Kirjoittaja Aihe: Vasemmistolaisuus - mitä se on?  (Luettu 6254 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Laika

  • Konkari
  • ***
  • Viestejä: 808
Vs: Vasemmistolaisuus - mitä se on?
« Vastaus #270 : Heinäkuu 03, 2020, 01:19:50 »

Myönnän, että kirjoitukseni alku oli pseudotieteilyä. Lopussa kerroin henkilökohtaisesta suhteestani Suomen politiikkaan. Ei siinä mitään nationalismin piirteitä ollut, puhuinhan kauniisti monenkirjavista. Maailman politiikan tuntemus taas vaatii niin paljon enemmän, kyllä sieltäkin on helppo vääryydet erotella, mutta kuten sanoit on hyvä ymmärtää historiaa niiden takana (jos nyt ymmärsin oikein).

Lienen anteeksipyynnön velkaa. Vastaukseni -ainakaan sen terä- ei näet ollut tarkoitettu kritiikiksi niinkään sinun kirjoitustasi kohtaan huolimatta siteerauksestani. Tälläkin palstalla on ehditty kylvää niin paljon katkeruutta ympäriinsä, että sen löyhkä tapaa herkästi levitä viattomiin sivullisiin.

Esimerkiksi tämän ketjun tarpeisiin on todettava, että nimimerkit Toope ja Saares ovat pysyvästi estolistallani. Kopek puolestaan jatkaa edelleen ketjua, joka sai innoituksensa hänen alamittaisesta kyvystään käyttää natsismia huumorin välineenä. Jatkonsa ketju sai Kopekin omien sanojen mukaisesta kyvyttömyydestä erottaa oikeistoa vasemmistosta, mikä ei tietenkään ole estänyt häntä identifioimasta itseään oikeistolaiseksi.

Kaikkeen tuohon mikrohistoriaan sinä olet tietääkseni osaton sivustakatsoja.

Vanhat miehet tulevat palstalle ja rupeavat puhumaan oikeistosta ja vasemmistosta ikään kuin eläisimme kaikki 70-luvulla. Mieleeni tulee sketsi vanhusten hoitokodista, missä toisella puolen kailotetaan vallankumouslauluja ja toisella puolella lauletaan isänmaallisia nostatussävelmiä. Yksikään innostuneista kaadereista ei huomaa vuosisadan vaihtuneen jo parikymmentä vuotta sitten, hoitajien lykkiessä heitä pyörätuoleissaan lounaspöydän ääreen.

Kirjoitin aiemmin siitä lähtökohdasta, että ideologiset voitot ovat tyhjiä, jos ne koituvat koko maailman vahingoksi. Sen vuoksi pidän jokseenkin käsittämättömänä sitä ideologista paatosta, jota friedmanilaisen markkinatalouden kannattajat viitsivät tuottaa nykyoloihin. Kyllä me tiedämme, että fordistinen massatuotanto levittää tavaroita ja palveluita tehokkaasti. Mutta se ei ole 2000-luvulla syntyneiden sukupolvien horisontissa suurin ongelma, sillä tavaroita ja palveluita meillä on liikaakin. Meillä on liikaa liki kaikkea -paitsi aikaa, terveyttä ja puhdasta ympäristöä.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 03, 2020, 01:44:23 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw