Kirjoittaja Aihe: Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym  (Luettu 5768 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 3512
Vs: Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym
« Vastaus #225 : Marraskuu 25, 2019, 20:30:13 »
Missä vaiheessa valtion ensisijaiseksi tavoitteeksi tuli tuottaa voittoa (budjettiylijäämää) ?

Anybody?
Ööh, eikös vaurautta luoda bisneksien voitolla?

No ei.

Vauraus luodaan tekemällä työtä kaikkien hyväksi. Tietysti joku yksittäinen henkilö voi vaurastua muillakin keinoin, vaikka valmistamalla/myymällä jotain turhaketta. Mitään kestävää ei semmoisella toiminnalla kuitenkaan aikaansaada.

Avain on siis sellainen tekeminen, kehitys ja työ joka suuntautuu yhteiseksi hyväksi. Ei yhteisen hyvän luominen vaadi välttämättä suuria voittoja harvoille.

Kuinkas sattuikaan, HS teki ison jutun täsätä asiasta puhuneesta professorista. Maailman pelottavimmasta ekonomistista.

”Nykyinen kapitalismin malli ei pelasta planeettaa. Se johtaa dysfunktionaaliseen malliin, koska jo käsitys markkinoista on niin puutteellinen, esimerkiksi sen suhteen mikä on julkisen ja yksityisen sektorin osuus arvonluonnissa”, Mazzucato sanoo HS:n haastattelussa.

”On paljon yhtiöitä, jotka eivät käytä voittojaan investointeihin tai ihmispääoman kehittämiseen, vaan keskittyvät pelkästään osakekurssiensa pönkittämiseen. Tämän on muututtava, koska tarvitsemme suoria investointeja ratkaisemaan nämä aikamme suurimmat ongelmat.”

Helsingin Sanomat haastatteli puhelimitse Mazzucatoa, jonka kirja Arvo, Globaalin talouden luojat ja välistävetäjät ilmestyi vastikään myös suomeksi (Terra Cognita, 2019).

Kannattaa varata aika ja lukea kunhan vaan pystyy, ehtii ja kykenee. Voi olla valaisevaakin, kun lukee ajatuksella.

Pitää lukea tuo kirja.
Tuli heti sellainen hörhövastareaktio tuohon, kun HS alkoi ylistämään kirjoittajaa. Pakko on kirjoittajan olla kapitalistikriitikko, koska muuten HS ei artikkelia kirjoittaisi.
Tuommoinen lehti se nykyään on. HS:n toimitushan on nykyisin täynnä eri mallin sosialisteja. Mikä on suureksi häpeäksi entiselle oikeistolehdelle.

Poissa Toope

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 3512
Vs: Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym
« Vastaus #226 : Joulukuu 04, 2019, 20:34:30 »
Asiasta toiseen, mielenkiintoinen uutinen tähän. Polliisi ratsasi "pimeän netin" kauppapaikan saaden haltuunsa saalista ja ilmeisesti tuhansien ihmisten yhteystietoja:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006331795.html
Lainaus
"Salatussa verkossa toiminut laittoman tavaran verkkokauppa Silkkitie on korkattu auki. Tulli, keskusrikospoliisi (KRP) ja syyttäjälaitos kertoivat keskiviikkona tiedotustilaisuudessa poikkeuksellisesta rikoskokonaisuudesta, joka lähti purkautumaan 1. maaliskuuta 2019.

Tuolloin tulli yhdessä Ranskan viranomaisten kanssa takavarikoi palvelimen, jolla Silkkitie (ja sen rinnakaiskauppapaikka Valhalla) sijaitsi. Tutkijat onnistuivat avaamaan palvelimen tietokannan ja selvittämään, ketkä ovat ostaneet ja myyneet Silkkitiellä huumeita, dopingia, lääkkeitä ja aseita.

– Paketti on todella massiivinen, tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen sanoi Pasilassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Hän ei todellakaan liioitellut. Tulli on tähän mennessä identifioinut Silkkitien ja Valhallan nimimerkkien takaa vajaat 6 000 epäiltyä, joiden osalta materiaali on jo jaettu eri poliisilaitoksille. Lisäksi noin 2 000 henkilön osalta jutut etenevät poliisille kohtapuoliin.

Yhteensä rikoksesta epäiltynä on noin 7 500 ihmistä."

Jos noin on, poliisi tarvitsee jopa nettipoliisiarmeijaansa avuksi tutkimaan asiaa. 7500 epäiltyä!
Darknetissä ja Tor-systeemeissä on käyty kauppaa ja polliisi soluttautunut sinne. Hehe! ???

Lainaus
Silkkitie on nyt suljettu. Juttusumaa aletaan purkaa käräjäoikeuksissa ensi vuonna. Tulossa voi olla kiinnostavia oikeudenkäyntejä.
Ennen oikeudenkäyntejä luultavasti on toiminnassa uusi kauppapaikkakin!

Poissa Kansan syvät rivit

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 2376
Vs: Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym
« Vastaus #227 : tänään kello 00:34:30 »
Joskus vuosia sitten juttelin yhden sittemmin kokoomuksen listoilla olleen rehtorin kanssa eräästä projektista koskinen erään liikuntapaikan kunnostustöitä eräässä kunnassa ja tuli siinä sivussa keskusteltua hieman politiikasta. Ei muuten mutta tuli mieleen tuosta Trumpin virkarikossyytteestä.

Kun yhteinen (minun ja rehtorin) tuttava ja myöskin kyseisen liikuntapaikan kunnostustöiden kanattaja pääsi kokoomuksen listalta edustkuntaan, rehtori piti sitä erinomaisena asiana hankkeelle. Itse ihmettelin, että kun homma ei onnistunut silloinkaan kun hän vielä oli kunnan valtuustossa, niin mitä vaikutusvaltaa hänellä nyt on kun ei enää edes istu kyseisen kunnan valtuustossa. Rehtori siihen, että kansanedustaja, joka hakeutuu päättämään kunnille myönnettävistä rahoista on paljonkin valtaa. Jos kuntapäättäjät laittavat rahaa hankkeisiin, jotka eivät vastaa valtion rahoja heille myöntävän tahon käsitysten kanssa järkevistä sijoituskohteista, voi kansanedustaja vastuualueestaan ja suhteistaan riippuen todeta kuntapäätääjille, että me emme sitten myönnä ylimääräistä rahaa ensi vuonna jos liikuntapaikkoja ei tänä vuonna kunnosteta. Ja tarvittaessa pitää huolen, ettei noita ylimääräisiä rahoja kunnalle myönnetä.

Kysyin rehtorilta, että eikös tuo ole ihan  tyylipuhdasta kiristystä. Hän naurahti ja totesi että ei; se on politiikkaa.

Trump on nyt asetettu virkarikossyytteeseen harjoitettuaan politiikkaa.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 00:41:18 kirjoittanut Kansan syvät rivit »