Kirjoittaja Aihe: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi  (Luettu 90694 kertaa)

0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7141
 • dreamer, shaper, singer, maker
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1110 : Syyskuu 01, 2023, 11:26:54 »
^
Yksi Tubettavista Konemiehistä on suuri Päätalo-fani. Sarjaa kehuttiin täällä aiemmin.
https://kantapaikka.net/index.php/topic,31.msg161978.html#msg161978
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7141
 • dreamer, shaper, singer, maker
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1111 : Syyskuu 01, 2023, 11:29:09 »
Ei minulla ole mitään käytettyjä tietokoneita vastaan. Ajelenhan käyttynä ostetuilla autoillakin. Dell-merkkiset pöytätietokoneeni ovat oppilaitoksen poistokoneita, joista toisen sain ilmaiseksi, ja toisesta piti maksaa 20 euroa tai jotain. Hyvin ovt toimineet ja laadukkailta vaikuttavat.

Meillä töissä Dell-merkkisten koneiden käyttäjät ovat joutuneet muuttamaan samaan huoneeseen tietotekniikkatuen kanssa...

Meillä töissä tietotekniikkatuessa on näpsä neiti, jonka kanssa samaan huoneeseen moni varmaan muuttaisi miellään. Ärsyttävää saattaa olla se, että koneet toimivat ja tukitarve on minimaalinen.  ;D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8112
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1112 : Syyskuu 01, 2023, 12:17:49 »
Käytetyn yrityskoneen pitäisi edustaa niin uutta tekniikka, että uudet videotkin pyörisivät sujuvasti. Kone voi olla sinänsä hyvä, mutta jos sen tekniikka on ominaisuuksiltaan vanhentunutta, käyttökelpoisuus on rajallinen.

Kerron vain vielä sen, että juuri tämähän tekeekin niistä yrityskoneista niin houkuttelevia. Yleensä yrityksissä vaihdetaan koneita 2-4 vuoden välein. Tähän on useita syitä, mutta vain kitsaimmat suuret pörssiyhtiöt pyörittävät koneita enää viimeiseen virtaan asti, vaan mieluummin vaihtaa konetta kuten myös puhelinta työntekijöillä säännöllisin ja tosiaan aika lyhyin välein.

T: Xante

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9233
 • Electrical Cat
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1113 : Syyskuu 02, 2023, 01:21:13 »
HS:n oikeassa reunassa:
----------------------------------------
Treeni | Jos koko kansa tekisi
näitä viittä liikettä, säästäisimme
miljoonia
 __
 \|/ Tilaajille
----------------------------------------


Maksumuuri juuri takaa että tuo jossittelu
on vain turhaa ärsyttävää typeryyttä.
Nii missäkö? Noo, kun ne räikeät pridevärit täällä sigussa alko ärsyttää mun silmiä niin kamalasti... :D

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4788
 • Taivahan tosikko
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1114 : Syyskuu 02, 2023, 05:14:04 »
^
Tyypillinen kovin paljon lupaava otsikko, joilla myydään tilausta. Pikakurkistetaan muurin yli, ei siellä suuria oivalluksia ole tarjolla.

Viideltä liikunnan asiantuntijalta pyydettiin treenilkettä siihen kykenevien treeniohjelmaan.
Eivät muodosta kokonaisuutta, pikemmin löysiä ideoita sovellettaviksi.

1 Trapbar maastaveto
   Trap bar -maastaveto tehdään perinteisen tangon sijaan eräänlaisessa kehikossa, jonka molemmille puolille voi lastata levypainoja.

Liikkeessä asetutaan kehikon keskelle, tartutaan tangosta kiinni ja noustaan seisomaan suoraksi.

Jos trap bar -tankoa ei ole saatavilla, liikkeen voi tehdä tarvittaessa käsipainoilla. Tangollakin tehtävä maastaveto on  hyvä liike, kunhan tekniikka on kunnossa.

2 Kyykky
   Kyykkyliikkeen voi toteuttaa hyvin monella eri tavalla.

Kyykätä voi käsipainojen kanssa, yhdellä tai kahdella jalalla tai vaikkapa kuntosalin hack- tai smith-laitteessa tai jalkaprässissä.

3 Lantionnosto
   Liike alkaa selällään lattialla niin, että polvet ovat koukussa ja lähellä toisiaan. Tämän jälkeen aletaan nostaa lantiota hallitusti ylöspäin niin, että lantio ei keiku puolelta toiselle.

Lantiota pidetään hetki yläasennossa ja lasketaan sitten hitaasti takaisin alas. Toistojen tahti saa olla hyvin rauhallinen.


4 Kaulalihasten harjoitus vastuskuminuhalla
   pitkä vastuskuminauha kierretään pään ympäri hieman korvien yläpuolelta ja tarvittaessa tehdään solmu takaraivoon. Kuminauhan päät kiinnitetään esimerkiksi patteriin, ovenkahvaan tai muuhun tukevaan rakenteeseen.

Kun kuminauha on paikallaan, istutaan tuolille tai lattialle polvilleen kädet sylissä ja aletaan hitaasti kallistua lonkista eteenpäin selkä suorana ja katse lattiassa. Sitten palataan hallitusti takaisin lähtöasentoon.


5 Istumisen tauottaminen
   Esimerkiksi toimistossa työpisteeltä kannattaa säännöllisin väliajoin nousta ylös, pyöritellä hartioita ja tehdä vaikkapa pari kyykkyliikettä tuolille.

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10863
 • crazy cat lady
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1115 : Syyskuu 02, 2023, 09:39:00 »
^
Tuossa nyt pari ensimmäistä ei ole mitään "koko kansan" liikkeitä, koska niihin vaaditaan välineitä. Ja tuo kaulalihasten parantelu vastuskuminauhalla on kyllä aika vaarallisen oloinen, jos on kaularangassa kulumia. Vähintäänkin se vaatisi tarkan ohjauksen tekemään liikkeen täsmälleen oikein.


Kun Iltalehti otti käyttöön "Plus" -osion, joka siis vastaa "vain tilaajille" tarjolla olevia juttuja, niin hiukan ärsyynnyin, sillä niissä näytti olevan monia kiinnostavia juttuja esimerkiksi terveyteen liittyen. Lopulta koulutin itseni siihen, että jätän ne otsikot huomiotta sillä perusteella, että jos siellä olisi jotain tärkeää, niin se tulisi kyllä jossain muualla vastaan ja tarjolle ilmaiseksi. Kyllähän otsikkonikkarit parastaan panevat näiden salattujen juttujen otsikoinnissa, mutta enää ne ei edes harmita.  :P
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10863
 • crazy cat lady
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1116 : Syyskuu 04, 2023, 13:40:44 »
Mainokset on ärsyttäviä ja kohdennetut mainokset erityisesti. Nyt on lyhyessä ajassa tullut parikin tilannetta, jossa tuntuu kuin käyttäjää kytätään oikein urakalla. Tähän asti minulta on tämä jäänyt aika vähälle huomiolle, mutta nyt asia pomppasi silmille niin ilmiselvästi.

Eihän tästä ole kuin jokunen päivä, kun oli puhetta rahojen pakastamisen viisaudesta. Aiheesta kirjoittaessani googlasin tyhjiöpakkauslaiteiden hintoja parilla kyselyllä. Ei mennyt kuin muutama tunti, niin pelaamani pelin mainoksiin tuli tyhjiöpakkauslaitemainos.

Viime aikoina olen YT:sta katsellut erään aasialaisen kielen opetusvideoita ja nyt mainitsemani pelin mainoksiin on ilmestynyt kirjakaupan mainos, jossa kehotetaan uutta kieltä opiskelevan lukemaan mahdollisimman paljon.

Onneksi pelissä voi yleensä viiden sekunnin jälkeen ruksata mainoksen pois, ettei sitä tarvitse kokonaan katsoa. Tuossa kirjakaupan (Adlibris) mainoksessa tuleekin kiire, sillä en todellakaan halua kuulla ”Jos opiskelet uutta kiältä, kannattaa lukea mahdollisimman paljon”. Minkä ihmeen takia siihen on jätetty tuo karvat pystyyn nostattava KIÄLTÄ. Ärsytys ei ole riittävä sana kuvaamaan sitä tunnetta, jonka tuo nostattaa.  >:( >:( >:(

Ehkä nuo kohdennetut mainokset katsotaan joksikin palvelukseksi, mutta minusta ne on iholle tunkeutumista.

Noista pelin mainoksista ei pääse eroon, jos haluaa pelata, mutta sähköpostiin tulevista mainoksista kyllä pääsee tai ainakin pitäisi päästä. Minulle alkoi jossain vaiheessa tulla (pyytämättä ja yllättäen) Sanomien kustantaminen lehtien tilaustarjouksia. Jonkin aikaa niitä poistelin, mutta homma alkoi mennä jokapäiväiseksi riesaksi, niin meninpä omiin tietoihini ja sieltä ruksasin mainoskiellon päälle. Mielestäni se oli aiemmin ollut, mutta ruksi oli jotenkin muuttunut.

Eipä ollut mitään vaikutusta mainoskieltoruksilla. Hoksasin sitten saapuneen s-postimainoksen lukea tarkemmin ja siellä oli pienellä ja himmeällä lähes huomaamaton linkki, josta saattoi estää mainoksen, jos ei enää mainosta halunnut. Klikkasin ja selain ilmoitti, että kielto on vastaanotettu. Seuraavana päivänä Sanomilta tuli uusi tilaustyrkyte. Tutkin nyt huolellisemmin omista tiedoista ja löysin paikan, jossa kyseisen kustantamon jokaisella aviisilla oli oma ruksinsa, mutta onneksi oli myös "kaikki" ruksi. Ei ollut kovin helpoksi tehty mainosten vuolaan virran tyrehdyttäminen. Sitä vaan ihmettelen, mikä oli se aikaisemmin ruksaamani mainoskielto, jolla ei ollut mitään tehoa. Nyt ei ole pariin päivään tullut yhtään lehtitilaustarjousta :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2049
 • Totuuden kuvastin
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1117 : Syyskuu 04, 2023, 17:12:52 »
Mainokset on ärsyttäviä ja kohdennetut mainokset erityisesti.
Minua pommitettiin useita vuosia sitten jatkuvasti aikuisten vaippamainoksilla. Joku oli kirjoittanut algoritmiin, että tietyn ikäiset naiset ovat jo niin lahoja, että pissivät housuunsa. En tuntenut ainuttakaan ikäistäni naista, joka olisi tarvinut vielä vaippoja. Minulla on nytkin vielä ainakin pari vuotta eläkeikään enkä tarvitse vaippoja. Onneksi algoritmi on laajentanut tuotevalikoimaansa, joten aivan yhtä yksipuolista ei sen tarjonta enää ole. Tuubissa taidan nähdä eniten vedonlyöntisaittien mainoksia, meikkimainoksia (naiset = meikki?) ja talouspaperimainoksia (se inhoamani mainos jossa on joku ystävällinen monsteri ja lapsi. Inhoan sitä karvahahmoa kuten myös kaikkea lapsenomaisuuteen vetoavaa ja söpöstelyä.)
All you need is Love

Poissa -:)lauri

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10353
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1118 : Syyskuu 09, 2023, 20:40:59 »
Jäävuorisalaatti. Välillä ne ovat niin isoja, että loppuosa salaatista ehtii pilaantua ennen kun sen on kokonaan saanut syötyä ja välillä ne ovat niin pieniä, että yksi kerä menee yhdessä annoksessa helposti. Tarkoitan että on vaikea tietää pitääkö niitä tilata yksi vai kaksi, jotta olisi salaattitarpeet koko viikonlopuksi. Pitää varmaankin viitsiytyä kauppaan ihan itse, niin saisi aina pelkkää priimaa.
"Jokaiseen mutkikkaaseen ongelmaan on ratkaisu, joka on yksinkertainen, suora, ymmärrettävä ja väärä." - H.L. Mencken

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 18008
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1119 : Syyskuu 09, 2023, 21:20:14 »
Jäävuorisalaatti. Välillä ne ovat niin isoja, että loppuosa salaatista ehtii pilaantua ennen kun sen on kokonaan saanut syötyä ja välillä ne ovat niin pieniä, että yksi kerä menee yhdessä annoksessa helposti. Tarkoitan että on vaikea tietää pitääkö niitä tilata yksi vai kaksi, jotta olisi salaattitarpeet koko viikonlopuksi. Pitää varmaankin viitsiytyä kauppaan ihan itse, niin saisi aina pelkkää priimaa.
Ostin tuollaisen valmissalaattiannoksen torstaina, syön loput huomenna, siis 4 päivää!

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 18008
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1120 : Syyskuu 09, 2023, 21:23:19 »
Mainokset on ärsyttäviä ja kohdennetut mainokset erityisesti. Nyt on lyhyessä ajassa tullut parikin tilannetta, jossa tuntuu kuin käyttäjää kytätään oikein urakalla. Tähän asti minulta on tämä jäänyt aika vähälle huomiolle, mutta nyt asia pomppasi silmille niin ilmiselvästi...
Minulle tulee noita energiayhtiötarjouksia ja eläketarjouksia, vaikken ole vielä eläkeiässä... :-\

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10863
 • crazy cat lady
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1121 : Syyskuu 10, 2023, 10:37:31 »
Jäävuorisalaatti. Välillä ne ovat niin isoja, että loppuosa salaatista ehtii pilaantua ennen kun sen on kokonaan saanut syötyä ja välillä ne ovat niin pieniä, että yksi kerä menee yhdessä annoksessa helposti. Tarkoitan että on vaikea tietää pitääkö niitä tilata yksi vai kaksi, jotta olisi salaattitarpeet koko viikonlopuksi. Pitää varmaankin viitsiytyä kauppaan ihan itse, niin saisi aina pelkkää priimaa.

Punnitse ostamasi salaatti ja kun on näppituntumaa, niin laita tilaukseen toivomasi paino esim. n. 200gr.
Jäävuorisalaattihan on välillä mallia "iso pallo täynnä ilmaa"  ja välillä "pieni tiivis kerä täyttä tavaraa" tai jotain näiden väliltä, joten ei se aina kaupassakaan ole helppo valita sopivaa, kun koko myyntierä tuppaa olemaan tasalaatuista.

Helppouden vuoksi olenkin siirtynyt valmiiksi pussitettuihin salaattisekoituksiin, joita kyllä täydennän lautasella vielä tuoreilla vihanneksilla tai raasteilla.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7802
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1122 : Syyskuu 14, 2023, 15:20:28 »
Yksi ärsyttävä asia ovat internetin huijarisivustot. Netissä on paljon sivuja, joiden sisältö on kopioitua vähäarvoista tietoa, jota ihmiset houkutellaan katsomaan. Sivun todellinen tarkoitus on ilmeisesti mainosten ja erilaisten raha-ansojen esittäminen.

Tuollaisia sivuja löytyy, kun kirjoittaa Googleen jonkin teknisiä asioita koskevan kysymyksen kuten "venttiilivaurion oireet".

Google antaa tämän tyyppisiä vastauksia. Teksti ei ole ehkä edes kunnollista suomea vaan jotain konekäännöstä:

"Joten on kiusanteko ja muita vaurioita. Tällaisen auton pitkäaikainen käyttö voi johtaa moottorin täydelliseen vaihtoon. Palatun venttiilin merkit."

En nyt jaksa etsiä enempää. Näitä tulee kuitenkin silloin tällöin vastaan.

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10863
 • crazy cat lady
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1123 : Syyskuu 14, 2023, 15:41:15 »
^
Usein konekäännettyihin (ja sen jälkeen stilisoimatta jätettyihin) teksteihin olen usein törmännyt, kun olen etsinyt jotain terveyteen- ja hyvinvointiin liittyviä tietoja. Joskus noissa konekäännös on niin onnistunut, että kestää aika pitkään ennen kuin tulee vastaan kohta, jossa lukeminen pysähtyy johonkin älyttömyyteen. Toisinaan jo jutun otsikko on niin pöljä, ettei sen pidemmälle kannata vaivautua.

Noissa ei välttämättä edes myydä mitään ja olenkin tulkinnut niiden olevan vain yritys palvella myös suomenkielisiä tiedonjanoisia. Jutut on jotain naistenlehti- tai blogitasoa asiasisällöltään eikä niidenlukemisesta välttämättä mitään haittaa ole, jos ei suurta hyötyäkään. Eivät kyllä ole vastanneet kysymyksiini, joten pitkään niillä sivuilla ei ole aikaa kulunut. Mutta kivaa viihteellistä lukemistoa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10863
 • crazy cat lady
Vs: Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi
« Vastaus #1124 : Syyskuu 22, 2023, 20:10:12 »
Kyllä niin meni taas hermo tänään kaupassa. Aloin jo uskoa, että kumpikaan meidän isoista ruokakaupoista ei enää halua pitää myynnissä minun lemppariwokkivihanneksia. Toisessa niitä ei ole ollut pitkään aikaan ja toisesta vein viikkoja sitten viimeiset kaksi pakettia.

Tänään oli aikomukseni ostaa noita pakastimeen muutama pussillinen, jos niitä olisi tullut. Mutta eipä kaupan pakastekaapissa näkynyt tutunnäköistä pussia vaikka pariinkin kertaan silmäilin pussit läpi. Nuo on ollut niin helppo tunnistaa muista poikkeavasta aniliininpunaisesta väristä, jota pussissa on reilusti. Olin jo lähdössä pois, kun silmään osui hyllyn reunuksen lappunen, jossa oli kaipaamani tuotteen nimi ja sen kohdalla keltaisessa pussukassa wokkivihanneksia.

Nyt vielä tarkistin netistä, niin hiukan oli kokoonpano muuttunut sisällössäkin, vaikka nimi oli pysynyt samana. Onkohan nyt taas kerran hyvä tuote pilattu. Ainakin hieno pakkaus on pilattu aivan mitäänsanomattoman näköseksi. Jos olisin ollut vähääkään kiireisempi, niin olisin jäänyt siihen uskoon, että ei niitä siellä taaskaan ollut, kun ei nopealla silmäilyllä tuttua väriä näkynyt.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️