Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietokoneketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:24:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hippi

^
Kiitos, sain sen nyt ihan tekstimuotoon.

Menin tuon ohjeen mukaan, mutta voi olla, että jotain tein väärin enkä heti onnistunut. Yritin myös sillä LightPDF Editorilla jotain temppua jos toistakin ja yllättäen löysin itseltäni dokumentin johon toimi sitten nämä normaalit kopiointi- ja tiputusnäppäinyhdistelmät.

Seuraavalla kerralla, jos vastaava tulee eteen, niin pitää maltillisemmin seurata, mitä teen eikä vaan tehdä yritystä toisensa perään, jotta paremmin jää mieleen, mistä se oikea tiedosto syntyi :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska


Pdf-tiedostojen kanssa voi olla kovin monenlaisia tilanteita. Esimerkiksi http://nie.lk/pdffiles/other/sGr12OM%20BioResoBook.pdf antaa avata tiedoston Chromeen, tulostaa pdf-tiedostoon halutut sivut, mutta tehdyssä tiedostossakaan ei pysty maalaamaan tekstiä kopioitavaksi (koska teksti on kuvana).

Pdf-tiedostolla voi olla käyttäjäsalasana ja käyttöoikeussalasana: toinen, molemmat tai ei kumpaakaan asetettuna. Käyttäjäsalasanalla tiedosto on kryptattu, joten sitä ei pysty kiertämään. Käyttöoikeussalasanaan voidaan asettaa  kielto tiedon muokkaukselle, kopioinnille, tulostamiselle, kommentoinnille. Adoben tuotteet noudattavat käyttöoikeussalasanan rajoituksia, muut ohjelmat välttämättä eivät.
Pdf-tiedoston tekijän kannattaa säilyttää itsellään myös suojaamatonta versiota pdf-tiedostosta, jos haluaa varautua salasanojen unohtumiseen.

Täällä https://www.ilovepdf.com/ on verkossa liuta pdf-tiedostojen käsittelytoimintoja.

Kopek

Jos nettisivulla törmään johonkin rajoitukseen kuten siihen, että valokuvaa ei voi kopioida omalle koneelle, tai vain rekisteröityneet voivat nähdä sen suurempana tai jotain muuta tällaista, otan tämän haasteena yrittää kiertää rajoitus. Kohtuuttomasti aikaa ja vaivaa en tällaisen asian takia tietenkään uhraa, vaikka luonteeseeni kuuluukin pahimmillaan pakkomielteinen ylikeskittyminen joihinkin tämän tyyppisiin ongelmiin.

PrintScreen on tietenkin helpoin tapa kopioida kuvia. Tarvittaessa kaksi kuvakaappausta voi yhdistää kuvankäsittelyohjelmassa yhdeksi kuvaksi. Tämä on vai epämiellyttävän hidasta. Joskus ratkaisu ongelmaan löytyy sivun koodista (View page source). Siellä saattaa olla suora linkki kuvaan.

Joissakin tapauksissa en ole löytänyt ratkaisua ongelmaan. Googlen kuvahaku voi esimerkiksi näyttää, että jossakin on olemassa 2000x3000 pikselin kokoinen kuva. Sitä ei kuitenkaan pysty avaamaan noin suurena vaan ainoastaan 200x300 pikselin pienoiskuvana. Jos varsinaiselle sivulle menee, siellä kuva on integroitu jotenkin ihmeellisesti otsikkokuvaksi niin, että siitä näkyy vain osa. En ole keksinyt keinoa saada kuvaa kokonaan näkyviin. Sivun lähekoodistakaan ei löydy linkkiä alkuperäiseen kuvaan. HTML-osaamiseni on niin huonoa ja kiinnostukseni asiaan niin vähäinen, että en pääse puusta pitkään. Jossakin iso kuva kuitenkin lymyää, kun kerran osa siitä on näkyvissä alkuperäisessä koossaan, ja Googlen kuvahaku kertoo sen pikselimäärät ja näyttää kuvasta pienoisversion. 

Tämän tyyppisiä viittauksia löytyy: content="summary_large_image"

(Yllättävä) loppukommentti: Kuva oli jpeg -päätteellä, eikä jpg, mitä olin etsinyt. Iso kuva siis löytyy erillisenä linkkinä, ja kuvan voi kopioida normaalisti. 

Kopek

Kopioin toiseen ketjuun pätkän vanhasta kirjoituksestani. En käsittele kirjoituksen sisältöä tässä yhteydessä enkä muutenkaan vaan kerron, miten sain tekstin kopioitua.

OCR oli skannereissa varusteena jo kauan sitten, joten sinänsä skannatun tekstisivun saaminen tekstinkäsittelyohjelman ymmärtämään muotoon on jo vanha juttu. Muistelen, että varhaisimmissa kokeilemissani versioissa lopputulos oli vaatimaton, ja tekstiä sai korjailla monesta kohtaa.

Lähde, josta tällä kerralla kopioin, on hankala, koska se on eräänlainen niitattu vihko, jossa paperit ovat mutkalla. Niitä on hankala skannata ja hankala valokuvata.

Tällä kerralla päätin kokeilla sivujen valokuvaamista. Löysin netistä ohjeen tekstivalokuvien muuttamiseksi oikeaksi tekstiksi. Yllättävin neuvo oli käyttää Google Driveä ja Google Docseja.

Ensiksi otetaan valokuva sivusta. Seuraavaksi kuva ladataan Google Driveen, jossa se avataan Google Docseilla. Kuva avautuu valokuvana, jonka alla on sama tekstinä.

Tekstin voi kopioida Google Docsin sivulta ja siirtää tekstinkäsittelyohjelmaan, josta sen voi tallentaa tekstinä.

Noin yksinkertaista se on.

Koska kännykällä otetut kuvat olivat huonoja, parantelin ja rajasin niitä kuvankäsittelyohjelmassa ennen kuin latasin ne Google Driveen. Kuvien parantalu oli prosessin eniten aikaa vievä vaihe. En tiedä, olisiko niitä edes tarvinnut mitenkään parannella.

Vielä kun sotkuisen käsin kirjoitetun tekstin muutettua konekirjoitustekstiksi editoitavaan muotoon, se olisi mielenkiintoista.

Hippi

Siinä omassa pulmassani latasin LightPDF:n, jossa tuo OCR on työkaluissa mukana.
Ilmeisesti juuri sen avulla sain jollain tapaa pulmani ratkottua. Ohessa kuva, millaiset parametrit OCR:ää klikatessa kysytään
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Jaska - huhtikuu 13, 2022, 11:32:17
...
Sitä olen kummeksunut, ettei tiedossani ole palveluita, joihin voisi netissä lähettää pdf-tiedoston paperille tulostettavaksi. Posti on nykyisellään ihan kelvoton tuloksen toimittamiseen kohtuullisessa ennakoitavassa ajassa, että itse kai olisi noudettava.

https://hakemisto.kirjastot.fi/services/service/itsepalvelutulostus    0,40 € / sivu
https://print.lib.hel.fi/custom/ohje.html

Itselläni on mustesuihkarin mustekasetti verkkokaupasta ostettuna ja postin kuljetettavana, että en tiedä koska ehkä saan sivuja kotona paperille ja tarvetta olisi. On sellainenkin hämminki, että päivitin käyttöjrjestelmän Ubuntu 18.04:stä Ubuntu 20.04:ään. Ubuntu 20.04:ssä on sellainen riesa HP:n mustesuihku- ja laserkirjoittmet hallitsevan hplip-paketin asennus jää luuppiin (itse odotin 5 tuntia) käyttäessään väärää Python-versiota niitä kun on käyttöjärjestelmässä kaksi.


ROOSTER

^
Kiitos tiedosta Jaskalle. Nyt aavistelen mikä meni pieleen yrittäessäni saada käytetty tulostin pelittämään.

Onnistui vasta kun erikoismies kävi suorittamassa salaperäisiä klikkauksia.

Minä vihasin musteruiskuja jo aiemmin ja tämä episodi vahvistin näkökantaani. Ei mennyt tuokaan vaivannäkö hukkaan, satsaus tulevaisuuteen.

Minusta HP:n halpakin laser on kohtuuhyvä peli, mutta mustehuiskut aivan p/c:stä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 24, 2022, 00:35:18
Äsken tietokoneeni jämähti jumiin jo 3. kerran parin viikon sisään.  Siinä ei mitään ei ota vastaan, edes virrankatkaisunappia. Eiku taas akku irti ja uuskäynnistys...
...
Usein jumi syntyy TÄÄLLÄ kantapaikkaan kirjoittaessa tai selatessa. Niin nytkin. Erikoisesti (nyt) liian nopeasti PgUP PgDn nappeja painaessa (selaan ketjua) ja mahdollisesti samaan aikaan tasohiirtä (vahingossa) painaessa. Kuin joku näppiyhdistelmä aiheuttaisi tai sitten liiian paljon nappeja+tasohiirtä yhtäaikaa koneparalle.
Äskettäin tuli jo se 4. kerta. MUTTA nyt hiiri toimi ja jotkut ikkuna-valitsimet, myös poista ruksi, Chromesta jäi kaikki päälle. Ja hitaasti jotain tapahtui kunnes Chrome hitaahkosti lopulta sulki itsensä. Tällä kertaa pääsin vähälla ja samalla kärrylle siitä mikä syyllinen jumituksiin ehkä on : Chrome-selain itse!
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

MrKAT

Nyt tuli jo pientä kriisin paikkaa.
  Livenä törmäsin upouuden näköiseen Triumph Herald 1400:n (ellei 1200:n) joka oli 60-luvun auto kuten läppärillä varhaisillalla googlasin. Mutta sitten eksyin tori.fi sivuille selaamaan (en koskaan käy) kun läppäristä VIRTA MENI TOTAALIPOIKKI zaps noin vain. (En huomannut muissa laitteissa virtapiikkiä.)
  Myöhäisillalla käynnistin koneen uudelleen ja huomaan että F-secure ikoni on kadonnut alapalkista ja työpöydän F-ikonia napsauttamalla ei tapahdu mitään. Googlaan kohti F-securea, suomeksi ei palvelua enää puolen yön aikaan. Otan silti chat-yhteyttä ja saan jenkkeihin viittavalta nimimerkiltä englanniksi ohjeita: Uninstallaus ja sitten installaus. Hiukan hirvitti jättää netissä hetkeksikään ilman suojaa mutta niin vain tein.
  Asentui oikein, annoin koodin, joka oli onneksi tallessa. Ja kaikki toimii hienosti. (Kaverille tänään mainitsin että avuntarjoaja oli emailissa etunimeltään Mohamed, joten häntä alkoi hirvittää että mun pitäisi tarkistaa F-securelta puhelimella että menikö kaikki ihan varmasti ok.)
  Tänään tein sitten vielä läppäristä suuuren varmuuskopion "uuteen" aukaisemattomaan lisälevyasemaan, joka olisi pitänyt tehdä jo kauaan aikaaa sitten.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Hayabusa

Microsoftilla on sama ongelma kuin aikanaan Juicen pysäyttäneillä konstaapeleilla;D
Microsoftilla on vakava ongelma: pilvi loppuu kesken
Lainaa
Microsoftin Azure-pilvipalvelu on vaikeuksissa. Yhtiöllä ei tahdo olla kapasiteettia kaikille halukkaille, eikä helpotustakaan ole luvassa vielä hetkeen. Aiheesta kertoo muiden muassa The Register.

Azureen kuuluu yli 200 datakeskusta 60 alueella eri puolilla maapalloa. Näistä keskuksista ainakin pari tusinaa toimii rajoitetulla kapasiteetilla ja yhtiö joutuu priorisoimaan resursseja voidakseen palvella nykyisiä asiakkaitaan.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Toope

Onko Youtubeen mahdollista lähettää kysymyksiä omasta statuksestaan?
Miten?

Hippi

Kyllä harmitti eilen illalla, kun suljin sovelluksiani, niin s-postisovellus ilmoitti, että lähtevissä on viesti ja kyseli, mitä haluan sille tehtäväksi. Prkl, olisin halunnut sen lähetettäväksi jo heti kun olin sen kirjoittanut. Tiedän kyllä, että sovelluksella pystyy ajoittamaan lähetykset niin, että voi hämätä porukoita olleensa töissä iltamyöhälläkin. Mutta en sitä näissä yksityisissä asioissa ole koskaan tarvinnut.

Nyt tuo oli päättänyt omin päin jättää viesti odottamaan lähetyskäskyä, jonka se oli jo kerran saanut. Kävi mielessä, että oliko tuo Postin vastaisku, kun yhä enemmän asioita hoidetaan sähköisesti sen sijaan, että käytettäisiin etanapostia.

Nyt siis pitää varmuudeksi aina tarkistaa lähtevä posti, että se todella on lähtenyt. Tähän asti olen tarkistanut päivittäin roskapostin, että onko sinne mennyt asiallista postia ihan vain siksi, että sovellus päättää tututkin lähettäjät määrittää aina välillä roskapostittajiksi.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

MrKAT

Läppärin luota olin jonkin aikaa poissa ja läppäri oli näyttö mustana, oletin että on lepotilassa ja käynnistyy joko näppäimellä tai hiirellä heiluttamalla. Mutta ei tapahtu mitään. ESC ei auta. Virtanäppäinkään ei palauta (se paloi nyt jatkuvasti kun lepotilassa se syttyy ja sammuu 1-2 sekunnin välein lepotilan merkiksi). Painan pitkään virtanäppäintä ja kone (onneksi?) sammuu tyyten. Käynnistys sitten aivan alusta asti. (Joka on iso ruljanssi).
  Syy? Tapahtui jo toisen kerran ja muistelen että molemmilla kerroilla Corel Drawin PaintShop Pro kuvankäsittelyohjelma oli mulla jäänyt päälle, piirtoprojekti kesken. MUTTA siinä on niitä mainoksia ennen ja jälkeen ohjelman käytön (joita en saa pois).  Nekö sekoitti kun ne odotti Enteriä ja en sitä voinut antaa koska lepotila?!! "#¤"#¤#%%#) Perkele!



Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Hippi

Muutama päivä sitten tuli taas jotkut päivitykset koneelle ja sen jälkeen tämä on alkanut vaatia lukituksen avauksessa sormenjäljen lisäksi PIN-koodin. Harmittaa tuollaiset muutokset, kun olen kerran päättänyt, että sormen jälki riittää avaukseen ja on ensisijainen ja PIN-koodi on vaihtoehtoinen avaaja.

Yritin mennä asetuksista poistamaan tuo PIN-koodi, mutta siitä tuli melkoiset ukaasit (liite), joten enpä uskaltanut sitä tehdä. Enkä sitä PIN-koodia kokonaan olisikaan halunnut poistaa, vaan muuttaa avauksen entiselleen, että sormi siihen riittää.  >:(
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

-:)lauri

Just opin, että semanttisesti oikein verkkosivulle ohjelmoidun taulukon voi ladata exceliin antamalla excelille linkki ja sitten valitsemalla valikosta kyseinen taulu. Aiemmin tallentanut koko verkkosivun. Ilmeisesti onnistuisi nyt sitten jatkossa tallentaa taulukkodata verkkosivultakin excelin tuntemissa formaateissa.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.