Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Krempat

Aloittaja Socrates, tammikuu 03, 2019, 11:00:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Juha - maaliskuu 07, 2019, 09:39:15
.... kipua.  Samoin leuoissa, etenkin paikatun hampaan kohdalla, tosin pitkulainen kipukyhmy ottanut pienennystä kaiken aikaa, eikä kipua oikeastaan enää tunnu.

Kipukyhmy? Jonkinlainen patti ikenessäkö sen hampaan kohdalla?

Jos hammas on ollut kipeä aikaisemmin ja ikenessä on jonkinlainen kipuisa kohouma, niin veikkaanpa että hampaan juuressa on tai on ollut märkäinen tulehdus. Jos kipu sittenmmin on laantunut, niin hammas voi olla kuollut. Juuressa voi silti muhia tulehduspesäke, joten varmaan kannattaisi käydä nääkärille vilauttamassa. Paikattuihin hampaisiin tuollainen tulee helposti, jos on useamman pinnan paikka ja hampaalla sitten puree jotain kovaa, niin hammas voi särkyä ienrajan alapuolelta.

Kuolleeseen hampaaseen juurihoito ei onneksi satu.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Satasen yli pompannut verenpaineen alapaine oli eilen illalla enää 89, mutta nyt taas lähes satasta repii. Mikäli painee nousivat korviin asti silmävaivan aiheuttaman pelon takia, niin taitaa kyllä jonkun aikaa kestää että laskevat.

Toisaalta stressi siitä että mitäs jos se laskiaisen irtauma kuitenkin aiheuttaa verkkokalvon irtauman tulee jatkumaan siihen asti että sitä vaan jossain vaiheessa unohtaa koko jutun. Lasiaisen irtaumahan voi siirtyäkin toisaanne, ja sitten sitä ei ajattele kun ei edes tiedä sen olemassaoloa, kun se ei ole enää siinä keskeisen näön kohdilla.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 07, 2019, 10:06:33
Satasen yli pompannut verenpaineen alapaine oli eilen illalla enää 89, mutta nyt taas lähes satasta repii. Mikäli painee nousivat korviin asti silmävaivan aiheuttaman pelon takia, niin taitaa kyllä jonkun aikaa kestää että laskevat.

Kuulostaa rajulta. Voi olla tarpeen tehdä jotain merkittävää.

Itse miettinyt verenpainelääkkeitä. Vähentävät painelukemia, aika varmasti. Mikä sitten on se kokonaisvaikutus, pitemmän päälle. Miten vertautuu verenpaineen hoito lääkkeillä siihen, että liikkuu ja syö hyvin, ja elää luonnomukaisesti muutenkin?

Mikä voisi olla lääkkeen luontaisen kaltainen osuus, ihmisen elimistössä? Vaikuttavaa tehdään, milloin mitenkin. Vaikuttavuutta haetaan, lääkkein, ja ilman.

Lääkejuttu tarkemmin ottaen ei voi olla kovin määritelmällinen, ellei taloutta lasketa, ja ihmisten järjestelmiä mukaan. Elimistöön noilla voi olla isoa vaikutusta, tosin aika oudolta kuulostaa nuo siviefektit, jos käytössä, vaikka plasebokin on myönnetty vaikuttavana.

Norma Bates

Minullahan oli sama tilanne pari vuotta sitten ja siinä paineiden nousuna oli kaiketi äitini kuoleman aiheuttama stressi. Keväällä alapaine 90 - 100 väilllä, kesällä sitten normalisoitui. Jos minulla on taipumus saada painennousua stressistä, niin en tiedä että tarvitseeko sille tehdä muuta kuin antaa ajan tehdä tehtävänsä (olettaen ettei stressi jatku ad infinitum).

Muutoinhan en paineille mitään mahda. Raitis, savuton, liikkuva ihminen. Ja kuulemani mukaan äidillä oli sepelvaltimotauti, vaikka oli tätä samaa sortimenttia eli päihteetön ja liikkui ihan sikana.

Kauhean innostunut en lääkkeistä olisi. En ole jaksanut lueskella että mitkä sivuoireet niistä tulee, jostain jäänyt mieleen että diabetes...? Kun sitä on suvussani, en haluaisi riskiä ottaa. Lisäksi joku verenpainelääke ei sovellu ollenkaan astmaatikolle. Omalääkäri olisi kyllä kirjoittanut ne vaikka heti 2 v sitten, mutta jäin sitten itse mieluummin seurantalinjalle, eikä päätöstä tarvinnut katua.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Hippi - maaliskuu 07, 2019, 09:54:56Paikattuihin hampaisiin tuollainen tulee helposti, jos on useamman pinnan paikka ja hampaalla sitten puree jotain kovaa, niin hammas voi särkyä ienrajan alapuolelta.


Paree puree jotain pehmeempää. Totta.

Pieni lohkeama tuli, lohkeamien joukkoon. Kovahkot pähkinät, jne, painuiva aika tanakasti vasten ienrajaa, vailla isoa esteellisyyttä. Alkoi jomotella, ja sydämen tykytys tosiaan ajottain tuntui, kohdassa, ja kipualue herkisti laajempaa ientienoota.

Kävin hammaslääkärissä. Tilanne oli lähtenyt vähän paranemaan jo edellisenä päivänä, ja kysyinkin, että voiko tuollainen spontaanisti parantua, vai uusiiko joka tapauksessa todennäköisesti. Kyllä ne paikkauta tarjosivat. Hikoilutti hitokseen se käsittely, vaikka muuten aika passelivaikutteista. Tasaisesti lähtenyt paranemaan hammastarina.

Voiko iekenet oppia korvaamaan hampaita millä lailla, jos hampaita ei vaikka ole, tai jos niitä lähtee joltain alueelta? Tuli mieleen testata, mutta ajattelin, että pieni riski potea muutama kuukausi, kun flunssaa ja muuta extraa kaiken lisänä.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 07, 2019, 10:36:30Kauhean innostunut en lääkkeistä olisi. En ole jaksanut lueskella että mitkä sivuoireet niistä tulee, jostain jäänyt mieleen että diabetes...?

Juuri diabeteksen takia verenpaineen hoito on tärkeää. Näin perin.

Kuullut, että verenpaineen hoito on eräs vaikuttavimmista seikoista, pitempiaikaista terveyttä huomioiden, ellei paheiden heittämistä lasketa parantavaan joukkoon.

Oikein paljon kun rötöstelee, niin ei ole kuin kivasti säädettävää saatavaa, kun palaa juurille. Tähän kai moni asia perustuu ihmisyksilölläkin. Taitaa olla luontaista sivuvirtasovellusta. Onko intuitiikka sitten aina jotain tällaista, ja miten muusta voi ajatella, tämä huomioiden. Off-case, mutta kannattaa melkein kysästä.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 07, 2019, 10:36:30Jos minulla on taipumus saada painennousua stressistä, niin en tiedä että tarvitseeko sille tehdä muuta kuin antaa ajan tehdä tehtävänsä (olettaen ettei stressi jatku ad infinitum).

Hyvä teema.

Tässä voi olla extreme sovellettava. Olen ajatellut. Rajoista nimittäin saa suuntaa ja herätettä. Tätä harvemmin ajatellaan, sovellettavan arvoista, kun kaiken tulisi mennä kivan mitään-sattumattomasti, kunnes kuukahtaakin huomaamatta(an). Se kai on tarkoitus, kollektiivis-intuitiivisesti.

Par-aikaa alaselkeäkipu, melko isona. Pari päivää jo ollut. Antaa hitokseen mahdollisuutta ryhdistäytymiseen, tosin osaako sitä miten tehdä, on toinen juttu.

Tunnetilohin liittyvissä soveltamisissa tuo huoleton ongelmien kasaaminen on selkeiten sovellettavaa. Antaa höyryn kasaantua, ja sitä kun kuulostelee, niin voi herätä toiseen maailmaan. Jotain yksinkertaisesti avautuu. Silti mitään ryntäystä ei kannata tehdä, tai sitten jotain ehkä.

Heräämiset ovat kivoja. Niitä kannattaa pyytää, vaikkei saisi, ehkä okein koskaa, jos ajattelee sitä, mihin kaikkenkaltaiseen sitä ehkä voisi ajatella herääntyvänsä.

Romaaneissa on jonkin verran tällaista "epärealistista" haahuilua. Siis romaanien tarinavirutteluissa. Ne hakevat ideaaleja/terästeitä, tavallansa, mikä tekee romaaneista lopulta jopa realistisempia, kuin mitä realismia on, jopa kun se on pimeimmillään, ja vahvimmillaan. Erikoista.

ROOSTER

Ihmetyttää, miksi digitalisoituvassa maailmassa ei ole ihmiseen vielä alettu asentaa enempää antureita. Olisi kätevää saada kaikkien kehon toimintojen tiedot esim. kännykkään tai palvelimeen, joka hälyttäisi jos jotain terveydelle sopimatonta on menossa.

Tämä ainoastaan pisti silmään antureista - ja Amerikassa. Tuskin on meillä vielä käytössä.

Lainaus käyttäjältä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/flunssa-tuntui-rinnassa-asti-laakarilta-odottamaton-diagnoosi-nelikymppiselle-miehelle/7312402#gs.aehVAyd7Hän sai useita eri lääkkeitä ja keuhkovaltimoon sijoitetun paineentunnistuslaitteen, joka välittää tiedot Edin terveydentilasta lääkäreille.

Kaikenlaisten pysyvien nanoanturien lisäksi voisi silloin tällöin napata nieltävän kuvauspillerin joka lähettäisi livekuvaa matkastaan suolistossa, kohti peräaukkoa. Vieraille voisi lomavideoiden sijaan näyttää kuvaa ärtyneen paksusuolen sisäpuolelta. Myös vanhempien ihmisten sairaskertomusillanviettoihin tämä toisi aivan uutta näkökulmaa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Juha - maaliskuu 07, 2019, 10:37:36
Voiko iekenet oppia korvaamaan hampaita millä lailla, jos hampaita ei vaikka ole, tai jos niitä lähtee joltain alueelta? Tuli mieleen testata, mutta ajattelin, että pieni riski potea muutama kuukausi, kun flunssaa ja muuta extraa kaiken lisänä.

No eihän ikenillä voi haukata mitään. Jos kaikki hampaat puuttuvat, niin kaikki syötävä on pehmennettävä. Tottahan siitä on hyötyä, että osaa sitten hoivakotiin joutuessaan jo hyvin sen sotkun imaista, mikä siellä on tarjolla. (vitsi, vitsi)


Kai se on oma valinta, jättääkö aukon puuttuvan hampaan kohdalle vai teettääkö siihen kruunun tai nastahampaan. Tuo kumpi siihen tilalle tulisi, riippuu siitä, mitä siitä omasta hampaasta tai sen jäänteistä olisi käytettävissa rakennusaineeksi.

Pahasti mädäntynyt hampaan juuri kyllä voi pilata leukaluutakin niin, että siitä on jyrsittävä kudosta pois, jonka jälkeen siihen laitetaan jotain täyteainetta, joka luutuu siihen jotenkin. Vasta tämän jälkeen sitten siihen voi istuttaa nastahampaan.

Useamman hampaan puuttuminen voi muuttaa purentaa, jolloin seurauksena voi olla kiusallisia päänsärkyjä, leukanivelen kipua tmv. Tämän vuoksi yleensä hammaslääkäri kai suosittelelee, että puuttuva hammas korvataan, jotta purenta ei muutu.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Juha

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 07, 2019, 10:52:26Ihmetyttää, miksi digitalisoituvassa maailmassa ei ole ihmiseen vielä alettu asentaa enempää antureita. Olisi kätevää saada kaikkien kehon toimintojen tiedot esim. kännykkään tai palvelimeen, joka hälyttäisi jos jotain terveydelle sopimatonta on menossa.


Poliittinen päätöksenteko. Terveys on siinä kiva koukku.

Mitä enemmän osoitat tarpeitasi, sen enemmän sinussa on kaluttavaa.

Joskus EMttu ei päde. Milloin ei?

Hippi

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 07, 2019, 10:52:26
Ihmetyttää, miksi digitalisoituvassa maailmassa ei ole ihmiseen vielä alettu asentaa enempää antureita. Olisi kätevää saada kaikkien kehon toimintojen tiedot esim. kännykkään tai palvelimeen, joka hälyttäisi jos jotain terveydelle sopimatonta on menossa.

Minusta olisi älyttömän stressaavaa jatkuvasti olla tietoinen elimistöni tilasta. Veikkaan, että ihmisessä tapahtuu jatkuvasti kaikenlaista jännää hetkellisesti ja on viisainta olla autuaan tietämätön noista mutoksista. Luultavasti sairastuisin pelkästä seurannasta.

Olen lakannut lukemasta noita IP-lehtien "onko sinulla joku näistä viidestä oireesta" tai "näitä kahdeksaa oiretta ei kannata ohittaa" -juttuja. Monesti noissa kuvataan oireita, joita jokainen aina silloin tällöin tuntee itsessään. Jos noita nyt alkaa vahtia ja kaupan päälle vielä lukee netistä, mihin kaikkeen joku yleinen oire voi viitata, jos tähden ovat huonossa asennossa, niin kyllähän siinä jo sairastuu pelkästä huolesta. Jos ei muuten, niin pää ainakin pehemenee totaalisesti.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Olen erittäin huono sietämään minkään sortin sivuvaikutuksia, joten jos sitä verenpainelääkettä joskus suositellaan vakavasti, niin täytyypä muistaa tämä:

https://www.studio55.fi/terveys/article/yksi-verenpainelaakitys-ylitse-muiden-ainoa-jota-potilaat-eivat-keskeyta/6060576

Verenpaineen laskeminen onnistuu kaikilla käytössä olevilla verenpainelääkkeillä, mutta haittavaikutukset saavat monet potilaat lopettamaan lääkityksensä. Tuoreen italialaistutkimuksen perusteella ainoastaan angiotensiinireseptorin salpaajia käyttävät eivät keskeytä lääkityksiään haittavaikutusten takia.

Ahaa:

https://www.iltalehti.fi/terveys/a/2015092520415819

Nimenomaan illalla syötynä verenpainelääke voi madaltaa riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.

Uumoiluni siitä että verenpainelääke aiheuttaisi diabetesta on varmaan perustunut väärinkäsitykseen jonka olen saanut jotain Michael Mosleyn dokkaria seuratessa, tai sitten johonkin tri Tolosen väitteeseen ja parempihan on kaiketi ettei niitä hänen väitteitään ihan todesta ota. Sekin tietysti hämää että yleensä ihmisillä on sekä verenpaine että verensokeri koholla, mutta välttämättähän toinen ei johdu toisesta.

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Hippi - maaliskuu 07, 2019, 11:07:53
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 07, 2019, 10:52:26
Ihmetyttää, miksi digitalisoituvassa maailmassa ei ole ihmiseen vielä alettu asentaa enempää antureita. Olisi kätevää saada kaikkien kehon toimintojen tiedot esim. kännykkään tai palvelimeen, joka hälyttäisi jos jotain terveydelle sopimatonta on menossa.

Minusta olisi älyttömän stressaavaa jatkuvasti olla tietoinen elimistöni tilasta. Veikkaan, että ihmisessä tapahtuu jatkuvasti kaikenlaista jännää hetkellisesti ja on viisainta olla autuaan tietämätön noista mutoksista. Luultavasti sairastuisin pelkästä seurannasta.

Olen lakannut lukemasta noita IP-lehtien "onko sinulla joku näistä viidestä oireesta" tai "näitä kahdeksaa oiretta ei kannata ohittaa" -juttuja. Monesti noissa kuvataan oireita, joita jokainen aina silloin tällöin tuntee itsessään. Jos noita nyt alkaa vahtia ja kaupan päälle vielä lukee netistä, mihin kaikkeen joku yleinen oire voi viitata, jos tähden ovat huonossa asennossa, niin kyllähän siinä jo sairastuu pelkästä huolesta. Jos ei muuten, niin pää ainakin pehemenee totaalisesti.

Ajattelen joskus että jos olisin rikas, niin teettäisin perusteelliset tutkimukset itsestäni ja hommaisin aina parasta mahdollista hoitoa jokaiseen vaivaani. Rahan aiheuttamasta kaikkivoipuudesta on kuitenkin unelmana luovuttava heti kun muistaa että esim. David Bowie kuoli syöpään varsin nuorella iällä huolimatta varmasti merkittävästä omaisuudestaan.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Hippi - maaliskuu 07, 2019, 11:07:53Minusta olisi älyttömän stressaavaa jatkuvasti olla tietoinen elimistöni tilasta. Veikkaan, että ihmisessä tapahtuu jatkuvasti kaikenlaista jännää hetkellisesti ja on viisainta olla autuaan tietämätön noista mutoksista. Luultavasti sairastuisin pelkästä seurannasta.


Onko tällaisen toteutuminen sitten hyvä juttu, vai huono?

Miten sinulla?

Osahan voi ottaa tuosta kaiken hyödyn irti, vaikkei voisi tehdä ilmeneville seikoille yhtään mitään. Vähänkö vinkeetä.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Juha - maaliskuu 07, 2019, 11:24:58
Onko tällaisen toteutuminen sitten hyvä juttu, vai huono?

Miten sinulla?

Osahan voi ottaa tuosta kaiken hyödyn irti, vaikkei voisi tehdä ilmeneville seikoille yhtään mitään. Vähänkö vinkeetä.

Se, että elimistössä tapahtuu? Mielestäni on parempi, että tapahtuu kuin että on kokonaan tapahtumatta.

Minulla ei ole edes sykemittaria lenkkejä varten, jotta tietyllä sykkeellä liikkuisin. Minulle riittää, että menen sellaista vauhtia, kuin hyvältä tuntuu ja välillä pikkuisen hengästyn. Verenpeineita mittaillaan aina lääkärillä käynnin yhteydessä ja sen kanssa ei ole mitään ongelmia, joten ei syytä sitäkään seurailla. Lääkäri ovat ottaneet noita kolesteroli ja sokeriarvoja kontrollimielessä, kun sukurasitusta on sekä diabetekseen että sydänverisuoniongelmiin. Kolesterolin vuoksi olen tehnyt jopa pientä korjausliikettä ravitsemuksen puolella, mutta nuo arvot ovat kuitenkin olleet niin maltillisia, että kuolonriski ei juurikaan ole kohonnut normiin verrattuna.

Lääkärillä joudun käymään useimmiten poskiontelo-oireiden vuoksi. Se on niin tavanomainen juttu minulla, että tiedän oikean hetken mennä hakemaan sen lääkekuurin.

Muuten elelen fiiliksen mukaan. Jos tunnen itseni väsyneeksi, menen nukkumaan.

Kaikesta huolimatta kuolo voi korjata äkisti tänään tai huomenna tai vasta joskus myöhemmin. Ei voi tietää, joten turha sitä nyt on miettiäkään enempää :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️