Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym

Aloittaja MrKAT, helmikuu 07, 2019, 02:57:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

MrKAT

Bensa on ilmeisesti edelleen liian halpaa koska:

Johanna Vuorelma @VuorelmaJohanna
Ei sitä meinaa uskoa, että ilmastokriisin aikana junamatkailu Suomessa on niin kallista. Varasin perheelle lyhyen kesälomareissun junamatkat enkä edes viime hetkellä. Junaliput 270 euroa, bensakulut olisivat noin 100 euroa. Ei ihme, että niin moni valitsee auton junan sijaan.
-----
Eikä hinnassa ole edes mukana puolison junalippua. ...
-----
...

Kalle Nieminen @KalleNieminen6
Ehkä vertailussa kannattaisi käyttää auton todellisia kuluja, joista bensa on vain yksi osa
-----
Kinfe @knifebackhouse
No tällaista vertailua monet tekee , kun suunnittelevat kesälomareissuja. Serkut just laskeskelivat, että halvempaa kulkea reissuun kahdella autolla kuin junalla (lainasivat toisen).

- https://twitter.com/VuorelmaJohanna/status/1542421179394392064

Johanna on tohtoristutkija ja 4 lapsen äiti.
Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

Hippi

^
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jumituitko-jussina-junaan-juhannuksen-viivastymiset-poikineet-jo-tuhansia-korvaushakemuksia-vr-lle-nain-haet-korvauksia-junan-myohastymisesta/8459758

VR:n toiminta on muuttunut, kuten moni muukin ennen hyvin toiminut palvelu, epävarmaksi. Perille päästään milloin päästään ja jatkoyhteydet toimivat tai sitten ei. Noita uutisia kun tulee sekä kesällä että talvella, niin alkaa minultakin löytyä ymmärrystä sille, että ihmiset valitsevat ennen niin varman matkustustavan vaihtoehdoksi oman auton.

Ehkä vertailussa kannattaisi käyttää auton todellisia kuluja, joista bensa on vain yksi osa
Eihän auton muut kulut kohdistu kuin pieneltä osaltaan aina yhteen matkaan, jo auto on muutenkin aktiivisessa käytössä. Ei kai kukaan autoa vain yhtä matkaa varten hanki muuten kuin lainaten tai vuokraamalla. Autolla liikkuen voi myös suunnitella aikataulun itselleen paremmin sopivaksi ja matkalla poiketa vaikka sukulaista moikkaamassa pienen mutka.

Enpä olisi uskonut, että ikinä kirjoitan oman autonkäytön puolustuksen  :o :o :o
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Olin muutama päivä sitten tyttäreni ja eräiden muiden henkilöiden kanssa Prismassa. Odotimme viimeisiä seurueeseemme kuuluneita, jotka olivat vielä kassajonossa. Tyttäreni sanoi asiakkaita katsellessaan, että hän pystyy heti ihmisten ulkonäöstä ja käyttäytymisestä päättelemään, mihin yhteiskuntaluokkaan he kuuluvat.

Tuossa oli jonkin verran yliarviointia, koska tyttäreni ei sittenkään pystynyt päättelemään joidenkin ihmisten luokka-asemaa, kun kysyin häneltä, mihin yhteiskuntaluokkaan hän arvelee näiden ihmisten kuuluvan.

Joskus on vaikeaa tehdä arvioita. Olen joskus hämmästynyt, kun joku hyvin tavallisen näköinen "tyttönen" on kaupasta poistuttuaan kävellyt kalliiseen Mersuun ja lähtenyt ajamaan sillä.

Tyttärelläni on vuokra-asunto Helsingin keskustassa olevassa kerrostalossa, jossa on pääosin kalliita omistusasuntoja. Talon asukkaat edustavat siis yläluokkaa ainakin mitä rahoihin tulee. Joku luokka-asemaltaan vaatimattomampi vuokralainen saattaa olla seassa.

No, kyllähän talon atmosfääristä ja sisäpihan autoista huomaa, ettei olla missään Kontulassa. Hienostorouvien mäyräkoirat ovat eläviä toisin kuin Tallinnan halpisristeilyiltä tuodut.

Joku on joskus arvostellut minua siitä, että olen maininnut yhteiskuntaluokat. On esitetty epäilyjä, että haluaisin jotenkin korostaa kuviteltua "luokka-asemaani". En nyt löytänyt tämän kummempaa kritiikkiä, mutta muistelen, että joku muukin olisi kirjoittanut asiasta.

Lainaus käyttäjältä: kertsi - kesäkuu 24, 2019, 12:01:54
Luokkaeroja korostavat kai nykyään enää aateliset ja marxilaiset, ja se itse asiassa on seikka, joka heitä yhdistää. Tai no, enpä sittenkään tiedä, korostvatko aateliset enää. Minulla on ollut parikin aatelista työkaveria, joista kumpikaan ei kyllä millään lailla korostanut aateluuttaan.

Eihän sitä tarvitse avoimesti kertoa, että kuuluu ylempään yhteiskuntaluokkaan. Asian voi esittää kierrellen ja kaarrellen. Voi kirjoittaa, että omistaa niin harvinaisen auton, että sen merkkiä ei voi kertoa, koska tätä kautta voitaisiin saada omistaja selville. Voi kirjoittaa, että työkaverina on ollut aatelisia, mikä on vihje siitä, että ei ole sijoittunut alemman yhteiskuntaluokan työtehtäviin. Ei aatelisia nimittäin ole siivoojina ja postinlajittelijoina. Voi kertoa, että ollut ulkomaankomennuksilla ja asunut työn merkeissä ulkomailla ja lennellyt yksityislentokoneilla ja asunut huippuhienossa hotellissa ja cruisaillut urheiluautolla.

Tuon tyyppisillä pienillä vihjeillä voi antaa kuvan, että on menestynyt ja sivistynyt ja maailmaa nähnyt ihminen ja kuuluu siten itseoikeutetusti yläluokkaan.

Tällaista ei kukaan paheksu.

Mutta auta armias, jos erehtyy kertomaan, että on syntynyt varakkaaseen perheeseen ja kokenut romahduksen, jossa koti ja omaisuus ja kaikki muu meni, ja nyt elää kituuttaa pienituloisena elinkautismasentuneena tyyppinä. Tämä onkin yllättäen paheksuttavaa yhteiskuntaluokalla revittelyä!

Eikö tämänhetkinen tilanne ratkaise eikä se, mitä esi-isät ovat joskus olleet ja omistaneet? Vai siitäkö on kyse, että kun on nyt pienituloinen ja vähävarainen, menneitä asioita ei saisi enää mainita. Menetetyllä luokka-asemalla ei saisi ratsastaa. Kun on köyhä, olkoon köyhä.

Kirjoitukseni ajautui harhapoluille. Varsinainen asiani on se, että kyllä yhteiskuntaluokista puhuvat muutkin kuin marxilaiset ja aateliset. Sosiologiassa yhteiskuntaluokka on peruskäsitteitä. Kun sattumalta olen tätä aihetta opiskellut, koen yhteiskuntaluokista puhumisen täysin neutraalina ja normaalina asiana.

"Nämä toisiinsa kietoutuvat luokan, pääoman ja kuulumisen teemat ovat historiallisesti sosiologian peruskäsitteistöä ja tutkimuskohteita. Luokkatutkimuksella on vuosisataiset perinteet ja erilaisia kausia niin Suomessa kuin ulkomailla."

"Tutkimusten tulokset osoittavat vahvasti, että luokka heijastuu aina vaan ihmisten arjen ehtoihin."


https://www.sosiologia.fi/sosiologien-luokat-ja-luokitukset/

Toope

Ei minusta ole hirveän paha, jos yhteiskunnassa on tiettyä luokka-ajattelua. Kunhan ei ole esteitä ylittää rajoitteita.
20-vuotias on köyhä duunari, ei sillä pidä olla 55-vuotiaan omaisuutta, sen pitää itse tienata se...
Kunhan on mahdollisuus, ihmiset sitten menestyvät kykyjensä, tarpeidensa ja onnistumistensa myötä...

Toope

https://www.verkkouutiset.fi/a/maksamattomia-veroja-20-miljoonaa-euroa-ravintoloiden-valvonta-tehostuu/#32576881
Ravintolatoiminnasta puhutaan, tosin osin kyse on pitseria/kebap- rafloista, joista monet veroja kiertävät.
LainaaRavintoloiden asiakkaita Verohallinto kehottaa suosimaan korttimaksua, sillä siitä jää aina jälki järjestelmiin.
Niinpä!
Älä käytä käteistä, koska sitä ei jäljitetä...

ROOSTER

Vauva-foorumilta poimittua.

LainaaEläminen on niin kallista, ettei kannata millään kympin tuntipalkalla mennä tekemään työmatkoineen yli 10 tuntista päivää.

Suomen ongelma on se, ettei tueta niitä pienituloisia jotka yrittävät hankkia elantonsa. Tuetaan vaan niitä, ketkä heittävät homman täysin läskiksi ja ovat tekemättä mitään.

Sama koskee yrittämistä. Aika monenlaista rahanvaatijaa, -pyytäjää ja -kerjääjää ilmestyy kun aloittaa vaikka kuinka pienimuotoista yritystoimintaa. Lopettaminen on myös rahanlähteen säilyttämiseksi tehty satakertaisesti aloittamista vaikeammaksi ja kalliimmaksi.

Tästä voidaan vetää se johtopäätös, että vähäinen työssäkäyminen tai pienyrityksellä itsensä työllistäminen ei ole järkevää.  Ilmankos niihin ns. hyviin työpaikkoihin tulee satoja hakemuksia kun taas pienen korvauksen ja epävarmojen työtuntien töihin ei löydy hakijoita kuin ulkomaalaisista.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

#1341
Dilemmoja  yksilö vs joukko/maailma:

1a - Lentäminen tekee vain 2% ihmiskunnan hiilidioksidipäästöistä, se ei ole oleellista (WMO:n pomo Taalas).
1b - Lentäminen Thaimaahan synnyttää niin valtavat CO2-päästöt että saisit ajella 1½ vuotta autolla samaan
       päästöön. (Media ja aktivistit suomalaisen yksilön tai perheen valinnoista).

2a - Koronasta ei tarvi enää välittää - eläkää normaalisti kesänne (Mika Salminen).
2b - Riskiryhmien, ja muidenkin, kannattaa vältellä joukkoja ja käyttää maskia (virologit USA:ssa).

3a - Suomen osuus CO2-päästöistä on tuhannesosa Kiinasta, joten päästöillämme ei ole väliksi. (Persut)
  vs
3b - suomalaisen äänestäjän osuus kunta-vaaleissa on alle tuhannesosa, eduskuntavaaleissa alle miljoonaosa,
       ja EU-vaaleissa alle sadasmiljoonasosa joten suomalaisen persun ei ainakaan kannata  äänestää. (MrKAT)
3c - Suomalaisten yksilöiden ns. kumulatiiviset päästöt ovat maailman korkeimpia: 11. korkeimmat.
          (IL 8.10.2021)
Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

Toope

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - heinäkuu 06, 2022, 10:35:33
Vauva-foorumilta poimittua.

LainaaEläminen on niin kallista, ettei kannata millään kympin tuntipalkalla mennä tekemään työmatkoineen yli 10 tuntista päivää.

Suomen ongelma on se, ettei tueta niitä pienituloisia jotka yrittävät hankkia elantonsa. Tuetaan vaan niitä, ketkä heittävät homman täysin läskiksi ja ovat tekemättä mitään.

Sama koskee yrittämistä. Aika monenlaista rahanvaatijaa, -pyytäjää ja -kerjääjää ilmestyy kun aloittaa vaikka kuinka pienimuotoista yritystoimintaa. Lopettaminen on myös rahanlähteen säilyttämiseksi tehty satakertaisesti aloittamista vaikeammaksi ja kalliimmaksi.

Tästä voidaan vetää se johtopäätös, että vähäinen työssäkäyminen tai pienyrityksellä itsensä työllistäminen ei ole järkevää.  Ilmankos niihin ns. hyviin työpaikkoihin tulee satoja hakemuksia kun taas pienen korvauksen ja epävarmojen työtuntien töihin ei löydy hakijoita kuin ulkomaalaisista.
Suomalainen yhteiskuntamallimme on aika loistava siinä, että syyllistetään yrittäjät vähintään wannabe-rikollisiksi. Opetus on = Älä ala Suomessa yrittäjäksi, koska saat viranomaiset ja verottajan niskaasi saman tien.
Pitäisikö yhteiskuntamme noin tosin toimia...? >:(

MrKAT

#1343
Petra oli aamukahvin lomassa kuunnellun uuden Sinimusta-liikkeen poddia, "jossa juontajajantterit kertovat avoimesti olevansa kansallissosialisteja. Eli @tuukka_kuru tuo eduskuntavaaleihin natsiehdokkaita ja fasisteja demokraattista puoluejärjestelmää hyödyntämään."  Ja kuulemma siellä on pohdittu "juutalaiskysymystä".
  Joku ihmetteli miksi PVL on kielletty mutta tämmöset saa tulla eduskuntavaaleihin. Ehkä ero on väkivallassa. Ja hitaissa lakipykälissä.
Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

MrKAT

Energiansäästökampanjat alkaa pian kun ilmat viilenee.  Jotain vihjeitä etukäteen annettu:
- huoneiden lämpötila alemmas,
    -- villasukat ja villapaidat käyttöön
- lämmintä vettä käytettävä vähemmän ja harvemmin
Näillä on se etu että sähkön vähempi kulutus pudottanee myös sähkön hintaa.
Tuplavaikutus, sähkölasku pienenee enempi kuin vain yksilön omalla vähennysosuudella.

Entä autojen nopeuksien = nopeusrajoitusten alentaminen?
- energiaa säästyy
- rahaa säästyy
- ihmishenki säästyy
- luontoa ja päästöjä säästyy (välittömästi: luontokappaleet ehtii hitaamman kumigiljotiinin alta poies)
Sähköautoja on vielä vähän joten ei juuri näy sähkönkulutuksessa?
Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 30, 2022, 01:21:39
Energiansäästökampanjat alkaa pian kun ilmat viilenee.  Jotain vihjeitä etukäteen annettu:
- huoneiden lämpötila alemmas,
    -- villasukat ja villapaidat käyttöön
- lämmintä vettä käytettävä vähemmän ja harvemmin
Näillä on se etu että sähkön vähempi kulutus pudottanee myös sähkön hintaa.
Tuplavaikutus, sähkölasku pienenee enempi kuin vain yksilön omalla vähennysosuudella.

Entä autojen nopeuksien = nopeusrajoitusten alentaminen?
- energiaa säästyy
- rahaa säästyy
- ihmishenki säästyy
- luontoa ja päästöjä säästyy (välittömästi: luontokappaleet ehtii hitaamman kumigiljotiinin alta poies)
Sähköautoja on vielä vähän joten ei juuri näy sähkönkulutuksessa?
Onneksi elintasomme ei nouse... ::)
Vaikuttaako hyvältä suunnalta/kehitykseltä?

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 25, 2022, 01:01:10
Petra oli aamukahvin lomassa kuunnellun uuden Sinimusta-liikkeen poddia, "jossa juontajajantterit kertovat avoimesti olevansa kansallissosialisteja. Eli @tuukka_kuru tuo eduskuntavaaleihin natsiehdokkaita ja fasisteja demokraattista puoluejärjestelmää hyödyntämään."  Ja kuulemma siellä on pohdittu "juutalaiskysymystä".
  Joku ihmetteli miksi PVL on kielletty mutta tämmöset saa tulla eduskuntavaaleihin. Ehkä ero on väkivallassa. Ja hitaissa lakipykälissä.
Ihmettelin vähän noita. Vaikka patrioottina tms. jotain noiden argumenteista hyväksyn, mutta äärityperääkin esittävät, mihin en voi sitoutua.
Tuota juutalaisvastaisuutta ihmettelin myös, sehän varmasti toimii!  ::)

Joitakin hyviä ajatuksia sekoitettuna vainoharharoskaan.. = 0 edustajaa.

-:)lauri

#1347


Tässä käy vielä niin, että ensi talven sähköpula kiilaa persut toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Sitten onkin seuraavat 4 vuotta luvassa never stop the madnessiä yhteiskunnan huono-osaisille. Ei heillä ole herkkua ollut nytkään, mutta nekin vähäiset almut, joita heille on nyt löytynyt, tullaan oikeistohallituksen aikana tilittämään lyhentämättöminä miljonäärien taskuun.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

#1348
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5bd07327-adec-4156-ae55-ade2ff390459

Saarikon joulusatanen lapsiperheille on periaatteessa hyvä idea, sillä lisäyksellä, ettei sitä vähennettäisi tuista, mutta kyllä tämäkin hanke vielä kasaan kuivuu. Nykyisen hallituskauden satasilla on nimittäin ollut tapana mennä h-hetkellä piiloon.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Ihmetyttää hieman tuo Kokoomuksen kannatus, jos puolue tukee demarihallitusta liki kaikissa asioissa väittäen olevansa oppositiota.
Mutta eikö Kokoomus ole tukenut joka helvetin EU-myönteistä ratkaisua, jotka ajavat liittovaltioajatusta.
Velkajärjestelyissä pari vuotta sitten äänesti tyhjää, jotta hallituksen päätös velkojen jaosta menisi läpi...!?
EI Kokoomus ole oppositiota, se on EU:n asialla, liittovaltiota ajamassa.
- - -
Miten voi väittää olevansa oikeistopuolue, jos tukee historiamme silmittömintä julkista tuhlausta?
Tällä hetkellä n. 7 miljardia euroa velaksi vuosittain, koska yhteiskunta on sosialistisen paisunut...!?