Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Yhdysvaltojen presidentti vaihtuu - vai vaihtuuko?

Aloittaja Hayabusa, toukokuu 25, 2023, 14:02:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hayabusa

Jotta ei menisi ihan sleepy joen trumputtamiseksi, niin avataan oma ketju maapallon ehkä tärkeimmistä vaaleista. Ehdokas-ehdokkaita on jo ehtinyt muutama ilmoittautua. Aasipuolueella on istuvan, vai pitäisikö sanoa nuokkuvan, presidentin lisäksi yksi Kennedy ja joku vanha mamma. Norsupuolueella on luonnollisesti edellisten vaalien huono häviäjä sekä joukko meille tuntemattompia tyyppejä. Näistä muista julkisuutta on saanut Floridan kuvernööri "Ron DeSanctimonious", joka ilmeisemmin on sekä Trumpin että Bidenin pelko persiissä.

Ei myöskään pidä unohtaa itsenäistä kandidaattia Kanye "white life matters" Westiä. Hänen kohdallaan on tietysti kyseenalaista muistaako palauttaa ilmoittautumiskuponkinsa.

Koloniamongerruksella kirjoitettu ihan asiallinen wikipediasivu listaa yllämainitut ja antaa muutenkin hyvän kuvan miten sekava prosessi etenee.
https://en.wikipedia.org/wiki/2024_United_States_presidential_election
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

DeSantisin kannalta:
- Kannattaako DeSantisin olla hiljaa ja antaa Trumpin raivota, pilkata ja hyökätä?
  (Jotta erottuisi)
  Vai pitääkö DeSantisin kukkoilla, pilkata ja olla kovaa poikaa ja näyttää Trumpille kaapin paikka?
  ("Kattokaa tuota vanhusta, sehän kälkättää kuin wanha anoppi ja on niin oranssia että
   jos vierailisi Guantanamossa hänet pantaisiin vahingossa telkien taa oranssipukuisten sekaan. hahaha.")
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

Socrates

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 25, 2023, 15:09:24
DeSantisin kannalta:
- Kannattaako DeSantisin olla hiljaa ja antaa Trumpin raivota, pilkata ja hyökätä?
  (Jotta erottuisi)
  Vai pitääkö DeSantisin kukkoilla, pilkata ja olla kovaa poikaa ja näyttää Trumpille kaapin paikka?

8 vuotta sitten esivaaleissa joku - olikohan Marco Rubio - hetken yritti, muttei pärjännyt. Epäilen pärjääkö deSantiskaan Trumpille sikailussa ja perseilyssä.

Sekin on otettava huomioon,  että äärimmilleen ärsytetty Trump saattaa esivaalin hävitessään lähteä vaaliin riippumattomana ehdokkaana, mikä käytännössä tuhoaisi deSantisin mahdollisuudet.

Sitten on vielä mahdollista,  että Trump voittaa esivaalin ja pyytää deSantisin varapresidentikseen, mikä olisi lyömätön voimakaksikko.

Summa summarum totaalinen siltojen polttaminen Trumpiin ei liene viisasta.
Kävelevä kremppakertymä

Kopek

Trumpin voiton on arveltu olevan huono asia Ukrainan kannalta. Pitäväthän monet Trumpia lähes Putinin miehenä.

Zelenskyi kommentoi jokin aika sitten jotain Trumpin lausuntoa. Kiinnitin huomioni siiihen, että hän asetteli sanansa hyvin huolellisesti eikä arvostellut Trumpia. Tämä lienee järkevää, koska jos Trump sattuisi pääsemään presidentiksi, Ukrainan  kohtalo olisi hänen käsissään. Ei kannata etukäteen ärsyttää tällaista henkilöä.

Trump on huono vaihtoehto Ukrainan kannalta. Ärsytetty ja vihainen Trump on vielä huonompi.

Laika

#4
Useimmat Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat ovat tuhoisia maalleen ja maailmalle. Paljon kertoo tilanteesta, jos joskus aiemmin myös protofasistiksi kuvaamani Trump olisi mielestäni parempi vaihtoehto kuin istuva presidentti. Tosin Valkoisessa Talossa istuvalla Trumpilla on käsissään toisenlainen ongelma kuin silminnähden seniilillä ja revanssifantasioidensa sokaisemalla Bidenilla, nimellisesti se, ettei Trump pysty realisoimaan määräyksiään virkakoneistonsa toteutettaviksi.

Kansa kyllä saa Yhdysvalloissa valita presidentin yleisen mediamanipulaation oloissa (joskaan vallitsevan poliittisen degeneraation ja edellistä noudattelevan endeemisen epärehellisyyden takia en pitäisi mahdottomana sitäkään, jos koko vaalitulos joskus vastaisuudessa elektronisesti järjesteltäisiin), mutta kansalle yleisesti ei kerrota, että virkakoneisto laajamittaisesti kieltäytyy toteuttamasta presidentin määrittelemää politiikkaa, jos presidentti tai politiikka ei maan virkakoneistoa miellytä:

https://www.justice.gov/storage/durhamreport.pdf

Esim. ks. s. 81-82, 'the Clinton Plan'.

Maan perustuslain noudattamisen sijaan, jossa presidentin valtaoikeudet määritellään, manageriluokka toimii autonomisesti. Tietenkään sellainen menettely ei noudata oikeusvaltioperiaatetta, vaan on ei-niin-sattumalta 'rules-based order' -tyylinen unipolaari tulkinta siitä. So. Yhdysvallat ei ole demokratia -kuten sanottua- kaikki jotka meilläkin vouhottavat geopoliittisessa kontekstissa demokratiasta lähinnä imitoivat amerikkalaista retoriikkaa, termille uskollista sisältöä ei puheenparrella ole. Sanat ja poliittinen todellisuus eivät vastaa toisiaan.

Eri syiden vuoksi ovat amerikkalaiset mielestäni pisteessä, missä paras poliittinen kannanotto on jättää äänestämättä mahdollisimman näyttävästi, eli boikotoida vaaleja. Ihmiset usein unohtavat, että äänestäminen on myös järjestelmän tapa legitimoida itseään, siis toimia fasadina. Ilman kansalaisten todellista poliittista valtaa se ei ole mikään demokratian tae.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Laika - toukokuu 26, 2023, 01:20:11
Useimmat Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat ovat tuhoisia maalleen ja maailmalle. Paljon kertoo tilanteesta, jos joskus aiemmin myös protofasistiksi kuvaamani Trump olisi mielestäni parempi vaihtoehto kuin istuva presidentti.

Ei ole yllätys. Myös Putin on sitä mieltä, että Trump olisi parempi vaihtoehto.Asetelma on aatteellisesti epämukava niille, jotka kannattavat Trumpia ja vastustavat Putinia ja hänen sotaansa. Toopekin joutuu miettimään, kumpi on pienempi paha, Biden valkoisessa talossa vai Putin Ukrainassa.

Suomi liittyi Natoon turvallisuus mielessään, mutta entäpä jos Yhdysvaltojen seuraava presidentti on trumpilainen isolationalisti, joka ei Natoa ja sen velvoitteita arvosta.

Suomalaiset eivät äänestä Yhdysvaltojen presidentinvaalissa, joten suomalaisten mielipiteillä ei ole suurta väliä. En tiedä, ketä äänestäisin, jos olisin amerikkalainen. 

Muisto Keijo Kullervo

Presidenttipeli on Yhdysvalloissa erittäin kovaa, suorastaan 'valtapeliä' lähes sanallisinasein?

Donald Trump on osoittanut kannattajilleen olevansa 'kova'.
Lisäksi kertonut että 'Ukraina konfliktin ratkaisee' 24 tunnissa - tuskin kukaan Hänen poliittisista vastustajistaan pystyy lupamaan samaa?

Ainoa ongelma on Hänen ikänsä?

Kukaan - ei edes Hän - voi olla täysin järjissään tuon ikäisenä (onneksi on neuvonantajia - avustajia - pilvin pimein).

Panenkin toivoni Hänen poliittiselle kannattajalleen joka juuri näinä aikoina ilmoitti pyrkivänsä presidenttipeliin mukaan. Vielä se, etä jos ilmoittaa ratkaisevansa Ukraina kriisin 24 tunnissa, olen Häneen tyytyväinen ihan -
ihmisenä vain...

Muisto
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

ROOSTER

Jossain on varmaan vielä ihmisiä jotka ovat valmiita uskomaan vaikka kuinka suuriin valheisiin, toivoen ilmeisesti että niissä olisi edes hiukan perää.

Ron on hankkinut itselleen erittäin vaikutusvaltaisen vihollisen - Mikki Hiiren!

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/talous/art-2000009596372.htmlViihdealan jättiläinen Disney kertoo hylkäävänsä suunnitelmansa yli 800 miljoonan euron kampuksen rakentamisesta ja 2 000 työntekijän siirtämisestä Floridaan. Disney on ollut törmäyskurssilla osavaltion kuvernööri Ron DeSantisin kanssa.

Monenlaista käännettä on vielä odotettavissa ennen kuin vaalit siellä ovat ohi - ja tulos selvillä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Socrates

DeSantis on loistoheppu, koska uskaltaa noin vahvasti vastustaa homosaatiota.

Siinä suhteessa parempi ehdokas kuin Trump, mutta olisipa malttanut odottaa vuoroaan vielä 4 vuotta :-\.
Kävelevä kremppakertymä

Hayabusa

Mikki Hiiren -väriset aloittivat DeSantiksen kampanjan jo etukäteen julkaisemalla matkustusvaroituksen Floridaan.
https://edition.cnn.com/2023/05/21/us/naacp-florida-travel-advisory/index.html

Varmaan tietävät mistä puhuvat, koska kyseisen kerhon puheenjohtaja asuu Floridassa ja puolet hallituksesta julkaisi lomakuvia palmujen alta.  ;D

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Melodious Oaf

#10
Lainaus käyttäjältä: Socrates - toukokuu 26, 2023, 11:16:32
DeSantis on loistoheppu, koska uskaltaa noin vahvasti vastustaa homosaatiota.

Siinä suhteessa parempi ehdokas kuin Trump, mutta olisipa malttanut odottaa vuoroaan vielä 4 vuotta :-\.

En tiedä DeSantiksesta yhtään mitään, mutta tavallaan kurjaa, jos Jenkeissä tai erityisesti Floridassa monet jutut kehystyy polarisoituneesti taisteluksi LBGTQ-ihmisten ja muiden välillä.

Äkkiä katsoen osa Floridassa säädetyistä ns. "homosaatiota vastustavista" jutuista (niiden tekstejä kokonaan lukematta) voisi olla periaatteessa ihan perusteltavissa eikä niitä tarvitsisi edes pitää mitenkään ikävinä tai syrjivinä.

Ymmärrän sen, että joku vastustaa transitioleikkauksia alaikäisille aika hyvin, ja samoin ymmärrän jollain lailla sen, että ei haluta että alakoululaisille hirveästi kerrottaisiin nimenomaan jostain LBGTQ-kulttuurista.
     Siinäkin kai kohtuus olis sitä, että ei ylikorosteta tai ylidramatisoida ja että voi puhua asioista tarpeen mukaan tai harkinnan mukaan ja ikä- tai kehitystasoon nähden sopivasti.
    Enkä edes näe siinä mitään ongelmaa, että jos on erikseen opetusta nimenomaan seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvistä asioista, ei kai sen tarvitse tarkoittaa nimenomaan jotain LGBTQ-näkökulmaa tai pelkkää sitä tai että paras opettaja tähän ois automaattisesti joku omalta taustalta vähemmistötyyppi.
   Sellainenkin voi tietysti olla ihan hyvä, mutta ei kai se mikään erityinen kriteeri tossa pitäis olla.

Jos se tehdään silleen, että opettajia velvoitetaan olemaan mainitsematta niiden samaa sukupuolta olevia kumppaneita tai viedään toi sellaiseen pisteeseeen että lasten kanssa tosi paljon aikaa viettävät aikuiset eli opettajat eivät voi tai saa sanoa heille mitään "epänormaalia" seksuaalisuudesta tai seksistä tai tällaisesta, niin...

en ihan näe miten toi ei ihan yhtä lailla ylilataa ja dramatisoi asiaa pahimmillaan, tietysti riippuen toteutuksesta. Jos meininki on se että on tosi kova angsti että lapsille pitää kaikkien näyttää normaaleilta ja sanoa vaan normaaleja asioita, eli siis että se on joku uhka jos jollain nyt oikeasti on samansukupuolinen kumppani tai että sellaisia ihmisiä on, niin toi ei enää ole millään lailla terveellä pohjalla vaan pelokasta ja epävarmaa, mitä sitten heijastetaan lapsiin.

Kuvitteleeko ne siellä oikeasti, ettei noi jutut tule niille lapsille vastaan muualta tai että se muuttuu vähemmän kiinnostavaksi, jos se erikseen koulussa kielletään.

Tälleen Suomen näkökulmasta katsoisin, että eihän pääosin lapsille tarvitse juuri mitään selittää mistään sukupuolesta tai tällaisesta. Eikä kannustaa tai yllyttää mihinkään sellaiseen.

Mutta en näe sitäkään, minkä takia se ei olisi ihan hyvä juttu, ettei aina tarvitse niin hirveästi korostaa sitä, onko joku tyttö vai poika.

Pointti ei ole se, että tyttöjen pitäis pelata futista tai innostua nimenomaan puukässästä tai että tällaisesta kehuttais valtavasti vaan että ei kai sillä vaan ole mitään väliä.

Joiltain osin noiden Floridan republikaanien asenne sukupuoleen ja seksuaalisuuteen vaikuttaa päällisin puolin katsoen siltä että ne ihan fiksutkin asiat nimenomaan vedetään aivan vituiksi sillä, että se ois ihan vaan kohtuuden sijaan jotain "lapsien puolesta taistelemista" tai "taistelua homosaatiota vastaan".

Muutoin tai draamailematta ja fiksusti tehtynä moni juttu vois olla ihan jees, mutta siinä on joku semmonen fine line, missä se mun silmään muuttuu pelkästään idiootiksi ja epävarmaksi.

Mutta kai siinä on vastuu tosta muillakin osapuolilla, ja vaikuttaa siltä, että jos DeSantiksella on kova into kehystää oma toimintansa jonkunlaiseksi taisteluksi, niin yhtä lailla kritiikki näyttää tosi usein yliammutulta siinä, että kaikki on jotain hiton dramaattista vihaa ja julmuutta.

Mulla on tossa sellainen oikeustaju että jos ne määrää, että opettaja ei saa mainita kumppaniaan jos tämä on samaa sukupuolta, toi on aivan saakelin hävettävää, noloa ja urpoa. Siis mitä vittua.

Toisekseen jos terveydenhuollon ammattilaisille taataan lailla oikeus olla antamatta hoitoa ihmisille jos se on niiden omatuntoa tai eetiikkaa vastaan, niin en mä tätä oikein ymmärrä.

Kaiken aikaa laissa ei sanota että LBGTQ on tossa se motiivi mutta kai sen kaikki tietää silti ja todennäköisesti lakia sen mukaan myös hyödynnetään.

Laki on säädetty yksilöimättä tota ryhmää ja teknisesti syrjimättä, siinä annetaan vaan tosi laajasti oikeus terveydenhuollon tyypeille ambulanssin kuljettajista ja lääkäreistä labrateknikoihin olla suorittamatta sellaisia työtehtäviä jotka rikkovat heidän moraalisia tai eettisiä periaatteitaan vastaan.

Samanlainen oikeus koskee myös vakuutusyhtiöitä että ne voi kieltäytyä maksamasta jotain hoitoa eettisestä syystä.

Ja sama laki antaa oikeuden olla palkkaamatta tai päivittämättä jonkun rekisteritietoja tai muuta tämmöstä jos se ei sovi sun arvioihin ja etiikkaan.

Tollanen on mun mielestä aivan saatanan idioottia, koska siinä pelataan kuitenkin myös ihmisten elämillä ja tosi isoilla asioilla niille henkilökohtaisesti

Ja sen lisäksi tehdään tosta sellanen ihme karuselli että valitset puoles yrityksenä tai sairaalana tai lääkärinä ja joko olet homostelija tai normaali :P

Toi on jotain semmosta että jos sillä miehellä olis edes hiekanjyvän verran kiveksiä, niin jos tarkoitus ois vaikka rajoittaa sukupuolenvaihdosleikkauksia nimenomaan, tekis sitten saatana sen ja yrittäis saada sellaista fiksuna läpi eikä tollasta vitun noloa ja kaikkien arvoa alentavaa paskaa.
   Mutta kun ei ole niin ei ole, eikä sille mitään voi.

Ja muuten siis ihan jees :D

Melodious Oaf

^

Pahimmillaanhan toi toimii niinkin, että jos joku on sun mielestä ärsyttävällä tavalla homo tai erilainen tai muuta, silloin voit päättää että sen kanssa asioiminen on sun arvoja vastaan, mutta jos jollain on tarpeeksi rahaa tai ole ihan niin raskas sulle katsella, voit kuitenkin sitä ottaa fyget tai ottaa firmaas tai asiakkaakses ilman että imago kärsii.

Tavallaan reilua olis se, että jos se on sun eettinen periaate joka ton tekee säädösten mukaiseksi eikä esteettinen arvio tms, silloin sulta voidaan ottaa kaikki sellainen pois joka myös rikkoo tätä sun samaa periaatetta ja antaa jollekin muulle.

Mutta eihän siinä tollasta oo vaan se on täysin vapaasti kulloisenkin hetken ja ilmoituksen mukaan itse saneltavissa.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Socrates - toukokuu 26, 2023, 11:16:32
DeSantis on loistoheppu, koska uskaltaa noin vahvasti vastustaa homosaatiota.

Siinä suhteessa parempi ehdokas kuin Trump, mutta olisipa malttanut odottaa vuoroaan vielä 4 vuotta :-\.
Osin samaa mieltä. DeSantisin olisi ollut parempi nyt liittoutua Trumpin kanssa ja hakea vuoroaan myöhemmin. Trump saa voiton repujen sisällä, saa taas ehkä Bideniä enemmän ääniäkin (kun emme laske viimehetken ääniä...). Pettymys Bideniin on suurta, suosiota ei ole, kuten Trumpilla on.

MrKAT

#13
Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - toukokuu 26, 2023, 16:50:05

En tiedä DeSantiksesta yhtään mitään, mutta tavallaan kurjaa, jos Jenkeissä tai erityisesti Floridassa monet jutut kehystyy polarisoituneesti taisteluksi LBGTQ-ihmisten ja muiden välillä.
Scientific American-lehti:

Ron DeSantis's Antiscience Agenda Is Dangerous
Presidential contender Ron DeSantis has used governmental power in Florida to restrict access to health and education, promoting an intolerant and harmful agenda

By The Editors on May 25, 2023

Ron DeSantis, the governor of Florida, is running for president of the United States on a record of anti-diversity, pro-censorship, white nationalist measures. He has targeted education, LGBTQ rights and access to health care, and should he prevail, his anti-science candidacy stands to harm millions of Americans.

DeSantis has banned books in school libraries, restricted teachers' classroom discussions about diversity, prohibited high school classes that focus on Black history and people, politicized college curricula, limited spending on diversity programs, ignored greenhouse gas reduction in climate change policy, diminished reproductive rights and outlawed transgender health care.

The governor has refused all evidence that masks are safe and help prevent COVID, appointed a surgeon general who advised against vaccines, and continues to paint science and evidence as restrictions to the freedom of Floridians. Instead of limiting the role of government, as he claimed in his fight against masks, he is expanding it to selectively promote a particular religious agenda.
...
- https://www.scientificamerican.com/article/ron-desantiss-anti-science-agenda-is-dangerous/
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

MrKAT

DeSantis ---/|/--->Trump

Aaron Rupar
DeSantis during a New Hampshire radio hit today attacked Trump for signed "bloated" budget bills and adding "almost $8 trillion in debt" while president

(video klippi)
- https://twitter.com/atrupar/status/1661803446960357399

Googlella: "DeSantis hyökkäsi tänään New Hampshiren radio "iskun"/mainos/klipsin(?) aikana Trumpia vastaan hänen allekirjoitettujen "paisuneiden" budjettiesittelyjen ja "lähes 8 biljoonan dollarin velan lisäämisen" vuoksi presidenttiydensä aikana."

Lähes +8 000 000 000 0000 dollaria lisää velkaa Trumpin takia.

Väite taitaa pitää paikkansa, jossain näin että Trumpin aikaan valtionvelka paisui niin että 25% johtuu Trumpista, rahoitti sillä veroleikkauksia ym.

Suomessa väkilukuun suhteutettuna tuo vastaisi 133 miljardia lisävelkaa.
Eräs Marin taitaa jäädä kaaauas tämmösestä presidentistä. :D
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.