Kirjoittaja Aihe: Mitä on trollaus?  (Luettu 1122 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1640
Vs: Mitä on trollaus?
« Vastaus #30 : Helmikuu 07, 2019, 12:48:03 »
Trollaus on esimerkiksi sitä, että menet kuvataideketjuun sekoilemaan (pun intended) bulkkiesineistä, jotka eivät ole taidetta tai uniikkeja taide-esineitä lainkaan - olkoonkin vaikka kuinka hienoa teollista muotoilua tahansa edustavia - se on irrelevanttia, sillä teollinen muotoilu ei ole taidetta. JOS siis oletetaan, että olet normaalin yleissivistyksen omaava, lukutaitoinen ja ainakin normiälykäs henkilö. (Jos olisit esimerkiksi kehitysvammainen, tai täysin ummikko tms., pelkän kiertokoulun vuonna 1910 käynyt, kyseessä ei luultavasti olisi trollaus.)

Siis bulkkiesineistä, jotka eivät ole kuvataidetta lainkaan ainakaan perinteisessä mielessä, tai myöskään siinä mielessä, miten kuvataide-termi yleensä käsitetään, tai siinä mielessä, miten kuvataiteilijat itse termin mieltävät. (Wikipedia-sivu kyseisen termin osalta on harhaanjohtava, sillä sen sisältö kuvaa lähinnä visuaalisia taiteita). Saatikka että esittämäsi esineet olisivat siis taidetta lainkaan, eivätkä varsinaakn ole uniikkejä tahi signeerattujakaan. (Tai edes artefakteja nk. erään toisen kommentissa mainitut esineet.) Ja kaiken lisäksi lisäät typeriä kuvia näistä esineistä, jotka eivät ole taidetta eivätkä kuvataidetta, eli häiritset keskustelua asiaan liittymättömillä valtavankokoisilla silmämagneeteilla. Sekin on trollaamista.

Kun sinulle sitten kerrotaan, mitä on kuvataide, ja mitä se ei ole, ja miten se eroaa muotoilusta tai visuaalisista taiteista, mitä teet? Menet ketjuun, jonka nimenä on (Perinteinen) kuvataide, jatkamaan länkytystäsi sinappilaseistasi, jotka edelleenkään eivät ole kuvataidetta, perinteistä kuvataidetta, taidetta, eivätkä edes kuvia perinteisestä kuvataiteesta (julisteita). Sitten esität perustelemattoman ja ilmeisesti ei-mihinkään perustuvan arvion, että, "Lisäksi onnistuneen sinappilasin luominen on paljon haastavampi työ kuin onnistuneen maalauksen", veikkaisin trollaustarkoituksessa.
---

Vastaavanlainen esimerkki olisi musiikin puolelta, jos joku menisi Kantapaikan Klasariketjuun (joka keskittyy klassiseen musiikkiin), ja alkaisi vänkäämään paloautojen, tai katuporien äänistä, väittäen niiden olevan musiikkia, taidemusiikkia, taidetta ja klassista musiikkia. (Tai alkaisi horisemaan mutterien keruusta.) Trollaustahan se olisi.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 07, 2019, 14:04:28 kirjoittanut kertsi »

Poissa Lenny

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 604
 • Ylläpitäjä
Vs: Mitä on trollaus?
« Vastaus #31 : Helmikuu 07, 2019, 13:24:33 »
^ Vastaan nyt vain moderaattorin näkökulmasta.

Kuvataide vs. teollinen muotoilu olisi ehkä paremminkin vastaava kuin klassinen vs. elokuvamusiikki.
(Humans) are large, expensive to maintain, difficult to manage, and they pollute the environment. It is astonishing that these devices continue to be manufactured and deployed.
-- Kaufmann, Perlman, Spenciner

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1640
Vs: Mitä on trollaus?
« Vastaus #32 : Helmikuu 07, 2019, 13:27:22 »
Elokuvamusiikkina voidaan käyttää myös klassista musiikkia. Jopa siinä määrin, että ne on "kulutettu loppuun", vai mitä termiä klasariketjussa nyt käytettiinkään.

Sitä paitsi kuhunkin elokuvaan sävelletään vain yksi versio kutakin kappaleta, sitä ei massatuoteta vrt. bulkkilasi ja paloautojen ujellusääni.

Lisäys. Tietty jokin neutraalimpi ääni olisi parempi vertailuesimerkki, sillä kovaääninen paloautojen ujellusääni voi olla ärsyttävä, mitä sinappilasit nyt eivät kai useimmille varsinaisesti ole (itselleni kyllä ovat vähän vastenmielisiä). Mikähän olisi hyvä vertaus? Hissin "pling"-ääni?
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 07, 2019, 14:05:54 kirjoittanut kertsi »

Poissa Sepe

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1175
Vs: Mitä on trollaus?
« Vastaus #33 : Helmikuu 07, 2019, 15:46:37 »
Elokuvamusiikkina voidaan käyttää myös klassista musiikkia.

En ollenkaan innostu kerstin harrastamasta lokeroinnista ja luokittelusta. En tiedä mihin sitä tarvitaan.
Nautin tyhmyyttäni musiikista vaikken tiedä onko se taidemusiikkia vai atonaalista vai klassista.

Poissa Magdaleena

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 234
Vs: Mitä on trollaus?
« Vastaus #34 : Helmikuu 08, 2019, 18:19:49 »

Ajattelin ensin trollata klasari-ketjussa, mutta teen sen sitten tässä:

Classical sandwich makers

Minustakin liika järjestys foorumilla häiritsee, eihän sitä kukaan kahvipöydässäkään pysy aiheessa, vaan hyppää asiasta toiseen!
"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Poissa Intaktivisti

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 3
Vs: Mitä on trollaus?
« Vastaus #35 : Huhtikuu 25, 2019, 20:11:21 »
Myös nimimerkki Taha Islam täytti trollin kriteerit.

Tervehdys! Tänne te kaikki sankarit sitten päädyitte. Taha hävisi Jatkumolta kuin pieru Saharaan jo yli pari vuotta sitten. Väitin tuollon että hän on jättänyt islamin ja todella myös uskoin väittämääni. Olin väärässä, hävisin.

https://twitter.com/ajnabifinlandi?lang=fi

Twitter on kieltämättä oiva alusta Tahalle, eikä uusi nimikään varmaan miestä entisestä pahenna.

https://twitter.com/koomikkokivi/status/981103680240914432?lang=ar
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2019, 20:13:02 kirjoittanut Intaktivisti »

Renttu

 • Vieras
Vs: Mitä on trollaus?
« Vastaus #36 : Huhtikuu 27, 2019, 21:34:32 »

Renttu

 • Vieras
Vs: Mitä on trollaus?
« Vastaus #37 : Huhtikuu 27, 2019, 21:51:40 »
Aioin vastata Hipin aiemmin esittämiin kysymyksiin (Olivat menneet minulta ohi), mutta on kyllä kaikille parempi, että en vastaa niihin nyt mitään.