Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Äärioikeisto, fasismi, kansallissosialismi, radikaalioikeisto, laitaoikeisto

Aloittaja kertsi, tammikuu 16, 2024, 11:49:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: kertsi - tammikuu 16, 2024, 11:49:44
LainaaKäsitteen vaihteleva nykykäyttö
Toimittaja Seppo Sillantauksen mukaan sitä, mikä nykyään on muuttunut normaaliksi, kutsuttiin suomettumisen aikana 1970-luvulla vielä äärioikeistolaiseksi.[6] Historioitsija ja vihreään puolueeseen kuuluva Oula Silvennoinen pitää äärioikeistolaisena ja todellisuudessa fasistisena myös perussuomalaisia.[7] Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä on sitä mieltä, että perussuomalaisten luonnehtiminen äärioikeistoksi on "sensaationhakuista, yliampuvaa ja poliittista loanheittoa".[8]

Terrorismitutkija Leena Malkin mukaan olisi parempi puhua maahanmuuttovastaisista tai radikaalinationalisteista kuin äärioikeistosta. Sen piirissä on väkivaltaa hyväksyvää puhetta, Suomessa laajemmin kuin vasemmistoanarkistien ja antifasistien piirissä.[9]


PS käyttää äärioikeistolaista puhetapaa (flirttailua) ja natsiviittaus-"huumoria".

Eli PS:n poliittinen eliitti kurottaa toista tukijalkaa äärioikeistoon.

Tutkija: Äärioikeisto venyttää kulttuurisia normeja huumorin varjolla
Tutkijan mukaan natsiviittausten kuittaaminen huumoriksi on perinteistä radikaalioikeistolaista viestintää.
...
PYRHÖSEN mukaan natsisymboliikan käyttämisellä pyritään normalisoimaan ääriajattelua käyttämällä hyväksi vastakkainasettelua.
"Viesteillä halutaan luoda asetelma, jossa on kysymys poliittisesta ajojahdista, jos natsihuumoria ei voida hyväksyä huumorina."
...
LÖFIN MUKAAN monet Junnilan ja Halla-ahon julkisuudessa olleet kommentit ovat esimerkki tunnusomaisesta radikaalioikeiston viestinnästä.
"Junnilan tapaus on tyypillinen siinä mielessä, että hän sanoi asian, joka on vahvasti tuomittava, ja pyrkii piiloutumaan huumorin taakse", Löf sanoo.

- https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009679374.html

Osa perussuomalaisista käyttää äärioikeistolaista puhetapaa, koska puolue ei halua menettää äänestäjiä radikaaleille pienpuolueille, arvioi tutkija
...
Perussuomalaisissa on henkilöitä, jotka käyttävät tietoisesti äärioikeistolaista puhetapaa tietoisesti houkutellakseen äärioikeistolaisesti ajattelevia äänestäjiä, arvoi politiikan tutkija Emilia Palonen Ylen aamussa.

- https://yle.fi/a/74-20038914

Tuo wikipedian Jokisipilä viite [8] on HS-viite vuodelta 2021, se on "vanhentunut" koska ennen viime kesän Junnila-natsi-Purra-rasisti-kohupaljastuksia. Ja käsittääkseni Jokisipiläkin oli yllätettynä pöksyt kintuissa näistä paljastuksista.
 
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 16, 2024, 16:19:33Tuo wikipedian Jokisipilä viite [8] on HS-viite vuodelta 2021, se on "vanhentunut" koska ennen viime kesän Junnila-natsi-Purra-rasisti-kohupaljastuksia. Ja käsittääkseni Jokisipiläkin oli yllätettynä pöksyt kintuissa näistä paljastuksista.
 

Perussuomalaiset on äärioikeistoa - entä sitten?

Mikä on MrKATin pointti, kun hän elämäntarkoituksensa tuntuu olevan todistaa, että perussuomalaiset on äärioikeistoa?

Perussuomalaiset ovat äärioikeistolaisia ja natseja ja rasisteja fasisteja ja aivan mitä vain, joten ehkä olisi aika siirtyä eteenpäin ja miettiä, pitäisikö asialle tehdä jotain.

Suomalaiset äänestivät viime keväänä eduskuntavaaleissa, ja äänestystuloksen perusteella syntyi hallitus, jossa ovat mukana myös perussuomalaiset. Onko Suomi siis äärioikeistolainen tai jopa fasistinen maa? Pitääkö joidenkin "ei toivottujen" jo lähteä maanpakoon ennen kuin keskistysleirit ja kaasukammiot aloittavat toimintansa?

Toope

Ei Suomessa ole mitään Ayn Randin tyylistä äärioikeistoa. Vasemmistoa meillä riittää jopa oikeistopuolueita myöten.

Suomessa edes "oikeistomme" ei uskalla lähteä purkamaan ylikasvanutta julkissektoriamme, vaikka tuo on ongelmiemme YDIN! Suomessa jopa oikeisto on liian vasemmistolaista...

Toope

Äärioikeisto tarkoittaa Ayn Randin kaltaista "klassisen liberalismin" ääritulkintaa, jossa ei ole valtiota, maksimissaan yövartijavaltiona.

Vasemmiston leimaus äärioikeistolaiseksi kohtaan osuu heitä itseään kohti, koska kansallissosialistien (Saksa) ja fasismin (Italia), aatteet olivat pääosin sosialistisia, suuren valtion ajatuksia.

Oikeistolaisuus siis tarkoittaa valtion roolin vähentämistä ja vapaiden markkinoiden/valinnan korostamista. Vasemmistolaisuus juuri tarkoittaa valtion roolin korostamista yhteiskunnassa (kuten: NL, kansallissosialistinen Saksa, fasistinen Italia, Kiina 1947 lähtien...).  ::)

Miksi on vaikea ymmärtää?

MrKAT

Breaking News! 2 tuntia sitten uutisoitu.

42-vuotias Soldiers of Odiniin kuulunut mies murhattiin Salossa
Nelikymppisen miehen murhasta epäillään kahdeksaa ihmistä.
ILTA-SANOMIEN tietojen mukaan Salossa henkirikoksen uhrina kuollut mies on ollut mukana äärioikeistolaisen katupartioliikkeen Soldiers of Odinin toiminnassa.
...
Rikosnimikkeenä murha viittaa joko erittäin julmaan tai raakaan tekotapaan tai suunnitelmallisuuteen.

- https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010125324.html

PS tuki tuota äärioikeistolaista uusnatsismin kannattajan johtamaa liikettä.
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: kertsi - tammikuu 16, 2024, 12:23:43
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - tammikuu 16, 2024, 12:07:25Nykypäivän fasismia on jihadistinen islam, koska koti (mies omaisuuksineen ja omaisuutta ovat vaimot), uskonto ja isänmaa (kalifaatti) ovat sille tärkeitä.

Islamissa halutaan erotella naiset. Aivan kuten juutalaisten oli pidettävä tähteä (keskiaikana suippokärkistä hattua mikä sittemmin on liitetty noitiin), pitää fundismuslimeilla naisen pukeutua eri tavoin peittäviin asusteisiin. Tällä muka vähennetään miesten kiimaisuutta, mutta herää kysymys onkin sittenkin tarkoitus tehdä nähtäväksi ketkä ovat ali-ihmisiä.

En oikein saa kiinni ajatuksestasi. Miksi jihadistinen islam olisi juuri fasismia? (Itselleni fasismi on noista otsikon listatuista hämärin käsite, vaikein määritellä.)

Yritin olla poliittisesti korrekti. Mutta sanotaan nyt sitten että islam itsessään on fasistinen uskonto. Jihadismi vain vetää sen äärimmäisyyksiin.

Minulle kaikki missä naisten oikeuksia poljetaan on silkkaa fasismia.

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Karikko - tammikuu 16, 2024, 12:17:30Mitä eroa on islamilaisten vihaamisella juutalaisten vihaamiseen.

Etnisesti suurin piirtein samaa kansaa. Kulttuurien vihaaminen eli uskontojen lienee sekin melko turhaa, uskonnot vain korvataan jollain muulla uskolla.

Jokainen usko on peruslähtöisesti aina toista parempi, jos se on oma usko.

Ihmisetkin ovat  yleisemmin sovinnossa keskenään, mutta kilpailevat silti paremmuudesta. Myös uskon asioissa ja alistamisesta on kyse, sitähän länsimaatkin tekevät ja ovat tehneet.

Islam on selkeästi altavastaajan asemessa ja silloin tekevät sellaisia asioita mitkä ovat mahdollisia, mutta sitähän tekevät muutkin, vaikka julkisuuden ylivalta muuta väittää. Jehu kertoi "valon poikien" taistelevan "pimeyden poikia" vastaan- ilmeisesti lapsia ja naisia tappamalla--

Altavastaajan asemassa??? Kohta maailman seuratuin uskonto. (Meinasin kirjoittaa että suosituin, mutta ei nyt sentään liioitella.)

Ainahan kaikki hyvin lähellä toisiaan olevat tahot riitaantuvat pahiten. Veljes- ja sisällissodat ovat verisimpiä. Kun yhden yksittäisen poliittisen liikkeen tai puolueen sisällä tulee närää jostain ulkopuolisen silmiin mitättömästä pikkuasiasta, hajotaan kahdeksi siiveksi tai puolueeksi, joiden välillä on mitä syvin eripura ja raivo.

Käsittääkseni tätä tapahtui jo natsien keskuudessa? Eiköhän niitä kaikenlaisia liikkeitä ollut hyrymykke silloin ennen kuin Hitler pikkunatsipossuineen sitten voitti ne natsien missikisat, lopulta.

Samalla tavalla islamin sisällä on keskenään riiteleviä koulukuntia, shiiat ja sunnit kuuluisimpana. Ja islam ja k-uskonto ja juutalaisuus ovat tukkanuottasilla, koska niillä on yhteiset juuret.

Norma Bates

Olen kokenut varsin rasittavaksi sen että kun eräällä taholla (Homma-foorumista ei ole kyse, en ole siihen tutustunut, enkä koe kiinnostusta tutustuakaan) on puhuttu siitä mitä kaikkea ulkomaalaiset/maahanmuuttajat jne. tekevät tässä maassa noin niin kuin rikollista hommelia, aina löytyy joku juttelemaan että "eräällä itävaltalaisella olisi ollut tähän ratkaisu". Eli tämä on kaiketi sitä Hitler-huumoria, tai en tiedä onko edes huumoria, mutta kumminkin kaiketi "kosiskellaan" aitoa, alkuperäistä ja oikeaa äärioikeistolaisuutta. Olen siihen tainnut joskus yrittää puuttua ja tuoda esille mm. että Hitler oli idiootti, tai jotain tämmöistä, mutta ei se mitään hyödytä.

Vituttaa vaan kun juuri tuollaisen takia mistään maahanänky- ja turvaturismiasioista ei voi puhua ilman että turvapaikanhakujärjestelmän väärinkäyttöä vastustavat julistetaan heti natseiksi. Minkään todellisen maahanmuuton kanssahan sillä ei ole mitään tekemistä että jotkut tekevät mitä huvittaa kun ovat maksaneet ihmissalakuljettajille messevät rahat. Ihan kuin heillä olisi sen vuoksi oikeus rikkoa EU-maiden lakeja.

Varmaan joku vasemmistolainenkin on todennut että kun nämä asiat on jätetty persujen huudettavaksi, niin sitten niissä ei pystytä etenemään millään tavalla. Mutta mitäs on jätetty, kuka käski.

Tosin en kyllä miellä persuja automaattisesti äärioikeistolaisiksi. Ennemmin kaikkia jotka pyrkivät tuhoamaan sivistyksen ja hyvinvointivaltion.

kertsi

Järjestäjät: AfD:n vastaisiin mielenosoituksiin osallistui viikonloppuna 1,4 miljoonaa henkilöä (STT-AFP, Yle)

LainaaProtesteja järjestettiin viikonloppuna useissa kaupungeissa.
Saksassa äärioikeistopuolue AfD:n vastaisiin mielenosoituksiin on järjestäjien arvion mukaan viikonloppuna osallistunut yhteensä jopa 1,4 miljoonaa ihmistä.

Sunnuntaina protesteja järjestettiin muun muassa Berliinissä, Münchenissä, Kölnissä ja Bremenissä.

Protestit AfD:tä vastaan saivat alkunsa saksalaisen tutkivan journalismin verkkosivuston Correctivin kerrottua, että AfD:n jäsenet olivat keskustelleet ääriliikkeiden kokouksessa muun muassa miljoonien maahanmuuttajien karkottamisesta.

AfD:n vastaiset mielenosoitukset ovat keränneet taakseen laajan tuen poliitikoista jalkapallomanagereihin.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz osallistui mielenosoitukseen viikko sitten.  Sunnuntaina mielenosoituksille antoi tukensa myös liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier.

He [mielenosoittajat] puolustavat tasavaltaamme ja perustuslakiamme vihollisiamme vastaan, hän sanoi videoviestissään.

Lue koko juttu täältä.

STT-AFP, Yle
(boldaus moinun)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Toope

Olisi joskus hauska kuulla, mitä Äärioikeistolla tarkoitetaan?
- Onko kyse kansallissosialisteista/fasisteista, joiden yhteiskunta- ja talousmalli oli valtiojohtoinen
- vai puhutaanko Ayn Randin kaltaisista ääriliberaaleista, jotka halusivat minimoida valtion roolin

Vasureille molemmat ovat "äärioikeistoa", vaikka ovat täysin erilaisia näkemyksiä.
Kysyn siis palstan vasemmistolaisilta,
Miten määrittelette äärioikeiston?

Kopek

CNN-uutiset:

Germany's AfD party goes too far, even for Europe's far right

The party has been left isolated after their leading candidate in upcoming European elections said that members of the Nazi SS were not 'automatically criminal'


AfD:n johtajan synti oli se, kun hän sanoi: "Before I declare someone a criminal, I want to know what he did."

Oikea vastaus olisi ollut, että SS:n kuuluminen teki ihmisestä rikollisen riippumatta siitä, mitä hän teki.

https://edition.cnn.com/

En kannata AfD:tä sen Venäjä-myönteisyyden takia, mutta tuossa nimenomaisessa kysymyksessä miettisin kuitenkin hieman, leimaanko kaikki rikollisiksi vai tarkastelenko yksilöitä ja heidän tekojaan erikseen.

Uutisessa kerrotaan, että SS:ssä toimi 900.000 henkilöä, joten ilmeisesti tarkoitetaan myös SS:n sotilaallista siipeä eli Waffen-SS:ää, missä oli myös suomalaisia vapaaehtoisia.

Jos kaikki Waffen-SS:ään kuuluneet ovat automaattisesti rikollisia, tässä malliksi pari:

https://fi.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCnter_Grass

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lauri_T%C3%B6rni

Erääseen toiseen "järjestöön" kuuluvat olisin ehkä valmis nimeämään rikollisiksi pelkän jäsenyyden perusteella, mutta ei tästä enempää.

-:)lauri

#26
Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 26, 2024, 15:17:04CNN-uutiset:

Germany's AfD party goes too far, even for Europe's far right

The party has been left isolated after their leading candidate in upcoming European elections said that members of the Nazi SS were not 'automatically criminal'


AfD:n johtajan synti oli se, kun hän sanoi: "Before I declare someone a criminal, I want to know what he did."

Oikea vastaus olisi ollut, että SS:n kuuluminen teki ihmisestä rikollisen riippumatta siitä, mitä hän teki.

https://edition.cnn.com/

En kannata AfD:tä sen Venäjä-myönteisyyden takia, mutta tuossa nimenomaisessa kysymyksessä miettisin kuitenkin hieman, leimaanko kaikki rikollisiksi vai tarkastelenko yksilöitä ja heidän tekojaan erikseen.

Uutisessa kerrotaan, että SS:ssä toimi 900.000 henkilöä, joten ilmeisesti tarkoitetaan myös SS:n sotilaallista siipeä eli Waffen-SS:ää, missä oli myös suomalaisia vapaaehtoisia.

Jos kaikki Waffen-SS:ään kuuluneet ovat automaattisesti rikollisia, tässä malliksi pari:

https://fi.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCnter_Grass

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lauri_T%C3%B6rni

Erääseen toiseen "järjestöön" kuuluvat olisin ehkä valmis nimeämään rikollisiksi pelkän jäsenyyden perusteella, mutta ei tästä enempää.

Kaipa suhtautuminen SS:ään on sama kuin suhtautuminen on Isis:n sotilaalliseen kurinpitosiipeen.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

MrKAT

Petteri Orpo nieli Giorgia Melonin huijauksen sellaisenaan – Asiantuntijat puhuvat samaan aikaan uudesta Unkarista
...
Lisäksi Suomen pääministeri arvioi, että Melonin uusfasistinen tausta ei ole hyväksyttävä, mutta se, mitä hän on osoittanut toiminnallaan, on hyväksyttävää.
...
 Yksi niistä nostatti rajun kohun viime tammikuussa, jolloin Italian poliisin mukaan noin sata osallistujaa teki siellä natsitervehdyksen. Osa heistä on jäseniä Melonin johtamassa Italian pääministeripuolueessa Fratelli d'Italiassa.
...
Meloni perusti Fratelli d'Italia -puolueen MSI:n kanssa samalle uusfasistiselle perustalle ja muun muassa puolueen logossa on edelleen uusfasistien liekkisymboli. Myös Italian senaatin puhemies Ignazio La Russa on ollut MSI:n jäsen ja hän on julkisesti kertonut ihailevansa Benito Mussolinia.
...
Melonia ja hänen hallitustaan kuvaillaan sekä radikaalioikeistolaiseksi että äärioikeistolaiseksi, eikä Meloni ole kiistänyt kumpaakaan määritelmää.

Sen sijaan hän on pyrkinyt peittelemään uusfasistista taustaansa ja aikaisempaa Mussolini-ylistystään.

- US 25.5.2024

Purra on Suomen Meloni, mutta mediamme ei ehkä usko sitä, mediamme ja kansamme elää samanlaisessa unessa ("eihän se nyt semmonen oo koska sehän ois järkee vailla") kuin ollut Putinin (-22) ja PSn (-23) suhteen.

Meloni ja Purra ns. stealth-fasisteja?
Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 26, 2024, 15:46:49Purra on Suomen Meloni, mutta mediamme ei ehkä usko sitä, mediamme ja kansamme elää samanlaisessa unessa ("eihän se nyt semmonen oo koska sehän ois järkee vailla") kuin ollut Putinin (-22) ja PSn (-23) suhteen.

Meloni ja Purra ns. stealth-fasisteja?

Ehkä Giorgia Meloni on pannut Orpon pään pyörälle vanhanaikaisella keinolla eli naisellisella viehätysvoimalla.Politiikka ja varsinkin kansainvälinen politiikka on sen verran pragmaattista touhua, että liialla tiukkaotsaisuudella ei pitkälle pääse. Joiltakin asioilta joudutaan sulkemaan silmät tilanteen vaatiessa. Suomalaiset ovat tehneet yhteistyötä niin natsien kuin kommunistienkin kanssa, joten kai yksi italialainen nykypuoluekin menee joukon jatkona. Jos kerran Giorgia Meloni kannattaa Ukrainan tukemista ja Venäjän vaikutusvallan patoamista, siinä on riittävästi syytä olla asiallisissa väleissä hänen kanssaan.

Sekaannuksen ja poliittisen hajaannuksen aiheuttaminen Euroopassa kuuluu Venäjän vaikutustoimiin, eikä Putinin kampanjaan kannata lähteä mukaan.

Venäjän hyökkäyksen alettua helmikuussa 2022 tiedotusvälineissä nousi esille ns. Azov-pataljoonaan kuuluvien natsimielisyys. Ukrainalta odotettiin asian selvittämistä ja natsismin karsimista sotajoukoista. Tämän asian esille nouseminen palveli Venäjän etuja, joten on oletettavaa, että Venäjä oli uutisten taustalla. Olisihan natsijahti heikentänyt Ukrainan taistelukykyä. Kaiken lisäksi se olisi ollut myönnytys Venäjän propagandistisille väitteille, että Ukrainassa on natseja.

Ukrainan päättäjät toimivat viisaasti eivätkä menneet ansaan. Silloin kun maa taistelee olemassaolostaan, jokainen mies armeijassa on tärkeä. Ei tällaisella hetkellä aleta tehdä poliittisia puhdistuksia. Niiden aika on sodan jälkeen, jos se vielä katsotaan tarpeelliseksi. Puhdistuksia tehdään sodan aikana ainoastaan siinä laajuudessa, kun se palvelee maan kokonaisetua eli rintamatilannetta ja sodassa menestymisen kannalta kriittisiä kansainvälisiä suhteita. Joku natsi voidaan potkaista näyttävästi pellolle, jos panoksena on miljardien arvoisen aseavun saaminen. Mutta ei tämän enempää.

MrKAT

#29
Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 26, 2024, 20:01:52Ehkä Giorgia Meloni on pannut Orpon pään pyörälle vanhanaikaisella keinolla eli naisellisella viehätysvoimalla.
Leyen.
Kuulemma EPP:n naispomo Von der Leyen julisti Melonin miltei puhtaaksi ja nyt vaan Orpo toistaa EPP:n yhteistä "voi sopia meille" -mantraa.

Niinistö:
Italian pääministeri Meloni on viemässä Italiaa Unkarin tielle yleisradion politisoimisella ja oikeusvaltion murentamisellaan. Puolueensa tausta on osin  fasistinen.

Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.