Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym

Aloittaja MrKAT, helmikuu 07, 2019, 02:57:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - tammikuu 30, 2023, 11:49:06
Etpä kuitenkaan Kopek vastannut kysymykseeni, joka kuului, että ulottuuko absoluuttinen mielipiteesi myös heihin, jotka ovat sinun omaisuuttasi anastaneet ja vahingoittaneet, eli oletko sitä mieltä, että heidän tulisi saada säilyttää niin rikoksentekovälineet kuin kalusto, jolla rikokset on tehty?

Heidän tulisi saada säilyttää välineensä.

En ole joutunut viime aikoina sellaisten rikosten kohteeksi, joissa rikoksentekijöiden käyttämillä välineillä olisi ollut oleellista merkitystä. Syyskuussa 2020 tapahtunut ilkivalta ja murrot tehtiin sorkkaraudalla, jonka rosvo tai rosvot löysivät varastostani, eli he käyttivät minun omia välineitäni.

En tiedä, miten monta kertaa tällä foorumilla kirjoittelevat ovat joutuneet rikosten kohteeksi, joten muiden puolesta en osaa sanoa mitään. Itse olen saanut kokea erilaista omaisuuteen kohdistuvaa ilkivaltaa ja varkauksia niin kauan kuin muistan eli aivan lapsuudestani saakka. Tapaukset ovat olleet yhteiskunnalliselta kannalta katsottuna vähäpätöisiä, mutta ovat ne silti harmittaneet. Ovia on murrettu, ikkunoita on särjetty, lukkoja on hajotettu, autoja on tuhottu, omaisuutta on vahingoitettu, tiloja on sotkettu, tavaraa on viety ja niin edelleen.

Kyllä minua harmittaa aivan sietämättömästi, kun näen TAAS KERRAN, että johonkin paikkaan murtauduttu ja tuhoa tehty jäljistä päättäen raivopäisellä voimalla. Koskaan ei selviä, kuka tai keitä tekijät ovat.

Yhteiskunnalliseen ajatteluuni tuon tyyppinen toiminta ei ole kuitenkaan vaikuttanut. Ajattelen vain, että olisipa rahaa asentaa entistä paremmat lukot ja ovet ja kalterit ja lisäksi valvontakamerat ja hälyttimet. Ei tuollaiselle mahda mitään. Vaikka maa olisi millainen diktatuuri tahansa, siellä on todennäköisesti rikollisuutta.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Kopek - tammikuu 30, 2023, 12:31:21
Heidän tulisi saada säilyttää välineensä.

OK, tämä on selkeä vastaus, kiitos siitä. Tavallaan kyllä ymmärrän näkemyksesi siitä, että harvemmin rikoksen uhria helpottaa rangaistukset, joita rikolliset valtion instituutioiden kautta saavat. Toisaalta ajattelen, että jotkin sääntömääräiset rangaistukset kuitenkin toimivat edes jonkun sortin tasauttajina vääryyden tapahduttua. Esimerkiksi en osaa ajatella, että on aivan ok, että ihmiset, jotka ovat käyneet sinun omaisuuttasi tuhoamassa, eivät ansaitse rangaistusta.

Itse asiassa ajattelen, että oikeastaan olisi aivan oikeudenmukaista, että he menettäisivät omaisuuttaan, koska niinhän kävi sinullekin.

T: Xante

Norma Bates

Aikoinaan kun olimme ekan eksäni kanssa uimassa kohtalaisen tuulisella säällä, emme sitten kuulleet sinne rantaan että joku oli lyönyt eksän autosta sivulasin paskaksi ja varastanut hansikaslokerosta hänen lompakkonsa. (Minulla ei omaani ollut silloin mukana.) Myöhemmin kun olimme jo eronneet, eksä vietti (kuten aina) aikaansa vanhempiensa residenssissä, ja sillä seudulla joku alkoi sitten varastamaan eksän Ladasta bensaa. Eksä hommasi bensatankkiin lukollisen korkin. Löpövoro oli sen verran raivostunut että oli potkaissut autoon lommon.

Kyllähän sitä tulee mieleen että silmä silmästä jne. Olisi aivan oikein jos sen ekan varkaan omasta autosta joku monottaisi lasin rikki ja veisi rahat. Taikka tokalta vorolta bensat. Kun jotkut juipit tuntuvat kuvittelevan että heillähän on oikeus tehdä aivan mitä vaan.

***

Katselin taannoin kun Arman Alizad vietti aikaa maorijengin kanssa. Eräskin jengiläinen kehuskeli että vankilahan on ihan kiva paikka, ja siellä kannattaa käydä aina välillä, se kasvattaa luonnetta. Tuli mieleeni että eivätkö nämä jonkinlaista järjestystä ja karuutta kaipaavat miehet voisi itse järkätä itselleen eräänlaista "luostarilaitosta", eli paikkaa jossa he voivat vetäytyä yhteiskunnasta eroon elämään ankarissa olosuhteissa, luonnettaan kasvattaen?

Samoin voisivat tehdä kaikenlaiset uusnatsit ja muut maailmanloppua odottavat. Pusata leirejä joissa he voisivat treenata keskenään ja touhuta kaikenlaista ilman että pitää tehdä rikoksia ja sotkea yhteiskuntarauhaa, tappaa ihmisiä ja järjestää ikävää ja surua muille?

MrKAT

Ristiriitaisia sanontoja:

Loogikko Smullyan: ~ "Me Kaksoset ja Leijonat emme usko horoskooppeihin".
MrKAT: "Lempimottoni on : 'Inhoan mottoja' ".
Persut: "Meidän ideologiamme on: 'Ei meillä ole ideologioita' ".

;)
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Saares

Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 04, 2021, 01:54:21
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 04, 2021, 00:58:17
...Pelkästään kansallismielisen hölmön Trumpin koronaa vähättelevä asenne on varmasti tehnyt enemmän ruumiita kuin aseväkivalta v. 2020.
Ja aserajoituslaithan rajoittavat suuresti laittomia aseita hallitsevia rikollisia...?
Paljonko tuo uusi laki vähensi laittomien aseiden määrää?

ROOSTER

Kun Suomessa joskus sattuu tilanne jossa sekä AKT että ATK lakkoilevat maanlaajuisesti ja samanaikaisesti, niin silloin ei mikään enää pelaa. Normaalinkaan vertaa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hayabusa

Naapuriketjusta lainattua.
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - helmikuu 28, 2023, 20:07:10
Joskus kun lukee uutisointeja, tulee sellainen olo, että pitäneeköhän tuokaan paikkaansa. Eräs esimerkki:

Lainaus käyttäjältä: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/d683aa46-8160-4aa7-9c04-6bb225d4e519Ammoniakkia voidaan perustellusti nimittää maailman tärkeimmäksi teolliseksi kemikaaliksi juuri siksi, että typpilannoitteiden valmistus riippuu siitä. Ilman teollista typpilannoitusta eli puhtaalla luomulla koko maailma pystyisi ruokkimaan vain 2,5–3 miljardia ihmistä.

Uutinen olisi uskottavampi jos siinä lukisi: pystyisi ruokkimaan nykyisenlaisella ruualla, ilman lisätyövoimaa ruuantuotantoon. Nykyisin pallon asukasluku on 8 miljardia, tuo siis tarkoittaisi 5,5-5 miljardin vähennystä.

Tuli mieleen, että jos nuo 5 500 000 000 "ylijäämäihmistä" käyttäisivät aikansa ruuan tuotantoon, pallomme olisi parempi paikka asustella. Ne 2 500 000 000 ihmistä voisivat rakentaa avaruuspalloja muiden planeettojen asuttamiseksi.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4

^
Muistaakseni puolet maapallon luonnosta on jo viljeltynä ja siitä 80% menee rehuksi elikoille.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 01, 2023, 07:22:13
^
Muistaakseni puolet maapallon luonnosta on jo viljeltynä ja siitä 80% menee rehuksi elikoille.

Jos metsät tiet ja muut rakennetut kohteet vähennetään mahdollisesta maatalousmaaperästä- lienee tuo muistikuva aika oikea.

On se lehmänkin elämänlaatu heikentynyt ja polarisoitunut aika paljon, ennen sentään pääsi vielä laitumellekin kesäisin suomessa- nykyään syötetään lähinnä väkirehulla erinomaisen lypsäväksi "automaatiksi.

Kopek

Taas oli lehdessä uutinen oikeusmurhasta.

Samaan aikaan, kun maa toisensa jälkeen laillistaa kannabiksen ja laillistamisesta keskustellaan EU-tasollakin, Suomessa tuomitaan mies yli kahdeksi vuodeksi vankilaan siitä, että hänen hallussaan on ollut 3,5 kilon pussi marihuanaa.

Kysessähän on pelkkä "vihannes" koska marihuana on hamppukasvista peräisin olevia lehtiä ja kukintoja. Eihän se ole edes rikastettu huumausaine, kuten kokaiini tai heroiini, vaan luonnontuote.






Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Toope

Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 01, 2023, 07:22:13
^
Muistaakseni puolet maapallon luonnosta on jo viljeltynä ja siitä 80% menee rehuksi elikoille.
Mutta ihminen tarvitsee eläinproteiinia. Ongelma on siinä, että ihmisiä on liikaa tietyillä alueilla.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 09, 2023, 23:56:16
Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 01, 2023, 07:22:13
^
Muistaakseni puolet maapallon luonnosta on jo viljeltynä ja siitä 80% menee rehuksi elikoille.
Mutta ihminen tarvitsee eläinproteiinia. Ongelma on siinä, että ihmisiä on liikaa tietyillä alueilla.

Eläimetkin voivat tarvita ihmisproteiineja, esimerkiksi toukat jotka mielellään "popsivat" jopa vanhoja raatoja, joita mekin pian tässä maailman melskeissä olemme. Hyvä niin, tai ehkä mieli on parempi, jos tietää pääsevänsä poltettavaksi eikä madoille suoda sitäkään vähäistä ateriointimahdollisuutta.

Kukapa sitä omasta mielestään olisi liikaa, eikä toisten mielipiteitä tuossa asiassa kannata kuunnella.

Toope

Madot pärjäävät kun tulee kommarien tms. vallankumouksia (Venäjä 1917-1922 kuoli 12 miljoonaa). Hitler ja Stalin yhteensä kai 50-100 miljoonaa kuollutta sosialismin nimeen. Mao tappoi 40-50 miljoonaa, hyvää tarkoittaen.

Mutta moderni sosialismihan on ihan muuta, onhan?
Jotain parempaa. ;)

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 10, 2023, 21:39:30
Madot pärjäävät kun tulee kommarien tms. vallankumouksia (Venäjä 1917-1922 kuoli 12 miljoonaa). Hitler ja Stalin yhteensä kai 50-100 miljoonaa kuollutta sosialismin nimeen. Mao tappoi 40-50 miljoonaa, hyvää tarkoittaen.

Mutta moderni sosialismihan on ihan muuta, onhan?
Jotain parempaa. ;)

Ei ne madot ihmisen ideologioista piittaa- "porvarissa" on enemmän syömistä-

Tiedä sitten ovatko madot sosiaalisia vai pyrkivätkö nekin jokainen ahnehtimaan itsensä mahdollisimman täyteen muista piittaamatta.