Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietokoneketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:24:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 5 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Ilmeni ongelma, jota ei ole ennen ilmennyt. Kun kameran muistikortin kytkee kortinlukijaan, tietokone näyttää muistikortilla olevat kuvat tiettyyn ajankohtaan asti (lokakuu 2018). Se ei näytä tuon ajankohdan jälkeen otettuja kuvia, vaikka kameran katseluruudusta näkee, että muistikortilla on niitä kymmenittäin.

Mistähän tällainen voisi johtua? 

Jaska

Esimerkiksi kortti on liian suurikapasiteetillinen lukijalle. Silkka arvaus, mutta muistan joskus joutuneeni hankkimaan uuden lukijan joka kykenee lukemaan suurempikapasiteettisia kortteja.

Hayabusa

^Ongelman kiertoehdotus: saako kameran kiinni piuhalla suoraan tietokoneeseen?
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4

#48
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 06, 2019, 10:28:22
^Ongelman kiertoehdotus: saako kameran kiinni piuhalla suoraan tietokoneeseen?
Lisäehdotus: Windows-koneessa OneDrive käyttöön ja ruksi ruutuun asetuksista automaattiselle kuvien tallennukselle.
Kameran kytkeytyessä koneeseen, kuvat siirtyvät automaattisesti pilveen ja näkyvät koneella.



Käytän samaa myös omassa kännykässäni ja ilman piuhaa, valinnan mukaan wlanilla tai operaattorin nettiyhteydellä automaattisesti.

Jaska jo aiemmin puhuikin täällä näistä kätevistä pilvipalveluista muistaakseni. Ja niiden tietoturvasta. :)

Kopek

Ikävä kyllä, joudun myöntämään, että ongelma oli minussa, ei muistikortissa.

Kokeilin muistikorttia läppärin kortinlukijassa, enkä sieltäkään saanut kadonneita kuvia näkyviin. Kokeilin myös Linux-konetta, ja sama juttu. Vaihtelin kuvien lajitteluperustetta "muokattu" ja "nimi" välillä, eikä sekään auttanut. Lopulta, kun olin jo varma, että kuvia ei kerta kaikkiaan näy, kelasin tiedostoluetteloa ja tarkkailin, vilahtaako siellä jossakin vuosiluku 2019. Ja vilahtihan siellä. Kadonneet kuvat löytyivät. Kamera oli tallentanut ne jostakin syystä "kuvamassan" keskelle eikä loppuun, kuten yleensä. Ja sieltä satojen muiden kuvien keskeltä en ollut huomannut niitä. Olin kelannut kuvia edestakaisin, mutta etsimäni kuvat olivat vilahtaneet niin nopeasti ohi, että en ollut huomannut niitä. Kortilla on jo aika paljon kuvia.   

Joten ongelma on ratkaistu. Se vain jäi hieman ihmettyttämään (mutta en jaksa nyt miettiä ja yrittää selvittää syytä), miksi kuvat tallentuivat niin omituisesti. Päivämäärä oli oikea, joten kameran kello on oikeassa, eli väärän aikamerkinnän ei luulisi olevan syynä.

Jaska


Mielessä käväisi, että varmaan olisin kamerassa nähnyt montako kuvaa kameran mielestä kortilla on. Ja tietokoneella muistikortinlukijalta ominausuukien tiedostomäärään verrannut.

Omissa kameroissani kuvat näkee vain kuvausjärjestyksessä. Uskoisin. Uskoisin että koneen kellosta kuvattaessa otettava aika ei vaikuta. Asiaa voi varmaan sotkea siirtämällä muistikortille muualta tiedostoja. Ehkä kameran kelloa muuttelemalla voi saada kiintoisia efektejä aikaan silläkin.

Useat kamerat käyttävät juoksevaa numerointia tiedostonimen osana, puhelimet päivämäärää ja kellonaikaa. Nimien antoakin olen joskus kameroissa rukkaillut ettei eri kameroissa syntyisi samoja tiedostonimiä ja siinäkin voi möhliä. Esimerksi Canon-kamerassani kansiossa CANON_DC/DCIM/144CANON on tiedostot IMG_4401.JPG - IMG_4500.JPG eli sata tiedostoa ellei joitain kuvia ole poistettu; seuraavat kuvat kansiossa CANON_DC/DCIM/145CANON

Voi ajatella niin, että kansiorakenne on erillinen tiedosto, jonka riveiltä on viittaukset varsinaisen tiedoston sijaintiin muistivälineellä.

Aika erikoista, jos muistikortinlukijasta lukien ei resurssienhallinnan tiedostolistauksen asetettavissa oleva järjestys toimi ymmärrettävästi. Listauksessa näytettävät kentät on muuten valittavissa. Windowsin resurssienhallinnassa sinne saa myös tiedoston luontipäivän, mutta tokko muokkauspäivä siitä eroaa.


Kopek

Tämänkertainen kysymykseni koskee sähköurun liittämistä tietokoneeseen Midi -kaapelilla.

Soitin on antiikkinen Yamaha PSR-36, jossa on pyöreät midi in ja out liittimet.
Välijohto on Laikaboss USB Midi adapter.
Tietokonee on Dell Optiplex 745, jossa on Windows 7.

Tietokoneeseen on asennettu Midi-Ox testiohjelma sekä Anvil Studio.

Edellä mainittu soitin on aikaisemmin yhdistetty vanhanaikaisella Midi-kaapelilla (jonka toisessa päässä ei ole USB-liitintä) vanhaan tietokoneeseen, ja yhteys on pelannut. Olen saanut äänitettyä soitteluani.

Nyt tietokone ei kuitenkaan näy tunnistavan soitinta. Mikäli oikein ymmärrän, Windowsin Device Manager tunnistaa Midi adapterijohdon (jossa on pieni boksi, jossa on valoja), mutta ei sen päässä olevaa soitinta. Johdot on kytketty On - > Off  -tyyppisesti niin kuin ohjeissa neuvotaan.

Onko mitään tehtävissä paitsi käydä ostamassa nykyaikaisempi soitin tai parempi sovitin tai jotain muuta?

Tämä taitaa olla MrKATin erikoisalaa?


https://youtu.be/l-T1zb7c8I0
https://cdn.verk.net/576/images/16/2_258863-1788x743.jpeg

MrKAT

En osaa neuvoa yhtään. Itse kysyisin teiltä. ;D
Nauhoitin joskus tietokoneeseen Yamaha-ääntä sen kuulokeliitäntä-->mikrofoni-liitäntä-äänikortti-Tietokone systeemillä, en koskaan midillä.


Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Kopek

#53
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - huhtikuu 11, 2019, 22:03:41
En osaa neuvoa yhtään. Itse kysyisin teiltä. ;D
Nauhoitin joskus tietokoneeseen Yamaha-ääntä sen kuulokeliitäntä-->mikrofoni-liitäntä-äänikortti-Tietokone systeemillä, en koskaan midillä.

Sain systeemin toimimaan, kun kokeilin oheisella sivulla olevia ohjeita. USB hub -juttujen (miksi niitä kuuluu nimittää) säätöjen power management kentästä poistetaan ruksi kohdasta "allow computer to turn off this device to save power". Tein noin, ja homma alkoi toimia. Ei tarvinut edes käynnistää tietokonetta uudelleen. Toisaalta... näillä asioilla ei ehkä (?) ollut mitään tekemistä sen kanssa, että juttu alkoi toimia. Voihan kyse olla samanaikaisesta sattumasta. Oli miten oli, en saa mitään aikaan, mutta se ei ole tekniikan vika vaan sen, että en osaa soittaa. Kun klikkaan "rec", viimeisetkin mitättömät rippeet "soittotaidostani" katoavat, ja hyydyn täysin. Yamahan koskettimet ovat veltot ja tunnottomat pianon jäykempiin koskettimiin verrattuna, ja se haittaa myös. On myös hankala pitää soitinta pöydän reunalla tietokoneen näppäimistön edessä. 

https://forums.tomshardware.com/threads/windows-isnt-detecting-my-usb-midi-keyboard.1305754/

P.S. Tuo sähköurku on ostettu mahdollisesti syksyllä 1987 tai ainakin niihin aikoihin. Ihme, kun sen saa kytkettyä nykyaikaiseen tietokoneeseen.  No, olihan PC computer jo tuohon aikaan olemassa.

P.S. 2. Löytyi tieto (mikäli se pitää paikkansa) että kyseinen laite on ilmestynyt vuonna 1988, joten kai se on ostettu tuon vuoden syksyllä.

MrKAT

Hämmästyttävää! Onnittelut! :D
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Juha


https://www.uusiteknologia.fi/2019/04/18/kaikki-linux-jakelut-esittelyssa-lue-tasta-ilmaiseksi/

Linus itse kommentoi joku aika diversiteettipaljoutta ongelmallisuuden vinkkelistä. Onko tämä vain ongelma?

Jos jokin perusjakelu olisi pohjana, voisi olla turvallisempaa viedä ympäristöä jakeluiden osalta erilaisempiin suuntiin. Ainakin näin voisi diversiteetti tuoda lisäulottuvuutta.

Tulee mieleen verrata julkista ja yksityistä. Julkinen voi virtaviivaistaa isoilla volyymeillä normijuttuja, koska normaalius on monessa ilmiö, johon voi nojata, vaikka yksin ei ole se juttu silti.

Mitä mieltä?

Jaska

#56
Linux-jakeluiden runsaus on aivan järjetön. Tuen löytäminen yleisimmissäkin jakeluissa ilmeneviin ongelmiin on tuskallista. Suurin osa netissä ropellipäiden kirjoittamista neuvoista ei edes toimi omassa ympäristössä, minkä huomaa yrittäessään. Pahimmillaan aiheuttaa haittaa itselleen. Plussana voi ajatella, että on erilaisiin tarpeisiin vaihtoehtoja tarjolla. Mutta sen hyödyllisyys edellyttäisi että olisi luotettavaa ja kattavaa tietoa helposti tarjolla valinnan perusteeksi. Yritä ja erehdy.

Itselleni on yli kuukauden Ubuntu 18.04:ssä (yksi kaikkein eniten käytetyistä jakeluista) tullut useimmiten kohta bootin jälkeen popup-ikkuna "Järjestelmäohjelman ongelma havaittu. Haluatko ilmoittaa ongelmasta nyt?". Minkäänlaista vinkkiä ei ole ilmoituksessa, mikä menee systemaattisesti pieleen. Samassa koneessa olevassa Mintissä, joka perustuu vanhempaan Ubuntuun, ei samaista virheilmoitusta tule. Siitä arvelen ongelman olevan ohjelmiston puolella. En ole selvitellyt voisiko sattuneita system erroreita jostain haistella.*) Aikaa virheselvityksiin saa palamaan määrättömästi.

Eilisiltana oli jäänyt Ubuntu päälle. Aamulla ei tahtonut saada lukitusnäyttöä avatuksi ja kun puolen tunnin taistelun jälkeen onnistui, ei saanut Firefoxia suljetuksi. Arvelen jotain muistivuoto-ongelmaa Firefoxissa. Samansuuntaista jumittumista esiintyy viikottain, joissa Ubuntu swappaa muistia eikä mitään saa tehdyksi. Kaipaisi varoituksen muistinkäytön kasvaessa, että uudelleenkäynnistäisi koneen.

*) Netistä löytyy lukuisia mainintoja ongelmasta ja kaikissa neuvotaan poistamaan ilmoitus käytöstä editoimalla erästä konfigurointitiedostoa.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Jaska - huhtikuu 18, 2019, 13:51:14Linux-jakeluiden runsaus on aivan järjetön.

Voi olla osuvakin ilmaisu.

Runsauden nykyinen vaikutus siinä. Ehkä asiaan voisi saada jotain terästettä, jolloin potentiaali kääntyisi kivemmaksi.

Joskus pelkkä sähläilykin voi olla kehittävää, tosin kehityksen tuloksia osattava katsoa oikeasta kohdasta. Tämä pointti on tietysti yleismaailmallista. Lasten kehitykseenkin voi tässä kohden viitata. Huippua syntyy, tälläkin periaatteella.

Järkevä ihminen arvostaa menestymistä ja sen tekijöitä, tai onkohan järkevyys tässä se arvostusta sopivaan kääntävä, vai mikä kääntelee? En osaa sanoa.

Toope

Jaska vaihtanee takaisin windowsiin...

Jaska

#59
On minulla työkone kaiken aikaa ollut Windows. Mutta vaatimattomassakin vanhassa raudassa Linuxin suorituskyky on huikea Windowsiin verraten. Näkeehän sen siitäkin, että valtaosa kännyköitä toimii Androidissa, joka on Linuxin päälle rakennettu lisäke. Vaihdoin pääkoneeseeni Windowsin tilalle Linuxin kun Microsoft oli lähettänyt Windowsiin ohjelmistopäivityksen, joka esti koneen käynnistymisen.