Kirjoittaja Aihe: Krempat  (Luettu 27223 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3355
Vs: Krempat
« Vastaus #345 : Lokakuu 14, 2019, 13:11:15 »
Mayo Clinicin sivuilla on pilvin pimein (melkein 3000) fibroon liittyvää juttua.

Mm.
Pain relievers.
Over-the-counter pain relievers such as acetaminophen (Tylenol, others), ibuprofen (Advil, Motrin IB, others) or naproxen sodium (Aleve, others) may be helpful. Your doctor might suggest a prescription pain reliever such as tramadol (Ultram). Narcotics are not advised, because they can lead to dependence and may even worsen the pain over time.

Antidepressants.
Duloxetine (Cymbalta) and milnacipran (Savella) may help ease the pain and fatigue associated with fibromyalgia. Your doctor may prescribe amitriptyline or the muscle relaxant cyclobenzaprine to help promote sleep.

Anti-seizure drugs.
Medications designed to treat epilepsy are often useful in reducing certain types of pain. Gabapentin (Neurontin) is sometimes helpful in reducing fibromyalgia symptoms, while pregabalin (Lyrica) was the first drug approved by the Food and Drug Administration to treat fibromyalgia.


https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/fibromyalgia/diagnosis-treatment/drc-20354785
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3355
Vs: Krempat
« Vastaus #346 : Lokakuu 14, 2019, 13:20:16 »
Kai se suoliston bakteerikanta voi siitä korjautuakin tai muuttuakin elämän aikana. Ainakin antibioottikuurit voivat olla aika tuhoisia. Mitä muistelen lukeneeni bakteerikannan palauttamisesta ruokavalion keinoin on, että a) hapatetut kasvikset kuten esim hapankaali b) kaikki kasvikset, marjat ja hedelmät varsinkin raakana c) kokojyvävilja d) hapatetut maitotuotteet voisivat olla hyödyksi. Mutten kyllä ole varma muistikuvastani. Maitohappobakteeripillereistä olen lukenut vähän ristiriitaista tietoa. Sokeri ja liika rasva taas heikentävät suoliston bakteerikannan koostumusta.
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 753
 • Päivieni kertomaa...
  • Keijo Kullervon kotisivu
Vs: Krempat
« Vastaus #347 : Lokakuu 14, 2019, 14:56:59 »
Venäläinen valkosipulikurkku - säilöttynä -  ainakin meillä on paras närästyksen estolääke...
Pari valkosipulikurkkuviipaletta ja närästys on ohi.
Asian todennut

Muisto Keijo Kullervo
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 14, 2019, 14:58:37 kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo »
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3418
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Krempat
« Vastaus #348 : Lokakuu 14, 2019, 16:46:38 »
Olen eri lääkkeiden sivuvaikutuksia plarannut läpi ja nehän ovat kaikki itselleni erittäin epätoivottavia. Asentohuimaukseni vuoksi en halua enempää huimausta. Kun olen allerginen aspiriinille ja sitä myöten öpaut kaikille muille kuin parasetamolille, josta sitten kumminkin saan lähes aina vatsani kipeäksi ja joka ei edes auta kuukautiskipuihin, on ainoa muutaman sekunnin helpotus em. kipuihin orgasmi. Luin että duloksetiini voi aiheuttaa lääkkeen lopettamisenkin jälkeen jatkuvan muutoksen seksuaalitoimintoihin. Viekää kaikki, mutta orkkujani ette ota, voisin todeta lääketeollisuudelle. Masennuslääkkeiden (SSRI) kanssahan kyky laukeamiseen hidastui. Tämä on yksi niistä syistä mikseivät mielialalääkkeet ole kuuluneet lääkerepertuaariini tällä vuosikymmenellä. Nyttemmin Triptyl sitten toki käytössä ja lääkärin kanssa sovittu että en ota joka päivä.

Vuoden 2005 antibioottikuurieni jälkeen olen kyllä mielestäni ollut sairaampi kuin ennen niitä. Tosin pari pahempaa katarria oli jo ennen noitakin.

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2001
Vs: Krempat
« Vastaus #349 : Lokakuu 16, 2019, 22:45:19 »

Aina vain kohden uusia kremppoja. Aiemmin enteili jo alaselän puolella, kauempana rangasta, vasemmalla puolella. Nyt ei enää enteile, vaan särkee. Oikealla puolella myös, ajoittain.

Kun kivut liikkuvat selän osalta, siis painopiste vaihtelee tällä tavoin, niin mikähän on meininki. Vasen polvi aika vakiolliskitisijä. Olkapäät paremmat kuin aikoihin.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2913
 • crazy cat lady
Vs: Krempat
« Vastaus #350 : Lokakuu 21, 2019, 20:48:19 »
Tinttasin päivällä vasemman jalkani nimettömän varpaan kissan raapimapuun jalustaan. Oli vaan niin hoppu, että ehdin vasta tunnin tai parin kuluttua tapahtumasta tutkia miten kävi. Mustelma siinä on ja hiukan on turvoksissa, mutta ei varmaan ole murtunut. Varvasmurtumasta on sen varran aikaisempaa kokemusta, että ei tuo nyt niin pahalta tunnu. Nyt on alkanut jonkun verran särkeä, vaikka olen aika hissukseen ollut tämän ilta-ajan. Päivällä en voinut jättää hommia kesken yhden varpaan vuoksi.

Saapa nähdä, miten huominen lenkillelähtö onnistuu tuon kanssa, jos se vielä kipuilee. :(
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2001
Vs: Krempat
« Vastaus #351 : Lokakuu 22, 2019, 16:54:43 »

50 vuotta vanhat verinäytteet paljastivat yllättävän totuuden – joka viidenneltä suomalaiselta löytyi merkkejä borrelioosista

https://www.is.fi/terveys/art-2000006281057.html


Tätä en tiennyt.

Itselläni oli kerran aivan erilaista punaista ihottumaa, pohkeessa. Ei kovin tyypillinen kohta, punkin kaivautumiselle, ja ongelma hävisi, kun kävin lääkäriltä jotain voidetta. Mistähän oli kyse. Ei välttämättä borrejuttu.

Se kyllä kiinnostaisi, onko itsellä veressä jotain tuollaisia vasta-aineksia. Onkohan millaista selvittää? Jos tiedosta olisi hyötyä, kun piirre voi olla aika tavallinen ihmisillä.

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5698
Vs: Krempat
« Vastaus #352 : Lokakuu 23, 2019, 00:05:15 »

50 vuotta vanhat verinäytteet paljastivat yllättävän totuuden – joka viidenneltä suomalaiselta löytyi merkkejä borrelioosista
https://www.is.fi/terveys/art-2000006281057.html
Tätä en tiennyt.
En minäkään. Eli ei ehkä sittenkään niin paha tauti, mitä ollaan iltapäivälehdistössä esitetty?

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3418
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Krempat
« Vastaus #353 : Lokakuu 23, 2019, 09:51:20 »
Bakteeriopin apulaisprofessori Jukka Hytösen tutkimusryhmä tutki yhteistyössä THL:n kanssa vuosien 1968–1972 aikana kerättyjä verinäytteitä. Yhteensä 20 % näistä näytteistä sisälsi borreliabakteeria kohtaan muodostuneita vasta-aineita. Muutama vuosi sitten julkaistiin samankaltainen tutkimus, jossa käytettiin vuonna 2011 kerättyjä verinäytteitä. Näistä näytteistä vain 4 prosenttia sisälsi borreliavasta-aineita.

(Linkistä.)

Olettaa voinee että ovat sitten katsoneet kaksi eri arvoa mitä labroissa näkyy, koska olihan minullakin toinen kahdesta eri arvosta jatkuvasti koholla, mutta lääkärien mukaan ei merkannut borrelioosia, koska on "tunnettu virhearvo".

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2001
Vs: Krempat
« Vastaus #354 : Lokakuu 23, 2019, 12:55:22 »

Istunut vähän kauemmin koneen äärellä. Kakka alkanut muistuttaa hirven pirpanoita.

Ei voi olla huomioimatta, tällaisia. Sopiiko sitten kirjoitettavaksi, niin voi miettiä.

Ihme ilmiöitä, joka tapauksessa. Sitä voi löytää, yhtä ja toista. Mikä meni överiksi, tässä tapauksessa.

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2001
Vs: Krempat
« Vastaus #355 : Lokakuu 23, 2019, 21:33:32 »

Edelliseen viitaten: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/01/29/autismiin-apua-ruokavaliosta

Romeon ruokavaliosta tuli maidoton, viljaton ja sokeriton. Einesruuat jätettiin myös pois.

– Ruokavalioon kuuluvat kasvikset, hyvälaatuiset proteiinit lihasta, kalasta, kanasta, munat, pähkinät, siemenet, hyvät rasvat, Miia Inkeroinen luettelee.Ruokavalio vaikuttaa paljon, tosin autismin asteestani tiedä mitään, josko poikkeavuutta sinne suuntaan missä määrin. Sokerin raju vaikutus voi johtua muusta, samoin nuo roskaruuat. Etenkään pitempään ei voi syödä, tai alkaa kaikenlaista vaivaa.

Tänään kävellessä tulin miettineeksi, miten autistia voi ymmärtää. Oli vähän autistinen olo itsellä, tai epäily siitä. Eräällä tapaa se on hajoamistilanne. Ei merkittävissä olemista. Riittävästi kun on syrjässä, vaikka paneutumisten takia, niin karsiutuu olemisesta elvyttävyyttä ylläpitäviä juuria. Unettomuus lisää tätä, ja tila lisää unettomuutta.

Unettomuus tällaisen kokemuksen pohjalta arvioiden, on ehkä selkeiten aivojen vajaakäyttöä, vähällä menoa. Tällaisen kauden jälkeen isommat kokonaisuuden vastaanottamiset ovat uuvuttavia, jos niitä ei voi, tai kykene olemaan kohtaamatta. Kyky se on toisaalta sekin, siis isompi kyky.

Täysilläeläjän voi helposti yhdistää hyvinnukkujaan. Siis sellaisen, joka elää ilman tasokokonaisuusvajeita. Lapset kuuluvat tähän ryhmään, ja varmaan myös eri ihmisryhmiä voi teoretisoida kuuluvan hyvin nukkuviin, ja huonommin nukkuviin, pelkästään tekemispainotuksen perusteella.


Toinen kremppalöydös oli kengät, joita tulin käyttäneeksi jokin aika sitten marjastus- ja sienestysretkellä. Kun oli jalassa, niin muistui mieleen se, miten kengät aiheutti kipua vasempaan polveen, jonka nilkassa pieni pronaatio. Voiko kengät viedä jalat miten huonoon tilaan? Ehkä.

Reagoin arveluun heti, ja tallustelin loppumatkan paljain jaloin, märässä, melko viileässä maaperässä. Ei pitkä paluumatka. Ajattelin, että tekisi hyvää, ja myös teki.

Kun tuossa illalla tallustelin toistamiseen samoja reittejä, muistui mieleen keskipäivän keikka. Jalkapohjat kenkien sisällä olivat elossa aivan toisella tavalla, tosin en tajunnut tätä kuin vasta siinä kohdassa, jossa paljasjalkailu tuntui edellisellä kerralla selkeästi vaikuttavimmalta, tai siihen heräsi, kylmyyden takia. Paikka laukaisi havaitsemaan jalkapohjia, tosin tilanteen olisi voinut havaita aiemminkin, jos "kuulostelukynnys" olisi ylittynyt.

Varmaan syytä kiinnittää huomiota kenkiin, ettei boostaa virheasentoa.


L.  Piti sanoa, että autismin voi nähdä tilana, joka voi olla pitkäaikainen, tai sitten ei. Ilmenevyys vähän samaan tapaan kuin masennus, tosin masentuneisiin ei välttämättä vain herätä ympäristön puolesta niin nopsaan, kuin autismiongelmaiseen. Autismi voi näkyä aivotasolla aina samalla tapaa, siitä en tiedä, mutta voisin kuvitella, että tuo tila taas voi lähteä etenemään eri tavoin. Onkohan tästä mitään tietoa?
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 23, 2019, 21:42:59 kirjoittanut Juha »

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3418
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Krempat
« Vastaus #356 : Lokakuu 24, 2019, 11:04:18 »
Autismi ei katoa minnekään, eli kyseessä ei ole joku tila joka "voi olla pitkäikäinen tai sitten ei". Ihminen voi olla enempi tai vähempi autistisesti käyttäytyvä, mutta ei se ominaisuus koskaan täysin katoa.

Minun kanssani kun jotkut jäävät inttämään ettei minulla millään voi olla Aspergeria, niin totean aina että olen päätellyt sitä siitä että olin jo lapsena niissä ja noissa asioissa niin ja näin. Eli kysymyksessä on synnynnäinen ominaisuus. Eikä jotain jonka vaan yks kaks joku päivä keksin että huvittaapa olla tällainen.

Sitä voi tietysti pohtia että jos ihmistä rasitetaan hulluuden partaalle asti, oikein psykoosin rajoille, että alkaako itsekukin meistä sitten käyttäytymään kaikenlaisilla tavoilla jotka sillä hetkellä voidaan diagnosoida väärin. Itseasiassa autistispiirteisiä ihmisiähän on aikoinaan diagnosoitu skitsofreenikoiksi, vaikka he eivät ole sitä olleet. Ehkä joku toinen voi puolestaan saada hetkellisen käyttäytymisensä perusteella autismidiagnoosin, vaikkei sitä sitten olekaan.

Itse olen nyt joutunut funtsailemaan omat osaamattomuuteni tässä reilun vuoden sisällä uusiksi, koska pidin niin itsestäänselvänä että KM-harjoitukset ovat minulle hankalia juurikin Asperger-piirteisyyden vuoksi. Koska kuitenkin koko tämän ajan olinkin sairastanut fibromyalgiaa, voi olla että siihen liittyvät tekijät ovatkin syypää vaikeaan oppimiseen. Fibroon kun lukemani mukaan kuuluu ns. aivosumu ja nimenomaan uusien asioiden oppimisen vaikeus.

Jos tuo nyt sitten kumminkin yhdistyy vielä assilaisuuteen, niin voi sanoa että haasteita on kyllä treenaamisessa riittänyt. Joku toinen olisi varmaan iskenyt hanskat pöytään ja häipynyt kuvioista ajat sitten. Ja minäkin olen monissa asioissa ollut kärkäs antamaan periksi, mutta jostain syystä tämä nyt sitten imaisi niin mennessään että en ole vielä kyllästynyt. Joskus tuntuu että poljen paikoillani ja turhauttaa helvetisti, mutta sitten sitä vaan kumminkin menee taas seuraaviin treeneihin, ja taas seuraaviin...

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3355
Vs: Krempat
« Vastaus #357 : Lokakuu 24, 2019, 11:12:49 »
Myös masennukseen voivat liittyä nuo mainitsemasi aivosumu ja uusien asioiden oppimisen vaikeus.

Mutta iloisena asiana, että liikunta sitten voi lievittää masennusta, ja sitä myöden myös helpottaa kognitiivisiakin ongelmia.
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3418
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Krempat
« Vastaus #358 : Lokakuu 24, 2019, 11:44:34 »
KM on tuottanut minulle paljon mielihyvää, joten yhtäsoittoista masennusta ei oikein voi katsoa olleen. Toisaalta voi toki olla että vuonna 2004 alkanut masennus, jolloin meni keskittymiskyky täysin ja muisti vallan haperoksi, pilasi aivoni pysyvästi.

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5698
Vs: Krempat
« Vastaus #359 : Lokakuu 27, 2019, 01:26:12 »
Myös masennukseen voivat liittyä nuo mainitsemasi aivosumu ja uusien asioiden oppimisen vaikeus.

Mutta iloisena asiana, että liikunta sitten voi lievittää masennusta, ja sitä myöden myös helpottaa kognitiivisiakin ongelmia.
Masennuksesta toipuu, terapialla ja vähän omaa elämää järkeilemällä (ehkä vähän läheisten persuuksiinpotkimisellakin). Olen kokenut.