Kirjoittaja Aihe: Krempat  (Luettu 33102 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3651
Vs: Krempat
« Vastaus #495 : Tammikuu 02, 2020, 12:41:56 »
Kalsiumia en ole koskaan syönyt. Käytänhän maitotuotteita. Enkä syö mitään saavuttaakseni kuolemattomuuden, vaan välttääkseni vaivoja. (Se nyt ei ole mikään ihme jos jonkun lisäravinteen käyttäjillä on paljon kuolleisuutta, voivathan he olla vaikka syöpäsairaita jotka etsivät ihmeparannusta viimeisimmän muotivouhotuksen villitseminä.) Magnesiumia syön edelleen suoliston takia, mutta vain yhden napin koska pyrin pitämään suolen toiminnassa myös muilla konsteilla. Sinkkiä (jotain halpaa) otan ettei tulisi flunssia. D:tä. B:tä ja ubikinonia fibron ja Triptylin takia. En osaa sanoa vaikuttavatko, mutta ainakaan en ole niin kuolemanväsynyt kuin moni fibrootikko vaikuttaa olevan, oman todistuksensa perusteella.

Minulle oli yllätys koko tuo tutkimus, mutta erityisesti, että magnesium lisäravinteena lyhentäisi elinikää. Olen aiemmin ollut siinä uskossa, että se on haitatonta ja jopa hyväksi monella tapaa.

Raudasta olen lukenut aiemmin, että sitä ainakaan ei kannata popsia, jos ei ole todettua raudanpuutosanemiaa. En muista mitä turhaan syöty lisäravinnerauta aiheuttaisi, mutta jotain inhaa se taisi olla, oliskohan ollut sydäninfarkteja. Rauta on poistettu vähin äänin kai monivitamiinivalmisteista.

Lisäravinnesinkistä olen aiemmin lukenut Hesarista, että se lisää jonkun eturauhassyövän riskiä roimasti, tuplaten riskin. Sinkki liiallisissa määrin heikentää vastustuskykyä, mikä voisi selittää syöpien esiintymisen? Sinkkituotteista haittaa?

Ja siitä voi olla haittaa suolistolle varsinkin säännöllisessä käytössä:
https://www.iltalehti.fi/terveys/a/201612222200044556
Tuore yhdysvaltalaistutkimus kuitenkin viittaa siihen, että ravintolisänä annetusta sinkistä voi olla haittaa suolistolle.

Asiaa tutkittiin hiirikokeiden, bakteeriviljelyjen ja havainnoivien kliinisten kokeiden avulla. Tutkimuksesta kertoo Duodecim-lehti.

Ravintolisänä annettu sinkki köyhdytti suoliston mikrobistoa ja auttoi Clostridium difficile -infektion kehittymistä mikrobilääkehoidon yhteydessä.

Toksiinia eli myrkyllisiä aineita tuottava Clostridium difficile -bakteeri aiheuttaa ankaraa vesiripulia, johon liittyy usein mahakipuja ja kuumeilua. Bakteerin aiheuttama reaktio voi olla hengenvaarallinen.

Duodecim-lehdessä todetaan, että sinkin kuten muidenkin ravintolisien käytössä kannattaa olla pidättyväinen, koska hyödyistä ei yleensä ole näyttöjä ja haittavaikutuksia ei tunneta hyvin.

Äkillisen sinkkimyrkytyksen oireita ovat metallin maku, pahoinvointi ja vatsakivut.
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa urogallus

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1125
Vs: Krempat
« Vastaus #496 : Tammikuu 03, 2020, 19:09:53 »
Tikit poistettiin eilen. Peukun päässä on hilpeä kanjoni. Toisesta päästä haava on hyvin umpeutunut. Syvemmästä ja repaleisemmasta päästä oli yksi tikki purkautunut itsestään, mutta ei sekään vuoda. Louhin pikkuisen arpikudosta pois rotkon reunamilta. Ensi viikolla voi varmaan toimia ilman rajoitteita, eli saa saunoa ja uida.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3174
 • crazy cat lady
Vs: Krempat
« Vastaus #497 : Tammikuu 03, 2020, 19:24:53 »
Tikit poistettiin eilen. Peukun päässä on hilpeä kanjoni. Toisesta päästä haava on hyvin umpeutunut. Syvemmästä ja repaleisemmasta päästä oli yksi tikki purkautunut itsestään, mutta ei sekään vuoda. Louhin pikkuisen arpikudosta pois rotkon reunamilta. Ensi viikolla voi varmaan toimia ilman rajoitteita, eli saa saunoa ja uida.

Sen jälkeen, kun ranteeni oli leikattu ja tikit poistettu, tyttäreni toi minulle arven hoitoon pienen tuubin KELO-COTE silikonigeeliä. Käytin sitä ahkerasti ja uskoisin sen auttaneen haavan paranemisessa. Ainakaan leikkausarven alla ei ole sellaista tyypillistä tuntuvaa kovahkoa arpikudosta.

Tuota olen sitten käyttänyt haavan hoitoon, jos olen onnistunut pintahaavaa syvemmän palkeenkielen saamaan aikaan nahkaani. Geelin käyttö aloitetaan vasta, kun haava on umpeutunut.

Onhan tuo hintava kokoonsa nähden, mutta sitä sipaistaan hyvin vähän kerrallaan, joten pieni tuubi riittää pitkäksi aikaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3662
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Krempat
« Vastaus #498 : Tammikuu 06, 2020, 23:34:55 »
Verenpaine oli jo mukavasti normalisoitunut, vaan nyt on tukalasti taas pompannut. Ensin näytti 143/94 ja vähän myöhemmin 143/97.

On tässä yksi asia stressannut, mutta pitääkö jokaikisestä tunteesta tai ajatuksesta muka tulla rangaistus? Johan tässä kohta tulee stressi stressin pelosta. Toisaalta enemmän huolettaa että luin Triptylin sivuvaikutusluettelosta että enintään yhdellä sadasta on nostanut verenpainetta. Olen viime päivinä käyttänyt lääkettä maksimitasolla että pääsisin kivuilta rauhaan. (Ja aina kun saavutan tuon tasanteen, olen jonkin aikaa lääkkeettä.)

En halua ajatellakaan mitään muuta lääkettä fibromyalgian hoidoksi, koska olen käynyt kaikkien lääkkeiden sivuoireluettelot läpi. Pelottavin on se että seksuaaliseen nautintoon voi tulla muutos joka ei korjaudu vaikka valmisteen lopettaisikin. Kentältä kuulemani 20 kg lihominenkaan ei viehätä - en halua diabetesta, sokeutta ja raaja-amputaatioita!!!

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3651
Vs: Krempat
« Vastaus #499 : Tammikuu 07, 2020, 00:27:09 »
^ Stressin lisäksi verenpainetta nostaa ainakin lakujen mättäminen, ja ehkä salmiakinkin? Ja yli 5 g (eli yli 1 tl) suolaa päivässä. Ja kasvisten, marjen ja hedelmien vähyys ruokavaliossa (ei saa tarpeeksi kaliumia). (Ja liikunnan vähäisyys ja tupakointi ja ryypiskely.)

Veikkaan, että liikunnan vähäisyyden lisäksi myös liian rankka ja pitkäkestoinen treeni - ja ylikunto - voi aiheuttaa verenpaineen nostoa, koska se on fysiologinen stressitekijä elimistölle. Mutta tämä vain arvaus.

Duodecim: https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00034&p_hakusana=korkea%20verenpaine#s4
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3662
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Krempat
« Vastaus #500 : Tammikuu 07, 2020, 10:10:14 »
Lakut jätin jo aikapäivää sitten ja verenpainehan normalisoitui. Treenaamaan en ole päässyt kohta kolmeen viikkoon, enkä sitäkään ennen ollut koskaan ylikuntoinen, koska kuitenkin treenasin vain 2 - 3 krt/vk. En joka päivä. On tässä nyt tullut kaikenlaista kasvikunnan tuotetta puputettua.

Tuli kuitenkin yöllä mieleen että kun olen lähes vuoden Triptyliä napsinut ja verenpaine tosiaan välillä asettui normaaleihin lukemiin, niin ehkei se sitten tuosta lääkkeestä noussut, koska sitten sen pitäisi kai olla pysyvästi koholla. Voi tietysti olla että verenpaine on jo useamman vuoden pomppinut kokoajan normaalin ja lievästi kohonneen välillä eestaas. Aina kun lukemat näyttävät paremmilta, lopetan mittaamisen, koska ei se nyt niin kauhean kivalta tunnu ja joskus on sitten pitkin päivää inhottava tunne siinä käsivarressa josta mittasin.

Ehkä se nousi ihan sen takia että tuli niin helvetin paha mieli siitä sotkusta mikä nyt on meneillään eräällä taholla ja jonka vuoksi ne treenit sitten ovatkin loistaneet poissaolollaan (urheilumaailman sisäisiä riitoja jotka eivät itseeni liity millään tavalla, mutta joista joudun kärsimään).

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3651
Vs: Krempat
« Vastaus #501 : Tammikuu 07, 2020, 12:55:35 »
Liikunta sopivissa määrin kyllä laskee verenpainetta, joten jos olet ollut kokonaan liikkumatta 3 viikkoa, se voisi kyllä selittää verenpaineen nousun.
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3662
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Krempat
« Vastaus #502 : Tammikuu 07, 2020, 13:11:30 »
En ihan kokonaan. Kerran kävelin 9 km, pari kertaa olen hakannut ja potkinut säkkiä noin tunnin. Ja tietenkin ravannut siellä sun täällä kaupungilla. Mutta 1,5 t kokonaisvaltaisia settejä en ole tehnyt "kiitos" pyhien ja sen että harrastustoiminta on nyt epävarmalla tolalla minusta riippumattomista syistä.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3662
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Krempat
« Vastaus #503 : Tammikuu 08, 2020, 21:15:41 »
Eilen riehuin säkillä, tänään paine 129/87 eli tyydyttävä. Jos nämä nyt sitten toisiinsa liittyy. (Riehuin = löin ja potkin.)

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 816
 • Päivieni kertomaa...
  • Keijo Kullervon kotisivu
Vs: Krempat
« Vastaus #504 : Tammikuu 16, 2020, 19:52:36 »
Vasemman silmän kaihi leikattu tänään - oikeassa vielä ongelmia ja jää myöhempään aikaan.

Mustuainen on vielä niin iso, että on vaikeuksia lukea ja kirjoittaa nettiinkin.

Ei muuten koskenut yhtään ja olin hereillä koko ajan...

Tulevat päivät näyttävät sen, että milloin saan ajan oikean silmän leikkaukseen...

Muisto Keijo Kullervo
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 16, 2020, 19:58:48 kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo »
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2037
Vs: Krempat
« Vastaus #505 : Tammikuu 16, 2020, 20:56:31 »

Ajatellut selän ongelmista, somatisoimisena, tosin vähän myöhemmin vasta.

Nyt tuli mieleen sekin vaihtoehto, että kun jokainen ongelmointi liittyy johonkin tapaturmaiseen alkuun, tai ylikuormitukseen, niin jospa selkein merkki somatisointia on se, että alkaneet krempat eivät ota parantuakseen. Ei niin, että psyykkinen puoli toisi esiin niin selkeästi ruumiillisia vaivoja itsessään, vaan enemmänkin kyseessä olisi vaivojen päällejäänti, jos notkahduksia sattuu jostain syystä tapahtumaan.

Mikähän sitten edellisen teorian selitys, jos jotain perää.

Jos kipua on, niin voi olla, että mielen kivutkin hahmottuvat enemmän osana näkyvämpää, muttei välttämättä tuntuvampaa. Mielen kipu voi olla isompi, ja hankalampi, mutta oirekanavavalikoitumaksi ilmaantuu jotain selkeämpää. Taipumus voi viitata siihen, että ihminen on kehittynyt ratkomaan ongelmia enemmän suhteessa ympäristöön, ei niinkään sisäistä korjaustyötä varten.

Kipu fyysisenä, on paljon kohdentuvampi, jolloin epämääräisyyttä poistuu. Tilanne tietyllä tapaa selkenee, ja on kokonaisemmin ottaen, todennäköisemmin, enemmän hallinnan piiriin kuuluvaa.

Kun ihminen hakee addiktiossa jotain "lomaa" kivusta, tai epämääräisemmästä sellaisesta, niin kiinnittymisen määräytymisessä voi ajatella toimivan samanlainen mekanismi. Epämääräiset yksinkertaisesti tulevat toiminnan piiriin ulottuvaksi, edes ajoittaisesti. Niille voi siten tehdä jotain, vaikka tekeminen pitemmin ajatellen olisi jatkuvaa anti-investointia, joka voi kuitenkin ehkä estää, kohtalokkaampaa, miten nyt asioita saa hoideltua.

Mekanismiin ei tarvita välttämättä erityisempää ongelmataustaa. Ihminen kokee herkästi hyviä suuntia, ja voi päätyä etenemään näissä, sillä toisaalta tämä on ehdoton elämän säilymiseen liittyvä piirre. Mikä on pohja, josta voi jotain seurata, lienee ratkaisevaa. Seurailu elävänä muuten on pakollisen kaltaista, eikä tässä merkitse se, jos asiaa ei tiedä, tai myönnä.

Kyseessä siis elämänpohjakysymys.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 816
 • Päivieni kertomaa...
  • Keijo Kullervon kotisivu
Vs: Krempat
« Vastaus #506 : Tammikuu 21, 2020, 10:17:24 »
Olen ottanut ennakolta ehkäisevää lääkettä - lääkärin resepti - jo muutaman vuoden eturauhasvaivoihin.

Ja toistaiseksi on hyvin pullat uunissa. Alla Iltasanomien uutinen:
https://www.iltalehti.fi/terveys/a/201707062200250539?fbclid=IwAR0pB0ppOD6hQeo1um9QwRfqNFnqQj524Cle_YKSVmh6FOfvn85lvCm4AnI

Jossain oli maininta, että miehillä seisoo muutaman kerran yössä ja ehkä joskus tulee siemensyöksykin ilman sukupuolikontaktia.

Tosin vähenemässä määrin yli 78 vuotiaalta joka itsekin olen.

Mitä näistä?

Olen onnenpekka kun ei  eturauhassyöpää ole ollut - miten muut kokevat linkin tekstin?

Uteliaana

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2037
Vs: Krempat
« Vastaus #507 : Tammikuu 21, 2020, 21:32:34 »

Edellinen viestini summaa näköjään sellaisen arvelun, että fyysinen vamma voi kanavoitua myös hermostollisemmalle tasolle. Tämä on ymmärrettävää, jos ajatellaan, että ihminen on kokonaisuus, ja sen mukainen sopeutuminen johonkin fibaosaan vaatii käytännössä säätämistä, kokonaisuutta koskien.

Jotta jonnekkin päädytään fysiikassa, niin kai sillä hermostollinen perustakin on, eli jotain puitteita asettuu samansuuntaisesti sitä mukaa, kun aikaa kuluu. TS kipuihin opitaan. Tuttu juttu.

Vammat eivät ihmisellä, eikä eläimillä yleensäkään, ole vain fyysisiä, joilla hermoston tason taipumus näkyy. Sosiaalinen puoli on ihmisellä yleensä vahvempi, käytännön elämässä, ellei ole fyysistä kidutusta tmvaa. Molemmat voi yhdistyä ulkoapäin tuotuna, mutta mikä tahansa tikarityyppi, niin ihmisen kokonaisuuteen se yksittäisyys jotenkin ulottuu, eli vammat menevät eri rakennetasoille, kauttaaltaan, ihan (")omasta(") toimesta. Tähän liittyy varmaan se käytännön viisaus, että fyysinen väkivalta on aina jossain vaiheessa henkistä samalla, ja päinvastoin.

Sama ryhmätasolla.


L:

Masokismin voi nähdä tuota vasten rakentavasti. Kun jollain kohtaamistasolla on kipua, niin yhdenmukaista tilanteessa voi olla se, että rääkätään itseä muualtakin.

Kipu yksipuoleisena taitaa olla liian jännitteellistä, "joukkovoimien ottelua". Kyseessä on sisäinen sisällissota. Joskus puhutaan kognitiivisesta dissonanssista. Vähän samankaltainen.

Jotta jännittettä eri osasten välillä olisi siedettävämpänä, voi kukin "osapuoli" säätäytyä vähän enemmän toisensa kaltaiseksi. Eräänlaista liittoutumista, yhdistävää voimaa, tietynlaisin painotuksin.

Postiiviset tunteet, ja hyvät mielentilat, ml onnen, voi nähdä samalla tapaa. Samalla selittyy ryhmätasoisesti se, miksi miten tietyt olotilat voivat vallata niin nopeasti.

Mielenkiintoinen tulokulma, ihmisenä olemiseen.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 21, 2020, 21:40:31 kirjoittanut Juha »

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3651
Vs: Krempat
« Vastaus #508 : Tammikuu 21, 2020, 21:41:00 »
Mitä keinoja ientulehduksen taltuttamiseksi? On niin kipeä suu, että vähänkään kovempi ruoka esim. pähkinöiden syöminen ei onnistu. Kokeilut huuhdella tänään Corsodylillä kahdesti.

Immuunipuolustus varmaan on nyt nuhakuumeen takia alentunut olemattomaksi. Pitäisi syödä vitamiinipitoista, mutta kun suun kivun takia ei salaatit nyt oikein maita.
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2037
Vs: Krempat
« Vastaus #509 : Tammikuu 21, 2020, 22:08:51 »

Ikenistä, ja niiden kunnosta, tuli mieleen huulet, ja niiden väri. Ihmisen huulien väri vaihtelee. Joskus ovat hyvin punaiset, joskus haalakat. Jotkin ruokalajit vaikuttaa tähän, mitä itse havainnut. Viittaa terveyteen, ja ilman meikkejä. Siis jotain luonnollista, oikeaa terveyttä, joka voi olla myös itseä varten vaikutuksellista.

En ole ihan varma edellisestä, sillä esim tomaatti voi paljon syötynä aiheuttaa herkkyyttä, jopa haavautumatasolle asti.


Kerran ollut elämässä appelsiinien syöntikohtaus. Viisi meni putkeen, kaupungilla. Tuntui, että meni napakymppiin kaikki.