Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietokoneketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:24:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: a4 - toukokuu 23, 2022, 15:20:07
Huomasin että joissain selaimissa olevalla lukutila-napilla voi ohittaa joitain nettimedian maksumuureja.

Voisitko paljastaa hieman enemmän?

Mikä selain ja minkä valikon takaa löytyy.

Minun mielestäni hakkerit voisivat tehdä palveluksia ihmiskunnalle ja paljastella enemmän, löydöksiään.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

^Läppärin Chromessa: Chrome://flags josta piti löytyä "enable reader mode"-jotain tms. Mutta ei ole.

Äsken tietokoneeni jämähti jumiin jo 3. kerran parin viikon sisään.  Siinä ei mitään ei ota vastaan, edes virrankatkaisunappia. Eiku taas akku irti ja uuskäynnistys...

Luulin että akku liian helposti irtoava, kosketushäiriö aiheuttaisi. Mutta sitä vastaan puhui se että edellisellä jumi-kerralla  taustalla toisella välilehdellä oleva Youtube lallatteli iloisesti musaa joka päättyi vasta tietyn ajan kuluttua kun irrotin mokkulan.

Usein jumi syntyy TÄÄLLÄ kantapaikkaan kirjoittaessa tai selatessa. Niin nytkin. Erikoisesti (nyt) liian nopeasti PgUP PgDn nappeja painaessa (selaan ketjua) ja mahdollisesti samaan aikaan tasohiirtä (vahingossa) painaessa. Kuin joku näppiyhdistelmä aiheuttaisi tai sitten liiian paljon nappeja+tasohiirtä yhtäaikaa koneparalle.

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

a4

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - toukokuu 23, 2022, 16:34:02
Lainaus käyttäjältä: a4 - toukokuu 23, 2022, 15:20:07
Huomasin että joissain selaimissa olevalla lukutila-napilla voi ohittaa joitain nettimedian maksumuureja.

Voisitko paljastaa hieman enemmän?

Mikä selain ja minkä valikon takaa löytyy.

Minun mielestäni hakkerit voisivat tehdä palveluksia ihmiskunnalle ja paljastella enemmän, löydöksiään.
Luin jostain että jollain lukutila(reader mode) -napilla selaimessa voi ohittaa maksumuureja(paywall).
Sattumoisin vastaan tuli maksumuurin takana oleva uutinen ja samalla huomasin kännykkäni selaimen yläpalkissa tällaisen lukutila-nappulan. Kokeilin ja toimi.
Nyt googlailin lisätietoja ja löytyi monenlaisia ohjeita ja ladattavia selainlaajennuksia kiertää maksumuureja sekä erilaisia tapoja toteuttaa maksumuureja.
En onnistunut löytämään mitään helppoa ja toimivaa. Etenkään hesarin sivuille.
Ehkä joku täällä tietää paremmin aiheesta?

Lenny

Yksityiskohtaisia ohjeita kiertää maksumuureja saatetaan moderoida, ihan vain vinkkinä.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

a4


-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - marraskuu 20, 2021, 16:34:21
Tässä mun koneen laitekonfiguraatiossa on ilmennyt käytössä sellainen ummikon ongelma. Näyttö saattaa pimetä hetkenä minä hyvänsä, ilman mitään syytä ja aina silloin pitää käynnistää kone uudestaan. Ongelma toistuu kerta pari kuukaudessa. Eilen taas näyttö pimeni ja antoi sen tavallisen ilmoituksen, että näyttö menee virransäästötilaan kun ei saa signaalia koneelta. En sitten tiedä mikä muhun meni, mutta luin tuosta näytölle tulleesta ilmoituksesta myös sen pikkupräntin ja siinä oli joku sen tapainen ilmoitus, että näyttöön kytketty hdmi-piuha on väärän tyyppinen eikä näyttö tunnista sen lähettämää signaalia.

En tiennytkään, että mikä tahansa hdmi-piuha ei kelpaa. Mulla on tässä siis nyt korkearesoluutiota varten kalibroitu piuha (piuhaa mainostettiin sellaisella ominaisuudella), mutta ilmeisesti sitten näyttö ei olekaan sen kanssa yhteensopiva. Pitää kaivaa jostain se näytön kanssa tullut hdmi-piuha ja käyttää kiltisti sitä josko tämä ongelma sillä korjaantuisi.

Nyt ei ole ollut noita ongelmia enää kuukausiin. Ehkäpä näytönohjaimen ajurit ovat tässä vain kehittyneet, eivätkä ole enää niin kranttuja konfiguraation suhteen. Näyttö on siis kyllä Nvidian G-Sync -yhteensopiva näyttö eli tulee mieleen ainoastaan ajurit alkuperäisten ongelmien lähteenä pikemminkin kuin tuo piuha.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Jaska

#1221
Jokunen vuosi sitten iäkkäässä pöytäkoneessani alkoi ilmenemään ajoittaista näytön pimenemistä, joka sitten paheni järjestään kohta käynnistyksen jälkeen sattuvaksi. Kävin sitten keskusyksikön kanssa sukulaisella yli 85-vuotiaalla ent. puhelinmestarilla, joka on sukulaisten televisioita ja tietokoneita harrastuksenaan korjaillut. Heti kun avasi kotelon pölyjen pois puhaltamiseksi sanoi, että näyttökortin tuuletin ei pyöri normaalisti kun puhallusilma ei saanut sitä liikkeelle. Kun ei taloistaan sopivaa näyttökorttia löydetty, niin purki ja voiteli näyttökortin tuulettimen. Kuuluu sarjaan "korjauksia jollaisia ei tehdä", mutta tehdään kuitenkin. Toimii edelleen.

--==**==--

Olen käyttänyt Ubuntu 18.04 LTS käyttöjärjestelmää. Siis vuodelta 2018 ja täysi ylläpitotuki julkaisulle on 5 vuotta, joten voisi olla aika harkita päivittämistä uudempaan.

Muutaman viikon on ohjelmistopäivitykset epäonnistuneet jonkin Inkscape vektorigrafiikkaohjelman julkaisutiedoston tiedostovarastoista puuttumisen vuoksi. Poistin Inkscapen ja asensin uudelleen. Ohjelma oli päivittynyt versioksi 1.0 ja ohjelmistopäivitysongelmatkin ratkesivat tällä.

Samalla otin tehdäkseni kovalevyn Ubuntun kotihakemistosta täysvarmistuksen ulkoiselle kovalevylle. Mahdollisten käyttöjärjestelmän noston ongelmien varalle. Varmistukseen olen tehnyt skriptin, joka luo ulkoiselle levylle päivämäärällä nimetyn varmistuskansion ja kopioi kokokotihakemiston eräin poissulkemisin
  sudo rsync --archive --verbose  --exclude {".*/","/MyPictures/"} --include ".thunderbird" /home/jaska  $backupfolder
tyylisellä komennolla.

Olin viilaillut skriptiä testaamatta ja parinkymmenen ajotunnin  jälkeen (ulkoinen levy on USB2-liitännässä) ajo kaatui lopputoimissa skriptissä olleeseen kirjoitusvirheeseen ja jäi epäilys oliko kaikki kopioitunut hyvin. Niinpä vertasin sisäisen kovalevyn kotihakemiston ja ulkoisen varmistuksen tiedostot:
  diff -qr  /home/jaska/  /media/jaska/Transcend/Varmistus/jaskaBackup/brsync20220524/jaska >>~/backupdiff
Vertailu kesti kolmisen tuntia ja tuotti tuhansia rivejä tiedostoon. Kolmella grep-poiminnalla uusiin aputiedostoihin sain karsittua hyväksyttävät erot listasta pois. Näitä oli sellaisissa, jotka olin sulkenut pois varmistuksesta sekä sellaisia - varsinkin piilokansioissa olevia käyttöjärjestelmän tiedostoja - jotka olivat jo muuttuneet varmistuksen jälkeen. Varmistus oli onnistunut.
 


MrKAT

Etten olisi Googlen aloitussivujen tai muistin varassa niin joku vuosi sitten tein läppärin omalle levylle C:...xxxx.html-tiedostoon äärisimppelin aloitussivun jolle olen laittanut tärkeimmät nettiosoitteet. Ei tarvi muistaa ulkoa. Googlen hakukenttään kun laitan "C:" niin se osaa laittaa tuon lopun ehdotteeksi ja sitä klikkaan. (Sen voisi laittaa Googlen aloitussivuksi(?), toinen mahis on laittaa sen työpöydän ikoniksi kuten tein sukulaiselle).

Ohessa ensin normi sivu, sitten PaintShopissani kokeilin vinkeämpiä taustavärityksiä josko joskus ottaisin käyttöön.
(Pyöreä leikkaus, näytän vain osan sivusta).


"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Kopek

#1223
Sain videonkopiointisysteemin pitkän kokeilun jälkeen toimimaan. Videonauhat ja/tai nauhuri taitavat olla pilalla, joten ilo jäi lyhytaikaiseksi.

Ohjeita piti metsästää summanmutikassa Youtubesta ja vaikka mistä.

Tältä sivulta löytyi vinkki siitä, että boksissa on "setup", jolla voi valita hdmi:n ja CDI:n väliltä. Piti vain asentaa sopiva ohjelma.

(Tässä piti olla linkki sivulle. Unohdin linkin, enkä löydä enää sivuakaan.)

Kaikki ohjeet ovat löytyneet mistä sattuu. Laitteen mukana tai edes valmistajan sivulla ei ole kuin ylimalkaisia ohjeita.

https://www.blackmagicdesign.com/products/miniconverters/techspecs/W-CONM-00

"Download software" vie tällaiselle sivulle:

https://www.blackmagicdesign.com/support/family/broadcast-and-atem-converters

Mutta mikä "software" tuolta ladataan - se selviää muutamassa päivässä, kun katselet Youtube-videoita.

Lisäksi piti asentaa nauhoitusohjelma, jonka tiedot piti etsiä jostakin...

Hippi

Minulla on pieni probleema, kun on PDF-tiedosto, jota en saa muunnettua tekstiksi. Aikaisemmin oli täysi versio Adobe Acrbatista, mutta nyt ei enää sitä ole. Netistä löysin jonkun, joka suostui muuntamaan PDF:n wordiin, mutta siinäkin muunto on vain tiedostomuodon muutos eikä niin, että teksti olisi tullut muokattavaksi tekstiksi. Sivut säilyivät sivujen kuvina.

Varmaan lisää kaivamalla onnistuisin vielä jonkun kapineen löytämään, jolla muunnon voisi tehdä niin, että saisin haluamani tekstin kopioitua ihan tekstimuotoisena. Oikeastaan muotoilut yms. saisivat hävitäkin, sillä tarkoitus on saada vain pohjateksti, jota sitten lähtisin työstämään haluamaani muotoon.

Koska kyse on vain muutaman sivun pätkästä ajattelin kokeilla siirtää sen wordiin lukemalla ääneen. Olin joskus aikaisemmin tuota wordin ominaisuutta kokeillut ja se toimii yllättävän hyvin. Äsken vielä oli tarkoitus kokeilla, miten välimerkit saa tekstiin ja kyllähän se onnistuu, kun sanoo "piste" tai "pilkku". Selvään artikulointiin kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä sössöttämällä tulee tällaista: "Tänään on pilvinen aamu. Mutta silti aion mennä ulos, jos ei alas 100" :D

Tämän aamun kokeilussa muuten ratkaisin ihmiskuntaa kauan hämmästyttäneen "automaattikirjoituksen" salaisuuden. Avasin nimittäin wordin ja klikkasin mikrofonia, niin kapine alkoi suoltaa tekstiä solkenaan, vaikka en vielä ollut edes keksinyt lauseita, joilla testaisin välimerkkejä. Hetken olin ihmeissäni, kunnes huomasin tekstin olevan radion uutisista. En olisi uskonut, että läppärin mikrofoni kaappaa niinkin hiljaisen puheen vähän kauempaakin joten, kun läppäri on sylissä, niin äänen voimakkuuteen ei ole tarpeen panostaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

^Onnistuuko tekstin maalaaminen? Sitten vain ctrl+c ja ctrl+v.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

^
Nuo olen yrittänyt jo heti alkuunsa eivätkä ne toimi.
Olisikohan siinä PDF:ssä peräti kopiointisuojaus tmv., kun yleensä kyllä PDF:stä pystyy kopioimaan pätkiä.

Pakko nyt lisätä, että en yritä mitään laittomuuksia kopioinnilla. Suojaus on varmaan laitettu siksi, että kokousmateriaalissa on myös tilitietoja yms. joiden vuoksi aineistoille ei ehkä ole suotavaa tehdä kovin paljon mitään temppuja. Osat, jotka haluan siitä on ns. vapaata riistaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Jos PDF:n tulostaa paperille ja skannaa paperin OCR-ohjelmalla, voiko tekstin tällä tavalla kopioida editoitavaan muotoon?

Tai PrintScreenistä ilman paperivaihetta?

https://www.onlineocr.net/

Hippi

^
Tuo kyllä toimisi, mutta online suostui käsittelemään vain ensimmäisen sivun. Varmaan vaatii jotain rekisteröitymistä ja isommalla sivumäärällä pakkaamista.

Voi olla, että se muutaman sivun lukeminen on nopeampi ratkaisu tähän akuuttiin tilanteeseen. Mutta jatkoa ajatelleen tuon pistän muistiin, että pitänee selvitellä tarkemmin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Tällainenkin ohje löytyy:

Method 3. Copy from Secured PDF by Google Chrome
Open the Secured PDF. Download and install the Google Chrome browser on your computer and launch it. ...
Print the Secured PDF. Choose the "Print" option in the top-right corner of this Chrome browser.
Save as a Normal PDF. Click the "Save" button to save it as a PDF.