Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym

Aloittaja MrKAT, helmikuu 07, 2019, 02:57:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Olen ymmärtänyt, että demokratia on siirtymässä versioon 3.0.

Siinä äänioikeutta ei anneta niille jotka eivät hanki itse elantoaan vaan ovat tukien varassa, kuten eläkeläiset, sairaat ja vammaiset sekä kotiäidit, opiskelijat ja sotilaat. Sen lisäksi tulee tuloraja joka näyttäisi asettuvan noin 80000euroon.

Näille yhteiskunnan valioille annetaan viimeinkin virallinen päätösvalta ja se toteutetaan tuomalla heille kännykän kaltainen äänestyskone jossa on vain muutama nappi, yksinkertaisuuden vuoksi. Niille jotka haluavat siirtää vastuun viisaammille, on laitteessa ohjelma jonka avulla äänestyspäätöksen voi siirtää valtakirjanomaisesti suoraan omalle rakkaalle puolueelleen. Näin äänestyksiä voidaan hoitaa näppärästi ja nopeasti - se äänestäminenhän oli ongelma, eikö niin.

Lisäksi voitaisiin nopeassa tahdissa myydä/antaa rautatiet, loput kaivosalueet, juomavesi, kaupunkien tonttimaa, metsät ja maatalousmaa ulkomaisille yhtiöille. Perusteluna voi käyttää samaa kuin ennenkin - saamme runsaasti ulkomaisia investointeja ja työtä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Saares

Suomen ulkoministeriö kehoittaa välttämään tiettyjä maita. Mikähän on näitä maita yhdistävä ominaisuus?
"Maailmassa on tällä hetkellä useita maita, joissa olevia suomalaisia ulkoministeriö kehottaa poistumaan maasta välittömästi. Tekeekö mieli reissata eksoottisempaan kohteeseen, mutta sen turvallisuus arveluttaa? Suomen ulkoministeriö katsoo tällä hetkellä, että kaikkein vaarallisimmaksi katsottujen maiden ryhmään kuuluvat Jemen, Libya, Etelä-Sudan ja Syyria. Niiden turvallisuustilanteen ulkoministeriö katsoo niin heikoksi, että maissa oleskeleville suomalaisille suositellaan välitöntä poistumista maasta. Toiseksi vaarallisimmaksi arvioituun luokkaan, johon kuuluviin maihin matkustamista ulkoministeriö kehottaa välttämään, kuuluvat Afganistan, Burundi, Irak ja Somalia."

Muisto Keijo Kullervo

Jospa vanhustenhoitoa on vaan päivitetty nykymenon mukaiseksi?
Kun menee puhelinkauppaan ja saa kuulla, että kännykkä pitäisi päivittää tietojen osalta, tarkoittaa se sitä, että puheluhintaan tulee lisää maksettavaa.
Näin on vanhustenhoidon osaltakin. Löydetään milloin mitäkin hintaa kohottavaa, nykymenon mukaisesti ja voitot kerää ko. yhtiö - oletan.
Pysykää vanhukset vaan kotona mahdollisimman pitkään ja olkaa niin toimeliaita kuin vain pystytte.
Lopun alkua toivotellen (loppu on aina uuden alku)..

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

MrKAT

#33
Lainaus käyttäjältä: Laika - helmikuu 08, 2019, 04:50:46
Jari Ehrnroothilta olisin halunnut kysyä, miksi kateuden ollessa murheen aihe oikeistolaisen paradigman mukaisesti, vähentäisi tuloerojen kasvu ihmisten kateellista asennetta toisiaan kohtaan. Benito Cheetolinin aikakaudella kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Ja kuitenkin, välähdyksittäin se on.

Olisipa hauska kuunnella Ehrnroothin puhuvan ahneudesta ja sen merkityksestä ajallemme. Senhän piti olla koko voitontavoittelun viimekätinen tarkoitus, eli saada mahdollisimman vähin ponnistuksin mahdollisimman paljon tavaroita tai palveluja. Voiton ylenpalttisuus on tehnyt ihmiskunnan historiassa usein tavaroilla palkitsemisen mahdottomaksi, joten sosiaaliset suhteet ovat muodostuneet palvelussuhteiksi taloudellisesti voimakkaiden ja heidän alaistensa välillä. Toisin sanoen kysymys on sekä poliittisesta että taloudellisesta vallasta yhteiskunnassa. Ihmiset kilpailevat intohimosta, ja tiedättekö mikä tappoi mielenkiintoni hiihtoon heti alkuunsa? Koulun pakolliset hiihtokilpailut. Ehrnrooth ehdottaa paradoksaalisesti kateuden säätelemiseksi enemmän suomalaisten keskinäistä kilpailua, vaikka juuri yhteistyö on evolutiivisesti tuonut ihmiselle edun uhkiaan vastaan.
...
Minä olisin halunnut kysyä Ehrnroothilta käsitystä että sälyttääkö hän itsekurin (jota vaatii työttömiltä jne) myös lihavien, tupakoivien niskaan? Muttei tarvi kysyä kun googlaten löysin että kyllä hän sälyttää:

Terveyspolitiikassa jokaisen on otettava vastuu omista elintavoistaan ja niiden seurauksista. Sairausvakuutuksen on rajoitettava tuottamuksellisten vahinkojen korvaamista selkeiden yksilöllisten terveydenhoitosopimusten avulla. Jokainen alkoholin suurkuluttuja, tupakoitsija, ylipainoinen, liikuntaansa laiminlyövä huonoa elämää elävä henkilö tietää, että elintavoillaan hän sairastuttaa itseään ja siten ottaa ylimääräistä niiltä jotka elävät vastuullista hyvää elämää.
- Ehrnrooth 11.6.2018, https://yle.fi/uutiset/3-10244313

Tuo on täysin ristiriidassa sekä
  a) liveympäristö+nettikokemusteni (että huonoja elintapoja omaava automaattisesti tietäisi sairastuttavansa
      itseään) että
  b) prof. Mustajoen kokemusten+käsitysten kanssa (että väestön kasvava lihavuus+terv. ongelmat johtuu
     nyk. (kapitalistisesta!) ympäristöstä ja itsekurin vaatiminen ei auta, valtion olisi puututtava esim. sokeriveroin).

Silti Ehnrooth vaatii tosiaan tervettä kansakuntaa:
Sillä tavoin – hyvin toimintaan sitouttamalla – valmennetaan tervettä, elinvoimaista, osaavaa ja kyvykästä kansakuntaa, jonka jäsenet voivat menestyä myös globaalissa kilpailussa, hän kirjoittaa.
- US 23.10.2016

Viime maanantain YLE Puheessa ( https://areena.yle.fi/1-50072425 ) Jari Sarasvuo puolusteli Jari Ehrnroothin velvoittavaa moraalia (JS käytti "deonttista etiikkaa"-käsitettä?),  haukkui  vastustajia, puolusti J.E:n oppineisuutta (dosentti ym) ja heitti taisteluhanskan kuulijoille:
   ~ "Näyttäkää edes yksi asia jossa Ehrnrooth olisi perustellusti väärässä".

Paha taistella täältä kun ei Jareja näy. Em. hanskani viuhuu tyhjää kun en ole aidossa somessa (esim. twitterissä jossa Jari S pyörii).
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

MrKAT

Vastakohtien unelmia.

Jotkut haluaa vaalentaa tai valkaista ihoaan kuten kiinalaiset tai Jackson nostaakseen arvostustaan
  - Jotkut haluaa tummentaa ihoaan Mallorcalla nostaakseen arvostustaan,
Jotkut nuoret haluaa vaalentaa tukkaansa kuten Mikael Gabriel, jotta erottuisivat
  - Jotkut vanhat haluaa tummentaa tukkaansa jotteivät erottuisi
Jotkut rikkaat kadehtivat köyhiä koska ne saavat syljeksiä kattoon Kela-rahoilla
  - Jotkut köyhät kadehtivat rikkaita koska ne saavat syljeksiä kattoon toisten niskalimassa heille kokoamilla rahoilla
Jotkut repivät  tai ostavat valmiiksi revityt reikäiset kalliit farkut koska se on muotia
  - Jotkut haaveilevat ehjistä kunnon farkuista jos vain olisi varaa ostaa
Jotkut heterot, kuten Enbuske, kahdehtivat homoja koska ne erottuvat massasta taiteellisella luovuudellaan
  - Jotkut homot kahdehtivat heteroja koska eivät halua erottua massasta
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

MrKAT

#35
Roosterin" Juu.. ilmasto.. "-viestistä vaali 2019-ketjusta otin ajatuskoppia. Villejä ajatuksia kupli.

Jos lihaverot, karkkiverot, bensaverot jne on vaikeata ja kohdentuu pahimmin köyhempiin eikä rikkaisiin, niin
pitäisi olla ilmastovero joka kohdistuu pahimmin rikkaisiin törsääjiin.

Tässä auttaisi moderni digitaalinen kyttääjä-yhteiskunta. Kauppaliikkeiden yksilöistä keräämät liha, bensa, kasvis, vihannes, hedelmä ym tiedot välittyy valtiolle, verottajalle. Verottajan tietokone sitten katsoo kuluttajakohtaisesti:

1."Ahaa, tässä on tämmöinen ilmastotörsääjätyyppi jolle maistuu 150 kiloa lihaa ja 5900 litraa bensaa vuodessa, jonka tulot on ne ja ne, pannaanpas ensi vuonna tulemaan tämmöine ilmastovero-lasku:"
"MAKSA SINÄ ILMASTOSYNTINEN TÖRSÄÄJÄ TÄMÄ LASKU: 1289,00 €"*

2."Ahaa, tässä on tämmöinen semivegetaristi jolle maistuu  kyllä 5 kiloa lihaa ja 50 litraa bensaa mutta myös 350 kiloa kasviksia vuodessa, jonka tulot on näin ja näin vähän, pannaanpas ensi vuonna tulemaan tämmöine ilmastoveron palautus-ilmoitus: "
"HIENOA, OLETTE HURSKAS, MAAPALLO KIITTÄÄ, SAATTE PALKKIOKSI PALAUTUSTA  989,00 €".

3."Ahaa, tässä on tämmöinen lihansyöjä jolle maistuu  kyllä 55 kiloa halpaa jauhelihaa ja 50 litraa bensaa mutta vain 5 kiloa kasviksia vuodessa, jonka tulot on näin ja näin vähän, pannaanpas ensi vuonna tulemaan tämmöine ilmastoveron palautus-ilmoitus:"
"OLETTE ILMASTOSYNTINEN MUTTETTE PAHINTA SORTTIA. VÄHÄISET TULONNE HUOMIOITU, JOTEN SAATTE SENTÄÄN PALKKIOKSI PALAUTUSTA  2,00 €
SYÖKÄÄ ENSI VUONNA ENEMPI KASVIKSIA JA HEDELMIÄ MUTTA VÄHEMPI LIHAA".

Pian ostajat äkkäävät että käteisellä veroa voi ohittaa. Vanhat kiittävät koska se pitää käteisen kierrossa ja pankkiautomaatit elossa.. ;D

*Valkohapsisen Jani Halmeen äänellä, YLE puheen digitaalinen iltapäivästä.
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

MrKAT

B. Toisinpäin voisi olla että kauppaliikkeet saisi tietää kuluttajan verotustiedot (verokalenteri näkyy rikkaimmista julkisestikin joten miksei taviksista liikkeille?) ja ne jakelisi ilmastobonuksia.
Valtio voisi sitten koittaa tukea sitä kauppaliikkeille.

C. Tai sitten ilmastopisteitä saisi kaupasta todistusmuotoisena kuluttajalle vuosittain ja sen lähettäisi verottajalle. Näin  valtio ei pääs urkkimaan kuin kokonaisvaikutuksen.
Kuluttaja itse saisi nähdä printattuna koko sivuna mitkä on ostoksensa ja vaikutuksensa. Opettavaista nähdä
"Ohoh syönkä mä tosiaan 89 kiloa lihaa ja juon 800 litraa sokerista mehua vuodessa, pitääpä vähentää niin diabetes- ja syöpäriskikin vähenisi."
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

ROOSTER

Tosiaan. Miksi emme julkistaisi verotietojen asemesta kulutustietoja?

Eihän tulojen suuruus tai pienuus sinänsä arvota ihmistä (ilmaston ja maapallon kannalta), vaan kulutus. Pitäisi tietää mihin rahat menevät.

Jos miljoona euroa tienannut käyttää 20% tuloistaan köyhien auttamiseen ja toinen samoin tienaava törsää vastaavasti urheiluautoiluun, niin sitä voi jo arvottaa.

Pakollinen ironiaosuus: Tiedustelulaki jäi tältä osin puutteelliseksi: Kenellä kunnon ihmisellä voisi olla mitään salattavaa kauppaostoksissa? Kaikki bonus- ja plussaostokset julkisiksi! Samoin viinakortti takaisin ja jokaisen ostokset näkyville nettiin. Näin saataisiin puhkeamassa oleva alkoholismikin varhain esiin ja hoitoonohjaus ennakoivaksi, ei jälkikäteiseksi jolloin on jo myöhäistä.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - huhtikuu 10, 2019, 08:30:01
Pakollinen ironiaosuus: Tiedustelulaki jäi tältä osin puutteelliseksi: Kenellä kunnon ihmisellä voisi olla mitään salattavaa kauppaostoksissa? Kaikki bonus- ja plussaostokset julkisiksi! Samoin viinakortti takaisin ja jokaisen ostokset näkyville nettiin. Näin saataisiin puhkeamassa oleva alkoholismikin varhain esiin ja hoitoonohjaus ennakoivaksi, ei jälkikäteiseksi jolloin on jo myöhäistä.

Viime viikon viinailuista jäi osa salatuksi. Harrastuspiirimme eräs jäsen osti punkkupullon pöytään ja me muut maksoimme hänelle käteisellä osuutemme.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 10, 2019, 09:05:12
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - huhtikuu 10, 2019, 08:30:01
Pakollinen ironiaosuus: Tiedustelulaki jäi tältä osin puutteelliseksi: Kenellä kunnon ihmisellä voisi olla mitään salattavaa kauppaostoksissa? Kaikki bonus- ja plussaostokset julkisiksi! Samoin viinakortti takaisin ja jokaisen ostokset näkyville nettiin. Näin saataisiin puhkeamassa oleva alkoholismikin varhain esiin ja hoitoonohjaus ennakoivaksi, ei jälkikäteiseksi jolloin on jo myöhäistä.

Viime viikon viinailuista jäi osa salatuksi. Harrastuspiirimme eräs jäsen osti punkkupullon pöytään ja me muut maksoimme hänelle käteisellä osuutemme.

Niin tai sitten kaikki meni sen tarjoajan piikkiin.

Voi vain kuvitella mitä valvovan viranomaisen päässä liikkuu kun joku ostaa 50-vuotispäiville trukkilavallisen juotavaa kerralla. Saattaa oven takana kohta olla sosiaalipoliittisen kartoitusosaston alkoholismipuolen paikallistoimiston apulaistarkkailija.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - huhtikuu 10, 2019, 02:29:47
2."Ahaa, tässä on tämmöinen semivegetaristi jolle maistuu  kyllä 5 kiloa lihaa ja 50 litraa bensaa mutta myös 350 kiloa kasviksia vuodessa, jonka tulot on näin ja näin vähän, pannaanpas ensi vuonna tulemaan tämmöine ilmastoveron palautus-ilmoitus: "
"HIENOA, OLETTE HURSKAS, MAAPALLO KIITTÄÄ, SAATTE PALKKIOKSI PALAUTUSTA  989,00 €".

Eikö tuossa pitäisi hurskaan bensalaskuun lisätä kasvihuoneen talvisia lämmityskuluja ja ulkomailta tuotujen kuljetuskuluja, sillä tuo määrä kasviksia varmaan tarkoittaa ympärivuotista kasviksien syöntiä.

Kuinkahan suuri osa näistä vegepyhimyksistä syö vain kotimaassa tuotettua lähiruokaa, jossa on vielä otettu huomioon nuo kasvihuoneen aiheuttaman jalanjäljet?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Renttu

#41
Se alkoi nyt.

Eilen jäädytettiin vihapuhepoliisi Keijo Kaarisateen Twitter-tili.

Kuinka ollakaan, Valtioneuvosto julkaisi viime viikolla Informaatiovaikuttamiseen vastaaminen -julkaisun. Sieltä:

"Satiiri ja parodia ovat tavallisesti harmittomia viihdyttämismuotoja. Informaatiovaikuttamisessa huumoria voidaan kuitenkin käyttää työkaluna harhaanjohtavan informaation levittämiseen ja yksilöiden, narratiivien tai mielipiteiden naurunalaiseksi saattamiseen tai kritisointiin. Huumoria voidaan käyttää kiistanalaisten mielipiteiden oikeuttamiseen".

Lainaus olisi voinut olla suoraan Keijo Kaarisateen tililtä, sen sijaan sekin on virallista liturgiaa. Miten upeaa, että Keijo Kaarisateen kaltainen merkittävä uhka yhteiskunnalle on nyt saatu vaiennettua! Varsinkin näin vaalien alla!

Blogissaan parodiahahmo Kaarisateen luoja kirjoittaa tilanteesta nyt näin:

"Ilmeisesti tiliini kohdistuvaa tutkintaa suoritti poliisin vihapuheyksikkö. Tämä on erityisen mielenkiintoista siksi, että ensinnäkään Suomen laissa ei ole mitään mainintoja vihapuheesta. Silti poliisilla on sitä torjuva yksikkö. Tietenkin siinä että vihapuhetta ei ole määritelty on se etu, että kyseinen yksikkö ei voi koskaan ylittää toimialaansa. Toimialaa kun ei ole missään määritelty. Näin ollen se saattoi aloittaa rikostutkinnan itseään koskevan parodian esittämisestä, oma lehmä ojassa. Eli tutkintaa jäävinä teosta joka ei ole rikos, nimikkeellä joka ei mitenkään tulkittuna voi olla vihapuhetta. Tutkinnat ovat olleet ilmeisen tuloksetta käynnissä nyt noin puolitoista vuotta".

Aiemmin foorumilla niin asiantuntevasti (Heh!) esiin tuotu oikeusvaltioperiaate ei toteudu näissä vihapuhemehusteluissa lainkaan. Viranomaisten toiminnan tulee perustua lakiin, ja kaikissa menettelyissä on tarkoin noudatettava lakia.

Nyt kun tiedustelulakikin on mennyt hyvin kyseenalaisin pykälin läpi, Suomi on muuttumassa orwellilaiseksi yhteiskunnaksi. Kaarisateen tapaus on vasta alkua.

Lopuksi lista puolueista, joilla on kovin hinku vaientaa Kaarisateet.

wade

Tutkijoiden mielestä Suomessa ei ole ongelmalähiöitä – "Se on kiertoilmaus, jolla leimataan alemmat luokat" (yle.fi)

"- Kun puhutaan ongelmalähiöstä, niin oikeasti puhutaan ihmisistä. Se on kiertoilmaus, jolla leimataan yhteiskunnan alemmat luokat. Sana pitäisi laittaa pannaan."

Hmm, kysynpähän vain: eikö puhe "alemmista luokista" ole leimaavampaa kuin puhe "ongelmalähiöistä"? Lähiö, ongelmallinen tai ei, on kuitenkin vain paikka ilmiöineen. Alaluokka taas on ihmiskategoria, joka ei kaiu samanlaista ylväyttä kuin vaikka työväenluokka, jota kommunistit halusivat historian ohjaksiin.

wade

Ohisalon jääprinsessaksikutsumiskohussa on jäänyt vähemmälle huomiolle kaksi seikkaa: ensiksi se, että stereotyyppinen prinsessan käsite elää ajassa. 2010-luvulla tytöille suunnatut prinsessat ovat neuvokkaita ja aktiivisia toimijoita, joilla on ajatuksia, tavoitteita ja omaa toimijuutta. Toiseksi on jäänyt huomioimatta, että samainen framille nostettu otsikko kertoo prinsessan "ottaneen riskin", joka sekin viittaa hyvin selvästi tämän poliittiseen toimijuuteen, eikä esimerkiksi Ohisalon asun väri- ja kangasvalintaan. Itse jutussa ei toki korosteta Ohisalon tietävän mitä hän tekee, mutta ei myöskään ehdoteta, että prinsessuutensa jotenkin tekisi hänestä ajattelemattoman hupakon.

Toki esiin on nyt noussut myös se, että oikea viitekehys prinsessa-heitolle ei ole Disney vaan GoT. Luulen kuitenkin prinsessuuden neg. konnotaatioiden olevan peräisin juuri prinsessasatujen naishahmojen passiivisesta pönöttämisestä. En ole kuitenkaan katsonut GoT:ia, joten en tiedä mitä prinsessuus merkitsee siinä maailmassa.

Siitä ei liene epäilystä, etteikö kulttuurimme mielikuvitus hahmota naisen aika helposti juuri ulkonäön kautta. Sen vuoksi ensiassosiaatio saattaa juurikin olla Vihreiden prinsessa, ei esim. Vihreiden rautarouva.


safiiri

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 10, 2019, 09:05:12
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - huhtikuu 10, 2019, 08:30:01
Pakollinen ironiaosuus: Tiedustelulaki jäi tältä osin puutteelliseksi: Kenellä kunnon ihmisellä voisi olla mitään salattavaa kauppaostoksissa? Kaikki bonus- ja plussaostokset julkisiksi! Samoin viinakortti takaisin ja jokaisen ostokset näkyville nettiin. Näin saataisiin puhkeamassa oleva alkoholismikin varhain esiin ja hoitoonohjaus ennakoivaksi, ei jälkikäteiseksi jolloin on jo myöhäistä.

Viime viikon viinailuista jäi osa salatuksi. Harrastuspiirimme eräs jäsen osti punkkupullon pöytään ja me muut maksoimme hänelle käteisellä osuutemme.

Kyllä pitäisi myös jotenkin kontrolloida, tuleeko ostettu viina myös varmasti juotua. JOku voi huijata tarjoamalla kavereille.