Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

TV-nurkka

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:03:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

J

Nyt on taas se aika vuodesta, kun Doctor Who laskeutuu keskuuteemme. Uusi kausi starttaa Ylellä viikon päästä 19.12.2021. Vuodesta 2018 asti Tardista luotsannut Jodie Whittaker nähdään tällä tietoa viimeistä kertaa 13-kaudella aluksen peräsimessä.

-Hän esiintyy kuitenkin vielä kolmessa pitkässä erikoisjaksossa ensi vuoden puolella. Samalla sarjasta poistuu myöskin sen nykyinen showrunner Chris Chibnall. Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, kuka sen jälkeen astuu hänen saappaisiinsa. Jännityksellä jäädäänkin odottamaan mitä tuleman pitää.
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

Norma Bates

Doctor Who'n runneriksi saisi palata se tyyppi joka pyöritti sarjaa siinä vaiheessa kun suosikkini David Tennant hääri tohtorina. Russell T. Davies sanoo Google. Viimeisin kausi on ollut kertakaikkiaan lasten ohjelma. Ja ties monennenko kerran kiroan, että kun tulee naispuolinen Who, niin eikö muija muka pärjää ilman että raahaa kokonaista idioottien lössiä mukanaa. Yksi tai korkeintaan kaksi riittäisi. Perhearvoja heti kun nainen pomona. Plääh.

J

Kun uudistettu sarja alkoi vuonna 2005, oli D.Tennantin kausi omastakin mielestäni vuoteen 2010 asti sen parasta aikaa. Kun showrunneriksi astui Steven Moffat, sarjan luonne alkoi muuttua. Chris Chibnallin aikana muutoksia tuli enemmänkin. Matkakumppanienkin määrä lisääntyi, joka ei toisaalta tuonut mitään lisäarvoa sarjaan.

- Tietty lapsenomaisuus on sarjan alusta asti ollut kuitenkin juonen kannalta sen tunnusomainen piirre, joten en näe sitä mitenkään haittaavana tekijänä. Ehkä kausi 14 tulevaisuudessa antaa jotain uutta DW;n kuvioihin. Kun päätuottaja & käsikirjoitustiimi vaihtuu, voisi olettaa että naispuolinen Doctor uudentuu jälleen miesoletetuksi.
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

Toope

Lainaus käyttäjältä: J - joulukuu 12, 2021, 13:57:08
Nyt on taas se aika vuodesta, kun Doctor Who laskeutuu keskuuteemme. Uusi kausi starttaa Ylellä viikon päästä 19.12.2021. Vuodesta 2018 asti Tardista luotsannut Jodie Whittaker nähdään tällä tietoa viimeistä kertaa 13-kaudella aluksen peräsimessä.

-Hän esiintyy kuitenkin vielä kolmessa pitkässä erikoisjaksossa ensi vuoden puolella. Samalla sarjasta poistuu myöskin sen nykyinen showrunner Chris Chibnall. Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, kuka sen jälkeen astuu hänen saappaisiinsa. Jännityksellä jäädäänkin odottamaan mitä tuleman pitää.
Miltä kanavalta tuo tulee ja mihin aikaan...?
Olisi kiva katsoa tuota uutta...

a4

Mehevä tositarina kiehtovasta tieteenalasta, salatusta sankaruudesta, huikeasta elämäntarinasta ja suurista saavutuksista.
Sota-aikana myös Englannissa suoritettiin vastaavia salaisia urotekoja, jotka samalla käynnistivät maailman tietokoneistumisen..

Historia: Tuntematon koodinmurtaja
52 min ma 13.12.2021 1 v 6 kk
Elizebeth Smith Friedman oli amerikkalainen kryptoanalyytikko, jonka avulla 1930-luvun gangsterit tuomittiin vankeuteen ja sodan aikana hän paljasti natsien vakoiluverkoston. Kuka oli tämä lahjakas nainen, vaimo ja äiti, joka päällisin puolin eli tavallista esikaupunkielämää? (Yhdysvallat, 2021) T: Steward/Gazit Production/PBS

https://areena.yle.fi/1-50748576

J

#1100
Tosiaankin, en tainnut viestissäni mainita, että Doctor Whon uuden kauden uudet jaksot 1-6 tulevat ensin Yle Areenassa 19.12.2021. klo 6.00 jatkuen sen jälkeen seuraavin jaksoin joka sunnuntai samaan aikaan, eli aika tuoreeltaan saadaan nähdä nämä esitykset.

- Todennäköisesti tuttuun tapaan, Yle TV2 näyttää sarjan jossain vaiheessa viiveellä. Itselläni ei ole vielä tietoa, koska se tapahtuu. Sarjan pidempi erikoisjakso esitetään vuoden vaihteessa, jonka esitysaika ei ole sekään vielä tiedossa. Mutta näillä mennään, tulevaisuus on siis tältä osin täysin auki?! 
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

J

Tuli katsottua Doctor Whon 13 kausi, Flux, eli kaikki sen kuusi osaa. Yllättävän puhutteleva kokonaisuus, sekä kaikin puolin muutenkin tuttua meininkiä, sen kaikkine tavanomaisine elementteineen. Oli runsain mitoin historiallisia käänteitä; aina menneisyydestä, nykyhetkestä, tulevaisuuteen asti. Suurin osa vanhoista tohtorin perivihollisistakin oli kuvioissa mukana.

Tohtorin kauan vaiettu perhesalaisuuskin paljastui koskettavalla tavalla. Kaikki vanhat DW;n kikat olivat siis käytössä; huumoria, draamaa, jännitystä & toimintaa unohtamatta. Eipä tässä tälläistä tykitystä katsottaessa ainakaan aika tullut pitkäksi. Enpä nyt kuitenkaan enempää juonenkäänteitä spoilaa, etten pilaa jännitystä kokonaan niiltä jotka eivät vielä ole näitä jaksoja katsoneet.

- Vielä sitten odotellessa uudenvuoden spesiaalia vuoden vaihteessa, sekä muutamaa erikoisjaksoa ensi vuoden aikana. Sen jälkeen tietojen mukaan Chris Chibnallin tilalle puikkoihin astuu vanha tuttu Russell T. Davies, joka oli sarjan pääkäsikirjoittaja sekä showrunner vuosina 2005-2009, jolloin uudistettu DW starttasi uudelleen. Näillä eväillä kelpaakin lähteä kohti uusia seikkailuja.
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

Norma Bates

^ Jei. Toivottavasti yhtä linjakas taso kuin viimeksi.

Meinaan se miten noloa katsottavaa Salaisten kansioiden viimeiset pierahdukset olivat, on kyllä pelotteena mielessä.

J

Todellakin, Salaisten Kansioiden paluu ei ollut kyllä kovinkaan onnistunut, mutta kyllä senkin katsoi paremman puutteessa. Vanhojen sarjojen lämmittelyt nyt kuitenkaan harvoin saavat todellista nostetta taakseen.

- Doctor Whon uudesta kaudesta on muuten jo kovasti keskusteltu, että kenestä uusi Tohtori Jodie Whittakerin tilalle. Epävirallisesti ilmoittautunut on ainakin Xena-tähti Lucy Lawless. Myös lauluntekijä, muusikko, näyttelijä Olly Alexanderia on kaavailtu Tardiksen peräsimeen.

- Ehkä olemme tältä osin viisaampia, kun seuraava 14 kausi alkaa joskus vuonna 2023 syksyllä, jolloin on samalla DW;n 60-vuotisjuhla.
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

a4

Suurvaltojen pullistellessa taas uhkaavasti toisilleen, on ajankohtaisen painostavalta tuntuvaa katsella tyylikästä vakoiluelokuvaa Virosta:

O2
1 h 39 min ke 22.12.2021 5 kk 24 pv
Tositapahtumiin perustuva vakoojatrilleri virolaisesta tiedustelu-upseerista, joka saa toisen maailmansodan kynnyksellä tehtäväkseen etsiä salaperäisen neuvostoliittolaisen kaksoisagentin. Elokuu 1939, vähän ennen toisen maailmansodan syttymistä. Virossa murhataan vastatiedustelun päällikkö. Murhaa tutkiva tiedustelu-upseeri Feliks Kangur saa saa selville, että puna-armeija on aloittanut salaisen operaation Viron valtaamiseksi. Feliksin mielessä kummittelee myös traaginen rakkaustarina, ja hänen pitää selvittää, onko mitään pelastettavissa O: Margus Paju. (Viro-Suomi 2020)

https://areena.yle.fi/1-50810640

Tuoreempaa, kierompaa ja isommilla panoksilla:

OIKEAN PUNAISEN LOKAKUUN TAPAUS
Kadonnut sukellusvene kiristi suurvaltojen suhteita vuonna 1968
Tositapahtumiin perustuvassa sarjassa sukelletaan syvälle kylmän sodan maailmaan. Kadonnut neuvostoliittolainen sukellusvene ajoi supervallat vuonna 1968 ydinsodan partaalle. Tuolloin pinnanalaiset tapahtumat pimitettiin maailmalta, mutta nyt dokumentti tuo tarinan uskomattomat käänteet ensimmäistä kertaa kaikkien nähtäville. (The Real Hunt For Red October, 2021)

https://areena.yle.fi/1-50830965

Toope

En minä näe dr. Who:ta miltään kanavalta.

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hayabusa

Vajaan tunnin päästä meille taiteen ja sään ystäville on luvassa herkkua Teemalla.
Ohjelman esittely
https://areena.yle.fi/1-50779307
Meteorologi Seija Paasonen matkaa pohjoismaisten maalausten maisemissa ja herättää ne henkiin. Mitä maalaukset kertovat meille, kun katsomme niitä sään näkökulmasta?  Taivaan näkymät ovat edelleen suosittuja ja kuvat niistä täyttävät sosiaalista mediaa. Hienoja olivat sääilmiöt ennenkin. Silloin ne vain piti vangita ajan kanssa maalauksiin.  Dokumentissa olevista tauluista löytyy koskettava näkökulma, sillä säällä on väliä, kohtaa sen sitten kesäisellä kedolla tai myrskyisällä rannalla. Lumessa rämpiessään Seija löytää myös oman hengenheimolaisensa, sisukkaan Lofoottien maalarin, ruotsalaisen Anna Bobergin.  Maalausten pilvien muodot, taivaiden värit tai vedenkierto kertovat meille taiteilijoista, menneistä ajoista ja ihmisten elämän suuresta peruskysymyksestä; Millainen sää siellä on?


Olisihan tuon voinut katsoa jo aiemmin Areenasta, mutta odotan "livelähetystä".
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

J

Viikon alussa Yle Areenaan hieman viiveellä tullut Doctor Whon uudenvuodenjakso Eve Of The Daleks oli omituisuudessaan jälleen sitä tuttua DW;tä jota on nähty jo edellisen erikoisjakson myötä. Se onkin tavallaan jonkinlaista jatkoa viime vuoden Revolution Of The Daleks episodille.

Tässä hieman juonipaljastuksia tuosta uudesta jaksosta. Tohtori matkalaisineen joutuu outoon aikasilmukkaan, joka paljastaa taas vanhan tutun vihulaisen Dalekin metkuineen. Ohjaaja Annetta Laufer on saanut ympättyä käsikseen mukaan yllättäin myös Yasmin Khanin rakkaudentunnustuksen Tohtorille, joka tuli kyllä itsellenikin hieman puskista.

- Seuraava erikoisjakso on sitten nimeltään Legend Of The Sea Devils, jota saadaan odottaa aina keväälle asti. Trailerin mukaan luvassa on kiihkeitä taisteluita maailmankaikkeuden ilkeimpiä pahiksia vastaan. Näillä kuvioilla mennään taas aikaa uhmaten tulevaisuutta kohti!
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -