Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vapaata ajattelua yhteiskunnasta, politiikasta ym

Aloittaja MrKAT, helmikuu 07, 2019, 02:57:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - toukokuu 06, 2021, 12:31:40
Lainaus käyttäjältä: Karikko - toukokuu 06, 2021, 12:11:10
Turve työllistää aika ison joukon suomessa ja siksi kaiketi sitä toistaiseksi tuetaan- lämpölaitokset tarvitsevan joka tapauksessa sen poltettavan aineen muodossa, tai  toisessa.

Työllistäminen on huono argumentti kun vastaan on paljon useampia.

Niin ja yksi rikollinen työllistää valtavasti. Maanlaajuiset etsinnät ja vuosia kestävä oikeusprosessi sekä vankilapalvelut vaativat hirmuisesti miestyövuosia. En ole silti vielä kuullut, että rikollisuutta pitäisi valtion toimesta tukea.

Golfin pelaaminenkin työllistää koko joukon ihmisiä, silti se on turhimpia lajeja mäkihypyn ohella. Ehkä turveurakoitsijoista olisi voinut kouluttaa golfkentän hoitajia ja pelaajia, luulisi 70 milliä riittävän siihen. Entisistä turpeennostopaikoista voisivat urakoida golfkenttiä, onhan suopotkupallokin nousussa maailmalla. Pallo kuin pallo, aina niitä joutilaita pelaajia löytyy.

Niin, olihan tuossa toinenkin argumentti- ne lämpölaitokset pitäisi siis ilmeisesti sulkea, että turpeen poltosta saatava saastuminen loppuisi eikä sitä korvattaisi muilla saastuttavilla aineilla jotka täytyisi tuoda ulkomailta.

Työllistämisen voisi varmaan lopettaa muutenkin ja katsoa mihin kansa asettuu työttöminä ja rahattomina elelemään. Mutta sellaistahan tämä elämä on toisilla ja toisilla toisenlaista-- kuten viikarin elämä lomailemassa milloin missäkin--


https://www.is.fi/politiikka/art-2000007960557.html

YLI-VIIKARI on painottanut julkisuudessa, että hänen matkustelunsa on liittynyt viraston velvoitteisiin kansainvälisissä yhteistyöelimissä.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt ilmiö, josta viraston sisällä on käytetty ilmaisua "viraston tehtäviin liittymätön puhujamatkailu".

Kun Kuwaitin delegaatio vieraili Helsingissä 16.–19.9.2018, Yli-Viikari ei ollut paikalla, sillä hän oli seminaarissa San Josessa Costa Ricassa puhumassa johtamisesta. Matkaohjelman mukaan Yli-Viikarin puhe "How to make management more efficient to generate public value?" kesti 45 minuuttia. Yli-Viikarin matka Costa Ricaan maksoi 4 898 euroa.

Yli-Viikari puhui johtamisesta myös Bhutanissa toukokuussa 2019 samalla matkalla, jolla allekirjoitettiin VTV:n ja Bhutanin tarkastusviraston sopimus. Yli-Viikari kehotti puheessaan muun muassa "juhlimaan menestystä" ja "harjoittamaan aktiivista kuuntelemista"

-:)lauri

https://yle.fi/uutiset/3-11921696?origin=rss

"Olen joskus ajatellut, pitäisikö valtioneuvoston yhteyteen perustaa yksikkö, joka antaisi vaativissa lakihankkeissa perustuslakiarvioinnin apua ministeriöille."

Erinomainen ehdotus. Sipilän hallitus sorvasi sote-uudistusta vuosikaudet turhaan ja rahaa paloi 300 miljoonaa, puhumattakaan siitä, että saman ajan olisi ehkä voinut käyttää hyödyllisemminkin. Kaikki tämä, koska lainvalmistelussa ei onnistuttu huomioimaan perustuslakia. Nyt Marinin hallitus on törmännyt samaan ongelmaan. Lait eivät läpäise perustuslakia, rahaa palaa perkeleesti ja turha työ on pois jostain hyödyllisemmästä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - toukokuu 06, 2021, 12:31:40
Golfin pelaaminenkin työllistää koko joukon ihmisiä, silti se on turhimpia lajeja mäkihypyn ohella. Ehkä turveurakoitsijoista olisi voinut kouluttaa golfkentän hoitajia ja pelaajia, luulisi 70 milliä riittävän siihen. Entisistä turpeennostopaikoista voisivat urakoida golfkenttiä, onhan suopotkupallokin nousussa maailmalla. Pallo kuin pallo, aina niitä joutilaita pelaajia löytyy.
Heillä on omilla alueillaan oikeus leikkiä mitä tahansa ilman, että joku vasuri närkästyy ja tulee kieltämään asiaa, josta ei itse tykkää!
Miksi vasurit eivät ymmärrä, että ihmisten voidaan sallia toimivan eri tavoin, eikä lähteä heti kieltämään, jos malli ei vastaa omaa näkökulmaa? Suvaitsevaisuuttahan on se, että annetaan ihmisten toimia eri tavoin, kunhan ei suuresti haitata toisia...?

Toope

Lainaus käyttäjältä: Karikko - toukokuu 06, 2021, 12:11:10
Tieteen tukea muun ohessa leikattiin...
En tuosta ole pelkästään pahoillani. Suomessa olisi varaa karsia "turhaa tieteellisyyttä", eli yliopistojen yhteiskuntatieteellistä ja humanistista rahoitusta. Noita rahoja tulisi siirtää ammatilliseen koulutukseen ja yliopistojen tiede-aineisiin eli matemaattisluonnontieteisiin.

Yliopistojen yht.k.tieteet ja hum. tieteet ovat paisuneet liikaa.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 07, 2021, 22:27:42
Lainaus käyttäjältä: Karikko - toukokuu 06, 2021, 12:11:10
Tieteen tukea muun ohessa leikattiin...
En tuosta ole pelkästään pahoillani. Suomessa olisi varaa karsia "turhaa tieteellisyyttä", eli yliopistojen yhteiskuntatieteellistä ja humanistista rahoitusta. Noita rahoja tulisi siirtää ammatilliseen koulutukseen ja yliopistojen tiede-aineisiin eli matemaattisluonnontieteisiin.

Yliopistojen yht.k.tieteet ja hum. tieteet ovat paisuneet liikaa.

Varmaan tieteessäkin on rönsyjä, jotka eivät aina puolusta paikkaansa, mutta niin on monessa muussakin yhteiskunnan toimessa. Jospa edes vähän saadaan korjattua silloin, kun akuutit toiminnat ovat menneet liian pitkälle ja muuttunee järjestelmien ongelmiksi- korruptioksi ja kaverin suosimiseksi..-- Olisikohan tuolla jotain sellaista..

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007965161.html

VALTIONTALOUDEN tarkastusvirasto VTV on ostanut konsulttipalveluita yli 1,1 miljoonalla eurolla vuosina 2018–2020, VTV:stä Ilta-Sanomlle toimitetuista tiedoista ilmenee.

Konsulttihankintojen huippuvuosi oli 2020, jolloin VTV teki konsulttiostoja 565 359 eurolla.

Toissa vuonna konsulttihankintoihin kului 257 129 euroa ja vuonna 2018 288 223 euroa.

Hankintojen kokonaissummaksi kolmelta viime vuodelta tulee 1 110 711 euroa. Summa ei sisällä arvonlisäveroa.

Yksittäisistä yrityksistä VTV on ostanut runsaasti konsulttipalveluja muun muassa Franticilta (80 513 euroa), Novetokselta (75 334 euroa) ja Walk The Talkilta (69 300 euroa).

Frantic on tehnyt VTV:lle visuaalista suunnittelua sekä verkkosivuihin ja vuosikertomukseen liittyviä kehitystöitä.

Novetos on kehittänyt VTV:n projektikulttuuria ja "tiimimallia". Walk The Talkin ostetut palvelut liittyvät muutosjohtamiseen. VTV:ssä toteutettiin vuonna 2019 organisaatiouudistus.

VTV:ssä on korostettu virasta pidätetyn pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin kaudella vuorovaikutusta tarkastuskohteiden kanssa. Myös kestävää kehitystä on painotettu.

Molemmat painatukset näkyvät konsulttilaskuissa: VTV maksoi viime vuonna KPMG:lle 41 000 euroa asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden toimenpideohjelman laatimisesta. Pohjoisranta BCW:lle VTV maksoi sidosryhmäkyselystä 16 554 euroa.

Demos Oy:lle VTV maksoi 38 000 euroa muun muassa kestävän kehityksen asiantuntijatuesta. Fountain Parkille maksettiin 33 000 euroa strategiatyöstä ja "EUROSAI emerging issues -tulevaisuusluotauksesta"

Kopek

#815
Lainaus käyttäjältä: Laika - toukokuu 09, 2021, 10:45:20


Minä en usko päivääkään, että Kopek olisi yksilönvapauksien puolella. Hän -kuten Toope, jonka persettä Kopek on useaan otteeseen nuoleskellut- on omalla puolellaan, ja sotkee sen asian hämärtämiseksi tarkoittamaan samaa kuin 'yksilönvapaudet'.

Siksi libertaristitkaan eivät ole oikeastaan liberaaleja. Sanamagiansa puitteissa he vain uskottelevat muuta. Libertaristeja ei haittaa pätkääkään, jos korporaatiot kaappaavat valtion välineeksi korporatistisiin hankkeisiinsa. Senhän vuoksi Amerikassakin valtio on muuten 'pieni', mutta kustantaa silti maailman suurinta vankilalaitosta ja kalleinta armeijaa.

Kun koulut ja sairaalat on ensin myyty yksityisille omistajille, maksavat rikkaat sponsorit tuotoistaan libertaristien propagandan.

Olen useasti eri yhteyksissä kirjoittanut, että libertarismi on ideologia, joka ei toimi käytännössä. Ensinnäkään sille ei ole riittävää kannatusta, että se päästäisiin aloittamaan. Ja toiseksi, se ei säilyisi, jos se jollakin keinolla olisi saatu aikaan.

Varallisuus kasaantuisi pienelle vähemmistölle, ja maassa olisi toisaalta suuri joukko pysyväisköyhyydessä eläviä ihmisiä. Ei olisi verotusta, joten ei olisi myöskään tuloeroja tasaavaa sosiaaliturvaa eikä ilmaista koulutusta eikä edullista terveydenhuoltoa. Pohjalta pinnalle pääseminen olisi hyvin vaikeaa, kun se on vaikeaa nykyisissäkin oloissa.

Libertaristisen yhteiskunnan olisi pakko ylläpitää edellä mainittuja toimintoja lahjoitusvaroilla tai jollakin muulla keinolla. Veroilta ei käytännössä vältyttäisi vaikka ne olisivat olevinaan vapaaehtoista hyväntekeväisyyttä. Ja tietenkin libertaristisessa yhteiskunnassa pitäisi erittäin vahvat poliisivoimat pitämässä köyhiä massoja ja rikollisjengejä kurissa. Meininki olisi kuin Rion slummeissa huumesodan pahimpina päivinä.

Köyhät massat olisi helppo kiihottaa sosialistien lupauksilla, ja niinpä libertaristinen järjestelmä kaadettaisiin ensimmäisissä vaaleissa.

https://erik-engheim.medium.com/why-libertarianism-can-never-work-c33cea1f8124

P.S. Annoin linkin tuohon juttuun ennen kuin luin sen. Kun nyt jälkeenpäin luin sen, se osoittautui järkeväksi. Syyt, joita esitetään, ovat saman tapaisia, joita minäkin olen miettinyt. Kirjoittaja mainitsee pohjoismaat esimerkkinä onnistuneista yhteiskunnista.

-:)lauri

https://www.verkkouutiset.fi/professori-illle-tama-voi-olla-psn-kayttaytymisen-taustalla/#7b8d6959

Mielestäni poikkeuksellisuudessaan piristävä näkemys. Persujen viivytystaistelu käytiin suomalaiseen tapaan liian myöhään. Silloin kun päätökset oli jo tehty. Oikea aika tälle keskustelulle olisi ollut noin vajaa vuosi sitten, kun ajatus elvytyspaketista oli vasta kehitteillä, eikä päätöksiä mihinkään suuntaan oltu vielä tehty.

Mutta kuten todettua, tämä vaikuttaa olevan pikemminkin maan tapa kuin mitenkään yksin vain persujen heikkous, että vasta sitten herätään, kun barrikadeille noususta ei ole enää mitään hyötyä. Tai ehkäpä ihan maailmanlaajuisestikin, jos ilmastokeskustelusta ja kuudetta joukkosukupuuttoaaltoa koskevasta keskustelusta on mitään oppimista, kyseessä vaikuttaa olevan ihmisluonnon heikkous. Vasta sitten reagoidaan, kun se on jo auttamatta liian myöhäistä. Eli ehkäpä tuo ei siten ole mitenkään poikkeuksellinen näkemys, vaan lopultakin aika triviaali näkemys elvytyspakettia koskevasta keskustelusta.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Tottakai tuossa on PS:n mainoskampanjaa. He näyttivät nyt, että ainoina vastustivat velkaUnionia. Mainoslause!
Sinänsä toki aiheellinen, koska tuo sopimus on Suomelle niin kovin negatiivinen.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 09, 2021, 15:00:42
Olen useasti eri yhteyksissä kirjoittanut, että libertarismi on ideologia, joka ei toimi käytännössä...
No, tuossa pitäisi toki määritellä, mitä libertarismilla tarkoitetaan, koska ei ole yksiselitteinen ajatus. Ayn Rand ajoi liki minimivaltioajatusta, jotkut toiset hieman suurempaa. Idea toki siinä, että valtion/julkismenoja minimoidaan ja yhteiskunta luodaan pääosin vapaiden markkinoiden ja yksityisen toiminnan kautta.

Eihän yksikään kehittynyt yhteiskunta lopulta ole päätynyt noin radikaaliin malliin, jos Bismarckin Saksa loi sosiaaliturvaa nostaen valtion vastuuta yhteiskunnasta. En itsekään kannata noin pitkälle vietyä liberalisointia taloudessa, vain nykyistä enemmän siihen suuntaan. Mutta Suomikin on tilanteessa, jossa sosialidemokraattinen yhteiskuntakäsitys on paisuttanut valtion menoja aivan liian suuriksi, siksi velkaannumme nyt rutosti.

On pakko vaihtaa suuntaa oikealle ja pyrkiä vähentämään yhteiskunnan menoja jopa miljardikaupalla.

Saares

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - toukokuu 15, 2021, 14:39:41
https://www.verkkouutiset.fi/professori-illle-tama-voi-olla-psn-kayttaytymisen-taustalla/#7b8d6959

Mielestäni poikkeuksellisuudessaan piristävä näkemys. Persujen viivytystaistelu käytiin suomalaiseen tapaan liian myöhään. Silloin kun päätökset oli jo tehty. Oikea aika tälle keskustelulle olisi ollut noin vajaa vuosi sitten, kun ajatus elvytyspaketista oli vasta kehitteillä, eikä päätöksiä mihinkään suuntaan oltu vielä tehty.

Mutta kuten todettua, tämä vaikuttaa olevan pikemminkin maan tapa kuin mitenkään yksin vain persujen heikkous, että vasta sitten herätään, kun barrikadeille noususta ei ole enää mitään hyötyä. Tai ehkäpä ihan maailmanlaajuisestikin, jos ilmastokeskustelusta ja kuudetta joukkosukupuuttoaaltoa koskevasta keskustelusta on mitään oppimista, kyseessä vaikuttaa olevan ihmisluonnon heikkous. Vasta sitten reagoidaan, kun se on jo auttamatta liian myöhäistä. Eli ehkäpä tuo ei siten ole mitenkään poikkeuksellinen näkemys, vaan lopultakin aika triviaali näkemys elvytyspakettia koskevasta keskustelusta.


Vaan olisiko se reagointi ehkä sittenkin loppuun asti harkittu? Nythän PS-väki voi uhota EU-vastaisuudellaan maailman tappiin ilman että olisi käyttänyt tehokkainta asettaan, ehkä kaataen koko hankkeen.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 15, 2021, 21:24:36
Tottakai tuossa on PS:n mainoskampanjaa. He näyttivät nyt, että ainoina vastustivat velkaUnionia. Mainoslause!
Sinänsä toki aiheellinen, koska tuo sopimus on Suomelle niin kovin negatiivinen.

Väite ei taida olla kovinkaan vedenpitävä.
Teollisuusjohtajat pitävät sitä hyvänä.

Takaisinmaksu-aika on 30 vuotta ja se toteutuu jäsenmaksun yhteydessä- siinä ajassa lainan ja koron osuus on melko olematon- Se pari kolme miljardia tulee käyttöön heti..

E-U :n velka on lähinnä jonkinlainen muodollisuus, ostaahan eu: keskuspankki jatkuvasti velkakirjoja pois markkinoilta- suomen osuuskin lienee jo noin 30 miljardin paikkeilla- (se on sitä setelirahoitusta)

Eli niistä maksettavat korot menee suomen pankille, joka tulouttaa voittonsa valtiolle.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Karikko - toukokuu 17, 2021, 12:10:51
Takaisinmaksu-aika on 30 vuotta ja se toteutuu jäsenmaksun yhteydessä- siinä ajassa lainan ja koron osuus on melko olematon- Se pari kolme miljardia tulee käyttöön heti..
6.5 miljardia / 30 vuotta / 5.5 miljoonaa asukasta = 39 euroa / nokka / vuosi joka tekee
0.11 euroa / päivä = 0.77 euroa / viikko.  = Joka toinen viikko käypi huoltsikalla juomassa 1.54 euron kahvikupillisen.
Että semmoista "kallista" elpymistä pitää vastustella monen monta päivää. ;D

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - toukokuu 15, 2021, 14:39:41
https://www.verkkouutiset.fi/professori-illle-tama-voi-olla-psn-kayttaytymisen-taustalla/#7b8d6959

Mielestäni poikkeuksellisuudessaan piristävä näkemys. Persujen viivytystaistelu käytiin suomalaiseen tapaan liian myöhään. Silloin kun päätökset oli jo tehty. Oikea aika tälle keskustelulle olisi ollut noin vajaa vuosi sitten, kun ajatus elvytyspaketista oli vasta kehitteillä, eikä päätöksiä mihinkään suuntaan oltu vielä tehty.

Mutta kuten todettua, tämä vaikuttaa olevan pikemminkin maan tapa kuin mitenkään yksin vain persujen heikkous, että vasta sitten herätään, kun barrikadeille noususta ei ole enää mitään hyötyä. Tai ehkäpä ihan maailmanlaajuisestikin, jos ilmastokeskustelusta ja kuudetta joukkosukupuuttoaaltoa koskevasta keskustelusta on mitään oppimista, kyseessä vaikuttaa olevan ihmisluonnon heikkous. Vasta sitten reagoidaan, kun se on jo auttamatta liian myöhäistä. Eli ehkäpä tuo ei siten ole mitenkään poikkeuksellinen näkemys, vaan lopultakin aika triviaali näkemys elvytyspakettia koskevasta keskustelusta.

Tässähän se villakoiran ydin on. Ennen sopimusneuvotteluja ei ole mitään, mistä keskustella ja neuvotteluiden jälkeen on liian myöhäistä. Niinhän tässä tukiaispaketissakin kävi. Nyt sentään suuri valiokunta ohjeisti Marinia jotenkin. Ohjeistuksen sisältöä ei ainakaan neuvottelujen aikaan paljastettu vedoten siihen ettei paljastettaisi neuvottelutaktiikkaa. Miten hyvin Marin noudatti ohjeita on myös jäänyt epäselväksi tai ainakaan sitä ei voi validoida, jos ohjeita ei julkisteta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - toukokuu 18, 2021, 09:58:27
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - toukokuu 15, 2021, 14:39:41
https://www.verkkouutiset.fi/professori-illle-tama-voi-olla-psn-kayttaytymisen-taustalla/#7b8d6959

Mielestäni poikkeuksellisuudessaan piristävä näkemys. Persujen viivytystaistelu käytiin suomalaiseen tapaan liian myöhään. Silloin kun päätökset oli jo tehty. Oikea aika tälle keskustelulle olisi ollut noin vajaa vuosi sitten, kun ajatus elvytyspaketista oli vasta kehitteillä, eikä päätöksiä mihinkään suuntaan oltu vielä tehty.

Mutta kuten todettua, tämä vaikuttaa olevan pikemminkin maan tapa kuin mitenkään yksin vain persujen heikkous, että vasta sitten herätään, kun barrikadeille noususta ei ole enää mitään hyötyä. Tai ehkäpä ihan maailmanlaajuisestikin, jos ilmastokeskustelusta ja kuudetta joukkosukupuuttoaaltoa koskevasta keskustelusta on mitään oppimista, kyseessä vaikuttaa olevan ihmisluonnon heikkous. Vasta sitten reagoidaan, kun se on jo auttamatta liian myöhäistä. Eli ehkäpä tuo ei siten ole mitenkään poikkeuksellinen näkemys, vaan lopultakin aika triviaali näkemys elvytyspakettia koskevasta keskustelusta.

Tässähän se villakoiran ydin on. Ennen sopimusneuvotteluja ei ole mitään, mistä keskustella ja neuvotteluiden jälkeen on liian myöhäistä. Niinhän tässä tukiaispaketissakin kävi. Nyt sentään suuri valiokunta ohjeisti Marinia jotenkin. Ohjeistuksen sisältöä ei ainakaan neuvottelujen aikaan paljastettu vedoten siihen ettei paljastettaisi neuvottelutaktiikkaa. Miten hyvin Marin noudatti ohjeita on myös jäänyt epäselväksi tai ainakaan sitä ei voi validoida, jos ohjeita ei julkisteta.

Kyllä noi neuvoteltavat asiat oli eduskunnan tiedossa jo ennen neuvotteluja. Viimeistään silloin olisi pitänyt herätä kun hallitus ilmoitti hakevansa eduskunnalta mandaattia tavoitteisiinsa neuvotteluihin. Silloin oli neuvoteltavat tavoitteet selvillä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - toukokuu 18, 2021, 10:29:49
Kyllä noi neuvoteltavat asiat oli eduskunnan tiedossa jo ennen neuvotteluja. Viimeistään silloin olisi pitänyt herätä kun hallitus ilmoitti hakevansa eduskunnalta mandaattia tavoitteisiinsa neuvotteluihin. Silloin oli neuvoteltavat tavoitteet selvillä.

KVG esim. Vahvaa solidaarisuutta vai lahjarahaa Etelä-Eurooppaan? Näin Suomen puoluejohtajat suhtautuvat EU:n jättimäiseen elvytyspakettiin
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur