Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietokoneketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:24:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kertsi

Nythän muistinkin, että taisi juurikin emolevy rikkoontua sen rikkinäisen (tai aluksi hitaan) tuulettimen takia. Ja sen takia korjaus olikin niin kallis, että mietin, että varmaan fiksumpaa olisi ollut ostaa ihan uusi kone. Ajattelin kuitenkin, että jos korjauksella saa muutaman vuoden lisää, niin on se vähän ekologisempaa sentään.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

kertsi

Niitä on semmoisiakin läppäreitä, joissa ei ollenkaan ole tuulettimia. Mahtanetvatko kestää sen paremmin - tai huonommin - sellaiset?
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Hayabusa

Vein aiemmin kesällä kierrätykseen vanhan Fujitsun läppärin, jonka tuuletin huusi kuin olisi ollut lentoon lähdössä. Tuuletinongelma alkoi varsin varhain ja siten ko. vehkeen todellinen käyttöikä jäi vähäisemmäksi kuin oli tarkoitus. Sen jälkeen tuo masiina oli tosiaan vuosia nurkassa. Ja pääsi nyt vihdoin parempaan paikkaan. Silloin aikanaan tutkin asiaa ja netistä löytyi, että tuulettimen ylikierrokset olisivat Fujitsun tyyppivika. Joten sitä merkkiä ei korvaaja ollut.

Yksi pömpelikone odottaa vielä, että saan tarkistettua onko kovalevyllä vanhoja kuvia yms. Sen jälkeen tuokin siirtyy materiaalilähteeksi romuttamon kautta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

kertsi

^ EMinunkin edellinen läppärini, Fujitsu, piti käsittämätöntä ulinaa.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Toope

#139
Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 09, 2019, 01:58:20
Niin sitä halusin udella, että mitä ääniasetuksia oli tarpeen muutella, että äänet palasivat. Vaikka vihjeeksi jos joutuu samaan tilanteeseen Windowsin kanssa.

Joku taisi jo sanoakin, että jos koneessa on joku erikoinen äänikortti, niin henkisesti voi varatua siihen, että Windowsin päivitykset eivät välttämättä hallitse tavanomaisesta jotenkin poikkeavaa liitäntää.

Ja halusin heittää ilmaan, että niinkin yksinkertainen asia kuin uudelleenkäynnistys saattaa normalisoida ongelmatilanteen.
Ei riittänyt uudelleenkäynnistys, asetukset olivat pompanneet erilaisiksi.
Itse asiassa päivitys vaikutti myös muiden, kuten kuva- ja tekstitiedostojen malliin. Poisti omat määrittelyni, asetti oletuksiin.

Kopek

#140
Yhdeksän vuotta vanhaan Celeron läppäriin on nyt asennettu (järjenvastaisesti) uusi akku ja isompi muisti. Kone toimii.

MX-Linuxista tuli vahingossa suomenkielinen, enkä jaksa yrittää muutta sitä. Kielivalinnassa on se ongelma, että tietokonemaailma (johon kuuluvat netistä löytyvät ohjeet) ei ole suomenkielinen. Olen tottunut englanninkielisiin käyttöjärjestelmiin.

Chrome-selainta käynnistettäessä ohjelma haluaa päästä käsiksi avainnippuun ja kysyy salasanaa. No, enhän minä sellaisia muista.


Ohjeita (jotka ovat ymmärrettäviä riville kaksi:

- close Chromium
- open ,,Password and Keys"
-
-

Avaa "Password and Keys" - mistä?

Yöpöydän vetolaatikostako?

https://mxlinux.org/uncategorized/gnome-keyring/

Lisäys: Linux on aika vaajaa käyttöjärjestelmä, jos ei muista Root salasanaa. En tietenkään muista. Toivottavasti se joskus vielä löytyy.

https://www.linux.fi/wiki/Root

Toope

Itse muuten ostin käytetyn läppärin taitonetistä, 269 euroa, HP, pintaviaton. Tehoa riittää, 8 gig muistia, riittää joksikin aikaa ihan ammatti/opiskelukäyttöön (kun jouduin takaisin koulunpenkille). Akku yllättävän hyvä, kestää jopa melkein 2 päivää ajoittaiskäytöllä. Sattui ehkä hyvä käytetty yksilö? Eihän noista käytetyistä aina tiedä.

Hayabusa

^Onnea uuden perheenjäsenen johdosta!  :D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Taloomme tulee valokuitukaapeli. Se menee talon sisällä olevaan boksiin, josta lähtee ethernet -kaapeli tietokoneisiin. Sen lisäksi boksissa on Wifi-lähetin, jonka avulla lähellä olevat tietokoneet voidaan kytkeä langattomasti nettiin.

Mikä on ongelma?

Wifi-yhteys.

Yhteyden laatu vaihtelee täysin toivottomasta hyvään ilman mitään ymmärrettävää syytä. Nettisivut voivat aueta nopeasti, ja kaikki näyttää toimivan, kunnes yhtäkkiä iskee jumi, ja yhteys muuttuu tuskastuttavan hitaaksi tai katkeaa kokonaan. Ympäristössä ei muutu mikään.

Kun yhteys lakkaa toimimasta, kytken kännykän nettijaon päälle ja käytän läppäriä sen avulla.

Ymmärrän sen, että Wifi-yhteys voi olla huono, jos lähettimen ja vastaanottimen välillä on esteitä, jotka vaikeuttavat radioaaltojen kulkemista. Kyseessähän on radiolähetin ja vastaanotin -pari. Mutta siihen en keksi syytä, miksi yhteys ikään kuin aaltoilee, vaikka onhan tietysti heikon radioasemankin kuuluvuudessa samanlainen ilmiö eli välillä kuuluu paremmin ja välillä huonommin. Mutta tässä tapauksessa yhteydenpito tapahtuu maastossa, kun taas Wifin tapauksessa se tapahtuu talon sisällä.

Juuri nyt tuntuu kaapelinettikin takkuavan. Yli neljä viikkoa talo kylmillään, ja sen jälkeen ei mikään tunnu toimivan.

"Security Essentials couldn't complete the virus and spyware definitions update ... because of an Internet or network connectivity problem", tietokone ilmoitti.

Aasilaulu

Wi-Fi-bokseissa on aika paljon laatueroja. Ne ovat myös kehittyneet muutamassa vuodessa paljon. Jos on hyvä kuituyhteys, en itse käyttäisi sen kanssa kovin vanhaa (hitaampi yhteys) tai heikkolaatuista (muuten vain arvaamaton) wifi-laitetta.

Ehkä tyypillisin ongelma on se että wifiverkko menee ajan myötä solmuun, kun yhteyksiä muodostetaan ja katkotaan. Siihen usein auttaa kun katkaisee wifiboksista virran hetkeksi ja käynnistää uudestaan.

Tätä kokeilisin ensin. Että vain buuttaa kaiken, mikä on laitteen ja kuidun välissä. Jos ei den jälkeen toimi ethernet-piuhallakaan, aloita trouble shooting siitä että kytket hyvin toimivan koneen verkkoon pelkällä Ethernet-johdolla suoraan kuituyhteyden päähän. Jos tämä ei toimi, vaihda piuhaa / soita kuituyhteyden operaattorille. 


Kopek

#145
Kiitos neuvoista. Kokeilen.

Uuselleen käynnistäminen ratkaisi kännykkäongelmankin. Laitteella onnistuivat enää puhelut, mutta nettipuoli ei toiminut. Koska tämä ilmeni ulkomailla, epäilys oli ensiksi, että liittymässä on jokin rajoitus. Kun netti ei alkanut toimia Suomessakaan, päätin kokeilla sammuttamista. Ja se auttoi. Kännykkä on Honor Lite 7 eli vaatimaton ja vaikeakäyttöinen peli.

P.S. Sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen auttoi asiassa kaapelipuolella. Wifi-puolta en ole vielä ehtinyt kokeilla.

Toope

Onnistuin vihdoinkin (kesti vain vuorokauden) saamaan toimimaan bluetooth-yhteyden kännykän ja tietsikan välille. Ihmeen vaikeaa ja monimutkaista! Ja ihmeen hidas tuo yhteys. Kännykän valokuvia siirsin koneelle, mutta nopeus oli kuin 90-luvun netissä, jossa kuvien latautumiseen kestää 10-20 sekuntia...! Parempi kai suoraan kaapelin kautta siirtää nuo kuvat. Miten bluetooth on noin hidas?

-:)lauri

Windowsin tuore päivitys on nyt päivittänyt tota mun kotikonettakin jo useamman tunnin ja vasta 60% päivityksistä käsitelty. Mikähän vittu tämänkertaisessa päivityspaketissa kestää.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hippi

Jos oikein ymmärsin, niin siinä on win10:n version nosto, joten sillä se puuhaa pitkään. Vaatinee aika paljon tilaa tehdä se nopeasti. Minulle kesti vajaan tunnin uudehkossa koneessa. Päivitysten jälkeen vielä tuli useampaan kertaan lisäpäivityksiä ja uudelleen käynnistyksiä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

-:)lauri

#149
^ juu tuosta varmaan johtui. Päivitykseen meni reilu 5 tuntia, joista useimmat johtuivat siitä, että tämä on useita vuosia vanha kone, jossa vain vaatimattomat kolme gigaa rammia. Eli tää on muutenkin ihan vitun hidas, vähän niin kuin on käyttäjänsäkin.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.