Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Totuus neandertalilaisista

Aloittaja kertsi, huhtikuu 27, 2023, 23:00:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kertsi

#30
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 24, 2024, 09:53:02Ehkä voikin ajatella että neandertalit ovat myös olleet erittäin sosiaalisia, mutta sillä tavalla pienemmässä mittakaavassa, että he ovat olleet mieluummin "omalla porukalla", mikä se piskuinen heimon koko nyt sitten on sattunut kulloinkin olemaankaan. Kun taas epäilisin että nykyihminen on ollut sillä tavalla joustavampi ja jopa yltiösosiaalinen, että viihtyy vähän isommassakin lössissä (ei kuitenkaan ihan älyttömän isossa, siinähän ei viihdy kukaan, kun suotava maksimimäärä on kutakuinkin sata yksilöä?) Mutta ennenkaikkea oletan että nykyihminen on ollut uteliaampi kaikkea vierasta kohtaan.

Voihan se olla että meillä on neandertalien geenejä neandertalimiehiltä, mutta ei -naisilta, nimenomaan sen takia että Homo sapiens -naiset ovat olleet juurikin seksuaalisesti uteliaita (kuten ovat nykyäänkin). Ehkäpä serkkunaisemme eivät sitten niinkään. Toisaalta kaippa nykyihmismiehet ovat olleet siihenkin aikaan raiskaavaisia, että joku tuntematon stopperi on täytynyt olla niin että neandertalinaisten geenit eivät ole meille periytyneet.

Yksi syy miksi en usko neandertalimiesten raiskanneen geenejään nykyihmiseen on se, että kun Homo sapiens on ollut niin sosiaalinen, niin tietenkään meikäläisnaiset eivät ole liikkuneet niin yksinään, vaan aina joukolla, että jonkun mitättömän neandertaliesiintymän jäsen olisi päässyt kimppuun. Kyllä todellakin uskon että Homo sapiens -naiset ovat olleet seksuaalisesti uteliaita ja "vapaamielisiä".

En tiedä, miten oikein oli, liikkuivatko neandertalilaiset naiset aina ryhmänä, mutta tänään luin ihan vaan wikipediasta, että lajinsa ei ehkä ollutkaan ravintoketjun huipulla (apex predator eli huippupeto) sittenkään, vaikka niin on monessa artikkelissa väitetty. Heillä nimittäin oli syytä varoa luolaleijonia ja luolahyeenoitakin (nyt sukupuuttoon kuolleita lajeja molemmat?) ja muita isoja petoeläimiä, ja sittemmin vielä meikäläisiäkin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Toope

#31
Lainaus käyttäjältä: kertsi - toukokuu 21, 2024, 15:44:53En tiedä, miten oikein oli, liikkuivatko neandertalilaiset naiset aina ryhmänä...
Miksi olisivat liikkuneet, koska miehiä vahvempina puolustajina oli saatavina! 8)

"kertsi":llä on ehkä taipumusta tähän naisnäkökulman korostukseen, mutta eivät naiset taistelleet tiikereitä vastaan tai tappaneet mammutteja, vaan miehet. Siihen on pari syytä:
1) Yhteisölle taistelijanainen on heikompi kuin vihollisheimon mies, koska fyysiset ominaisuudet. Nainen voi jousiampujana olla tehokas, mutta ei hand-to-hand- taistelijana ikinä.
2) Heimolle tai yhteisölle synnytysikäinen nainen on aina tärkeämpi kuin nuori mies. Heimo voi menettää puolet miehistään menettämättä kykyään jatkaa sukuaan, koska mies voi siittää monia naisia. Jos heimo menettää puolet synnytysikäisistä naisistaan, heimon kyky uusiutua = puolittuu, koska lisääntyminen on enemmän kiinni naisista. Miehiä voidaan uhrata...

Siksi mikään yhteisö ei halua laittaa naisia sotaan, koska heitä ei voi korvata! Siksikin amatsonitarinat ovat tarua. Toki naissotureita on aina ollut, mutta mitättömän vähän.

Norma Bates

Kun kerta neandertalien geenejä on tullut meihin vain miespuolisilta neandertaleilta, järkeilisin seuraavaa:

Sapiens-naisia ei ole myyty tai annettu vaimoiksi neandertaliryhmiin, koska kyseiset ryhmäthän katosivat ja niin olisivat kadonneet hybriditkin.

Näin ollen sekään ei tule kyseeseen että neandertalit olisivat käyneet ryöstämässä sapiensnaisia.

Minulle vaan väkisinkin tulee mieleen että neandertalimiehiä otettiin palvelukseen oppaiksi yms. sapiensien joukkoon, ja uteliaat naiset harrastivat seksiä muukalaisten kanssa.

kertsi

Se voi olla niinkin, että hybridijälkeläisiä syntyi molempia sukupuolia, mutta naispuoliset eivät jostain syystä olleet lisääntyimskykyisiä (taisin lukea tästä jostain, en muista mistä), joten äitilinjaiset hybridit eivät jättäneet geneettistä jälkeään meihin.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - toukokuu 22, 2024, 22:22:57Kun kerta neandertalien geenejä on tullut meihin vain miespuolisilta neandertaleilta...
Onko näin, kun jokainen miespuolinen neanderthaali kantaa 50% äitinsä genomia?  ???
En ole genetiikan asiantuntija, mutta emmekö vähäisessä määrin kanna lukemattomien esi-isiemme/äitiemme geenejä?

Norma Bates

"Nykyihmisen neandertalinihmiseltä saamat geenit ovat peräisin naispuolisten nykyihmisten ja miespuolisten neandertalilaisten risteytymisestä, sillä nykyihmiseltä ei ole löydetty neandertalilaisten MT-DNA:ta, joka kertoisi neandertalilaisten osuudesta esiäideissämme. Tämä voi johtua siitä, että nykyihmismiesten ja neandertalilaisnaisten risteytymistä ei tapahtunut, siitä, että tällaiset jälkeläiset jäivät äitiensä neandertalilaisyhteisöihin ja kuolivat sukupuuttoon, tai siitä, että tällaiset jälkeläiset olivat lisääntymiskyvyttömiä.[94] Myöskään neandertalilaismiesten Y-DNA:ta ei ole nykyihmiseltä löydetty. Tämä viittaa tutkijoiden mukaan siihen, että neandertalmiesten ja nykyihmisnaisten yhteiset poikalapset eivät ehkä olleet kovinkaan elinkelpoisia tai hedelmällisiä.[95]"

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Neandertalinihminen

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - toukokuu 23, 2024, 22:12:34"Nykyihmisen neandertalinihmiseltä saamat geenit ovat peräisin naispuolisten nykyihmisten ja miespuolisten neandertalilaisten risteytymisestä, sillä nykyihmiseltä ei ole löydetty neandertalilaisten MT-DNA:ta, joka kertoisi neandertalilaisten osuudesta esiäideissämme. Tämä voi johtua siitä, että nykyihmismiesten ja neandertalilaisnaisten risteytymistä ei tapahtunut, siitä, että tällaiset jälkeläiset jäivät äitiensä neandertalilaisyhteisöihin ja kuolivat sukupuuttoon, tai siitä, että tällaiset jälkeläiset olivat lisääntymiskyvyttömiä.[94] Myöskään neandertalilaismiesten Y-DNA:ta ei ole nykyihmiseltä löydetty. Tämä viittaa tutkijoiden mukaan siihen, että neandertalmiesten ja nykyihmisnaisten yhteiset poikalapset eivät ehkä olleet kovinkaan elinkelpoisia tai hedelmällisiä.[95]"

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Neandertalinihminen
Mitokondriolaaninen-dna on vain osa perimäämme. Jokaisessa ihmisessä on puolet äiskää ja iskää.