Kirjoittaja Aihe: Tietokoneketju  (Luettu 153577 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4792
 • Taivahan tosikko
Vs: Tietokoneketju
« Vastaus #1530 : Elokuu 08, 2023, 20:20:36 »
Tarkoittaako tämä, että gmail toteuttaa automaattisesti filtterit aina sillä hetkellä, kun viesti saapuu inboksiin ja sen jälkeen se ei enää aja viestien filttereitä automaattisesti?
Näin se taisi olla, että automaattinen suodattus tapahtuu saapuvalle postille. Ne eivät ole luettuja viikon vanhoja.

En muista, että suodatusta saisi esim. ajastetusti kaikiin viesteihin. Käsihakuja voi tietenkin tehdä.

Gmailin ajattelutapa on omalaatuiinen, tunnisteisin (label) nojaava, ei kansioihin ryhmittävä. Esimerkiksi arkistointi on sitä, että viestiltä poistetaan Saapuneet (Inbox) tunniste poistamatta viestiä.

Poissa -:)lauri

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10359
Vs: Tietokoneketju
« Vastaus #1531 : Elokuu 08, 2023, 20:31:57 »
^
aws s3 perustaa sekin tiedostojen ryhmittelynsä tekstiin kansioiden sijaan. Lienee kaiketi paljon nopeampaa manipuloida tekstiä kuin tiedostosijainteja.
"Jokaiseen mutkikkaaseen ongelmaan on ratkaisu, joka on yksinkertainen, suora, ymmärrettävä ja väärä." - H.L. Mencken

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4792
 • Taivahan tosikko
Vs: Tietokoneketju
« Vastaus #1532 : Elokuu 08, 2023, 22:59:07 »
Kansioratkaisussa tieto (viesti) on tääsmälleen yhdessä kansiossa (ikaankuin yhdessä tunnisteessa). Tunnisteratkaisussa tiedolla voi olla useita tunnisteita. sääntöjä on millaiset tunnistekombinaatiot sallitaan. Kukin tunniste muodostaa oman hakemiston tunnisteeseen kuuluviin tietoihin. Fyysinen toteutus voisi olla sellainen.

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7150
 • dreamer, shaper, singer, maker
Vs: Tietokoneketju
« Vastaus #1533 : Elokuu 09, 2023, 13:23:02 »
Varjelkoon, että gmail on arkaainen ohjelma.
Mutta toimiva!  :D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Poissa -:)lauri

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10359
Vs: Tietokoneketju
« Vastaus #1534 : Elokuu 09, 2023, 17:06:51 »
Onko palstalla gmail-velhoja?

Yritän tehdä seuraavaa

is:read older_than:7d

eli, että jos viesti on luettu ja siitä on enemmän kuin 7 päivää kun viesti on saapunut inboksiin tai luettu, astuu voimaan kolmas määrittelemäni sääntö, jossa viesti poistetaan inbox-labelin alta ja siirretään toisen labelin alle "arkistoon". Jos tämä toimii, voisi automatisoida lopulta myös sen, että gmailiin ei kerry nice to know viestejä vaan gmail poistaisi sellaiset määräaikaan mennessä automaattisesti.

Gmail kuitenkin herjaa filtteriä määriteltäessä, että labeleita (is:read) ei tulisi käyttää, koska viesti ei saavu inboksiin labelilla varustettuna. Tarkoittaako tämä, että gmail toteuttaa automaattisesti filtterit aina sillä hetkellä, kun viesti saapuu inboksiin ja sen jälkeen se ei enää aja viestien filttereitä automaattisesti?

Ilman manuaalista interventiota tämä ei tosiaan onnistu. Mutta kaipa se minulta onnistuu, että kerran viikossa tai muutamassa käyn ajamassa tuon filtterin manuaalisesti.

https://stackoverflow.com/questions/27692053/how-to-manually-run-all-gmail-filters-on-entire-inbox

Jos taas on useampia filttereitä, jotka halutaan suorittaa jälkikäteen, yllä olevan linkin takaa löytyvän ohjeen mukaan, gmailin saa ajamaan niistä jokaisen samalla komennolla. tämä onnistuu seuraavaa proseduuria noudattamalla:

1. Exporttaa halutut filtterit
2. Poistaa kyseiset filtterit
3. Importtaa kyseiset filtterit
4. Importattaessa filttereitä, gmail kysyy, suoritetaanko samalla sisään ajettavat filtterit, ja kun valitsee kyllä, gmail suorittaa niistä jokaisen.

Onneksi on toinenkin gmail-osoite, jossa saatoin kokeilla hieman tätä proseduuria. Liitteenä kuvasarja hahmottamaan, millaisen setapin haluan ja miten tämä käytännössä toimii.

Eli kuvassa 1 tarvittavat filtterit. Gmail suorittaa niistä viimeistä lukuun ottamatta kaikki automaattisesti kun viesti saapuu inboxiiin. Viestin saapuessa inboxiin viimeinen filtteri ei tee mitään. Tässä nuo neljä ensimmäistä filtteriä laittaa siis jokaiselle inboksiin tulevalle viestille oikean labelin, jotta näen jo siinä vaiheessa, mihin asiayhteyteen mikäkin viesti inboxissa liittyy. Viides filtteri sitten sisältää nuo kaksi sääntöä ja yhden tehtävän: mikäli viesti on luettu ja yli 7 päivää vanha, poistetaan se inboxista. Kuvassa 2 on inboxin sisältö ennen kuin manuaalisesti suoritan viidennen filtterin. Kuvassa 3 exporttaan kaikki filtterit. Kuvassa 4 importtaan kaikki filtterit. Siinä samalla on tuo täppä "Apply new filters to existing email.", ja jonka olen valinnut. Kuvassa 5 inboxin sisältö ajon jälkeen eli viesti jota ei ole luettu on jäänyt paikoilleen ja kuvassa 6 tokan labelin sisältö, eli että viesti poistui vain inboxista, mutta se edelleen löytyy halutusta paikasta. Kuvassa 7 printscreen tuosta gmailin exporttaamasta tiedostosta, jonka sitten myös importtaan.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 09, 2023, 18:25:34 kirjoittanut -:)lauri »
"Jokaiseen mutkikkaaseen ongelmaan on ratkaisu, joka on yksinkertainen, suora, ymmärrettävä ja väärä." - H.L. Mencken

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7808
Vs: Tietokoneketju
« Vastaus #1535 : Syyskuu 07, 2023, 09:13:58 »
Yritin asentaa "Scribus" -ohjelmaa tietokoneeseen. Ei onnistunut.Ainoa tietokoneeni, jolla saa "henkisen" yhteyden antiikkiseen Panasonic matriisitulostimeen on vanha läppäri, jossa on MX-linux. Tarvittaisiin kuitenkin Indesigniä vastaava PDF-ohjelma. En tiedä, auttaisiko sekään. Libre Officesta tulostettuna sivuista tulee vähän mitä sattuu. Kaikki kirjaimetkaan eivät aina tulostu oikein, vaan alasakarat (esimerkiksi g-kirjaimessa) tulostuvat muutaman kirjaimen verran edelle varsinaista kirjainta jonkun muun merkin alle.

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10875
 • crazy cat lady
Vs: Tietokoneketju
« Vastaus #1536 : Syyskuu 13, 2023, 08:33:51 »
Olen ennenkin rutissut sovellusten turhista muutoksista ja taas on aihetta (ja varmaan ei tämä ole viimeinen kerta, ellei taivaalta jotain putoa päähäni ja vie hengen sitä ennen).

Pääasiallisesti käyttämäni selain, Opera, jota käytän mm. Kantiksessa roikkumiseen, lehtien lueskeluun ja muuhun surffailuun, viimeisen viikon aikana teki itseensä parikin päivitystä. Aamulla selaimen avauksessa tuli iloinen aloitussivu, että nyt sinulla on todella uutta ja hienoa, mikä helpottaa selailua. Ainoa vain, että en ole edes huomannut aiemmin selailussa mitään vaikeutta ja siksi juuri tätä selainta olen käyttänyt. Jouduin asetuksista jotain "helpotuksia" kääntelemään pois päältä, kun minua ne eivät helpottaneet.

Mutta yhdelle "kivalle jutulle" en löytänyt asetuksista mitään täppää, jota olisin voinut käyttää hävittääkseni lisäkkeen. Ensimmäisellä kerralla selaimen avatessani päivityksen jälkeen ihan pelästyin, jotta mitä ihmettä tapahtuu, kun keskelle näyttöä ilmestyi noin tupakka-askin kokoinen musta alue ja läppäristä alkoi kuulua "avaruudellista ääntä" ja mustaan alueeseen ilmestyi ilmeisesti jonkinlainen O-kirjainta jäljittelevä venkura, joka lähestyi kaukaisesta tyhjyydestä. En edes tiedä, miksi tuota pitäisi nimittää, mutta muutamassa päivässä pelästys muuttui ärsytykseksi. Lisäksi ilmeisesti jonkinlaisena bugina aina välillä uuden välilehden avauksessa se musta alue vilahti näytöllä.

Suomenkielisillä hakusanoilla en löytänyt mitään avuksi, joten vaihdoin enkkuun ja kohta ensimmäisten hakutulosten yhteydessä tuli jo vastaan usein kysyttyjen joukossa: "How do I turn off the startup sound in opera?" ja vastaus kysymykseen. Enpä ole ennen tehnyt mihinkään muutoksia, joka alkaa näin "Launch Opera One web browser and type opera://flags in address bar and press Enter. ..."

Joka tapauksessa ohjetta noudattamalla sain sen aloitushärvelin pois. Mietin vain, miten joku kokemattomampi käyttäjä osaisi tai uskaltaisi tehdä tuon, jos se aloitusjuttu häiritsee. Minulla vaihtoehtona olisi kyllä ollut vielä se, että hylkään koko selaimen ja otan Tuliketun taas vuosien tauon jälkeen käyttöön.


Opera ei taida olla yleisimmin käytettyjen joukossa? Tämä asia kuuluisi pikemminkin ärsyttäviin asioihin kuin tähän, mutta jatkan nyt tässä.

Muutama ilta sitten luulin, että Isännöitsijäyhtiön käyttämä eTampuuri -sovellus on mennyt rikki. Pääsin kyllä kirjautumaan, mutta etusivua lukuun ottamatta ei sitten mitään muuta ollutkaan. Olin sitä kuitenkin aiemmin käyttänyt Operalla, koska linkki oli Kirjanmerkkipalkissa. Pitkään tuskailin asian kanssa ja viimein yritin toisella selaimella ja sillä löytyi kirjautumisen jälkeen sivustolle myös sisältöä. Ilmeisesti jommankumman sovelluksen päivitys on rikkonut yhteensopivuuden.

Noilla hyötykäyttösivustoilla voisi olla kyllä maininta ihan etusivulla jotenkin, jotta mille selaimille toimivuus on varmistettu. Jossain tällaisen olen nähnytkin, ja sitä sanoisin jo palveluksi, ettei kävijän tarvisi ihmetellä turhaan, jos käytössä on sopimaton selain.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7808
Vs: Tietokoneketju
« Vastaus #1537 : Syyskuu 16, 2023, 18:27:56 »
Olen huomannut, että Macbook Air kuumentaa muistitikun erittäin kuumaksi. Miten mahtaa tikku kestää. Muissa koneissa en ole huomannut tikun merkittävää kuumenemista. Asian ovat huomanneet muutkin, mutta jotenkin ilmiötä tunnutaan vähäteltävän.

Verkkokaupan kommenteista löytyi seuraavaa:

Onko normaalia että tämä tikku kuumenee tulikuumaksi käytössä?
Käytän tikkua uuden Macbook pro kanssa USB-c portissa ja kovan kirjoituksen jälkeen tikku on niin kuuma että sitä hädintuskin voi pitää kädessä.


Englanninkielisiltä sivuilta löytyy useampi aihetta käsitteleviä kirjoituksia. Tämä kirjoittaja arvelee yhden tikkunsa särkyneen kuumenemisen takia.

https://discussions.apple.com/thread/252299196

Vastaukset ovat sen tyyppisiä, että mitään ongelmaa ei edes myönnetä olevan.

Mistä johtuu, että "Mäkit" korventavat tikut tuhoutumisen rajalle ja ehkä ylikin.

Joudun käyttämään tikkua tiedostojen siirrossa. Pitäisi kai olla yksi tikku varattu pelkästään tähän käyttöön. Jos se särkyisi, ei menisi hukkaan mitään oleellista.

Kovalevy on formatoitu Macille, joten se ei näy Windowsissa. Joudun siirtämään tiedostoja tikun avulla Windows-koneesta Macin kautta siihen kytkettävälle ulkoiselle kovalevylle. Hankalaa. Macin sisäinen tallennustila on sen verran pieni, että puuhailen videohommat ulkoisen levyn avulla.