Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Krempat

Aloittaja Socrates, tammikuu 03, 2019, 11:00:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 20, 2020, 10:08:26
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 20, 2020, 09:14:27En kyllä ymmärrä miten alapään toiminnot voisivat mitenkään vaikuttaa yläpään toimintoihin, mutta piru näistä selvän ottaa.

Ainakin yleisesti on suurikin vaikutus. Erityisesti flunssaan ja virustauteihin ei ehkä niinkään - tai mistäs sitä tietää.

Pitäkää alapäästänne huolta.

Kuukautisten lähestyminen puolestaan pahentaa ainakin fibromyalgiakipuja. Siinä ehkä lienee kysymys siitä että naishormoneista jokin altistaa kivun tuntemuksille. Myöskin nesteen kertyminen kehoon lienee merkityksellistä, tosin itselläni en ole aivan viimevuosina mitään valtavia turvotuksia havainnut. Nuorempana saattoi kasvonpiirteetkin muuttua kuukautisten edellä, rumemmiksi.

Lieneeköhän se kuukautismössön punnertaminen kehosta ulos puolestaan sen verran raskas hommeli että sitten sitä ei oikein jaksakaan enää solut väijyä että mitä kaikkea bakteeria ja virusta elimistöön olisi tulollaan. Ota näistäkin selko.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 20, 2020, 10:12:52
Kuukautisten lähestyminen puolestaan pahentaa ainakin fibromyalgiakipuja. Siinä ehkä lienee kysymys siitä että naishormoneista jokin altistaa kivun tuntemuksille.

Olen kyllä siinä käsityksessä, että fibromy.ym. oireet ovat pääasiassa naisilla. Se saattaisi puoltaa hormonihypoteesia.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 20, 2020, 10:21:45
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 20, 2020, 10:12:52
Kuukautisten lähestyminen puolestaan pahentaa ainakin fibromyalgiakipuja. Siinä ehkä lienee kysymys siitä että naishormoneista jokin altistaa kivun tuntemuksille.

Olen kyllä siinä käsityksessä, että fibromy.ym. oireet ovat pääasiassa naisilla. Se saattaisi puoltaa hormonihypoteesia.

Sellaistakin olen lukenut että olisi miehillä alidiagnosoitu sairaus. Mutta toisaalta luin aikoinaan vulvodyniaa käsittelevän kirjan jossa todettiin että hiirikokeissa on havaittu että naishormonit koventavat kivun tuntemuksia, kun taas mieshormonit turruttavat niitä.

kertsi

Kaikenlaiset kivuntuntemukset varmaankin lisääntyvät ENNEN kuukautisia, jos on PMS-taipumusta. Ei ehkä niinkään kuukautisten aikana, lukuunottamatta niitä kipuja, jotka johtuvat itse kuukautisista johtuvista krampeista alavatsassa.

On olemassa PMDD:ksi lyhennetty vaiva, eli Premenstrual dysphoric disorder. En tiedä, onko tälle suomennosta. Oireita mm.
- severe fatigue.
- mood changes, including irritability, nervousness, depression, and anxiety.
- crying and emotional sensitivity.
- difficulty concentrating.
- heart palpitations.
- paranoia and issues with self-image.
- coordination difficulties.
- forgetfulness.

Noista ainakin depressio ja ahdistuneisuus lisäävät kipuaistimuksia, ja siis alentavat kipukynnystä.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Lenny

Liian vähäiset unet myös herkistää hermostoa. Kokeilkaapa mennä hammaslääkäriin parin tunnin yöunien jälkeen :D
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Lenny - maaliskuu 20, 2020, 11:21:58
Liian vähäiset unet myös herkistää hermostoa. Kokeilkaapa mennä hammaslääkäriin parin tunnin yöunien jälkeen :D

Krapula kruunaa kokemuksen!

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Lenny - maaliskuu 20, 2020, 08:59:58
Voihan se olla, että hammaslääkäri on sinulle myös kova stressitekijä? Vaikka et sitä luonnollisesti täällä tunnusta, tai et välttämättä edes itse sitä tiedosta ;)

Hammaslääkärin luulisi sinänsä olevan turvallisempi paikka kuin mikä hyvänsä lähikauppa tai juna-asema tai joku muu julkinen paikka jossa tulee käytyä lähes päivittäin.

Ei kyllä hammaslääkäri kuten ei muutkaan terveyden- tai sairaanhoidolliset toimenpiteet ole minulle mikään stressi. Pienestä asti olen kokenut melkoisia tutkimuksia ja operaatioista, joista onnekseni pääsin eroon suurelta osin murkkuiän tienoolla. Ne ovat minulle aika arkipäiväisiä kokemuksia, joihin suhtaudun tyynehkösti ja luottavaisesti. Eihän noissa kukaan minun vahingokseni toimi.

Se flunssan tulo niin välittömästi hammaslääkärikäynnin jälkeen on vain itseäni ihmetyttänyt ja tuo, että oireettomasti kantaa mukanaa noita viruksia, voisi tämän selittää.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

#607
Joo, krapulassa aistit ovat herkimmillään, myös hyvässä mielessä (seksi voi olla huikeaa, jos ei ole liian paha olo).

Jos haluaa maksimoida hammaslääkärin käyntiin liittyvän kivun, kannattaa panikoida hysteerisesti, unohtaa kaikki rentutoutus- ja mielenhallinta- ja itsesuggestiomenetelmät, olla yliälystressaantunut kaikesta muustakin ja varsinkin hammaslääkäripelosta, ja kaiken kukkuraksi mennä krapulassa ja juuri ennen kuukautisia sinne. Eikä missään nimessä kannata ottaa puudutusta. Sekin on hyväksi havaittu kikka, että menee uudelle hammaslääkärille, joka on jotenkin nuhruisen oloinen (hilsettä paidalla, pesemätön tukka), ja jonka kädet tärisevät, ja jonka työn jälki ei ole kehuttava, ja joka ei onnistu eräässä tehtävässä X (ja toisen lääkärin pitää se eri reissulla tehdä). (En ole ihan varma, olisiko sellaisen erään hammaslääkärin innokas flirttailu ollut lisäämässä omaa epäluottamustani häntä kohtaan, luultavasti.)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Amore

Olisi tarpeen hankkia uudet silmälasit, mutta kun silmälääkärin tutkimukseen kuuluu se silmien tutkiminen laitteella, jolloin lääkäri tulee ihan liki. Vaikka olisi millainen visiiri suun edessä, niin silti samaa ilmaa hengitellään. Ei, en mene; joskus toiste. :o
All you need is Love

Lenny

Lainaus käyttäjältä: kertsi - maaliskuu 20, 2020, 11:37:48
Sekin on hyväksi havaittu kikka, että menee uudelle hammaslääkärille, joka on jotenkin nuhruisen oloinen (hilsettä paidalla, pesemätön tukka), ja jonka kädet tärisevät, ja jonka työn jälki ei ole kehuttava, ja joka ei onnistu eräässä tehtävässä X (ja toisen lääkärin pitää se eri reissulla tehdä).

Jaffapullo tärisevissä käsissä? "Normipäivä".
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

kertsi

^ Ja armoton panetus. (Jaffaa ei näkynyt.)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Norma Bates

Jostain luin että fibrouihmisillä myös varsinaiset kuukautiskivut voivat olla kovempia. Itse en koe että tämän 1,5 v sisällä jonka olen fibroa sairastanut olisi sattunut enää sen enempää kuin aiemminkaan. Sensijaan vulvodynian ollessa pahimmillaan nollaluvulla kk-kivutkin olivat sitä luokkaa että olisin voinut rääkyä suoraa huutoa.

Sikäli mikäli fibro on aivo- tahi hermosairaus jossa kipuaisti reagoi väärin tai ylimitoitetusti, se lienee kai melko yhdentekevää mikä kipuaistimuksen syynä kulloinkin on. Siksihän fibroihmiset alkavat karttaa liikuntaakin, kun normaalit liikunnan jälkeiset tuntemukset paisuvat mittoihin mielettömiin.

Amore

Tutkijat selvittivät vähemmän tunnetun oireen – voikin olla ensimmäinen merkki koronaviruksesta

Koronaviruksen oireina on pidetty kuumetta, yskää, hengitysvaikeuksia, lihaskipuja, väsymystä sekä päänsärkyä. Sen sijaan nuhan ei ole ajateltu kuuluvan oireisiin. Tuoreen tutkimuksen mukaan ripuli ja muut ruoansulatusongelmat saattavat kuitenkin olla koronaviruksen ensimmäinen merkki monilla potilailla.

Tutkijat huomasivat, että 48,5 prosenttia 204:stä potilaasta tutkimuksessa valitti eniten juuri ruoansulatusongelmistaan. Näitä saattoivat olla ripuli, oksentelu, ruokahaluttomuus ja vatsakivut.

Seitsemällä prosentilla potilaista ei ollut minkäänlaisia hengitysvaikeuksia, vaikka hengitysvaikeuksia on pidetty yleisimpänä koronaviruksen oireena.

Hoitoon hakeutuminen viivästyi, tartunta kohtalokkaampi
Ne potilaat, joilla oli ruoansulatusongelmia, hakeutuivat hoitoon keskimäärin kaksi päivää myöhemmin viruksen pelossa kuin ne, joilla ei ruoansulatusongelmia ollut. Tämä johtunee siitä, etteivät he osanneent epäillä oireiden syyksi koronavirusta.

Lisäksi ne potilaat, joilla ei ollut minkäänlaisia ruoansulatusongelmia, parantuivat ja pääsivät pois sairaalasta todennäköisemmin kuin ruoansulatusoireista kärsineet. Tutkijoiden mukaan ruoansulatusoireista kärsineillä koronaviruspotilailla olikin suurempi todennäköisyys menehtyä kuin potilailla, joilla ruoansulatusongelmia ei ollut.


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/tutkijat-selvittiv%c3%a4t-v%c3%a4hemm%c3%a4n-tunnetun-oireen-%e2%80%93-voikin-olla-ensimm%c3%a4inen-merkki-koronaviruksesta/ar-BB11s3kt?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout
All you need is Love

Juha


Valkosipulin syönnistä tulee pieni paineen tunne päähän. Mistähän on, mistä johtuu, ja mitä merkisee? Valkosipuli on ihan maukasta, esim kurkkuvoileivän kanssa, ja voi lisätä vastustuskyä, tai olla ainakin jollain tapaa terveellinen, eräänlaisena kasviksena. Haittapuolena tuoksu, jota tosin nyt ei kenenkään tarvitse paljon kärsiä, jos yksityiseristyksessä.

Hippi

^
Syön massoittaan valkosipulia torjuakseni vampyyrit, mutta myös sen hyvän maun vuoksi. En ole huomannut mitään tuoksuja tai hajujakaan sen seurauksena.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️