Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietokoneketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:24:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Lenny - joulukuu 09, 2020, 16:15:52
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 06, 2020, 12:57:44
Muuten hyvät kuulokkeet, mutta huomasin aika nopeasti, että puhe- ja lauluäänet eivät kuulu.

No jopas on mystiset kuulokkeet.

Joo, muuten esimerkiksi musa kuulostaa ihan normaalilta mutta ikään kuin puheraita olisi rikki, joko ihmisääni on liian hiljainen tai kuulostaa samalta kuin mitä ääntä vanha modeemi päästi.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 09, 2020, 15:56:26
Varsinkin Gnomessa, mutta jonkin verran myös KDE:ssä, on se perustavaa laatua oleva vika, että niiden jonninjoutavat palkit rohmuavat osan näytöstä. Kun katson nettisivua, haluan nähdä nettisivun enkä jotain harmaata pintaa, jossa lukee "Firefox" tai mitä siinä nyt lukeekin. Opera-selain tuntuu olevan siitä älykäs, että taistelee vastaan ja hävittää palkin näkyvistä. Operalla näkee siis eniten varsinaisesta nettisivusta.
Kumma juttu, kun en ole tuollaisiin ongelmiin törmännyt Ubuntu 18.04 Gnome työpöydässä. Vasemman reunan käynnistimen pidän näkyvissä mutta saahan sen halutessaan piilotettuakin. Työpöydän yläpalkissa on useimmiten 1 promille ruudun pinta-alasta hyväksikäyttämättä. Firefox-ikkunassani on valikkopalkki ja työkalupalkki näkyvissä yläreunassa, mutta saahan ne pois näkyvistäkin (kolmen vaakaviivan hampurilaisvalikko - Muokkaa).

Jaska

Minua harmittaa Linuxeissa, että samoja asioita nimitetään eri nimillä ja eri asioita samoilla nimillä. Niin tapahtuu englanniksi mutta vielä enemmän suomeksi. Nimitin edellä työpöydän vasemman reunan ohjelmakuvakeriviä käynnistimeksi, mutta sen nimi näyttää Ubuntulle olevan suomeksi Suosikit. Myös se tunnetaan esimerkiksi nimillä Dock, Left Panel, Side Panel. Se saataneen piiloon asentamalla Ubuntun Sovelllusvalikoimasta ohjelma Hide Top Bar, jolla poistuu myös yläpalkki päälle tunkevan ikkunan tieltä. Käynnistin näyttää käyttöjärjestelmälle tarkoittavan kuvaketta josta sovellus saadaan käyntiin. Saadaan käyntiin toki lukuisilla muillakin tavoilla.

-:)lauri

Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Kopek

Ostin Chromecast -laitteen, jotta kännykän kuvan saisi näkymään tietokoneessa.

Lukuisista yrityksistä huolimatta en onnistunut saamaan kännykän kuvaa näkymään televisiossa.

Aikani kokeiltuani ja turhauduttuani avasin viisi vuotta vanhan (myyntihetkellä kaikkein halvimman ja vaatimattomimman) Chromebookin. Siitä löytyi kohta "cast". Napsautin siitä, ja tietokoneen näytön kuva alkoi samantien näkyä televisiosta. Yhteys tapahtui ilmeisesti Bluetoothin välityksellä.

Kännykän kanssa ongelmaksi osoittautui se, että tarvittaisiin kaksi kännykkää. Itse asiassa prosessissa oli jo loppujen lopuksi kaksi kännykkää, mutta sekään ei auttanut.

Viralliset ohjeet menevät näin:

1. Kytke Chromecast virtalähteeseen.
2. Lataa Google Home ‑sovellus. ...
3. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon, jota aiot käyttää Chromecast-laitteesi määritykseen. ...
4. Avaa Google Home .
5. Seuraa ohjeita. ...

Vaihe 1 ja 2 ovat helppoja, mutta kolmannessa kohdassa tulee ongelma. Ohjehan tarkoittaa, että tarvitaan kolme laitetta:

1) Laite, jota aiot käyttää Chromecast-laitteesi määritykseen
2) Mobiililaite
3) Chromecast-laite

Jos on pelkästään kännykkä ja Chromecast-laite, homma ei onnistu. Kolmantena laitteena voinee käyttää ylimääräistä kännykkää. Kokeilimmekin tätä, mutta hermot alkoivat mennä, ja kukin sävelsi kännykällä omia juttujaan, eikä hommasta tullut mitään.

Jollakin tavalla Chromecast-laitteen määritteleminen vahingossa ilmeisesti onnistui, koska Chromebook-löysi sen välittömästi ja toimi sen kanssa. Mutta kännykkää emme saaneet yhdistymään niin, että kännykän kuva olisi näkynyt televisiosta.

https://support.google.com/chromecast/answer/2998456?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=fi

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Jaska - joulukuu 09, 2020, 19:43:27
Kumma juttu, kun en ole tuollaisiin ongelmiin törmännyt Ubuntu 18.04 Gnome työpöydässä.

Ehkä "ongelmaa" voi sanoa myös ominaisuudeksi.

Seuraavassa on sekava ja vaikeatulkintainen kuva, jolla yritän esittää asian. Se suurenee klikkaamalla.



Ensimmäiset kolme kuvaa esittävät Chromium-selainta kolmessa eri työpöydässä (Xfce/KDE/Gnome). Sivun yläosan hukkatila on pienin Xfce:ssä, seuraavaksi pienin KDE:ssä ja suurin Gnomessa.

Seurava kolmen kuvan sarja esittää Firefoxia. Vähiten tilaa Firefox rohmuaa Xfce:ssä. Yllättäen kakkoseksi kiilaa tällä kerralla Gnome ja viimeiseksi putoaa KDE.

Viimeisessä kuvasarjassa on Opera. Se on tasoissa Xfce:ssä ja KDE:ssä. Gnomessa se jää huonoimmaksi.

Tarkoitan hyvä/huono -ulottuvuudella sitä, miten vähän tai paljon selaimen ja järjestelmän palkit vievät sivutilaa. Selaimet saa tietysti myös koko ruudun tilaan (F11), jolloin "ongelma" poistuu.

Muistelen, että Firefoxiin oli aikoinaan saatavissa lisuke, joka pienensi sitä. Se toimi Windowsissa.

Kun tuota kuvaa tehdessäni siirtyilin ulos kirjautumalla ja sisään kirjautumalla työpöytäympäristöstä toiseen, käsitykseni Xfce;n miellyttävyydestä kahteen muuhun verrattuna vahvistui. Se käynnistyi nopeammin ja oli muutenkin "sukkelampi" ja nopea käyttää. Aion käyttää sitä jatkossa.

Nämä ovat tietenkin vain makuasioita, eikä niistä kannata kiistellä.

Minulla oli tuosta kuvasta koko sivun versio, mutta rajasin sen näyttämään pelkän yläosan. Alaosassa ero näkyy siinä, että Opera näytää aiheen "Tekniikka" ja vielä ensimmäisen rivinkin siitä. Firefox ei saanut näytettyä kokonaan edes edellistä aihetta eli "Ihmissuhteita". Tätä tarkoitan sillä, että sivua näkyy enemmän tai vähemmän.

Jaska

Jonkun mielestä varmaan on ilo, että voi askarrella eri työpöytäypäristöjen kanssa tarkastellen esimerkkien valossa työpöydän ja sovellusikkunan rakenne-elementtien mittoja pitäen mieltymyksensä mukaan esim. millin  pienempää tai suurempaa hyvänä.

Joku toinen toivonee, että moiset asiat piilotetan tyystin käyttäjää vaivaamasta ja vaikkapa toivoo värien olevan rauhallisia mutta selkeitä

Minulle on riittänyt käyttäjäalueen Ctrl+ / Ctrl- säätö

Kopek

#667
Löysin ratkaisun palkin hävittämiseen kokonaan:

Go to Settings -> Window Manager Tweaks -> Accessibility. Enable the option Hide title of window when maximized.

Jihuu!

P.S. 1. Jotain huonoakin tuossa oli. Selain pitää nyt sulkea hiiren oikealla napilla, kun "x" hävisi yläpalkin mukana. Mikään ei ole täydellistä.

PS. 2. Muutakin huonoa ilmeni. Muutos vaikutti kaikkiin ohjelmiin, mikä tarkoitti sitä, että useita ohjelmaikkunoita ei voinut pitää (minun tietämilläni keinoilla) auki yhtä aikaa, kun ikkunan yläreunan keskimmäinen "nappi" puuttuu. Palautin siis "Tittle Barin". Huomasin, että sen saa pois Chromiumissa poistamalla valinnan "Use system tittle bar and borders". Nyt Chromium näyttää samalta kuin Chromebookissa.

P.S. 3. Otsikkopalkin näyttää saavan pois näkyvistä Firefoxissakin.

kertsi

^
Pystysuunnassa ainakin itselläni loppuu tila useammin kuin leveyssunnasta. Siksi minulla on tapana siirtää taskbar sivun alareunasta oikealle sivulle jokaisessa uudessa koneessa. Mene taskbarin päälle ja klikkaa hiiren 2. näppäimellä pois päältä boksi "Lock the taskbar", ja voit siirtää taskbaria, minne tahdot. Lopuksi kannattaa lukita taskbar paikalleen.

(Onkohan tuo tehtäväpalkki suomeksi? Minulla ei ole suomenkielistä asennusta koneellani.)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: kertsi - joulukuu 13, 2020, 11:38:58
^
Pystysuunnassa ainakin itselläni loppuu tila useammin kuin leveyssunnasta. Siksi minulla on tapana siirtää taskbar sivun alareunasta oikealle sivulle jokaisessa uudessa koneessa.

Jokaisella on omat mieltymyksensä. Säädän palkin usein "autohide" tai "piilota palkki automaattisesti" tai mitä siellä nyt lukeekin -tilaan. Windowsissa isolla näytöllä en ole piilotellut palkkia, koska siinä on tilaa. Läppäreiden näytöt vain tahtovat olla "WideScreen" -tyyppisiä, joten niissä ei haluaisi uhrata pystysuuntaista tilaa turhuuksiin.

Tässä kuvassa palkki on näkyvissä, koska hiiren kursori on sen päällä. Alapalkin tausta on Gimpillä tekemäni eli sininen suorakulmio, jonka ylälaitaa on vähän vaalennettu. Aivan ylälaidassa noin pikselin kokoinen tumma viiru.


kertsi

Piilottaako tuo ^ myös kellon, päivämäärän, volyymi-ikonin ja Network-ikonin? Näitä kolmea itse käytän päivittäin ja silloin tällöin tuota viimeistä. Ne ovat syy, miksi en halua piilottaa kokonaan tehtäväpalkkia. (Ja lisäksi minulla on jokunen usein käytetty ohjelma siellä. Eräässä vaiheessa oli mm. shakkipeli.)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: kertsi - joulukuu 13, 2020, 12:30:12
Piilottaako tuo ^ myös kellon, päivämäärän, volyymi-ikonin ja Network-ikonin?

Kyllä ne taitavat kaikki mennä piiloon.

Aave

^
Kopek,

Kokeile painaa F11-näppäintä, kun selain on auki. Ainakin Firefoxilla se piilottaa ja palauttaa palkin.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Hakukonetta lukuunottamatta Googlen palvelut nurin! Huomasin itse kun en päässyt kirjautumaan sähköpostiin ja nyt kun tarkistin, ongelma on ilmeisesti maailmanlaajuinen.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hippi

^
Näyttäisi korjaantuneen jo ongelmat. Ainakin Tuubi ja Gmail toimivat.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️