Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Fiilikset ja päivän mietteet

Aloittaja Amore, tammikuu 03, 2019, 18:17:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hippi

Loppukesän ensimmäinen flunssan alku taitaa olla meneillään. Aamulla herätessä oli perkeleellinen päänsärky, joka ei kahvilla helpottanut, vaan oli pakko ottaa päänsärkylääke. Varmaan olin nukkunut taas huonossa asennossa ja niskat oli aika jumissa. Tuo välillä teettää kunnon kankkuseen verrattavan jyskytyksen päähän. Päänsäryn helpotuttua huomasin, että nenä on hiukkasen tukossa ja kurkkuakin karvastelee.

Eipä tuo ollut yllätys. Pikemminkin ihmettelin, että sen ilmaantuminen näin pitkään antoi odottaa itseään. Jokin aika sitten hoitelin naapurin tokaluokkalaista, jolla oli flunssa ja hän piti pari lepopäivää koulusta. Nyt on pojan isällä kuuleman mukaan miesflunssa.

Kivoja nämä kiertopalkinnot, kun on läheisiä ihmissuhteita. Erakkona ei sairastaisi, saatana.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Kyllä se jostakin tulee, jos kaupunkiympäristössä asuu. Jos ei muualta, niin kauppareissulta tai hissistä, jossa on juuri joku pärskinyt.

Viimeinen ilta Berliinissä. Laskeskelin tässä eräänä iltana päiväkirjasta ja muualtakin, miten paljon täällä on kaikkiaan tullut oltua. Menin laskuissa sekaisin. Puoli vuotta ei taida kuitenkaan vielä olla täynnä. Ehkä viisi kuukautta tai jotain. Täytyy laskea joskus myöhemmin. Ensimmäinen yö oli vuonna 1980 ja seuraava vuonna 1993. Vuodesta 2003 alkaen niitä kuitenkin vasta alkoi tulla enemmän, yleensä viikon, parin käyntejä, joskus lyhyempiäkin. Tästä reissusta tulee tasan kolmen viikon mittainen.

En haluaisi asua pysyvästi suurkaupungissa enkä oikeastaan edes kaupungissa. Kaipaan välillä rauhaa ja yksityisyyttä. Kun hiihtää talvella jossakin viimaisella isolla järvenselällä, silloin on ehkä kaikkein eniten yksin - ellei muita hiihtäjiä ole liikkeellä. Eikä niitä pahemmin ole niinä aikoina ja niillä reiteillä, jossa hiihtelen.

Juha

#1292

Ovatko kaupungit asuttavina köyhempiä kuin maaseutu, joka suhteessa,
vaikka periaatteessa kaupungissa on paljon erilaisia mahdollisuuksia?


Lisäilen perustelun tapaista ..

1.  Lupaa mahdollisimman paljon, mahdollisimman edullisesti ja kivasti
2.  Antaa mahdollisimman vähän, ja mahdollisimman kalliilla, mieluusti ei mitään
3.  Ottaa kaiken mahdollisen

Kaupunkilähtö "tälle teemalle" tietysti hassu. Mikä olisi kuvaavampi, niin periaatteessa tällaista ei tarvitsisi muodostaa, esim otsikkotasolla. Perusteluna käsittelyn ongelmat, tyyliin Schrödinger, vaikka normatiivisesti todellisuus ei merkitse, ja sen ohi voi päättää kaiken, ja niin tulee tehdä ja mukana olla.

Kun ajatellaan muodostuneita kuvioita, ovatpa syntyneitä miten vain, niin mitä ne oikeasti merkkaavat, edes ihmisluontoa ajatellen, jossa on omat erityispainotuksensa, muuhun todellisuuteen nähden, siinä kun tätä jakoa järkevä soveltaa. Millä tavalla täyttyvät kummankaan todellisuudenpuolen kokijan tarpeet?

Hassua, että mitä lähemmäs elämän perusteita mennään, sitä filosofisemmaksi käsittelyjä toisaalta aivan kuin vietävä. Onko tästä kellään mitään sanomista?

Norma Bates

Naapurissa on näemmä hoksattu että iltakuuden ohella täällä pyörii porukoita aamullakin, joten kannattaa aloittaa se yksinäisen kävyn rankaisu lehtipuhaltimella jo nyt. Tai mikä tuolla sitten määkyykään, kuulostaa ainakin samalta kuin se paskarakkine eli puhallin. Metakasta päätellen tosiaan joku vanha malli mitä huudatetaan täysillä.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Juha - elokuu 20, 2019, 09:26:43Hassua, että mitä lähemmäs elämän perusteita mennään, sitä filosofisemmaksi käsittelyjä toisaalta aivan kuin vietävä. Onko tästä kellään mitään sanomista?

Vastaan tähän, vaikken tiedä, mitä kysyjä on tässä mahtanut tarkoittaa. Ei mitä.

Tai oikeastaan melkein kysyn, tai uumoilen, että siinä kun ihmiset tekevät eläviksi jotain sanajonotusta, esim musiikissa, tai elävöittävät kasvojaan, esim ilmeilemällä, kai se kokonaisuus painaa, kun elämänsuuntaista komponenttia tulee toisenlaisen osaksi.

Entäs niin perin, että kun heittää, ja joskus enemmän, niin kokonaisuus syntyisikin niin, että tarvittavan kokonaisuuden sopivampi komponentti ei ole enää lisäelävöitys, vaan jokin, jonka varassa se juttu hölskää, edes jotenkin kasassa pysyen?

Kopek

 Gotlannin verkossa hetkeksi nettiin. Huomenna Helsingissä. Ensi viikolla selviää, mitä kauheaa on tapahtunut 4 viikon poissa olon aikana. Usein vähintään ilkivaltaa ja murtoja ym.

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Kopek - elokuu 21, 2019, 20:45:59
Gotlannin verkossa hetkeksi nettiin.
Finnlinesin lautoilla pääsi joskus takavuosina nettiin siten, että irroitti hytin puhelimelle tulevan verkkokaapelin ja liitti sen tietokoneeseen. Verkko oli tällöin käytössä koko Trawemunde-Helsinki välin.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Norma Bates

Vanhoja veisuja voisi päivittää. Jossain zibaleessa lauletaan että kirjoita postikorttiin nähdäänkö uudelleen. Nykyään se menisi varmaan että kirjoita WhatsAppiin. Ja toisessa laulussa muistaakseni on jotain lumenvalkoisia leijoja, nykyäänhän taivaalla leijuu droonit...

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - elokuu 22, 2019, 09:19:50
Vanhoja veisuja voisi päivittää. Jossain zibaleessa lauletaan että kirjoita postikorttiin nähdäänkö uudelleen. Nykyään se menisi varmaan että kirjoita WhatsAppiin. Ja toisessa laulussa muistaakseni on jotain lumenvalkoisia leijoja, nykyäänhän taivaalla leijuu droonit...

Niin. Aika monessa lauletaan myös ikuisesta rakkaudesta.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

ROOSTER

Nuori kanteli

Lainaus käyttäjältä: https://demokraatti.fi/lapsi-eristettiin-huoneeseensa-ja-riisutettiin-alasti-valkeakosken-sosiaalitoimelle-vakava-huomautus/Nuoren yhteydenoton jälkeen apulaisoikeusasiamies teki Loikalan kartanoon yllätystarkastuksen, joka paljasti, että laitoksessa lapsia riisutettiin, sosiaalisia suhteita pyrittiin katkomaan, lapsia eristettiin lainvastaisesti ja he joutuivat olemaan jatkuvan kameravalvonnan alaisuudessa.

Lasten kertoman mukaan yksi poika oli esimerkiksi ollut eristyksessä kolme kuukautta eikä saanut sinä aikana puhua muille.

Apulaisoikeusasiamies totesi

LainaaApulaisoikeusasiamies totesi, että sosiaalityöntekijä olisi saanut tiedon lainvastaisesta menettelystä, jos olisi pyytänyt käyttöönsä eristämisestä otetuin videotallenteen, käynyt läpi eristämisen seurantamerkintöjä ja tavannut nuorta heti kun tämä sitä pyysi. Tätä sosiaalityöntekijä ei kuitenkaan tehnyt.

Sosiaalitoimi selitti

LainaaValkeakosken sosiaalitoimi selitti laiminlyöntejä muun muassa sillä, että esimerkiksi tapaamisen järjestelyt olisivat merkinneet koko päivän työajan käyttöä.

Lopuksi

LainaaSosiaalitoimen lisäksi myös sosiaalityöntekijä sai huomautuksen toiminnastaan.

Jonkun fiksun työttömän olisi voinut aktivoida käymään koko päiväksi tutustumaan, oliko kaikki ok.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

-:)lauri

Nyt oli kolmen viikon loman jälkeen eka viikko töissä. Tuntui jostain syystyä ihan kamalalta mennä töihin maanataina, mutta heti kun pääsi projekteihin käsiksi, mieliala nousi jälleen normaalille tasolle. On niin hyvä työskentelyiilmapiiri, että heti tuli mukavan rauhallinen olo työkavereiden keskuudessa. Mukavasti oli myös kokoajan hommia. Ei yhtään kiire mutta ei myöskään käynyt aika pitkäksi. Asiakas oli myös kamalan tyytyväinen työpanokseemme, mikä tietysti oli oikein mukava kuulla. Juuri näin työviikon pitäisi mennä, kun tekisi mieli mennä huomennakin toimistolle.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

#1301
Tilasin reilu viikko sitten Kouvolan lakritsista lakua ja marmeladia jälleen. Tietenkin idea on, että ne lähettää paketin siten, että postin on sovittava toimitusaika ja koska posti toimii kuin pendoliino talvipakkasella, sain paketin vasta tänään. Olisi pitänyt viikko sitten ennen puol kymmentä aamulla vastata tekstiviestiin, että mihin aikaan haluan paketin toimitettavan. Tietysti kyseinen pyyntö lähetetään samana aamuna, jotta aikaikkuna, jolloin viestiin voisi vastata, olisi mahdollisimman tiukka. Sitten seuravaksi he yrittävät tavoittaa puhelimitse ja tietenkin keskellä päivää kun on kiireitä eikä pysty vastaamaan puhelimeen. Tällä viikolla lähettivät mulle yhteydenottopyynnön keskiviikkona ja kun posti kantoi pyynnön kotiin paljon sen jäkkeen kuin yhteydenottopyynnössä oli aikuoloaika, siirtyi yhteydenotto eiliselle ja sitten sain sovitua toimituksen täksi päiväksi. Paketti oli postilla jo viikko sitten torstaina (tuon postin pakettiseurannan perusteella). Mikseivät laittaneet jo silloin mulle viestiä, että mihin kellonaikaan haluan perjantaina paketin?

No onni onnettomuudessa, paketti on vihdoin saapunut turvallisesti perille. Kyllä tuo tehtaanmyymälästä suoraan kotiovelle tuotu lakritsi pesee markettien valikoiman. Toisin kuin kaupan hyllyltä löytyvät Kouvolan lakritsit, nää on monta kertaa pehmeämpiä. Tilasin tällä kertaa myös salmiakkilakua, mutta se ei ollutkaan niin hyvää kuin oletin, joten ensi kerralla jää tilaamatta. Tuo peruslaku ja marmeladi ovat kuitenkin ihan ehdottomia.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

kertsi

^ Kateeksi käy.

Itselläni ei ole ollut sokeria kotona moneen kuukauteen, ja tilapäiset himoitukset eivät siksi aikaansaa makeiden herkkujen kokkausta. (Ostelua ei se kyllä estä ikävä kyllä.) Mutta makeanhimo sitten saa tekemään pikkuinnovaatioita. Tänään sekoitin jäisiä puolukoita rahkaan, jota ohensin vähän rasvattomalla maidolle, ja sekoitin kuorimattomia manteleita joukkoon. Yllättävän hyvän makuista sekin. Rahkasta ja maidosta tuli semmoinen sakea kastike, ja puolukat tekivät jälkiruoasta melkein jäätelön. Vähän pateettista sinun herkkujesi rinnalla, mutta kyllä tykkäsin.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: kertsi - elokuu 23, 2019, 20:26:44
^ Kateeksi käy.

Itselläni ei ole ollut sokeria kotona moneen kuukauteen, ja tilapäiset himoitukset eivät siksi aikaansaa makeiden herkkujen kokkausta. (Ostelua ei se kyllä estä ikävä kyllä.) Mutta makeanhimo sitten saa tekemään pikkuinnovaatioita. Tänään sekoitin jäisiä puolukoita rahkaan, jota ohensin vähän rasvattomalla maidolle, ja sekoitin kuorimattomia manteleita joukkoon. Yllättävän hyvän makuista sekin. Rahkasta ja maidosta tuli semmoinen sakea kastike, ja puolukat tekivät jälkiruoasta melkein jäätelön. Vähän pateettista sinun herkkujesi rinnalla, mutta kyllä tykkäsin.

Höpsis, kyllä mä kelpuuttaisin noi sun eväät paljon mielummin jos olisi valittava joko tai. Mä yleensä sekottelen hedelmiä jugurttiin tai rahkaan, mutta siihen aika pitkälti jää mun jäätelötaidot :P

Lakut ja marmeladit ovat hyviä, mutta ei ne kyllä voita edes noita mun omia hedelmärahkavirityksiä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

Syön juuri Pirkka Sipulisilliä. Ihmettelin kun viimeisin suutuntuma ei vastannut sen enempää kalaa kuin sipuliakaan. Muoviahan se tietenkin oli. Taitaa jäädä ensi kerralla Pirkka Sipulisilli kaupan hyllylle.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.