Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym

Aloittaja MrKAT, helmikuu 07, 2019, 02:57:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

-:)lauri

#2235
Dark triad -persoonallisuuksiin kuuluvat narsismi, machiavellismi ja psykopatia, jotka kaikki liittyvät persoonallisuuden piirteisiin, kuten vallanhimoon, manipuloivuuteen ja empatian puutteeseen.

Voisin olettaa, että pienpuolueiden poliitikoissa on suhteellisesti vähemmän dark triad -persoonallisuuksia, kuin suurten puolueiden poliitikoissa, sillä pienpuolueen tarjoama valtapositio on parhaimmillaankin selvästi pienempi kuin mitä suuret puolueet parhaimmillaan voivat tarjota.

Oletan myös että tyypilliselle dark triad -persoonallisuudelle vallan määrä on ideologiaa tärkeämpää.

Tosin mikäli puolueen poliittinen pelikirja vaikuttaa sellaiselta, että puolueella on valtava kannatuskasvupotentiaali, vetää pienpuoluekin puoleensa varmasti dark triad -persoonallisuuksia siinä missä suuretkin puolueet.

Eurovaaleissa vasurit tavallaan näyttivät, että heillä voi olla aitoa potentiaalia kilpailla demareiden kanssa vihervasemmistoskenen suurimman puolueen tittelistä muissakin vaaleissa. Mielenkiinnolla odotan, millaisia ehdokkaita vasureilta pääsee läpi kuntavaaleissa. Voisin olettaa, että jos puolueen kannatus jää sinne jonnekin odotettavaan 8–9 prosenttiin, voi meillä kohta olla valikoima yhden poliitikon "vasemmisto"-puolueita kunnissa.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - heinäkuu 01, 2024, 11:13:36Yhteiskunnan toiminnan kannalta on tarpeellista kerätä verotuloja. Verotettavien kekseliäisyys ja haluttomuus maksamiseen on johtanut tilanteeseen jossa veronkeräys kohdentuu enimmäkseen sinne missä se on helppoa kuten palkkatyöhön ja polttoaineisiin. Kaikkea voi tietysti yrittää väistellä, kuten tehdä harmaata työtä tai perustaa yritys myymään työpanostaan, ajaa sähköautolla jne.

Tietty verotus tuloista tai osinkotuloista on ajatus, jonka ymmärränn.
Mutta perintöä ei pitäisi verottaa, koska tuosta omaisuudesta on ja maksettu verot. Perintövero on "Kaksoisverotusta", eli pelkkää valtion ryöstöä.

Toope

Suomessakin perintöverotuksen, tuloverotuksen, osinkoverotuksen siis likipitäen kaikkien verotusmallien alentaminen voisi pitää Suomessa pääomia!

Suomihan on harvinaisen pääomaköyhä maa, koska ei kukaan tänne säästä mitään tällaisella verotuksella.

Toope

Kuten arvelinkin, SDP taipui ihan näennäisiin myönnytyksiin "käännytyslain" suhteen, koska eivät tuota maanpetturuutta olisi voineet kannattajille myydä. Eivät voineet kumota Suomelle tarpeellista lakia. Oli vain pakko irvistellä, koska ovat oppositiopuolue! 8)
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010537927.html
LainaaSdp ei saanut tehtyä käännytyslain hallintovaliokunnan mietintöluonnokseen merkittäviä muutoksia, kertoo Helsingin Sanomat.
Varsinaiseen lakitekstiin ei ole Helsingin Sanomien mukaan tullut viikossa juuri ollenkaan muutoksia.
Tästä huolimatta Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen kertoi tiistaiaamuna, että Sdp:n luonnokseen tekemät muutokset ovat "aitoja parannuksia".
Myös Sdp:n puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi puolueen asettamien ennakkoehtojen täyttyneen...
Toisin sanoen pelkkää poliittista teatteria, 2 viikon viivästyttämistä, koska "opposition tulee vastustaa hallitusta"... ::) Suomi hyväksynee 5/6 enemmistöllä lain, vain vihervasemmisto on Putinin puolella.

-:)lauri

#2239
Suomen vaalit pitäisi duunata siten, että äänestyskorttiin laitetaan top-5 poliitikkoa paremmuusjärjestykseen. Äänet voitaisiin jakaa ehkäpä niin, että ekalle viisi ääntä, tokalle neljä ääntä ja kolmannelle kolme ääntä jne. Toinen vaihtoehto olisi, että tokalle menisi ainut ääni jos eka ei tule valituksi ja kolmannelle ainut ääni jos tokakkan ei tule valituksi jne. Äänten laskenta hidastuisi, mutta äänestäjällä olisi enemmän valtaa siinä, ketkä tulevat valituiksi.

What could possibly perhaps go wrong?
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - heinäkuu 13, 2024, 18:52:00Suomen vaalit pitäisi duunata siten, että äänestyskorttiin laitetaan top-5 poliitikkoa paremmuusjärjestykseen. Äänten laskenta hidastuisi, mutta äänestäjällä olisi enemmän valtaa siinä, ketkä tulevat valituiksi.

What could possibly perhaps go wrong?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Siirto%C3%A4%C3%A4nivaalitapa
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur