Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym

Aloittaja MrKAT, helmikuu 07, 2019, 02:57:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

Hesarin taloussivuilla öljypomo laskeskeli että edessä on talouskasvun eli kulutuksen vähentäminen, jos haluamme estää ilmaston lämpenemisen koska vihreä siirtymä on mittava ja hidas prosessi kun se tehdään ilmastoystävällisesti eli ei kiihdytetä ilmaston lämpenemistä.
https://www.hs.fi/visio/art-2000009038421.html (maksumuuri)

MrKAT

#1381
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 23, 2022, 11:25:28
Sitten liitymme Natoon ilman kansanäänestyksiä, ja rupeamme puhumaan solidaarisuudesta.
Voi Laika hyvä, kansanäänestys olisi ollut niin hirvittävän kallista ja turhaa, että nyt ne rahat voidaan antaa vaikkapa hoitajille. ;D

JK. No vitsailu vitsinä, mutta tässä just eilen maailmanpolitiikan prof. Teivo Teivainen aloitti kysymähän:

Teivo Teivainen @TeivoTeivainen
Nato-päätöksen yhteydessä kuului arvioita, että #kansanäänestys olisi riski, sotku ja avoin ulkoiselle vaikuttamiselle. Nyt Ukrainassa on "kansanäänestyksiä", joissa vaikuttaminen jne. erityisen selvää. Jos jossitellaan: miten sotkuinen olisi Nato-kansanäänestys ollut Suomessa?
----
Petteri Sortes 🇫🇮 🇪🇺 @petteri1963
Jos Suomessa olisi ollut Natoon liittymisestä kansanäänestys, niin eiköhän olisi ollut päivänselvää, että Venäjä ja mahdollisesti muutkin, olisivat sekaantuneet siihen. Tavalla tai toisella. Onhan Venäjä vaikuttanut USA:ssakin äänestyksiin. Sponsoroimalla ja sekoittamalla.
-----
Teivo Teivainen @TeivoTeivainen
Juu, näin minäkin ajattelen. Kysymykselläni koetin haarukoida, mihin sellainen Nato-#kansanäänestys olisi sijoittunut legitiimi vs. ei-legitiimi -asteikolla.
-----
... (Legitiiminä olisi pidetty mutta keskustelu jatkuu)...

- https://twitter.com/TeivoTeivainen/status/1573653784236101632

MrKAT: 24.2. jälkeisinä lähiviikkoina ja -kuukausinakin olimme monet siinä uskossa että Venäjä olisi pannut päälle hirmuisen kybersodan, trollitehtaat kuumana uhkailun ja vaikuttamisen. Mutta kesän myötä vasta alkoi seljetä, että Venäjä olikin 99,9%:sti kiinni Ukrainassa trollitehtaita myöten. Mitä nyt Zaharova ja Lavros ja Peskov olisi heittäneet joitain uhkauslauseita. Ehkä?
   Mutta kysymys olikin enempi puolutuskiireestä, jossa siinäkin taidettiin luulla että kun Ukraina on miehitetty muutamassa päivässä/viikossa/kuukaudessa niin olisimma helisemässä puolustusvoimien kanssa YKSIN.



"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Kopek

#1382
Jos yhden ihmisen tappaminen tekee joukon ihmisiä onnelliseksi, sodan, jossa tapetaan paljon ihmisiä, luulisi tekevän monia ihmisiä onnellisiksi.

Tapetaan, ei tapeta, tapetaan sittenkin. Hahahaa...

https://edition.cnn.com/2022/09/23/us/alan-eugene-miller-execution-alabama-friday/?dicbo=v2-22d3ca3f4c0e42c0fdd869aba0f96e7e&hpt=ob_blogfooterold

Amerikkalaiset tuntuvat uskovan, että vasta tappaminen tuo tapettujen uhreille oikeutta. Eivätkö eurooppalaisten tapettujen uhrit saa oikeutta, kun täällä ei teloiteta ihmisiä?

Luulisi, että kun odottaa 22 vuoden ajan vesi kielellä sitä, että joku tapetaan, lopputuloksena ei ole onni ja autuus ja surun katoaminen vaan pettymys ja tyhjyyden tunne, kun suru ei poistunutkaan.

Onko se, että psykoottinen vankilakundi päästetään kärsimyksistään, olevinaan omaisille riittävä korvaus siitä, että heidän rakkaansa on aikoinaan kuollut. Pitäisikö vankilakundin perhekin tappaa, koska kun vankilakundi tapetaan, hänen maalliset kärsimyksensä loppuvat. Omaisten kärsimykset eivät lopu, joten ehkä vankilakundinkin pitäisi jatkaa kärsimistään. Ja sitä hän voi tehdä vain ollessaan olemassa.

Elinkautinen tuomio ilman armahdusmahdollisuutta ja päivittäiset kidutustuokiot koko loppuelämän ajan ehkä vastaisivat omaisten kärsimyksiä. Hekin kärsivät elinkautista ilman armahdusmahdollisuutta ja kituvat kärsimyksissään.

En ehdota mitään tuollaista. Kunhan pyörittelen asiaa.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 24, 2022, 18:20:47
Lainaus käyttäjältä: Karikko - syyskuu 24, 2022, 12:52:39
Asumisen tuen poistaminen varmaan vähentäisi muidenkin tukien tarvetta- muutaman talvipakkasen jälkeen teltoissa talvehtivien osalta.

Ehdotan, että valtio tilaa uudenlaisia  KELA-tyyppitaloja häädettyjen asunnoiksi. Tyyppitalo tehdään kyllästetystä aaltopahvista, se ei vety ja on kohtuullisen lämmöneristävä, jo pari asukkia pitää kolmen neliön yksiön lämpimänä. Samalla tuetaan kotimaista puunjalostusteollisuutta.

Tässä mallia:


https://shop.kartent.com/en/kartent.html

Vakavammin, onhan se totta, että asumistuki on vaarassa valua vuokranantajien ja pankkien holveihin. Valtion tai kuntien vuokra-asuntojen rakentamisen tuki on taas valunut säätiöiden kautta poliitikoille. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että jossain on asuttava.

Taas eräs perustuloa puoltava argumentti.

Ihmisten varat nyt aina muutenkin valuvat johonkin- kuten rikkaimmille ihmisille, sitähän varten tämä yhteiskuntajärjestelmä on toiminnassa.
Jotukut elävät kädestä suuhun ja joillekin on siinä välissä sopivasti "käsi" välissä sieppaamassa osan siitä virrasta.

Jossain on asuttava, vaikka vaeltajakansoilla olisikin aikoinaan ollut koko maa vaelluksensa kohteena. Tänne pohjolaan eksyneet varmaan ymmärtävät pysyvämmän olinpaikan merkityksen. Porttikonkeihinkaan ei taida nykyisin päästä majoittumaan- joten roskis lienee ehkä jossain vielä mahdollinen- kunhan muista poistua, ennen silppuriin joutumista.

Kunhan saadaan kaikki sähkölämmityksen piiriin, voidaan viedä köyhiltä ja muilta ihmisiltä viimeisetkin roposet ihan vartin välein mitattuna.

<<<<<<<<>>.


Kuluttajien sähkömittareita ohjelmoidaan uudelleen ja vaihdetaan
Nyt kun tuuli- ja aurinkovoiman yleistymisen myötä sähkön tuotanto on aiempaa epätasaisempaa ja ennakoimattomampaa, siirrytään nykyisestä tunnista 15 minuutin jaksoihin. Jälkikäteisen ruodinnan eli taseselvityksen osalta vartin jaksoja aletaan käyttää 22.5.2023 alkaen.

Suoraan kuluttajille varttitase alkaa näkyä vasta parisen vuotta myöhemmin.

Nykyisin nimenomaan vuorokausimarkkinat, joilla seuraavan päivän tuntikohtaiset sähkön hinnat julkaistaan noin klo 14, määrittävät keskeisesti sähkön hintaa.

– Vuorokausimarkkinoilla hinta tulee muodostumaan vartin välein. Jos sähkön myyjä on tarjonnut tällaista varttituotetta kotitalouteen, niin kyllä se sielläkin tulee vaihtumaan vartin välein, kertoo Viikari.

Käytännössä muutos edellyttää sitä, että myös kuluttaja-asiakkaiden sähkömittarit kykenevät tallentamaan ja välittämään mittaustietoja viidentoista minuutin jaksoissa.

Monissa uudemmissa mittareissa tämä saadaan onnistumaan etänä tehtävällä mittarin ohjelmistopäivityksellä. Vanhimmat etäluettavat mittarit saatetaan kuitenkin joutua vaihtamaan. Mittareiden ohjelmoinnista ja vaihdoista vastaavat paikalliset verkkoyhtiöt


ROOSTER

Minä luulen, että Lapin ihmiset poikkeavat enemmän maamme valtaväestöstä kuin ukrainalaiset venäläisistä.

Perustelut: Siellä on kaksi suosittua poliitikkoa: Paavo Väyrynen ja Mikko Kärnä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Toope

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 26, 2022, 17:25:44
Minä luulen, että Lapin ihmiset poikkeavat enemmän maamme valtaväestöstä kuin ukrainalaiset venäläisistä.

Perustelut: Siellä on kaksi suosittua poliitikkoa: Paavo Väyrynen ja Mikko Kärnä.
Jos heitä luette, niin Kärnähän on harmiton typerys.
Väyrynen on Kremlin agentti:
https://www.paavovayrynen.fi/2022/09/23/sotapropagandaa-ja-sodan-retoriikkaa/
LainaaHelmikuussa 2014 Kiovassa toteutettiin länsimaiden tukema laiton vallankaappaus, jossa valtaan nousseet uudet vallanpitäjät ryhtyivät vainoamaan maan itäosissa ja Krimin niemimaalla asunutta maan venäjänkielistä vähemmistöä. Ukrainaa alettiin viedä sotilasliitto Natoon. Seurauksena olivat sisällissota ja Krimin valtaus.
Tuossa Väyrynen valehtelee ja noudattaa Kremlin retoriikkaa.
LainaaKuluneiden kahdeksan vuoden aikana Donbassin venäjänkielisillä separatistialueilla menehtyi Ukrainan asevoimien tulituksessa noin 10 000 ihmistä, sekä sotilaita että siviilejä.
Valhe tuokin, taisteluissa kuoli monia, mutta myös Venäjän tulituksessa.
LainaaSuomessa käytössä oleva sodan retoriikka peittää alleen senkin, että nyt on meneillään myös Yhdysvaltain käynnistämä "uusi kylmä sota".
Mutta kriisinhän aiheutti Venäjä Krimin miehityksellä 2014 ja hyökkäyksellä Ukrainaan helmikuussa 2022!...

Väyrynen on valehtelija, hän ajaa Venäjän asiaa, ei meidän...

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 26, 2022, 17:25:44
Minä luulen, että Lapin ihmiset poikkeavat enemmän maamme valtaväestöstä kuin ukrainalaiset venäläisistä.

Perustelut: Siellä on kaksi suosittua poliitikkoa: Paavo Väyrynen ja Mikko Kärnä.

Luultavasti poikkeavat monella tapaa-- ukrainaa on kutsuttu vähä-venäjäksi jo tsaarien ajoista alkaen ja myös heidän suullaan.

Hieman vähätelty, mutta nyt he näyttävät ettei sellainen kannata.
Ukrainan kieli koostuu kyllä noin 62 prosenttisesti samoista sanoista, kuin venäjäkin, eli he todennäköisesti ymmärtävät paremmin toisiaan, kuin suomalainen saamelaista, tai saamelainen lantalaista. Jotain erimielisyyttä kyllä näyttäisi olevan ja sitähän nyt ratkotaan.

MrKAT

Uusi ideani: Mini-galluppi. 
2000:n tai 1000:n ihmisen sijasta riittää kysyä mielipidettä vain 12:sta (tai 24:ltä) ihmiseltä.
Aluksi kysytään 1000:lta noita erilaisia kyssäreitä mutta tietokone+tilastotiede löytää tietyt 12 (tai 24) ihmistä joiden keskiarvo on aina mahdollisimman täsmälleen sama (ja yhtä edustava) kuin 1000:lla aina tuli. (24:n tapauksessa ne 12 muuta on jääkiekkotermein "varamiehiä").
  Tähän tuli rohkaisua myös Kantapaikasta jossa kysymykset Natosta tai rokotteista sai tuloksena oudosti samaa tulosta kuin suurten joukkojen gallupeista. (Me olemme kait aika edustava. ;D ).
  Etuja: Halvempi, ja voidaan kysella salaisia kysymyksiä, jotka tulosten kanssa salataan julkisuudelta. Pienemmällä joukolla voidaan salata helpommin.

Ehkä tämä on jo keksitty mutta me minä/me emme tiedä siitä.
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

-:)lauri

Ylen aamuteeveessä pohdittiin, miten säilyttää ostovoima inflaation jyllätessä. Kuulemma kansalaisten ostovoima ei parane sillä, että palkkoja nostetaan, vaan sillä, että löytyy rohkeutta selättää inflaatio.

Ettäs tiedätte!
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - lokakuu 04, 2022, 12:13:09
Ylen aamuteeveessä pohdittiin, miten säilyttää ostovoima inflaation jyllätessä. Kuulemma kansalaisten ostovoima ei parane sillä, että palkkoja nostetaan, vaan sillä, että löytyy rohkeutta selättää inflaatio.

Ettäs tiedätte!

Ostovoiman puutteeseen ihmisille pitäisi antaa vahvistavaa ainetta- kuten kossua aamuisin, että jaksaa katsella maailman menoa.

Mutta kerrankin olen hjalliksen kanssa samaa mieltä.  IL:

>>>

Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo arvostelee voimakkaasti viestintätoimisto Milttonin varatoimitusjohtajan Katri Makkosen siirtymistä valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) valtiosihteeriksi.

– Ensin hän on noin puoli vuotta valtiosihteerinä, sitten pari kuukautta toimitusministeriössä ja siirtyy siitä sitten viiden kuukauden karenssille täydellä palkalla. Ja palkka on 12–13 tonnia kuukaudessa, Harkimo noituu.

LUE MYÖSHallitus: ministereiden karenssiajaksi maksimissaan vuosi täydellä palkkiolla
Eduskuntavaalit järjestetään huhtikuun alussa.

– Makkonen kertoo irtisanoutuneensa Milttonilta, mutta aina tuollaisen opintovuoden jälkeen kannattaa palkata johtaja uudelleen töihin. Mikä ihmeen kiire keskustalla ja Saarikolla oli kierrättää valtiosihteereitä juuri nyt, kun vaaleihin on enää puoli vuotta, Harkimo jatkaa.

Hän muistuttaa, että ministereiden lähipiiri pyörittää yhteiskunnallisia päätöksiä.

– Vain roolit vaihtuvat. Kyse on vallan väärinkäytöstä. Karenssit ovat vain silmänlumetta. Tämä rälssi syö poliittisten johtajien kädestä ja voi hyvin, Harkimo arvostelee.

Valtiosihteerit ja poliittiset avustajat kelpaavat Harkimon mukaan hyvin edunvalvojien lobbareiksi ja vaikuttajaviestintään.

– Ja liikenne käy myös toiseen suuntaan, ja samat ihmiset vaihtavat puolta niin, ettei perässä pysy.

Harkimo kysyy, onko Suomi oikeasti niin pieni maa ja täällä niin vähän kyvykkäitä ihmisiä, että samat kasvot pyörivät vuodesta toiseen eri rooleissa?

– Ja tätä samaa tekevät kaikki vanhat puolueet omalla vuorollaan. Kyse on vallan väärinkäytöstä ja se pitää saada loppumaan, Harkimo linjaa.

Makkonen on entinen presidentti Sauli Niinistön viestintäpäällikkö ja entinen Ylen toimittaja

Kopek

Suomessa ei taida olla näin kiihkeästi puhuvia poliitikkoja - vai puhuisiko joku ammattiyhdistyspomo näin?

Italian vaalivoittaja...


https://youtu.be/7qWwUUh1P_k?t=257

Ehkä tuollainen ei sopisi suomalaiseen tyyliin. Ei sitä kauan jaksa kuunnella.

Norma Bates

Luin jonkin artikkelin missä puhuttiin Mensa-kerholaisista, ja vakuuteltiin ettei älyn määrällä ole niin kauhean väliä. Älykkyyteni ei nyt riitä tuon artikkelin löytämiseen, mutta jäin miettimään että onko yhteiskunnastamme tullut tosiaan jonkinlainen kivakiva-yhteiskunta. Jos sulla ei ole kummoisestikaan älliä, niin sitten lepytellään ja vakuutellaan, että ei sillä ole niin väliäkään. Vähemmälläkin pärjää.

Jos tuntuu naisena että miehenä olisi kivempaa, niin sitten saa sanoa olevansa mies. Taikka miehenä sanoa olevansa nainen. No, ei tarvitse nyt aloittaa sitä iänikuista oppituntia transsukupuolisuudesta, ymmärrän että aivot asian määräävät, ei se mitä haarovärkistä löytyy. Mutta aiemmin ei olisi saanut sanoa olevansa jotain muuta sukupuolta kuin keho on, vaikka kuinka olisi kokenut että se on se oikea sukupuoli.

Yhteiskunta siis näyttäisi olevan menossa sitä kohti että kenellekään ei tulisi ikinä mitään pettymyksiä ja kaikilla olisi hyvä olla.

Silti varsinkin naiset kuulema kiskovat mielialalääkkeitä niin että ropisee. Mikähän tässä nyt menee pieleen.

Hippi

^
Mensan testeillä käsittääkseni mitataan älykkyyttä hyvin yksipuolisesti, joten jos Mensalaisuus olisi vaatimuksena päästä päättäjäksi niin olisin aika huolissani. En nimittäin usko siihen, että insinöörityyppien johtama maa tai maailma olisi yhtään nykyistä parempi.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Jotkut, varsinkin miespuoliset yksilöt, ovat sitä mieltä että pitäisi tulla taas jotain karmeita juttuja kuten sota ja kato yms. että ihmiset jättäisivät "turhien" asioiden märehdinnän. Pahoinvoinnin määrähän tuntuu aina olevan jotenkin vakio, jos ei ole jotain konkreettista huolta aiheuttavaa kuten rutto ja murhat, niin sitten ihmismieli käy ikäänkuin itseään vastaan, neurotisoituu ja alkaa öpauttia "keksimään" ongelmia. Tässähän tulee oikeastaan allerginen reaktio mieleen, eli kun ei ole mitään oikeaa hyökkäyskohdetta kuten bakteerit, niin sitten aletaan kalvaa omaa tervettä kudosta.

Minä en kyllä oikein pysty toivomaan yhteiskunnan romahdusta sen edellytyksenä että sitten olisi mukamas jotenkin vähemmän sitä "turhista" asioista riehaantumista.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Hippi - lokakuu 06, 2022, 09:29:25
^
Mensan testeillä käsittääkseni mitataan älykkyyttä hyvin yksipuolisesti, joten jos Mensalaisuus olisi vaatimuksena päästä päättäjäksi niin olisin aika huolissani. En nimittäin usko siihen, että insinöörityyppien johtama maa tai maailma olisi yhtään nykyistä parempi.

Älykkyydessäkin oleellista on miten sitä käyttää. Ennen kaikkea syytä olisi ymmärtää omat rajansa. Meillä valitettavasti on päättäviin asemiin päässyt henkilöitä, jotka ovat "enemmän innokkaita kuin älykkäitä". Eli omien tekojen vaikutusten arviointi niin sanotusti kusee kovin usein.

Joku aika sitten oli juttu sairaaloista, johon ratkaisuksi ehdottaisin insinöörityyppejä - ei tule menemään läpi, mutta esitän kuitenkin. Hoitajat valittivat, että joulunajan lomat oli pilkottu päivän mittaisiksi. Tuo on juuri sellainen ongelma, jonka keskivertoälykkyydelläkin varustettu insinöörityyppi pystyisi helposti ratkomaan koodaamalla yksinkertaisen loma-algoritmin, johon reunaehdoiksi laitettaisiin mm. vähimmäisloman pituus. Saattaa tietysti olla, että joku ylihoitaja ihan vittuillakseen on kyykyttänyt nuoria hoitajia huonolla lomasuunnittelulla.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur