Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi

Aloittaja Hippi, tammikuu 30, 2019, 21:45:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hippi

Pyyheliinojen lenksut ärsyttää. Ihan sama onko pyyheliina kallis merkkituote*) tai Tokmannin halpispyyhe, niin aina sama juttu. Parin pesuvälin käytön jälkeen pyyhkeestä irtoaa lenksun toinen pää. En niissä pyyhkeissä roiku tai muutenkaan kohtele kovakoukaisesti, mutta aina sama juttu. Milloin mahdollista, niin ostaessa tarkistan kyllä, että ne on hyvin ommeltu, mutta ei siitäkään ole hyötyä.

Puolisen tusinaa pyyhettä on nyt omassa pinossaan odottamassa lenksun korjausompelua.

Tietenkin voisi ostaa nipsuttimet, joilla ripustaa pyyhkeet pyyhekoukkuun ilman lenksuakin, niin loppuisi tuokin ärsytys.

*) on jopa yksi tuollainenkin, lahjaksi saatu :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Hippi - huhtikuu 28, 2019, 23:34:01

Tietenkin voisi ostaa nipsuttimet, joilla ripustaa pyyhkeet pyyhekoukkuun ilman lenksuakin, niin loppuisi tuokin ärsytys.


Olen jo alistunut ja käytän sovinnolla nipsuttimia. Niillä voi myös yksilöidä pyyhkeet, jotta vieras ei tietämättömyyttään pyyhkisi kasvojaan koiran tassupyyhkeeseen.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Kopek

"Sakotamme asiakkaitamme" -tyyppiset myymälät ärsyttävät. Kun menen kauppaan, mietin ostoksia enkä sitä, pitääkö parkkipaikalla käyttää sakon uhalla kiekkoa vai ei. Joidenkin kauppojen parkkipaikoilla pitää, joidenkin ei.

Kun kaupan ulko-ovessa huomaa lapun "muistithan pysäköintikiekon", seuraa huokaus "Äsh!", ja pitää lähteä juoksemaan takaisin autolle toivoen, että sakottaja ei ole ehtinyt ensiksi. Jos kiekkopakosta/sakosta muistuttava kyltti on aivan auton vieressä, kiekon voi tuurilla muistaa laittaa jo saman tien.

kertsi

^ Itse olen ottanut tavakseni aina laittaa parkkikiekon, vaikka ei edes tarvitsisi. Siitä tulee sitten automaattinen refleksi. Ainakin melkein.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Hippi

Autottomana on helppo hymyillä noille parkkiongelmille. Välillä tuntuu, että toimii ne niin tai näin, niin aina on väärinpäin ja suurta tyytymättömyyttä - ainakin taloyhtiön parkkipaiikojen käytössä.

Yhtiökokousten kestoaiheena oli: "Miksi kukaan ei puutu meidän vieraspaikkojen väärinkäyttöön". Meillä ei ollut mitään valvontaa parkkipaikalla, sillä jokainen, jolla oli oma paikka saattoi sitä käyttää ongelmitta. Niiden ainoa ongelma on, että niitä on ajoittain liian vähän. Sen sijaan nuo viisi vieraspaikkaa olivat ongelmallisia. Ne on luonnollisesti tarkoitettu oman talon vieraille, mutta paikat olivat jatkuvasti täynnä, kun niitä käytti naapuritaloyhtiöiden asukkaat "kuka ensinnä ehtii" -periaatteella. Pian siihen joukkoon liittyi vielä yksi oman talon henkilö, kun huoneistoa kohti on max. yksi autopaikka, vaikka olisi useampi auto.

Aikamme tuota kitinää kuunneltuamme, järjestettiin vieraspaikkojen ja piha-alueen pysäköinnin valvonta Parkki-Paten avustuksella. Jokaiseen huoneistoon jaettiin parkkilupalappu, joka oikeutti käyttämään vieraspaikkaa. Lisäksi oli vielä neljän tunnin aika-rajoitus. Kun valvonta oli alkanut, "talossa kyläilevät autoilijat vähenivät dramaattisesti".

Nyt sitten alkoi kitinä siitä, että yövieraat joutuvat käydä kääntämässä pysäköintikiekkoon lisää aikaa ja että on perin hankalaa, kun pitää olla vieraita vastassa ja saattamassa parkkipaikalla sen lupalapun kanssa, tai vieras joutuu sen asunnosta hakemaan ennen kuin vie auton vieraspaikalle.

Noin sadan metrin päässä parkkipaikasta on saman kadun varrella vapaa aivan ilmainen pysäköintimahdollisuus ja mitä olen sitä kautta aika usein kävellyt, niin aina on runsaasti tilaa. Mutta se satametriä on vaan niin kaukana :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Vuosi sitten, vai olisikohan siitä jo kaksi vuotta, kotikatuni K-suppari teki suuren remontin, kun se sai lisää tilaa. Melkoinen kaaos oli käyttää kauppaa remontin aikana, kun eihän kauppaa kiinni voi pitää viikkokausia. Lopulta remontti valmistui ja paikat olivat niin vimpan päälle hienot.

Mutta mitäpä näin tänään!?!?!? Samainen kauppa on aloittanut taas remonttia, En tiedä miten perusteellinen se tällä kertaa on, mutta ainakin hevi- ja lihaosastot näyttäisi olevan työn alla, mutta muidenkin osastojen hyllyissä näytti olevan vajausta (mm. väsymyslohtucookies oli loppunut kokonaan). Lisäksi itsepalvelukassat näyttivät siirtyneen kassarivistön toiseen päähän.

En ole kovinkaan innostunut noista ruokakauppojen jatkuvista uudelleenjärjestelyistä. Jos nyt joku on siellä vähän epäloogisesti tai kökösti, niin olkoon. Kyllä siihen tottuu ja oudotkin tuotteiden sijoituspaikat oppii muistamaan, jos niitä ei jatkvuasti vaihdeltaisi.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Ajoin poikkeuksellisesti autolla kolmen ja neljän välillä yöllä ja kuuntelin, mitä radiosta sattui kuulumaan. Joku tyyppi soitteli levyjä ja puhui niiden väliin. Minua kiusasi hieman tyypin "kevytkiroilu", mutta se ei ollut pahinta vaan hengitysäänet, joita kuului puheessa. Kääh, kjääh, haaah, höööh, kjääh... sietämätöntä. Missä ne ihmiset sitä mikrofonia oikein pitävät? Syvällä kurkussako? Eihän normaalista puheen lomassa tapahtuvasta hengityksestä pitäisi mitään ääniä kuulua.

Tuo ei muuten ole ensimmäinen kerta, kun kiinnitän huomiota tuohon asiaan. Joissakin ohjelmissa hengityksen äänet kuuluvat häiritsevästi. Useimmissa niitä ei kuule, ja näin pitää ollakin. Olisiko kompressoinnilla asian kanssa tekemistä. Ja vai onko mikki todellakin suussa kiinni. Ihmettelen, miksi Yle harrastaa tuollaista. Googlasin, mikä ohjelma oli kyseessä. Se oli seuraava:

https://areena.yle.fi/1-50131179

Netistä kuunneltuna hengitysäänet ovat vaimeammat. Ehkä autoradio jollakin tavalla vahvistaa niitä.

Hippi

Pekka Laineen Ihmemaa on kuulunut jokaisen sunnuntaiaamuni ohjelmistoon Tarja Närhin Iskelmäradion ohella. Sydämeni vuoti verta, kun Heikki Harma ja Jake Nyman eläköityivät ja näiden juontamat ohjelmat loppuivat toinen toisensa perään sunnuntain aamupäivästä ja nuo ensin mainitut tulivat tilalle.

Kurkkasin tuota Areenan linkkiä ja kuuntelin sitä alkujuontoa vähän matkaa. Olin kyllä kuin klapilla päähänlyöty, sillä en tuohon ole kiinnittänyt mitään huomiota niissä suorissa lähetyksissä. Tosin, kuuntelen lähetystä puuhaillessani keittiössä ja sillä on minulla kehnohko kannettava radio tai joskus, kun sille päälle satun, niin kunnollinen ämyri, jolla kuuntelen netikautta livenä lähetystä. Läppärin kautta äsken kuultuna sisäänhengitys kuului todella terävänä ja varmaan seuraavassa välijuonnossa olisi jo käynyt niin, että sanat olisivat jääneet kuulumatta, kun olsiin vain jäänyt odottamaan seuraavaan henkäystä.

En kuunnellut niin pitkälle, että tuota "kevytkiroilua" olisin kuulut, jotta mitähän se tarkoittaa. Siitäkään ei ole mitään muistiin jäänyttä havaintoa oman kuuntelun perusteella. Laineen jutustelutapa on kyllä hyvin epämuodollinen, mutta onko sinne sitten kiroiluakin ujutettu joukkoon?

Oma kuunteluni ei ole niin keskittynyttä, että olisin noita Kopekin ärtynyksen aiheita edes huomannut. Varmaan autolla ajaessa radiota tulee kuunneltua toisin kuin hellan äärellä puuhatessa. Mutta vikkaanpa huomenna jo kuulevani nuo henkäyksetkin :D

--

Mutta kun tässä nyt radiosta ja sen aiheuttamasta ärtymyksestä puhutaan, niin tuon samaisen kanavan aamupäivän juontajat joskus ovat ärsyttäviä. Ihan oikeasti minua ei kiinnosta, miten juontajan aamu on sujunut tai mitä joku ystävätär on kertonut. Noita käytetään täytehöpinänä, kun jutellaan selvästikin iltapäivälehtien nettiversioiden uutisista. Ja jos jutunaiheita muuten en ole, niin otetaan joku kysymys ja pyydetään soittamaan studioon. EI vaan kiinnosta mitä mieltä joku Matti Tuusulasta on jostain päivänpolttavasta asiasta.

Olen vähän puun ja kuoren välissä, sillä en löydä itselleni sopivaa radiokanavaa, noiden täällä kuuluvien joukosta. Ylen Radio Suomi on kompromissi, johon on nyt pakko tyytyä.
+ musiikkia ja puhetta sopivassa suhteessa
+ oman alueen tapahtumista juttuja
+ ehkä vähiten ärsyttävä soittolista, vaikka musiikki ei niin nappakaan
+ ei mainoksia

- juontajien väkisin punnerretut jutut
- aniharvoin biisejä, joista todella pidän ja liikaa vain kotimaista
- kuuntelijapuhelut
- teemaohjelmat ja varsinaisesti toimitetut ohjelmat arkisin aina vain klo 18 jälkeen, jolloin sitten radiota ei tule kuunneltua
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

a4

Miten olisi kulttuuri-ja kielimatkailua ulkomaisilla nettiradiokanavilla?
Pari viikkoa Espanjassa, viikonloppu Ruotsissa. Seitinkevyesti keskellä päivää Virossa.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: a4 - kesäkuu 01, 2019, 09:38:28
Miten olisi kulttuuri-ja kielimatkailua ulkomaisilla nettiradiokanavilla?
Pari viikkoa Espanjassa, viikonloppu Ruotsissa. Seitinkevyesti keskellä päivää Virossa.

Olen tuotakin ajatellut, etenkin nyt, kun tällä uudella läppärillä radion pyörittäminen taustalla ei varmaan olisi temppu eikä mikään. Valitettavasti vain kielitaito on aika vaatimaton. Riikinruotsin kuunteleminenkin on hiukan tuskallista, joten rajoittuisi lähinnä englantia puhuviin kanaviin. Niissä sitten onkin runsauden pulaa ja taitaa olla pitkälti musiikkigenreittäin ainakin nuo jenkkilän kanavat.

Tuossahan on seuraavan sadepäivän puuhatuokio, kun lähden etsimään joitain mukaivia vaihtoehtoja. Äkkiseltään tuli mieleen, että pakko ainakin skottienglantia puhuva kanava löytää. Siinä on kieli, jota suomalaisen on helppo kuunnella ja jopa puhuakin :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Itse en kestä kuulla radiota hetkeäkään, ainakaan silloin kun siellä huudetaan mainoksia, enkä varsinkaan silloin kun joku porukka räkättää jotain yhdentekevää omaa vitsiään. Yleensä paikalla tuntuisi olevan vähintään yksi mies ja yksi nainen, ehkä enemmänkin miehiä. Tulee sellainen tunne kuin olisi jossain terassilla yksinään omassa pöydässään ja viereisessä pöydässä on joku riehakas seurue jolla on niin helvetin hauskaa että. Jos itsellä ei ole, niin...

Onneksi radiota ei joudukaan pakkokuuntelemaan muualla kuin satunnaisesti bussissa.

Kopek

Kuuntelen joskus Chicago Public Radiota kännykällä kytkemällä sen johdolla autoradioon, jossa on "Aux" -vaihtoehto. Näin voi kuunnella mitä tahansa nettiradiota.

Kännykkä/autoradio -yhdistelmässäni on se huono puoli, että kännykän joutuu pitämään lähes täysillä, ja autoradioonkin pitää panna paljon volyymia. Jos äänenvoimakkuuden säädön unohtaa tuollaiseksi ja vaihtaa FM-radiolle, kuulo on vaarassa aurioitua, kun radion ääni suorastaan "räjähtää" ilmoille valtavalla voimalla. Ainakin tuolloin säikähtää.

....

Ärsyttäviin pikkujuttuihin mennäkseni ruuan tuhlaus on yksi sellainen. Tarkoitan, että ostetaan ruokaa ja mädätetään sitä aikansa jääkaapissa ja pannan se roskiin. Minun mielestäni on typerää käyttää rahaa ruokaan, joka myöhemmin pannaan avaamattomassa paketissa roskiin, kun päivämäärä on mennyt vanhaksi. Tietenkään päivämäärää ei kaupassa edes katsota. Viimeinen käyttöpäivä voi olla huominen, ja kun pakatin ottaa kahden viikon päästä jääkaapista, niin ei se ainakaa enää ole syötävää.

Luin jostakin, että suomalaiset panevat kolmasosan ostamastaan ruuasta roskiin. En pääse lähellekään tuollaista lukua. Tavoite on, että ei tarvitsisi panna mitään roskiin, mutta ei kukaan ole täydellinen, joten hävikkiä voi tulla prosentti pari, kun johonkin on unohtunut leivän loppu tms. Ikävä kyllä tämä pienihävikkisyys koskee taloudessamme vain minua. Minua suorastaan suututtaa ruuan haaskaustuhlaus, kun rahaa muutenkin menee paljon. Eikö olisi helpompi panna rahat suoraan roskiin eikä käydä edes kaupassa, niin säästyisi sekin vaiva. Tai jos ostamisesta pitää, niin kauppojen pihassa on roskikset. Sinne vain. Miksi se pitää tuoda jääkaappiin hitaasti mädätettäväksi.

Hippi

Kuuntelin äsken alkanutta Pekka Laineen Ihmemaata nyt vuoron perään radiosta ja läppäriltä. Tuossa pystyi jopa kuuntelemaan saman puheen osaksi kummaltakin laitteelta, sillä nettiradiossa tuo tulee hyvän hetken myöhässä verrattuna antenniradioon.

Kyllä se huohuotus on laitteesta tai laitteen säädöistä kiinni, sillä radiossa sitä en erottanut. Radiossa minulla on säädetty vähän bassoillepäin tuota ääntä, jolloin muutkin häiriöt kuuluvat vähemmän. Tuollainen kannettava vanha rakkine tuppaa ottanaan ilmasta kaikenlaista pientä sirinää mukaan. Lppärin ääntä taas en ole säätänyt mitenkään, sillä en ole sitä katsonut ainakaan vielä mitenkään tarpeelliseksi. Varsinaiseen kuunteluun voi heittää äänen sitten bluetoothilal kunnolliseen ämyriin, jos pidemmän aikaa haluan kuunnella. Läppärin omat kaiuttimet suoltaa äänen kovin terävänä.

Mutta yhtä kaikki, eihän sen huohotuksen, henkäilyn ja jopa maiskuttelun pitäisi kuulua lähetyksessä kuuntelipa sitä millä laitteella tahansa. Taidanpa laittaa palautetta YLE:lle, että laittavat Pekalle karvahupun mikrofonin pälle :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Brutto

Aina kun ostan mysliä jostakin muusta kaupasta kuin Lidlistä, huomaan ostaneeni pelkkää kaurahiutale-rusinaseosta helvetin kovalla kilohinnalla, vaikka pakkauksen etiketissä komeilisi erilaiset pähkinät ja hedelmät. Ainoastaan Lidlin myslit pitävät lupauksen jonka pussin kylki antaa.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Norma Bates

Ne rusinat, vaikka hyviä ovatkin, ovat varsinainen vitsaus. Jos nimittäin haluaa jotain eksoottisia kuivattuja hedelmiä, saa olla tarkkana ettei tule ostaneeksi sellaista trooppista sekoitusta jossa on puolet rusinoita. Jos niitä haluaa, niitä voi ostaa ihan oman pussinsa. Kuivattujen hedelmien sekoituksessa pitää oleman kaikkea muuta kuin rusinoita. Esim. ananasta, papaijaa, mangoa... Sekahedelmäpusseista aikoinaan katosi persikka, ja se on tuottanut minulle suurta surua koska minulle se oli koko satsin paras hedelmä. Aprikooseissa on jotenkin pistävä maku. Yksi mitä myös yritän välttää on kuivattu banaani, ei vaan nappaa.