoin voi edistää jotain tärkeää. Toisaalta jos veroja maksetaan, eikä se koidu hyväksi, niin muutosta vaaditaan. Voi kai tässä valittaa, jos se johtaa selvitykseen.

Iso osa ongelmalliseksi koituvista, hiertävistä asioista, voi olla kivoja, jos tietää mitä tarkoitusta varten jokin on niin, jolloin ehdottomasti haluaa olla mukana. Mahdolliset, mieltä vailla olevat asiat tulisi selvittää. Yksinkertainen velvollisuus, kohti tyytyväisyyspanosta.

Toinen löydös lehdessä oli rokotevastaiset, tai jokin rokotevastaisuus-käsitteen otsikointi. Miksi nähdä asia noin karkeasti leimaten? Tällaisissa asioissa tulee olla hiukan selvillä, missä mennään. Tätä voidaan jopa vaatia.

Kriittisyys ja epäilevyys on aina paikallaan, melko lähtökohtaisesti, jos puhutaan taloudesta. Painostus tällaisen ohittamiseen on, ... mitä?

Verovastaisuudellakin on paikkansa. Sekin tulee aika summittaisesti esille. Käsittelyjen voi sanoa olevan rasistis-jne-karkeistettua. Tarkoitus pyhittää keinot, ja vaikka tarkoitus olisi selkeästi vinksallaan, niin kun sama muilla, niin ei ongelmaa.

Uhriksi ei passaa heittäytyäkkään, joten samaa voi käyttää, vaikka siihen kuuluu vielä varautuminen narahtamispykälän välttämiseen. Loppuosaa en osaisi hyväksyä, vaikka oma tiedostamaton toimintani tuskin kestäisi senkään syynäystä.

Pikkuhiljaa asioista voi saada selkoa mielessään.

a4

Ihan en ymmärtänyt avausviestistä ketjun aihetta mutta laitetaan ketjun otsikkoon sopiva kuva:


Juha


Hyvä Arkki valkoinen. Ihan olet oikeassa paikassa, luulisin.

Löytöretkeilijöitä, oomme kaikki,
oomme kaikki,
maista jos kaikista sittenkin,
tää löydösmatkamme kallehin,
sen pohjaanpaluut, sen tähtiinmenot,
ja kuutamokeikat, mukaanlukien.


Jaska


Miesmenkat on mekoinen löydös. Kuulostaa enemmän ns. vapaalle kuin mielekkäälle.


Katsoin 'Leaving Neverland' https://areena.yle.fi/1-4673202#autoplay=true Ajattelemaan laittava löytö.

En ole ollut Michael Jackson -fani ja käsitykseni pedosta parani. Ehkä hänellä oli ankea lapsuus.

Joku saisi tehdä vastaavasti homoseksuaalien kuvaa kohentavan filmin.

Lenny

Lainaus käyttäjältä: Jaska - huhtikuu 03, 2019, 02:40:33
Katsoin 'Leaving Neverland' https://areena.yle.fi/1-4673202#autoplay=true Ajattelemaan laittava löytö.

En ole ollut Michael Jackson -fani ja käsitykseni pedosta parani. Ehkä hänellä oli ankea lapsuus.

Uhhuh, aika rankka ainakin se ensimmäinen osa. Jotenkin itse kuvittelin, että se koko jupakka sattaisi olla vain huhupuhetta, mutta kyllä nämä kaverit aika tosissaan olivat.

Oma käsitykseni siis vain huonontui, koska en ollut aikaisemmin edes aiheeseen tutustunut.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Juha


https://fi.wikipedia.org/wiki/Esoteerisuus

Miten sitä on tullutkaan toimeen, ilman tällaisten käsitteiden, maailmaa halkovaa apua? No, ilmankin voi pärjätä, tosin ehkä jää esoteeriseksi, vai onko pärjääminen sittenkin tähän malliin ollut enemmän eksoteerista?

Koska jakoa ei yleisesti tiedetä, niin jaon käyttäminen kirjoituksissa näyttää johtavan esoteerisyyden sijaan, eksoteeriseen, eli yleismaailmallisempaan jaettavuuteen.

Subjektiivisuuteen, täskutistuneen, muille pääsemättömän sijaan, voidaan nähdä esoteerispotentiaalisena. On vaikka EM käsite-jako, ja kun se käytössä, on kyseessä ymmärrettävyys, johon on liityttävyyttä, yhtä laajemmalta taholta. Kun esoteerisuus kasvaa täyteen potentiaalisuuteensa, lähestytään jo eksoteerisia alueita.

Käsitteet esoteerinen, ja eksoteerinen saapuvat eksoteeriseen ulottuvuuteensa, esoteerisuuden pimeydestä, joka kenties syntynyt, jossain sub...-jutussa, siis "melko" alhaalla, viimein.

Oliko tämä nyt ihan korrektia kerrontaa?

Juha


Ihmisten rakkaus voimapolitiikkaan on merkittävää. Tämän kun ottaa huomioon, niin dikatuuri on aina kiva juttu. Kun se kääntyy itseä vastaan, niin sitten ei, jos voimapolitiikka ei muuten ole populaari.

Hiha

Kyy vai rantakäärme?

Helppoa. Ilta-Sanomat auttaa. Etsi ensin käärmeen peräaukko.

"Kyy kapenee peräaukosta hännän kärkeen luihuksi, kuin hiiren hännäksi, mutta rantakäärme jatkuu tasaisesti ja kapenee hiljalleen. Yleisolemus on erilainen kuin kyyllä."

Juha

#12

Hyvää asiankäsittelyä youtubessakin. Täysin uusi havainto.

Meneillään aihe epävarmuudesta. Massailmiöt tuli puheeksi. Kun epävarmuus isoa, toimitaan kuten eläin-parvi. Tunteet vie, ja kun joku päättää tehdä jotain, tai ihmisen tapauksessa myös ajatella jotain, niin aloitetta seuraillaan. Spontaani juttu, koska kokonaisuus ihmisyksilön tapauksessakin menee aika paljon niin, että elimet kulkevat matkassa. Ajatusta on vaikea nähdä samalla tapaa konkreettisena, tosin sidos voi olla vielä suurempi.

Itse joskus ajattelin joukkoja erityisherkkinä. Siinä on jotain osuvaa. Tulee mieleen säikky hevoslauma, tai eläin, joka joutunut vaaralliseen tilanteeseen. Näissä ei ole ihan kaikki toimintarauha mukana. Ihmismaailmassa tilanne hyväksytään, ja otetaan annettuna, koska jotain voi aina seurata, ja sitten taas jotain.

Isot joukot ovat suojattomia ja haavoittuvia. Miten paljon niitä kasvatetaan jonkin kompensaation avulla, niin tästä aika eri linjoilla. Siinä menee jotain terveyttä paljon samalla pois.

Suurvaltojen ongelmointeja voi nähdä tästä vinkkelistä. Eikä tarvitse olla noin isoakaan. Hyväksytään vain hiljalleen se mammutti kaiken pohjaksi. Sitten ihmetellään vaikka Rooman tuhoa, tai Atsteekkien, ... Tai Venäjän romahdusta. Ilmiö vaikuttaaa systeemiseltä. Jotkut korostavat sitä, miten tulee kasvaa maltilla.

Kasvusta tänään tulin jutelleeksi muuten sitä, miten lomien kasvu näyttää aika hiipuneelta. Siis loma-aikaa tarkoitan. Toisaalta sitä voi olla myrkyksikin asti, jolloin taas ihme kompensointia. Pieni juttu, mutta isomman rinnalle menee, tosin näitä kaikkia jaksa luetella. Hyvä koonnan paikka toki.


L:

Linkki:
https://www.youtube.com/watch?v=uG7s7hvVu3c. Leena Ilmolan osuus tuli katsottua. Hänen viesti/ajatus on, että epävarmuutta riittää, ja sitä tulisi sietää.

Skeptinen tuon suhteen. Epävarmuus tuo tunteita, joiden tulee laittaa toimimaan, jotenkin. Pelkkä epävarmuus vellovana muuttaa asioita aina, jotenkin hallitsemattomaan suuntaan, tosin oireita seuraava voi hoksata reagoinnista suuntaa. Yleisesti epävarmuustilaan liittyvät tunteet eivät ole järkeviä siedettäviksi, siis linjavalinnan tasoisesti. Kansanviisaus kertoo, ettei tuleen pidä jäädä makaamaan.

Järkevä linja epävarmuudessa on toiminta, ja pyrkiminen hallinnantunnevajeen parantamiseen. Esim kunnon kokonaisuva luo varmuutta ja turvaa, vaikka paljonkin voisi tapahtua toimintaympäristössä. Osuva tieto ei luo tuskaa, vaan vähentää sitä, jos syntyy tosiaan tuntumaa tilanteisiin. Tuntuma voi tarkoittaa aktiivista toimia, tai sujuvaa liikehtimistä.

Toinen skeptinen kohta oli se, että Suomi fikusti toimivana voi säilyttää muita maita paremmin hyvän elintason, ja tätä voi pitää realistisena tavoitteena. Ei kovin laaja-alainen lausunto. Vähän kuin Niinistön johdolla taloussotaan ryntäys. Ei ole pitemmän päälle kuin Nokiaa. Suomi ei tosin ole vain tätä, eikä välttämättä Nokiakaan, loputtomiin, tai riippunee.

Black rock tai mv oli uusi käsite. Jokin varojendiilaussysteemi. Tuntus selittävän hyvin sen, miksi Suomi voi köyhtyä, vääjäämättä. Vaikka yrityksistä ja luonnonvaroista alettaisi pitää kiinni, niin jos talous sakkaa, niin maa valuu muualle. Trendinä tämä on ollut tapetilla pitkään. Toisaalta valtion omaisuudesta, ja yli varojen elämisestä ollaan oltu huolissaan. Voi olla tuulimyllyjuttu. Omista pidetään huolta, ellei pakko myydä. Kun pakko, myydään mikä kelpaa.

Juha


Roomasta, ... isoista kokoonpanoista.

Koko maailma voi olla myös aktiivisessa viennissä. Näitä on jonkin verran ollut jo kautta historian. Muiden maiden hallintoja vaihdetaan, muualta haetaan apua, "isänmaan puolesta", ... monikansalliset toimijat mellastavat, eivätkä katso seurauksia.

Maailman voi nähdä samalla tapaa systeemisesti, eikä tässä kilpistymiset tiivisty esim suureen ja pahantahtoiseen toimijaan, oli kuka tahansa, tai millainen verkosto tahansa.

Systeemisesti houkuttaa nähdä tosiaan asia riskaabelina. Eletään melko tiivistä globaaliutta. Roomakaan varmaan näin kytkentäinen, vaikuttavana, ja myös muuten kuin suoraan ihmisten kautta.

Isojen systeemien riskejä kun arvioi, ja niiden tiettyjä vääjäämättömyyksiä, niin kielteiset ennusteet tällasita suurtoimijaa kohtaan on olemassa. Tällainenkin ilmiö mahdollisena, voi antaa tukea pärjäämiseen, kun asian tiedostaa.

MrKAT

Netissä törmäsin outoon heppuun, Panu Höglundiin. Kääntäjä, kieli-ihminen (mm. iiriä ja islantia osaa). Hän valitti persujen savustaneen hänet pois työpaikaltaan:
http://panuhog.blogspot.com/2019/04/kuinka-persut-tuhosivat-urani-mediassa.html
Mäenpään rasismista:
http://panuhog.blogspot.com/search/label/Olavi%20M%C3%A4enp%C3%A4%C3%A4

Vierestä jos lataa sanoista "fasistinen Venäjä", "kreationismi" jne niin oppii paljon äärioikeistomme taustalta?
(Esim. että Huhtasaari olisi adventisti-srk taustalta, suorittanut lukion ja peruskoulun Toivonlinnassa suojassa maailman tiedoilta joka selittää hänen outoja käsityksiäään, kun kasvanut suljetussa yhteisössä).

Wikipediassa on hänestä oma juttunsa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Panu_H%C3%B6glund

Mutta hänellä on tosi outoja päähänpinttymiä: Suomenkielisyyden vaatijat ja ylläpitäjät (kansallismielisemme) pelaavat Venäjän pussiin ja siksi kansallismielisemme ovat maanpettureita. Hän haluaa siksi tuhota suomenkielen poies maastamme (!!) Tämä asettaa hänen muutkin kirjoitukset outoon epäuskon valaistukseen.

Muistelen internet-taipaleeni alkuaikoina törmäneen tähän Panu Höglundiin nimeen ja toisaalta minulla on epäilys että hän kirjoitteli Näkökulmaan (josta hän lähti kun viestinsä leikattiin poies)! 
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)