Kirjoittaja Aihe: Krempat  (Luettu 104693 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7420
 • crazy cat lady
Vs: Krempat
« Vastaus #1125 : Kesäkuu 23, 2022, 13:27:07 »
Nyt on mennyt kolme kuukautta kolesterolilääkityksen aloituksesta ja kävin kontrolliverikokeessa eilen. Niistä tuloksista lääkäri soitteli äsken ja oli vallan hämmästynyt tuloksista. Hän kysyi, olenko tehnyt jotain muutakin asian eteen, kun se huono kolesteroli oli yli puolittunut. Sanoin, että onhan fillarikauden alusta aina sen loppuun aktiivisempaa liikkumista ja ehkä olen hiukan tarkemmin katsonut, mitä suuhuni olen laittanut ja sen myötä punainen liha on entisestään vähentynyt. Mutta jäätelöstä en luovu enkä muistakaan herkuista.

Kokonaiskol.   6.0 mmol/l     ==> 3.6 mmol/l
HDL(paasto)   1.36 mmol/l   ==> 1.46 mmol/l
LDL(paasto)   4.0 mmol/l     ==> 1.7 mmol/l

Kohtalaisen nopeasti on tehonnut ja lääkityksenä on ollut pienin annostus ja nyt kaikki arvot on viitearvojen sisällä tukevasti.
Tietenkin vähän harmittaa, etten tuohon pystynyt ilman lääkitystä. Olisi vaatinut vielä suurempaa kurinalaisuutta kuin mitä minusta saa puristettua irti. Ehkä tämä nyt on mukavampi vaihtoehto kaikesta huolimatta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7808
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Krempat
« Vastaus #1126 : Kesäkuu 24, 2022, 08:50:41 »
Lääkäri soitti eilen sovitusti astmastani. Kuvailin että on voinut jotain hyötyä olla siitä että käytän tujuimpaa Seretideä, mutta allergeenit pilaavat kuntoutumisen. Aina kun uusi runsastuu, olo huononee. Nyt on heinä menossa. Sen alettuahan olin kerran kaupassa jossa yhtäkkiä alkoi röörit kutisemaan sietämättömällä tavalla ja alkoi lähes tauoton yskä, joka sitten kesti lähes 3 vrk. Norkko.fi-sivulta tätä saa tukka pystyssä seurata, mitä luvassa on.

Sanoin että siirryn tujuimmasta Serestä miedompaan (500 > 250), kun ei kerta täyttä parantumista tule. Lääkäri oireiluni pohjalta totesi että ei noin nuorella vielä tuollaista pitäisi olla. Olikin tosi pitkä aika siitä kun minua on viimeksi mainittu nuoreksi. Hän ehdotti että otetaan labroja ja tutkitaan asiaa siinä elo-syyskuun vaihteessa. Kenties tulee lähete keuhkopolillekin. Onhan tuo astmani ollut pirun huonossa hoidossa. En ole itse jaksanut vaatia mitään kunnollisia selvityksiä, kun olen vaan tyytynyt kulloiseenkin tilanteeseen. Mutta onhan tämä nyt aivan perseestä kun olo varsin voimakkaan astmalääkkeen kanssa on kuin ammoin olo oli ilman mitään lääkettä. Astmani ei todellakaan ole hoitotasapainossa.

Viimeaikoina tullut myös verenmaku suuhun yskiessä. Tätä en hoksannut mainita, mutta samapa kai tuo. Hiljaa virtaa Don. Öpaut kuukauden päästä tuleekin sitten jo homeetkin mukaan kuvaan, jos ei ole jo näiden säiden myötä.

***

Lääkäri mainitsi biologiset lääkkeet. Arvasin että ovat tyyriitä. Katsoin Yliopiston Apteekin sivulta, ja omalitsumabin litrahinta on 465.160 €. Yhden ruiskunkin hinta joku pari kolmesataa ja risat päälle. Jep, ennen kyllä vaikka yskin kuin alan tuommoisia hintoja maksamaan. Luin jostain että noita pitää ensin kokeilla, ennen kuin Kela myöntää mitään korjausta. Tämän sortin lääkkeissä on semmoinen kuin "rajoitettu korvaus".
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 24, 2022, 09:29:14 kirjoittanut Norma Bates »
Plääh.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7420
 • crazy cat lady
Vs: Krempat
« Vastaus #1127 : Kesäkuu 26, 2022, 13:44:29 »
Elokuussa 2020 loukkasin oikean käden pikkusormen ja kun se ei kohtuuajassa parantunut kävin sitä marraskuun alussa näyttämässä lääkärillekin. Mitään ei ollut rikki, mutta ilmeisesti joku hermo oli ottanut osumaa ja pehmytkudoksessakin oli ruhjetta.

Lääkärireissun jälkeen aika nopeasti käsi lähtikin paranemaan. ......

Nyt viime yönä heräsin taas moneen kertaan, kun ne polttavat, viiltävät ja pistävät kivut on palanneet. En ymmärrä mitä on tapahtunut, sillä en ole huomannut osuneeni mihinkään uudelleen. Takapakki paranemisessa harmittaa, mutta jäätelö kyllä hiukan lohdutti :)


Tuon jälkeen vähitellen kivut hiipuivat kokonaan pois, mutta aikaa se vei kokonaisen vuoden, eli melkein vuoden sormi oli täysin oireeton, jos ei oteta lukuun niitä nivelrikosta johtuvia, jotka tuntuvat kyllä ihan erilaiselta kuin tuohon tapaturmaan liittyvät oireet.

En tiedä, mitä nyt on tapahtunut, mutta hermokivut on alkaneet uudelleen aivan samanlaisina kuin ne tuossa vuoden 2020 syksyllä olivat. En mielestäni ole loukannut sormea uudelleen mitenkään enkä mitään poikkeavaa ole tehnyt, mutta kuuma viiltävä kipu on palannut. Ei niin, että se olisi jatkuvaa, vaan ilman selitystä se alkaa tuntua hiljaa ja voimistuu jonkin aikaa ja taas hiipuu. Sitten ei taas mitään ennen kuin se taas muistaa, että piti sähkötellä.

Ei ole kiva juttu tuo.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️