Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

TV-nurkka

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:03:22

« edellinen - seuraava »

Hayabusa (+ 1 Piilotettu) ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hayabusa

^No se ufo-chat oli kyllä vähän yliampuva. Muuten oikein kiva setti. Soisi sarjan saavan jatkoa. Paljon turhempaakin telkussa näytetään.

Omalle kohdalle ei ufohavaintoa ole osunut. Yhden silminnäkijäkertomuksen olen kuullut, jopa ihan tuoreeltaan tapahtumasta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Toope

https://www.is.fi/menaiset/vapaalla/art-2000009195280.html
Lainaa9 kenties kaikkien aikojen parasta televisiosarjaa – jotka ovat yhä katsottavissa suoratoistopalveluissa
Juu, onneksi useimmat jäävät näkemättä.
"The Wire" oli loistava, toki.

Hippi

Kamalaa, ajattelin Kopekia melkein tunnin :D

Johtui tästä ohjelmasta Ilmakuvien Suomi, joka äsken tuli telkusta ja heti tuli mieleen, että mahtaa Kopek katsoa innoissaan.

Lähes jokaisen suomalaisen maatalon tuvassa oli entisaikaan ilmakuva tilasta ja sen rakennuksista. Usein jälkiväritettyjä kuvia myytiin 1950-1990-lukujen aikana satoihintuhansiin koteihin. Ilmakuvien Suomi on tv-dokumentti, jossa kerrotaan kuvien ja kuvaajien tarinan kautta Suomen muutoksesta. Vuosikymmenten aikana otetuissa kuvissa näkyy, miten elävä maaseutu on osin autioitunut ja maatilojen tilalle on tullut kesämökkejä. Dokumentissa kerrotaan myös ilmakuvauksen tarina: sadan metrin korkeudesta otettujen kuvien napsiminen ei ollut heikkohermoisten puuhaa.

On nähtävissä Areenassa varmaan aika pitkään, kun en pienellä vilkaisulla nähnyt ohjelman poistumisaikaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Aave

Lainaus käyttäjältä: Hippi - marraskuu 24, 2022, 20:03:03
Vuosikymmenten aikana otetuissa kuvissa näkyy, miten elävä maaseutu on osin autioitunut
"Elävä maaseutu" ja "osin"?!

No ei nyt sitten tehdä tästäkään mitään numeroo (Paitsi, että teen): 72% suomalaisista asuu alueella, joka kattaa vain 5% Suomen pinta-alasta. Vain 5% suomalaisista asuu alueella, joka on samalla 69% maan pinta-alasta. Lähteenä ympäristö.fi

Ohjelman esittelyn runoillut on kirjoitellut iloisesti omiaan, niinku kivatekstiä. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Norma Bates

Miten tämä Dublin Murders tuntuu niin tutulta? Miespuolinen etsivä esiintyy tavallaan valenimellä ja naispuolisella etsivällä on joku tyyppi kimpussaan. Tuntuu kuin olisin moisen juonikuvion jo kohdannut. Mutta uusinta tämä sarja ei liene? Enkä osaa sanoa miten juoni jatkuu, joten en kaiketi sitten ole sarjaa kuitenkaan nähnyt.

Ihan kaikkia brittiläisiä poliisisarjoja EN ole katsonut, joten tuskin tämä tuttuus yliannostuksestakaan johtuu.

Hippi

NG -kanavalla tänään:

Tutankhamonin haudan kirous
19.00 - 20.55
1h 55 min
National Geographic Channel
26.11.1922 Howard Carter teki kaikkien aikojen suurimman arkeologisen löydön - kuningas Tutankhamonin aarteita pursuvan haudan. Uutiset villitsivät koko maailman. Mutta kun hautaan menneet ihmiset alkoivat kuolla, tarinat faaraon kirouksesta levisivät. Olivatko kuolemat vain sattumia vai sanomalehtien myyntiä varten luotuja tarinoita? Voiko moderni tiede selittää totuuden legendan takana?


Sattui ensin hauska lukihäiriö, kun ihmettelin, että vajaa kuukausi sitten on tehty löytö, eikä siitä ole mitään ollut uutisissa. Tarkemmin katsottuna olikin se sata vuotta sitten tehty vanha löytö, jota nyt ruoditaan parituntinen. :D

Tuostahan on tosiaan monia tarinoita ja kirousta on käytetty hyväksi myös dekkarin juonenkäänteissä. Harmittaa, että ei ole mahdollisuus tuota katsoa tänään, mutta yleensä tuolla kanavalla ohjelmat tulevat uusintana moneen kertaan, joten myöhemmin toivottavasti sen näen.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

a4

^
Katsoin. Voin spoilata tuon.

Sen ajan kohulehdistö keksi myynnin edistämiseksi lööppitarinan Tutankhamonin kirouksesta ja paisutteli sitä salaliittotyyliin myöhemmänkin myynnin edistämiseksi aina kun joku muukin tutkimusryhmästä sattui johonkin kuolemaan.
Tylsempi totuus oli että keksityn kirouksen ensimmäinen uhri kuoli verenmyrkytykseen jonka sai puhdistamattomasta parranajossa tulleesta haavasta.
Ylirasittunut tutkija ei muistanut normaaliin tapaansa desifioida haavaa. Muutkin luonnolliset kuolemat selitettiin kätevästi kirouksen uhreiksi lehdistössä ja kauppa kävi lehtihyllyillä.

Samalta kanavalta on nyt näytetty mielenkiintoisia juttuja Etelä-Amerikasta jossa arkeologit skannaavat taivaalta Lidar-tekniikalla rehevän kasvuston alta ennennäkemättömän laajalle levinneitä imperiumien jäänteitä Maya-ja Inka-kulttuureista.
Tietokonesimulaatiot joissa kuivatetaan meret paljastamaan merten pohjissa olevaa roinaa eri aikakausilta, on myös mielenkiintoinen sarja.

Yle ykköseltä alkoi viimeinen kausi Doc Martinin autistilääkärisarjaa. Hyvä pääosan esittäjä ja mukava päiväsarja.

Hippi

^
Alkoi ja päättyy myös:

Doc Martinin taru on lopussa, vaikka kaikki olisivat halunneet vielä lisää – miksi?
Vähiin käy, ennen kuin loppuu kokonaan. Käynnissä oleva kymmenes tuotantokausi jää pidetyn Doc Martinin viimeiseksi.
Meillä Suomessa moni tv:n katsoja pohtii samaa kuin Isossa-Britanniassakin. Miksi menestyssarja päättyy?

Selvää on, että alkuperäinen esityskanava ITV olisi mieluusti esittänyt vielä ainakin 11. kauden ja todennäköisesti enemmänkin. Myös katsojia on riittänyt – niin meillä kuin muuallakin. Kaikkiaan Doc Martinia on esitetty 18 maassa, eli vientiä on riittänyt.
....
The Daily Mail -julkaisussa Clunes kommentoi asiaa seuraavasti:
– Olemme oikeastaan tehneet kaiken mahdollisen. Olisi hienoa jatkaa vielä, mutta en usko, että taso pysyisi yhtä hyvänä, hän epäilee.

Samaa mieltä on sarjan tuottajana alusta saakka toiminut Philippa Braithwaite. Hän sattuu oleman Martin Clunesin vaimo oikeassa elämässä. Pari on ollut naimisissa vuodesta 1997 lähtien ja tehnyt yhdessä muitakin tv-sarjoja.
– Olisi houkuttelevaa jatkaa, koska tämä työ on kerrassaan mahtava, mutta laadun on oltava ensiluokkaista.
....


Olin aika yllättynyt, kun edes tämä kymmenes kausi tuli, sillä luulin sen jo loppuneen. Tuossahan oli melkoinen tauko, kun ilmeisesti meillä nuo on esitetty aika tuoreeltaan, niin tekemisen aika siinä taisi olla välissä. Tykkäsin kovasti tästä sarjasta ihan sen ensihetkistä asti eikä vähiten Clunesin vuoksi. Hän on ollut kerrassaan mainio aina. Ensikosketuksen häneen sain Huonosti käyttäytyvissä miehissä. Harvoin on sarja naurattanut niin kuin se :D

Aikaisemmin olen jo näköjään Clunesia kehunutkin. Mainitsemani Murhajahti on vielä Areenassa reilun viikon (30.12.2022 asti) katsottavissa ja vain toinen kausi, kun ensimmäinen on ehtinyt jo poistua. En tuota löytänyt mistään palveluistakaan. Sama alkuperäisnimi "Manhunt" tarjoaa eri sarjaa nähtäväksi.

Mutta siis palatakseni siihen, että Doc Martin päättyy. Oikein hyvä, että osaavat lopettaa silloin, kun kaikki on vielä hyvin. Ei tarvitse väkisin keksiä yhä kummallisempia juonenkäänteitä eikä venyttää jaksoja, kun on väkisin pitänyt jotain keksiä. Monissa sarjoissa on ihan samaa vikaa, että ei malteta lopettaa ajoissa ja katsojakin sen jo huomaa, kun alkaa pilkkiä katsoessaan, vaikka sarja alussa on pitänyt tiiviisti otteessaan.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Olin siinä uskossa että sarja päättyi jo. Joudun nyt sitten katsomaan neljä jaksoa Areenasta, ennen kuin pääsen boksiin menevien kimppuun.

Todellakin parempi lopettaa kun ei olla lässähdetty. Ei tule äkkiseltään mieleen yhtäkään sarjaa jossa olisi monen monta kautta, ja loputkin kausista omaan mieleeni. Salaiset kansiot menivät plörinäksi ajamittaan, ja vuosien päästä suoritettu uudelleenlämmitys jätti hemmetin pahan maun suuhun.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Hippi - joulukuu 23, 2022, 12:56:53
Tykkäsin kovasti tästä sarjasta ihan sen ensihetkistä asti eikä vähiten Clunesin vuoksi. Hän on ollut kerrassaan mainio aina. Ensikosketuksen häneen sain Huonosti käyttäytyvissä miehissä. Harvoin on sarja naurattanut niin kuin se :D
Ihan kelpo sarja ja tuijotan Clunesia erityisesti siksi että lähisukulainen sano että se on ihan ku minä! Hän ei tarkoittanut ulkonäköä vaan sitä hmm.. töksäyttelevää käytöstä ja (liiankin) tiukkaa asiaan keskittymistä.
En loukkaantunut vaan nauran mukana. :D
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

MrKAT

Alfa-tv on kokenut jonkinlaisen buddhalais-intialaisen jälleensyntymän ja syntynyt nimellä IRR-TV.
Samantienhän tuo kanava voisi muuttaa ohjelmistonsa kohti intialais-kiinalaista lääkintä- ja viihdehömppää kun
se kiinnostanee vanhempaa sairaampaa jengiä enempi kuin joku tylsä puoluepolitiikka joka ei myy. ;)


Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 25, 2022, 03:17:24
Lainaus käyttäjältä: Hippi - joulukuu 23, 2022, 12:56:53
Tykkäsin kovasti tästä sarjasta ihan sen ensihetkistä asti eikä vähiten Clunesin vuoksi. Hän on ollut kerrassaan mainio aina. Ensikosketuksen häneen sain Huonosti käyttäytyvissä miehissä. Harvoin on sarja naurattanut niin kuin se :D
Ihan kelpo sarja ja tuijotan Clunesia erityisesti siksi että lähisukulainen sano että se on ihan ku minä! Hän ei tarkoittanut ulkonäköä vaan sitä hmm.. töksäyttelevää käytöstä ja (liiankin) tiukkaa asiaan keskittymistä.
En loukkaantunut vaan nauran mukana. :D

Minullapa on sukulainen joka näytti jossain vaiheessa Clunesilta, varsinkin Docin hahmoisena.

Kun mietin niitä eri rooleja joissa Clunes on ollut, niin hahmot selvästi eroavat toisistaan. Tämä on hyvän näyttelijän ominaisuus, että esittää oikeasti eri hahmoja, eikä vaan yhtä ja samaa.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Hippi - joulukuu 21, 2022, 12:15:55
NG -kanavalla tänään:

Tutankhamonin haudan kirous
19.00 - 20.55
1h 55 min
National Geographic Channel
26.11.1922 Howard Carter teki kaikkien aikojen suurimman arkeologisen löydön - kuningas Tutankhamonin aarteita pursuvan haudan. Uutiset villitsivät koko maailman. Mutta kun hautaan menneet ihmiset alkoivat kuolla, tarinat faaraon kirouksesta levisivät. Olivatko kuolemat vain sattumia vai sanomalehtien myyntiä varten luotuja tarinoita? Voiko moderni tiede selittää totuuden legendan takana?


Sattui ensin hauska lukihäiriö, kun ihmettelin, että vajaa kuukausi sitten on tehty löytö, eikä siitä ole mitään ollut uutisissa. Tarkemmin katsottuna olikin se sata vuotta sitten tehty vanha löytö, jota nyt ruoditaan parituntinen. :D

Tuostahan on tosiaan monia tarinoita ja kirousta on käytetty hyväksi myös dekkarin juonenkäänteissä. Harmittaa, että ei ole mahdollisuus tuota katsoa tänään, mutta yleensä tuolla kanavalla ohjelmat tulevat uusintana moneen kertaan, joten myöhemmin toivottavasti sen näen.
National Geographic kyllä jauhaa noita samoja Tutankhamon-juttuja. Hyviä sinänsä, mutta jauhavat samoja juttuja. Samoin kuin sotadokkareissaan...

MrKAT

Dokusarja Suomi on Eurooppalainen on yllättävän koukuttava = hyvä. 
Juontajana on nuori Olavi Seppänen, tuottaja Antti Seppäsen poika.

Kun edelliset sarjat (Suomi on.. suomalainen/ruotsalainen/venäläinen) juonsi/teki Juhani Seppänen niin tässä tuoksahtaa jo vahvasti Seppäs-dynastia.

Muuten,
YLE Uutiset -nettisivut meni paskax. En tahdo löytää ns. tärkeitä uutisia tekstinä, esim. mitä tv:ssä uutislähetyksissä ollut. (Sama vika MTV:llä).
Kotimaa- ja Ulkomaat -linkkiä ei ole, saa etsiä monen klikin takaa ¤#)¤%# -kele >:(


Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Hippi

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 31, 2022, 01:33:19
YLE Uutiset -nettisivut meni paskax. En tahdo löytää ns. tärkeitä uutisia tekstinä, esim. mitä tv:ssä uutislähetyksissä ollut. (Sama vika MTV:llä).
Kotimaa- ja Ulkomaat -linkkiä ei ole, saa etsiä monen klikin takaa ¤#)¤%# -kele >:(

Monen klikin? Minulla löytyy yhden klikin päästä ja paljon hienojakoisempana kuin koskaan ennen, kun klikkaan valikon esiin kohdasta "kaikki aiheet ja palvelut".
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️