Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietokoneketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:24:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

Yksi taktiikka voisi olla pitää koneella useampaa selainta valmiudessa ja käyttää aina kulloinkin eri tilanteissa parhaiten toimivia. Vaihtaen selaimesta toiseen tai kuudenteen, jos jossain tökkii. Koska selaimet päivittyvät eri tahtiin ja nettisivutkin ovat jatkuvassa kehitysrumbassa. Etenkin kaupalliset.


-:)lauri

Vittu tää mun mööpeli on hidas. Yritän käydä läpi tutoriaalia Laravel-kirjastosta. Joka kerta kun pitää ajaa komentoriviltä jotain kuten muuttaa scss-tiedosto css-tiedostoksi tai asentaa projektiin joku uusi kirjasto, menee useita minuutteja, että kone saa tehtävän valmiiksi. Tässä on kolme gigaa rammia ja muistista käytössä koko ajan jotain 80+%.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

^Vertailun vuoksi esimerkiksi työkoneellani on 16 gigaa rammia ja yksin jo chrome selain saattaa viedä niistä usemman. Ram-muistin käyttöaste on työkoneella jotain noin 6 gigaa. Eli tässä kotikoneessani on vakiokäyttöäkin ajatellen aivan liian vähän muistia.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Jaska


Chrome on tunnetusti resurssisyöppö. Mutta suosiossa ylivoimainen.

Vanhasta tottumuksesta käytän Thunderbirdiä ja minulla on siinä suuri määrä välilehtiä auki. Varsinkin jos jos käyn istunnon aikana monilla välilehdillä Ubuntu-kone hidastuu niin ettei sitä edes saa normaalisti suljettua. Normaaliin luen mukaan  Alt-F4:n käytön ikkunoiden ja koneen sulkemiseen (on myös Windowsissa).

Selaimesta voi sulkea tilapäistiedostoita ja selaimen välillä joilla saa puhtia lisättyä.


Minulla on myös vaatimaton Windows 10 läppäri 1,1 GHz prosessorilla. Sillä on kummallinen taipumus, että Windows päivityksiäepäonnistuu ja kone käy mielettömän hitaaksi. kun yritän ajaa monta kertaa käsin päivityksiä, ne lopulta onnistuvat ja koneen nopeus paranee.


Jaska

Se on taas ollut kuukauden toinen tiistai ja Windows 10:n kuukausikorjauspakettia on alettu jakaa käytäjille ladattavaksi. Tämänkertainen paketti on suurin päivityspaketti ikinä - tähän asti. Se on neljäs peräkkäinen jossa on korjattuna yli sataa haavoittuvuutta. Kannattaa asentaa kun on asennettavissa. Netin kelmit tarkkailevat näitä päivityspaketteja sillä silmällä, että mitä vikoja Windowsissa on ennen kuin ne on päivitetty.

Hayabusa

^Viikonloppuna pukkasi jo jotain päivityksiä kotiläppäreihin. Edge ainakin tuli vehkeisiin.

Löysin myös konmarituksen yhteydessä vanhan winkkaritabletin. Sen päivitys kestikin aika kauan - edellisen kerran oli ollut käytössä päivityslokin mukaan viime kesänä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Jaska

^^
Hitaaseen 1,1 GHz läppäriini Windows 10:n kuukausipäivitys kesti 11 tuntia mistä  5 viimeistä vihreällä ruudulla luki ettei virtaa saa katkaista ja tietokone tulee uudelleenkäynnistymään useita kertoja. Aika pitkä nimenomaisesti varoittamaton käytöltä varaus laitteelle jolla periaatteessa pitäisi voida jotain tehdä.

Juu tuli myös Chromium-pohjainen Edge, joka tiettävästi on ollut valmiina jo tammikuussa.

MrKAT

Kuuma Youtube-vinkki joka ei taida kestää kauan. Iltiksesta digitodaysta.

youtube.com. antaa videot ilman mainoksia eli kun laittaa ylimääräisen pisteen com:n perään.

(Toimii ainakin just tällä hetkellä naputellessani. 0:00-0:06 pyörii hetken ja video alkaa eli mainosta yritti muttei
mainos "päässyt läpi".)

Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Kopek

Miten muutetaan asetuksia niin, että Chrome -selain ei tuo esille jotain tiettyä nettiosoitetta, kun kirjoittaa jonkin tietyn kirjaimen hakuruutuun.

Minun koneessani yhden tietyn kirjaimen kirjoittaminen vaikka vahingossa lyöntivirheenä täydentää osoitekenttään osoitteen, jota en missään tapauksessa haluaisin kenenkään muun näkevän ja tietävän. Selain on kuin painajainen, joka uhkaa paljastaa tietyn salaisuuden selailuhistoriastani tahoille, joille en missään tapauksessa halua sitä paljastaa. Olen yrittänyt poistaa selailuhistoriaa ja "autofill" -toimintoa ja vaikka mitä, mutta aina vain tuo yksi ja sama nettiosoite tulee näkyviin. Haluan kerta kaikkiaan sen pois.

Chome-selain on pahin mahdollinen juoruämmä.

Jaska

#444
^Mahtaisiko tämä pitää (edelleen) paikkansa https://www.tivi.fi/uutiset/nain-chrome-lopettaa-url-osoitteiden-tuputtamisen/27d4f3c6-a48d-3ae4-ba7d-1cd9a0f4c452
Ehkä sinne salasivulle kannattaisi mennä selaimen  yksityisessä tilassa, jos selailuhistorian kuitenkin itselleen tallettaa

Tämä on ehkä relevanttia:
https://support.google.com/chrome/answer/2392709?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=fi&oco=0

Hippi

#445
Jos oikein ymmärsin Kopek tarkoitti sitä, että osoiterivi tarjoaa jo käytettyjä sivustoja. Esimerkiksi, kun kirjoitan osoiteriville kirjaimen K, tarjoaa selain kantapaikka.com ensimmäisenä ehdotuksena.

Tuon hävittämisen löytämiseen menikin hyvä tovi, kun en ymmärtänyt selaimen asetuksen suomenkielisiä ohjeita. Lopulta googlettamalla löysin ohjeen jonka olin jo selaimesta löytänyt, mutten ymmärtänyt sitä oikeaksi ohjeeksi.

https://support.google.com/chrome/answer/142893?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=fi
Automaattisesti täytettyjen lomaketietojen poistaminen
Jos haluat poistaa Chromeen tallennetut osoitteet, maksutavat ja muut tiedot yhdellä kertaa, seuraa näitä ohjeita:
Avaa Chrome tietokoneella.

Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
Valitse Lisää työkaluja ja sitten Poista selaustiedot.
Valitse ajanjakso, kuten "Viime tunti" tai "Koko historia".
Valitse Lisäasetukset-kohdasta Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot.
Tämä ei poista Google Pay ‑tilillesi tallennettuja kortteja. Katso, kuinka voit poistaa maksutavan Google Pay ‑tililtäsi.
Salasanoja ei poisteta. Katso, kuinka voit ylläpitää tallennettuja salasanojasi.


Tuolla sain kantapaikka.com -ehdotuksen poistumaan.
Tuo ei hävittänyt sitten telletettuja kirjautumsitietoja, eli esim. Kantapaikan käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka olin ruksannut musitettaviksi, Seki ntuli tässä nyt varmistettua, että ohje siltä osin myös toimi.

Tuo sitten pitää vaan muistaa joka kerta lopettaessa tehdä. Luulisin, että se ei ole mikään pysyvä asetuksen muutos.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

Google ei ole toimija, johon yksityisyys- ja turvallisuusasioissa voisi luottaa. Asiat ovat mutkikkaampia kuin ensikatsomalla voisi ajatella.

Kopek siis toivoi että voisi Chromen selaushistoriasta poistaa yhden tietyn osoitteen niin, että sitä ei tarjottaisi valittavaksi aloitettaessa kirjoittamaan  Chromen osoiteriville osoitetta johon salaiseksi haluttu osoite täsmää. Edellisessä viestissäni antamassani linkissä Google neuvoo poistamaan yksittäisen osoitteen selaushistoriasta ehdotuslistasta Delete-näppäimellä. Kokeilussani se ei kyllä toiminut odottamallani eikä millään ymmärtämälläni tavalla.

Koko selaushistorian voi koneen Cromesta myös poistaa, Vaikuttanee myös sillä hetkellä synkronoitaviin muihin laitteisiin ja kaiketi se sen jälkeen alkaa keräämään selaushistoria uudelleen.

Minulla ainakin on havaintoja, että selaushistoriani on synkronoitunut myös eri koneeseen jossa on eri selain ja eri käyttöjärjestelmäkin. Siitä en ole saanut täyttä ymmärrystä miten asiaan vaikuttavat ne googletilit, joihin saman- tai eriaikaisesti olen ollut kirjautuneena tai kirjautumatta  - jotenkin Google epäilemättä tilejä käyttää tietojen yhteen sitomiseksi. Edellä ehdotin käyttämään selaimen yksityistä tilaa, että selailusta ei jäisi selailuhistoriaa silloin kun sitä ei keiden tahansa muiden nähtäväksi haluta. En kyllä vannoisi, etteikö Google senkin historian itselleen keräisi. Kun joku tieto on internetiin päässyt, ei voida taata, että sitä saisi sieltä pois. Sinun tietosi eivät enää ole edes ensisijaisesti omia tietojasi.


Hippi

Sitä tuossa vaan ihmettelin, että minkä ihmeen tähden koneen pitäisi olla (perheen?) yhteiskäytössä. Muistaakseni Kopekilla on useita koneita, joten eikö niistä riittäisi joku vain hänen itsensä käyttöön ja hänen "salaisille paheilleen" tai sitten muiden yhteiskäyttökoneeksi, jota Kopek itse ei käyttäisi.

Entä miten Chrome mahtaa toimia, jos Kopekilla olisi oma profiili ja muilla käyttäjillä yhteinen "muut" -profiili? Eikö selain tekisi oman selaushistorian kullekin profiilille erikseen ja näin noita toiselle kuuluvia osoite-ehdotuksia ei tulisi muille tarjolle? Tuosta en ole perillä, kun ei ole ollut sellaiselle tarvetta.

Kopekin tuntien hänelle aina tuntuu sattuvan ja tapahtuvan, joten jokaisen käyttökerran jälkeen muistettava siivous tuskin tulee kyseeseen luotettavana toimena osoitteen piilottamiseksi vierailta silmiltä. Siksi nuo ehdotukseni eri koneista tai profiileista voisivat olla varmempia piiloja.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

Google ohjeistaa:
Muiden näkemät tiedot jaetussa Chromessa

Jaa laitteesi vain luotettavien ihmisten kanssa. Jos joku muu käyttää laitettasi, hän voi käyttää myös laitteen kaikkia muita Chrome-profiileja. Jos käyttäjä avaa Chrome-profiilisi, hän näkee esimerkiksi käyttämäsi verkkosivustot.




Minulla on käytössä useita Gmail-osoitteita eli Google-tilejä eli Chrome-profiileita. Pari päivää sitten osoitteeni Jaska sai Googlelta sähköpostiviestin "Jaska 3, tee yksityisyysasetusten tarkistus". Jaska on Jaska 3:n palautusosoite, johon ilmoitetaan esimerkiksi, jos Jaska 3:n salasana on vaihdettu. Klikkasin viestissä painiketta [Aloita nyt] katsoakseni mitä säätöjä on ja mitä niistä ymmärtää. Muutinkin jotain vähäistä. Sitten vasta katsoin tarkemmin, se muutettu tili ei ollutkaan Jaska 3 vaan Jaska.

Erikoista oli, että Jaska 3, jota puhuteltiin, ei itse ollut saanut kehotusta yksityisyysasetustensa tarkistukseen - siitä varmaan olisi päässyt kyseisen tilin asetuksia muuttamaan.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - kesäkuu 27, 2020, 00:27:25
Google ei ole toimija, johon yksityisyys- ja turvallisuusasioissa voisi luottaa.
Ehkä ei, noiden suurfirmojen liepeillä tapahtuu nykyisin niin paljon, että kantsii ehkä omat asiat laittaa omaan tallennuspoksiin, pois netin näkyviltä.