Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ärsyttäviä pikkujuttuja, joita ilman päivä olisi parempi

Aloittaja Hippi, tammikuu 30, 2019, 21:45:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hippi

Tuohon kylkeä pitkin valumiseen on helppo niksi, kun laittaa lasin/kipon hatuksi pullolle ja kääntää nämä yhdessä kaatoasentoon. Sitten vaan pullo nopeasti pystyyn reippaalla ranneliikkeellä, kun on kaadettu tarpeeksi. Ei valu eikä roisku.

Joissain ruokaöljypulloissa on ylimääräinen muoviosa pullon suussa ja se ohjaa öljyn valmisen oikeaan paikkan hienosti. Öljyn valumienn holtittomasti olisi todella raivostuttavaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

#256
Lainaus käyttäjältä: Hippi - maaliskuu 14, 2020, 14:57:56
Tuohon kylkeä pitkin valumiseen on helppo niksi, kun laittaa lasin/kipon hatuksi pullolle ja kääntää nämä yhdessä kaatoasentoon. Sitten vaan pullo nopeasti pystyyn reippaalla ranneliikkeellä, kun on kaadettu tarpeeksi. Ei valu eikä roisku.

Hyvä neuvo varmaankin, mutta jos pitää kaataa pullosta pieni määrä johonkin sellaiseen, mitä ei voi nostaa hatuksi, silloin ideaa ei voi käyttää. Eihän aina ole kyse pullosta ja juomasta ja juomalaisista vaan kyse voi olla mistä tahansa kuten vaikka kymmenen litran bensakanisterista, josta kaadetaan bensaa 24 litraa vetävään perämoottorin tankkiin. Kun kanisteri alkaa lirutella bensaa pitkin venettä, niin... ei mukavaa.

https://www.esquire.com/food-drink/drinks/news/a54099/dripping-wine-bottle/

P.S. Lisään tähän vielä sen, että tämä asia tuli mieleeni, kun kaatelin mustaviinimarjamehutiivistettä lasin pohjalle. Ihmettelin, miksi käteni ovat aina tahmaiset mehusta. Pyyhin pulloa ja pesinkin sitä välillä, mutta aina siihen koskemisen jälkeen tilanne oli sama. Lopulta kävi ilmi, että pullo valuttaa osan tiivisteestä pulloon kylkeen. Ja koska tiivistettä kaadetaan vain pieni tilkka lasin tai kupin pohjalle ennen veden lisäämistä, sitä on käytännössä kaadettava aika hitaasti ja varovasti. Tuossa pullossa sattuu kaiken lisäksi olemaan pitkä kapea kaula, mikä edelleen pahentaa asiaa. 

Kopek

#257
Minua ärsyttää se, että en saa karsittua kirjoitusvirheitä teksteistäni. Kirjoitan monet juttuni Chromebookilla, jossa ei ole virheenkorjaustoimintaa. Usein testaan tekstin "oikofix"-sivulla, mutta se ei paljasta kaikkia virheitä.

Luen tekstini läpi ja korjaan virheet. Luen sen toisen kerran läpi ja korjaan virheet. Katson ehkä vielä kolmannenkin kerran ennen kuin lähetän jutun. Ja kun lähettämisen jälkeen luen sen vielä kerran läpi, silloin niitä virheitä vasta alkaa löytyäkin. Tulee alaviite "kirjoittaja on muokannut tekstiä". Olen joskus joutunut korjaamaan virheitä varmaan lähemmäs kymmenen kertaa lähettämästäni tekstistä, jonka piti olla jo virheetön. Alaviitteen kellonaika vain muuttuu.

Jos kirjoitan pöytäkoneella, voin käyttää Open Officen oikolukua. Mutta ei sekään paljasta älyttömyyksiä kuten sanojen puuttumista ja ylimääräisiä sanoja ja vääriä päätteitä ja niin edelleen.

Seuraavassa on osa edellisestä tekstistä uudelleen muokattuna. Oikox kertoo, että tekstissä ei ole virheitä. Eikö todellakaan ole?

Luen tekstissä läpi korjata virhe. Luen sellainen toisella kerrankos sitä läpi ettei ja korjaamo virhe en. Katson ehkä vieläpä kolmannenkin kerta enemmän kuin lähetän kuin jutun. Ja kun lähettämisen ei jälkeen luen ja sen ja vielä jäljellä kerran läpi, silloin sitä virheitä ja vasta alkaisi ettei ja lyötynäkin.


Pitäisi olla älyohjelma, joka tutkisi jutun vähän toisella tavalla. Olisi tietysti olemassa vaara, että se hylkäisi kokonaan joidenkin kirjoittajien jutut, joissa ei tunnu olevan päätä eikä häntää. Mutta virheistähän voi oppia.

Kopek

Minua ärsyttää... vai onko tämä liian voimakas sana... joillakin foorumeilla ihmiset, jotka kirjoittavat jostakin Amerikasta, ja joiden teksteistä puuttuvat Ä ja Ö kirjaimet.

Minulla ei ole ollut tarvetta perehtyä, miten helposti tai vaikeasti Windowsissa saa vaihdettua skandinaavisen näppäimistön, mutta ainakin Linuxissa se on yleensä helppoa. Chromebookini on ostettu Seattlesta, joten siinä ei näy ä ja ö kirjaimia, mutta kyllä minä nyt sillä kuitenkin nekin kirjaimet aivan normaalisti kirjoitan. Pitää vain vaihtaa asetuksista näppäimistön kieli.

Tietysti jos vain yhden kerran kirjoittaa jonnekin, niin ei silloin jaksa rassata asetuksia - ja onhan ne vielä palautettavakin. Mutta jos säännöllisesti kirjoittaa, se on toinen juttu. Tietysti voi olla sellainen pikku ongelma, että tekee tietokoneella samaan aikaan tai vuoron perään useita hommia, joissa tarvitaan erilaisia näppäimistöjä.

Saksasta ostetuissa tietokoneissa y ja z ovat eri paikoilla.

https://en.wikipedia.org/wiki/German_keyboard_layout

On paljon kieliä, missä on monia hyvinkin erikoisia lisämerkkejä. Miten niitä kirjoitetaan, sitä en tiedä. Japanin ja Kiinan jamuiden niiden tyyppisten kielien kirjoittaminen on (minulle) täysi mysteeri. Vaikka Youtubessa kai sekin näytetään.

Juha


Koneläheisessä ympäristössä, itse käytän aika usein aakkosia, ilman skandinaaveja. Esim tiedostonimissä. Koodauksessa se taitaa olla aika välttämätöntä. Tekstejä kirjoittaessa, en koskaan kavenna ilmaisuvoimaa.

Linux tukee pääosin skandeja, tosin eri ohjelmointikielet ei ehkä. Unix-tyyppisten järjestelmien ilmaisuvoima on lähtökohtaisesti parempi, sillä pienet ja isot kirjaimet ovat yleensä eriytetty, omiksi "atomeikseen". Ilmaisuvoiman laajuus on tärkeää, jos rakentelee jotain.

Hippi

En pysty katssomaan TV1:n koronainfoa. Onneksi siinä nyt ei niin paljon ole nähtävää, pelkkiä puhuvia päitä.
Jostain syystä kuva ja ääni ei ole ollankaan synkassa ja se ärsyttää.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

urogallus

Ehkä ohjelmassa ei ole mitään vikaa. Ehkä silmien ja korvien eritahtisuus on yksi koronatartunnan oireista.  :o

a4

Lainaus käyttäjältä: Hippi - maaliskuu 24, 2020, 15:29:38
En pysty katssomaan TV1:n koronainfoa. Onneksi siinä nyt ei niin paljon ole nähtävää, pelkkiä puhuvia päitä.
Jostain syystä kuva ja ääni ei ole ollankaan synkassa ja se ärsyttää.
Katsoitko Areenasta? Itselläni tuo ongelma on ilmennyt yleensä digiboksin kautta.
Tällä hetkellä ainakin Netflix ja Youtube ovat joutuneet heikentämään kuvanlaatua, johtuen pandemian seurauksena ylikuormittuneesta netistä. Whatsup on kuulema ollut myös ajoittain tukossa.
Toissa päivänä katsoin Areenasta elokuvan ilman tekstitystä.

Hippi

Digiboxin läpihän tuo minulla telkkarista tulee. En kyllä ennen tätä päivää ole tuota epäsynkkaa huomannut.

Toinen, mikä mainittua ohjelmaa katsellessa hiukan kiusaannutti, oli tämän päivän asiantuntijan tapa puhua silmät kiinni. Asia hukkaantui epäoleellisten ärsykkeiden alle.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Juha


Ärsyttäviä sellaiset kirjat, joissa rivit menevät sivuaukaman väliseen vakoon sillä tavoin, että jos täytyy rivit lukea loppuun asti, on levitettävä pakar.. siis sivuaukemaa niin, että jotain näkyisikin.

Muissa yhteyksissä vielä ymmärtäisin tällaista, mutta kirjojen yhteydessä, pidän piirrettä lukijaan kohdistuvana kiusantekona.

Lenny

Ärsyttää koronauutisissa esiintyvät sanat perussairaus ja harjoitus.

On perussairaus siis jotakin sellaista, joka tavallisella peruskansalaisella on? Miksi poliitikot kutsuvat epidemian rajoitustoimia harjoitukseksi?
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Lenny - maaliskuu 27, 2020, 04:30:30
Ärsyttää koronauutisissa esiintyvät sanat perussairaus ja harjoitus.

Miksi poliitikot kutsuvat epidemian rajoitustoimia harjoitukseksi?

Ehkä sisäpiirin poliitikot tulevat vahingossa paljastaneeksi, että heillä on tiedossaan jotain paljon pahempaa kuin koronaepidemia. Tämänkertainen virus tarjoaa sopivan tekosyyn harjoitella poikkeusoloja, jotka tulevaisuudessa tulevat olemaan paljon rajumpia.

Mikä poliitikkojen tiedossa oleva kansalta salattu tulevaisuuden uhka voisi olla?

Tietävätkö poliitikot, että maata lähestyy asteroidi, jonka törmäys tuhoaa suuren osan ihmiskunnasta ja johtaa poikkeusoloihin? Onko alienien tähtilaivaston havaittu olevan hyökkäämässä maahan, jolloin maa joutuu sekasortoon ja vaaditaan poikkeustila? Vai odotetaanko, että pian leviää paljon nykyistä pahempia viruksia, joita terroristit ovat saaneet haltuunsa biologisten aseiden laboratorioista? Onko jokin tällainen supertappajavirus  jo liikkeellä, mutta se salataan? Laskiko joku nykyisen viruksen liikkeelle tahallaan pelottelutarkoituksessa tai kiristystarkoituksessa tai häiritäkseen maailmantaloutta tai harventaakseen ihmiskuntaa tai vähentääkseen hiilidioksipäästöjä? Vai laskettiinko se liikkeelle pelkästään harjoitusmielessä?

Sitäkin voisi kysyä, onko poliitikkojen puhe harjoituksesta sittenkään vahinko. Ehkä heidän viestinsä on tarkoitettu niille, joilla on kyky ymmärtää, mistä on kyse? Onko "harjoitus" salainen koodisana, jolla käynnistetään valmistautuminen - mihin?

Vai pannaanko poliisivaltio pystyyn pelkästään siksi, että demokratioista ei ole mihinkään - ja sitä tässä vain harjoitellaan?

Lenny

En menisi Kopek ihan noin rohkeisiin johtopäätöksiin, mutta vähintäänkin se paljastaa minulle poliitikon asenteen. En nyt mainitse nimiä, mutta tarkkailkaapa uutisia. Harjoitus-bingo!
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Hippi

^
Voi olla, että se jatkuva koronatuuttaus ainakin minulla alkaa ärsyttää niin, että asiat, joita aiemmin pidin jopa hyvänä, alkaa kiristellä hermoja.

Esimerkiksi Sanna Marinin tapa vastata kysymykseen niin, että sanoo asian todella moneen kertaan. Tähän olen viime päivinä aika usein kiinnittänyt huomiota jopa niin, että alan seurata hänen vastauksensa rakennetta niin, että sisältö jää toissijaiseksi.

Rakenne menee joteinkin näin:
Lyhyt tausta lausella tai parilla (miten hallitus on tätä tarkoin pohtinut) -> vastaus kysymykseen -> selittelyä asian tiimoilta, jossa tulee uudelleen sama vastaus -> loppulause, jossa vastaus tulee vielä kerran

Joku voi sanoa, että tuo on hyvä, että toistetaan, että tyhmempikin sitten sen ymmärtää. Itse uskoisin, että hiukan tiiviimpi vastauskin menisi perille, kun Marininlla on kuitenkin kyky puhua selvästi.

Se Viisikosta puhuminen kyllä ärsyttää jos sinällään.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hippi - maaliskuu 27, 2020, 07:30:01
^
Voi olla, että se jatkuva koronatuuttaus ainakin minulla alkaa ärsyttää niin, että asiat, joita aiemmin pidin jopa hyvänä, alkaa kiristellä hermoja.


Noinhan uutiset esitetään.

Ensiksi uutisotsikot: "Paavo Lipponen vaatii tiukempia otteita työmarkkinoilla"
Sen jälkeen uutisaiheet yksityiskohtaisemmin: "Paavo Lipponen vaati tiukempia otteita työmarkkinoilla puhuessaan tänään Kiljavalla."
Sen jälkeen nauhoitus Paavo Lipposen puheesta: "Näkisin mielelläni nykyistä tiukempia otteita työmarkkinoilla".
Lopuksi uutisaiheiden kertaus: ""Paavo Lipponen vaatii tiukempia otteita työmarkkinoilla."

En ole nähnyt tai kuullut Sanna Marinin puhetta (joitakin satunnaisia vahingossa kuulemiani sekunnin pätkiä lukuun ottamatta) sen jälkeen, kun katsoin erästä TV-keskustelua Mariella-laivan baarissa joulukuun alussa. Silloin minulle jäi Marinista jollakin tavalla koppavan töykeä ja ylimielinen ja hyökkäävä kuva niin kuin opettaja läksyttäisi oppilaita - ylhäältä päin arvovallalla tätimäisesti. Ystävällisyys ja sympaattisuus puuttuivat. Vaikutelma oli kylmä ja kova ja julma ja jopa piilevästi ilkeä. No, tämä on tietenkin vain muutaman keskustelukommentin perusteella muodostunut kuva, jota mielikuvitukseni saattaa vielä liioitella.

Totuus poliitikoista paljastuu - jos paljastuu - vasta vuosia tai vuosikymmeniä myöhemmin, kun alaiset ja yhteistyökumppanit julkaisevat muistelmiaan. En ihmettelisi, jos Marinista kerrottaisiin, että hän oli vallanhimoinen ja vallasta nauttiva... en nyt viitsi keksiä mitään ikävää sanaa tähän. Kun vaatimattomista oloista kohoaa ennätysvauhtia johonkin korkealle, menestys nousee helposti päähän.

Palaan lopuksi otsikon aiheeseen.

Yksi ärsyttävä pikkujuttu on CNN:n uutissivun videoiden ja niiden välissä esitettävien mainosten äänenvoimakkuuden ero. Jos uutisvideota kuuntelee niin, että siitä edes jotain kuulee, mainokset räjähtävät kuuluviin sellaisella volyymillä, että läppäri pomppii pöydällä ja savu nousee kaiuttimista ja huoneen verhot heiluvat. No, vähän liioittelua, mutta kaiuttiminen särkyminen pelottaa aivan oikeasti, jos äänenvoimakkuus on aivan järjetön. Jos taas äänen säätää sellaiseksi, että mainokset eivät kuulu liian kovaa, varsinainen uutisvideo on mykkäfilmiä. Mainos ei kuulu "vähän kovemalla" äänellä vaan järkyttävän paljon kovemmalla äänellä.

Tuolla tavallahan television mainoksetkin tahtovat huutaa. Jossakin on väitetty, etteivät ne kuulu sen kovempaa, eli maksimiääni on aivan sama koko ajan, olipa kyse ohjelmasta tai mainoksesta. Ehkä, mutta ohjelman aikana maksimiääntä kuullaan ehkä sekunti tunnissa, jos silloinkaan. Mainos sen sijaan huutaa maksimiäänellä koko ajan.