Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym

Aloittaja MrKAT, helmikuu 07, 2019, 02:57:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

En ole varma, onko näin, mutta tuntuu siltä, että julkisuus on segmentoitunut.

Kun ennen oli julkkis, oli kaikkien julkkis. Lähes jokainen suomalainen (lestadiolaiset katsottakoon tässä yhteydessä ei-suomalaisiksi) tunsi Teija Sopasen ja Heikki Kahilan ja keitä kaikkien tuntemia julkkiksia tuohon aikaan olikaan. Suuressa osassa Suomea näkyi vain yksi TV-kanava, jonka kautta julkkikset tulivat tutuiksi. Vain eteläsuomalaiset saivat nauttia kahdesta kanavasta.

Nykyään on some-julkkiksia ja Netflix-julkkiksia ja ties mitä julkkisia, jotka saattavat olla suurella osalle ihmisistä täysin tuntemattomia.

Kuuntelin sattumalta radiosta ohjelmaa, jossa haastateltiin jotain some-julkkista, joka toimii työkseen Instagramissa ja muillakin alustoilla. Eilen uutisissa kerrottiin jostakin naisesta, jonka hankkii Instagramilla satoja tuhansia euroja vuodesta. Tällaiset tyypit ovat minun kaltaiselleni ihmiselle tuntemattomia, koska enhän edes tiedä, mitä intagramissa voidaan olla julkkis. 

Nämä ajatukset tulivat mieleeni, kun luin uutiset näyttelijä Anne Hechen vakavasta liikenneonnettomuudesta.

Anne Heche kuka?

IMDB kertoo, että Heche on näytellyt kymmenissä elokuvissa ja sarjoissa. Lähes kaikkkien niiden nimet ovat minulle tuntemattomia.

Totta kai jo ennen internettiä oli julkisuuslohkoja, joissa oltiin kuuluisia, mutta joista ulkopuoliset eivät juuri tienneet. Vuosien kuluessa joitakin kuuluisia henkilöitä - joista en ole ennen tiennyt - on tullut tutuksi internetin ja television ja radion kautta.

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Kopek - elokuu 06, 2022, 16:15:24
En ole varma, onko näin, mutta tuntuu siltä, että julkisuus on segmentoitunut.


No Andy Warhol kuulemma sanoi iäisyys sitten, että tulevaisuudessa jokainen on julkkis 15 minuutin ajan.

Kävikin niin, että jokainen on julkkis 15 ihmiselle...

Hayabusa

Ja julkisuus pätevöittää nykyään ihan mihin vain. Joten lapset ryhtykää tubettajiksi. Ja sen jälkeen vähän paljasta pintaa OnlyFansiin, niin rahantuloa ei voi estää. Turha opiskella lääkäriksi tai insinööriksi.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Toope

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - elokuu 06, 2022, 17:07:57
Ja julkisuus pätevöittää nykyään ihan mihin vain. Joten lapset ryhtykää tubettajiksi. Ja sen jälkeen vähän paljasta pintaa OnlyFansiin, niin rahantuloa ei voi estää. Turha opiskella lääkäriksi tai insinööriksi.
Miten maailma/talous oikein toimii, jos nuo tienaavat nettihuoraamisella?

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Toope - elokuu 06, 2022, 21:58:27
Miten maailma/talous oikein toimii, jos nuo tienaavat nettihuoraamisella?

Puolet väestä tekee onlyfanseja ja toinen puoli katsoo niitä. Ja kaikilla on mukavaa. Ennen se toinen puoli pesi toisen puolen paitoja, ei ollut yhtä kivaa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

^.. Terveystaloudellista etätyötä. Ei siirry virukset ja bakut ym pöpöt. Vain koneparka voisi saastua - ei ihminen. ;D
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Karikko



Helsingin vaikeudet maksaa palkkoja työläisilleen ei taida koske Johtoporukkaa. Eikä varmaankaan häiritse Vartiaisen elämäntapakoulutusta.

Parempi kai se onkin ettei ole "kotona" sotkemassa asioita, vaikka johtajien tehtäviin kaiketi sekin kuuluu.

Varmaan noissa opinahjoissa on saatu tarpeellista tietoa, jolla suhdetoimintaa parannetaan stadissakin- joten ei kai se hukkaan mene.

Mitähän tuolla oikein opetettiin, kun on käytännössä ilmaista..?

>>>
Vartiainen matkusti 16. heinäkuuta New Yorkiin osallistuakseen Bloomberg Philanthropies -säätiön ja Harvardin yliopiston yhdessä järjestämän City Leadership Initiative -koulutusohjelman ensimmäiselle lähiopetusjaksolle.

Bloomberg Harvard City Leadership Initiative antaa pormestareille ja kaupungin johtaville virkamiehille johtamistaitoja ja johtamistyökaluja, joilla he voivat vastata kaupunkiensa monimutkaisiin haasteisiin ja parantaa ihmisten elämänlaatua, koulutusohjelman verkkosivuilla kuvaillaan.

Vuoden kestävään koulutusohjelmaan osallistuu Vartiaisen lisäksi myös Turun pormestari Minna Arve (kok).

Vartiaisen viikon mittainen New Yorkin -matka maksoi helsinkiläisille vain 563 euroa, sillä järjestävä taho Bloomberg maksoi suurimman osan useamman tuhannen euron arvoisesta reissusta.

Helsingin kaupungin IL:lle toimittamien tietojen mukaan Vartiainen sai kuudelta matkapäivältä päivärahaa yhteensä 468 euroa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/629da22c-0190-452c-8564-49dfec58509a

Bisnesluokassa Singaporeen
Heinä-elokuun vaihteessa Vartiainen teki virkamatkan Singaporeen. Matka maksoi helsinkiläisille veronmaksajille yhteensä lähemmäs 8 000 euroa.

Vartiaisen bisnesluokan lennot Finnairilla maksoivat 6 899 euroa. Normaalisti perille pääsee reilusti alle tuhannella eurolla, jos on valmis matkustamaan rahvaan parissa.

Vartiainen matkusti Singaporeen 29. heinäkuuta osallistuakseen nelipäiväiseen World Cities Summit -tapahtumaan.

– Joka toinen vuosi järjestettävän tapahtuman teemana on tänä vuonna kaupunkien asuttavuus ja kestävyys ennalta-arvaamattomien ja pitkittyneiden haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen ja pandemioiden aikana, Helsingin kaupunki tiedotti.

Singaporen-matkan kustannukset olisivat olleet huomattavasti suuremmat, ellei järjestävä taho olisi tässäkin tapauksessa vastannut majoituskustannuksista yhtä yötä lukuun ottamatta.

Virkamatkansa viimeisen yön (3. elokuuta) Vartiainen vietti singaporelaisessa Marina by Sands -luksushotellissa, mistä aiheutui helsinkiläisille veronmaksajille 691 euron lasku




ROOSTER

^
Ollessani aikoinaan sellaisissa tehtävissä missä piti olla perillä asioista, tuli usein oltua kaikenlaisissa seminaareissa ja koulutuksissa. Ne olivat usein kaukana, kalliita ja puhujiksi oli palkattu ainakin yksi ns. vetonaula.

Yhteenvetona voisi sanoa, että keskimäärin jokaiselta reissulta jäi noin yksi iskevä asia mieleen. Tärkeintä noissa seminaaareissa olikin tutustuminen muihin "samantasoisiin" ihmisiin. Näin verkostoidutaan ja uusi hyväveli voi joskus auttaa, vastapalvelusta vastaan tietysti.

Tottakai myös toimessaan järkyttyneille vertaistuki on korvaamatonta, tai ainakin luontaisempaa kuin psykiatrilla käynti.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Muisto Keijo Kullervo

Lukuisa Ukrainasta tulleista pakolaisista olisi kai - tai voisi - ryhtyä vanhusten hoitajiksi tai sairaanhoitajiksi Suomeen?

Ainoa asia mikä estää ko. on se, että ei ole valtiolla rahaa kouluttaa niitä eikä maksaakaan näille tuottamattomasta työstä palkkaakaan.

Kaikki liikenevä raha mennee yhteiskunnan pyörittämiseen nykyisin ehdoin.

Velkaa On ja uutta pukkaa koko ajan Suomen valtiolla kuten lähes kaikki tietävät.

Muisto Keijo Kullervo

PS. Mukavaa se, että  yhteiskunnan energian saanti turvattaneen uusiutuvilla kuten atomivoimalla, tuulella ja Auringon voimalla lisäksi vielä aaltoenergia otettaneen ajastaan käyttöön? Hyvä, että fossiilisiin polttoaineisiin pannaan ajastaan stoppi?
Ei kai Venäjälläkään loputtomasti niitä ole - uskon?
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - elokuu 18, 2022, 13:50:32
Lukuisa Ukrainasta tulleista pakolaisista olisi kai - tai voisi - ryhtyä vanhusten hoitajiksi tai sairaanhoitajiksi Suomeen?

Ainoa asia mikä estää ko. on se, että ei ole valtiolla rahaa kouluttaa niitä eikä maksaakaan näille tuottamattomasta työstä palkkaakaan.

Ei se ryhtyminen kovin nopeaa olisi.

Lähihoitajan perustutkinto vie noin kolmisen vuotta. Riippuu hiukan aiemmasta koulutuksesta ja kokemuksesta. Sairaanhoitajan koulutu noin 3,5 vuotta ja melkein saman vie täydennyskoulutus lähihoitajasta sairaanhoitajaksi. Viime mainittu koulutus usein monimuotototeutuksena.

Aika rajoitetusti taitaa olla tilaa kaksikielisessä toteutuksessa, jossa opinnot aloitetaan englanniksi ja suomenkieltä opiskellaan muun ohessa ja vähitellen painopiste siirtyy suomenkieliseen opetukseen. Oletuksena tuossa siis vahva englannin osaaminen.

Olisihan se hyvä, että ukrainalaisilla olisi mielekästä tekemistä täällä ollessaan, mutta siinä voisi käydä niin, että siinä vaiheessa, kun sota päättyy, monet palaavat kotimaahansa. Siinä sitten oltaisiin taas tyhjin käsin, kun koulutettu väki kaikkoaa maasta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

MrKAT

Onko ne hoitajat ihan hulluja! Olisivat jättäneet teho-osastopotilaat heitteille, jopa kuolemaan. (vrt.*)
Onneksi oikeusjärjestelmästä jyrähti järjen ääni:

Käräjä­oikeus kielsi teho­hoitajien lakot koko maassa
Helsingin käräjäoikeus kielsi tehohoitajalakon potilasturvallisuuteen perustuen.

...
Korpelaisen mukaan lakon seurauksena Oulun yliopistolliseen sairaalan
(Oys) ei olisi jäänyt käytännössä lainkaan tehohoitoa.

- https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009069188.html

Hoitajien arvostus romahti taas silmissäni pykälän ellei kaksi.
Nyt olisi kyllä koronan hiivuttua lakon paikka mutta en ymmärrä heikoimpiin ja tajuttomimpiin kohdistuvana.

* https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009068518.html
Iäkäs pariskunta virui yli viikon kotonaan Pöytyällä, toinen kuoli – koti­hoito oli tietoinen avun­tarpeesta
Olisiko tuossa auttanut sanoa: Olimme lakossa ja se oikeutemme menee kaiken yli...?
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - syyskuu 14, 2022, 18:06:55
Onko ne hoitajat ihan hulluja! Olisivat jättäneet teho-osastopotilaat heitteille, jopa kuolemaan. (vrt.*)
Onneksi oikeusjärjestelmästä jyrähti järjen ääni:

Käräjä­oikeus kielsi teho­hoitajien lakot koko maassa
Helsingin käräjäoikeus kielsi tehohoitajalakon potilasturvallisuuteen perustuen.

...
Korpelaisen mukaan lakon seurauksena Oulun yliopistolliseen sairaalan
(Oys) ei olisi jäänyt käytännössä lainkaan tehohoitoa.

- https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009069188.html

Hoitajien arvostus romahti taas silmissäni pykälän ellei kaksi.
Nyt olisi kyllä koronan hiivuttua lakon paikka mutta en ymmärrä heikoimpiin ja tajuttomimpiin kohdistuvana.

* https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009068518.html
Iäkäs pariskunta virui yli viikon kotonaan Pöytyällä, toinen kuoli – koti­hoito oli tietoinen avun­tarpeesta
Olisiko tuossa auttanut sanoa: Olimme lakossa ja se oikeutemme menee kaiken yli...?

On ilahduttavaa tuo orjia kohtaan tuntemasi viha.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - syyskuu 14, 2022, 18:06:55
Onko ne hoitajat ihan hulluja! Olisivat jättäneet teho-osastopotilaat heitteille, jopa kuolemaan. (vrt.*)
Onneksi oikeusjärjestelmästä jyrähti järjen ääni:

Käräjä­oikeus kielsi teho­hoitajien lakot koko maassa
Helsingin käräjäoikeus kielsi tehohoitajalakon potilasturvallisuuteen perustuen.

...
Korpelaisen mukaan lakon seurauksena Oulun yliopistolliseen sairaalan
(Oys) ei olisi jäänyt käytännössä lainkaan tehohoitoa.

- https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009069188.html

Hoitajien arvostus romahti taas silmissäni pykälän ellei kaksi.
Nyt olisi kyllä koronan hiivuttua lakon paikka mutta en ymmärrä heikoimpiin ja tajuttomimpiin kohdistuvana.

* https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009068518.html
Iäkäs pariskunta virui yli viikon kotonaan Pöytyällä, toinen kuoli – koti­hoito oli tietoinen avun­tarpeesta
Olisiko tuossa auttanut sanoa: Olimme lakossa ja se oikeutemme menee kaiken yli...?

Ehkä tässä oli lähinnä Johtajat lakossa, heidän lienee vastuu. Sitä varten he johtajia ovat ja saavat isompaa palkkaa.  Rivihoitaja tuskin tunkeutuu hoidokkien koteihin. Varmaan he ilmoittavat johdolle, etteivät päässeet hoidokkien luokse.

Liekö sitten hoitolaitoksen johto ollut "lakossa".

MrKAT

Tuomarien orjat nöyrtyivät. Onneksi.

Hoitajaliitot peruvat teho-osastojen lakot
Tehyn ja Superin hallitukset päättivät tänään, että järjestöt eivät aloita käräjäoikeuden kieltämiä lakkoja.

- https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/19d7ce4e-e868-441b-8b97-fb88cbff647f
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - syyskuu 15, 2022, 18:38:06
Tuomarien orjat nöyrtyivät. Onneksi.

Hoitajaliitot peruvat teho-osastojen lakot
Tehyn ja Superin hallitukset päättivät tänään, että järjestöt eivät aloita käräjäoikeuden kieltämiä lakkoja.

- https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/19d7ce4e-e868-441b-8b97-fb88cbff647f

Hoitajat ovat kovasti arvostettua väkeä, kun heidän vuokseen pitää käräjäoikeudenkin määrätä "mahdottomia uhkasakkoja.

Muutkin velvoittavat pakkolait ovat hyvin "arvostavia hoitajien työtä kohden- palkka vaan ei seuraa sitä arvostusta.

Hoitajien vuoksi tehdään kyllä kaikkia muita toimia, paitsi sitä ansiotason nostoa.

Tehohoidossa eivät edes lääkärit pärjää ilman hoitajia- vaikka heillä hieman parempi palkka lieneekin.