Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Fiilikset ja päivän mietteet

Aloittaja Amore, tammikuu 03, 2019, 18:17:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Kansan syvät rivit - joulukuu 05, 2019, 21:19:01
Vihtori, että on ollu pitkiä työpäiviä. Niin mielenkiintoinen projekti menossa, että en ole ollenkaan huomannut ajankulua. Tänään tein 12 tuntia, eilen 8,5 ja toissapäivänä 14. Tekisi mieli mennä töihin huomennakin, mutta nyt on ihan pakko hengittää, jotta ennättää aivot palautua. Ei ole erityisen terveellisesti keskittyä yhteen asiaan intensiivisesti pitkiä aikoja putkeen. Siinä alkaa ennen pitkää tulla ongelmia esimerkiksi unen saannin ja sen laadun kanssa jos ei pääse projekteista riittävän usein henkisesti eroon.

Vitut. Niinpä vain meni jälleen koko päivä ohjelmoinnin parissa. Tällä kertaa tosin Reactin opintojen kanssa. Juuri kun ajattelin, että olen ikään kuin ymmärtänyt, miten React toimii, ilmeni virhe, johon ei löydy korjaustapaa.

Virheellä haettaessa tulee kärkeen hakutuloksia, joissa epäillään virheen johtuvan siitä, että jotkut liitännäiset muokkaavat DOMia Reactin tietämättä, jolloin React kaatuu. Ja nyt kun hieman tein inventaariota niin syyllinen lienee Fontawesomen javascript. Kiitos vaan. En kuitenkaan haluaisi nähdä vaivaa siinä, että saan ikonit näytölle varsinkin kun fontawesome on yhteensopiva Bulman css-tyylien kanssa, joita tykkään käyttää. Eli kuten todettua, tyhjän saisi pyytämättäkin.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

Sen verta hyvin tuo React kyllä nyt taipuu, että joihinkin pieniin projekteihin sitä ehkä voisi käyttää, kunhan vain löytyy sen kanssa yhteensopivat kirjastot. Jos laitaisi kehitysympäristön webpackila tai nodella pystyyn, noita kirjastoja todennäköisesti löytyisi runsaastikin, mutta en tiedä, miten on, jos haluaisi kirjoittaa javascriptiä perinteisin menetelmin.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Amore

Kävin eilen iltapäivällä kävelyllä. Kävelin Töölönlahden puiston ympäri. Oli jo pimeää. Siksi en yhdessä kohdassa huomannutkaan käytävän reunaa, vaan astuin puoliksi reunalle, nilkka nuljahti ja minä menin nurin - oikein komeasti. Tietysti otin käsillä vastaan. Suhteellisen näyttävästä kupsahduksesta huolimatta selvisin vähillä vammoilla. Nilkkaan ei tullut mitään kipua eikä muuallekaan jalkoihin. Käsistä kipeytyivät ranteet, oikea enemmän kuin vasen. Kaikki kierteiset liikkeet olivat illalla kivuliaita, esim. korkin avaaminen. Mitään turvotusta ei kuitenkaan ilmennyt. Aamulla ranteet antoivat yhä kipusignaaleja painavaa nostaessa ja kierteisissä liikkeissä. Jonkin aikaa kotona puuhailtuani tuntemukset ovat kuitenkin alkaneet helpottaa. Olin jo pohtinut, pitäisikö käydä ostamassa jokin tukiside, työkäyttöön lähinnä, mutta nyt on selvää, etten sellaista tarvitse. :)
All you need is Love

-:)lauri

^Olipa onni, ettei käynyt hullummin. Välillä näinkin.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Amore

All you need is Love

Juha


Sanatkin ovat juuria, paksumpien osuuksien jatkeita. Niillekin on hyvä palata, jos nyt ei osaa palata suoraan siihen, jossa on. Eikun puputtamaan.

Hayabusa

Eilisellä päiväkevelyllä tuli Kopek mieleen. Paluumatkalla olevan yhden suosikkiruokintapaikan edustalla oli parkissa kaksi poliisiautoa - reinikaiset ilmeisestikin lounaalla. Mietin olisikohan Kopek tehnyt u-käännöksen ja 2 kilometrin ylimääräisen lenkin välttääkseen joutumasta lähietäisyydelle poliisikulkuneuvoja.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

#1807
Otin kerran kuvan poliisiautosta, joka oli pysäköity pysäköintikiellon kohdalle. Poliisit olivat toimittamassa tärkeää virkatehtävää viereisessä pizzeriassa. Täytyyhän nimittäin virkamiesten syödä. Valitettavasti kuva ei ole enää tallessa.

Koneet edustavat ihmiskunnan historiassa vielä niin mikroskooppisen lyhyttä aikaa, että niihin yhdistyy primitiivinen maagis-spiritualistinen pelko. Kone liikkuu itsestään ja panee kovaa ääntä. Se on siis pelottava.

Liike+ääni=vaara
Vaara+turvallisuus=poliisi
Ihminen+kone+poliisi=kontrolli+rangaistus
Poliisi+kontrolli+rangaistus=vaara

Kun ihminen ei käytä koneita, vaara 1 ja vaara 2 ovat vähäisiä. Jäljellä on punaisen valon ja poliisin ja rangaistuksen vaara, jotka nekin liittyvät koneisiin, koska valoja on liikkuvien koneiden takia.

Pelkkä vaara 1 ei vielä aiheuta vaara 2:ta, jos koneita ei ole lähellä. Ihminen voi kiivetä korkealle liukkaalle katolle ja kävellä heikoille jäille ja soutaa humalassa vuotavalla veneellä avomerelle ilman pelastusliivejä ja syödä viisi kiloa tyydytettyä rasvaa päivässä ja juoda alkoholia niin paljon, että siitä  seuraa alkoholimyrkytys ja kuolema. Vaara 2 pysyy pois, koska liikkuvaa konetta ei käytössä. Mutta heti jos käytössä on vaikka 1/2 hevosvoiman sähköperämoottori, säännöt muuttuvat, ja vaara 2 ilmestyy ja kontrolloi ja rankaisee, vaikka vaara 1:tä ei edes todellisuudessa olisi ollut olemassa.

Kone on mitä mainioin keksintö poliisikontrollin ja poliisivaltion oikeuttamisen kannalta johtuen siihen yhdistyvästä primitiivisestä okkulttisesta pelkokultista. Koneen ollessa käytössä - vaikka kuinka vaatimattoman koneen - ihminen uhraa muitta mutkitta oikeuden päättää elämästään korkeammille voimille eli nykymaailmassa P-jumalille.

Koska koneita ei ole ollut aikaisemmin ihmiskunnan historiassa, nyt eletään aivan uudenlaista ennen kokematonta aikaa, jonka suunta on huolestuttava.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - joulukuu 09, 2019, 10:05:22
Eilisellä päiväkevelyllä tuli Kopek mieleen. Paluumatkalla olevan yhden suosikkiruokintapaikan edustalla oli parkissa kaksi poliisiautoa - reinikaiset ilmeisestikin lounaalla. Mietin olisikohan Kopek tehnyt u-käännöksen ja 2 kilometrin ylimääräisen lenkin välttääkseen joutumasta lähietäisyydelle poliisikulkuneuvoja.

Voi ei, luulin tuon mielleyhtymän olevan minulla jotain noloa, mutta ei kai se sitten ole, kun muillakin :D

Jokunen päivä takaperin olin pitkähköllä lenkillä ja liikennettä oli aika vähän. Pari kertaa "maija" ajoi ohitseni ja heti tuli mieleen, jotta onpa poliiseja nyt liikkeellä. Mahtaisi Kopekilla olla ikävät tuntemukset. Jonkin ajan kuluttua samainen 701 tuli samaa tietä vastaan valot vilkkuen, joten ilmeisesti niillä oli joku haku päällä ollut ja nyt sitten havainto oli jossain tehty.

Kyllä tosiaan poliisiauton nähdessäni Kopek ilmestyy "samaan kuvaan". Niin vahvasti nuo kirjoitukset ovat jääneet mieleeni, mutta eivät ole mieltäni saaneet muuttumaan. Minusta poliisi on hyvä juttu <3
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Hippi - joulukuu 09, 2019, 13:43:08
Minusta poliisi on hyvä juttu <3

Niin minustakin - enkä tarkoita pelkästään hinta-, laatu-, määräsuhteeltaan hyviä ruokapaikkojen löytämistä pysäköityjen maijojen perusteella. ;)
Poliisit ovat nykyään kuitenkin käyneet monivuotisen koulutuksen ammattiinsa. Eiköhän pahimmat hötkyilijät ole siinä karsittu pois. Asiakaspalvelijoita nuo konstaapelit nykyään(kin) ovat.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

^ Täälläkin poliisi on hyvä juttu, tuntuu ettei koskaan näy liian usein, täällä harvemman asutuksen alueella heitä näkyy aivan liian harvoin nykyään.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Toope

#1811
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 09, 2019, 15:55:30
^ Täälläkin poliisi on hyvä juttu, tuntuu ettei koskaan näy liian usein, täällä harvemman asutuksen alueella heitä näkyy aivan liian harvoin nykyään.
Minustakin poliisin näkyminen on hyvä asia. Sakottivat juuri erästä, joka ei välittänyt STOP-merkistä. Lähtivät kytikseltä perään ja pysäyttivät. Hyvä, että kyttäävät tuota paikkaa, koska siinä on sattunut pari peltikolaria viime aikoina. Toisessa oli rekka osallisena, kun eivät ymmärrä STOP-merkkiä! Moni vaan ajaa lähes sokeasta risteyksestä pysähtymättä.

Toope

https://www.iltalehti.fi/unikoulu/a/e2a07c41-8c77-4875-910d-86490da3bbc9
Iltalehti:
LainaaHeräät taas kerran kesken unien, on ehkäpä vielä pimeää, mutta yksi asia on varma: tiedät jo ennen kelloon vilkaisua, mitä viisarit näyttävät. Olipa kyseessä sitten 4.21 aamuyöllä tai 48 minuuttia ennen herätyskellon pirinää, lukema on aina sama, tai melkein sama.

Kuulostaako tutulta?

Kesken unien herääminen ei sinänsä ole huolestumisen merkki. Amerikkalaistutkimuksen mukaan 67 prosenttia ihmisistä raportoi heräävänsä ainakin kerran yössä. Unemme koostuu erilaisista unisykleistä, ja onkin varsin normaalia, että havahdumme syklien vaihtuessa ainakin hieman.
Itse herään nykyisin aina ennen kellonsoittamaa, vaikka kello on asetettu ennen klo. 6 aamulla. Joka aamu olen hereillä ennen 5.45, jolloin kelloni on herättämässä, kun 7:ltä pitää olla töissä. Vaikka olisin valvonut ja väsynyt, tai hieman kankkusessa. Aina olen hereillä ennen herätyskelloa. Miksi ihmeessä? Kai sitä pelkää myöhästyvänsä, mutta liki aina olen hereillä ennen herätyskelloa... :-\  Vai kuvittelenko sitä valveistilaa ennen herätyskelloa? Enhän nouse sängystä ennen kelloa, vaan kääriydyn peittoon, ehkä joskus naiseenkin... Tajuan sen herätyskellon pakkotoimintona, että on pakko nousta ylös, mutta en tuota heräämistä koe sellaisena pakkona. Se on vain jotain ylimääräistä aikaa, kun voi lämmitellä peiton sisällä, ennen kuin on pakko nousta ylös ja suihkuun.

Hayabusa

^Sisäinen kellosi toimii hyvin.

Itselläni ei ole ollut herätyskello soimassa normaaliaamuina vuosikausiin. Ainoastaan silloin, jos on pakko ehtiä normaalia aiemmin jonnekin, laitan sen herätyksen päälle. Herään käytännössä noin 20 min aikaikkunaan, mikäli ei ole alla erityistä väsymystä tai poikkeuksellista nukkumaanmenoaikaa. Kesällä aikaikkuna varhenee hieman verrattuna tähän vuoden pimeimpään hetkeen.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 09, 2019, 21:41:34
https://www.iltalehti.fi/unikoulu/a/e2a07c41-8c77-4875-910d-86490da3bbc9
Iltalehti:
LainaaHeräät taas kerran kesken unien, on ehkäpä vielä pimeää, mutta yksi asia on varma: tiedät jo ennen kelloon vilkaisua, mitä viisarit näyttävät. Olipa kyseessä sitten 4.21 aamuyöllä tai 48 minuuttia ennen herätyskellon pirinää, lukema on aina sama, tai melkein sama.

Kuulostaako tutulta?

Kesken unien herääminen ei sinänsä ole huolestumisen merkki. Amerikkalaistutkimuksen mukaan 67 prosenttia ihmisistä raportoi heräävänsä ainakin kerran yössä. Unemme koostuu erilaisista unisykleistä, ja onkin varsin normaalia, että havahdumme syklien vaihtuessa ainakin hieman.
Itse herään nykyisin aina ennen kellonsoittamaa, vaikka kello on asetettu ennen klo. 6 aamulla. Joka aamu olen hereillä ennen 5.45, jolloin kelloni on herättämässä, kun 7:ltä pitää olla töissä. Vaikka olisin valvonut ja väsynyt, tai hieman kankkusessa. Aina olen hereillä ennen herätyskelloa. Miksi ihmeessä? Kai sitä pelkää myöhästyvänsä, mutta liki aina olen hereillä ennen herätyskelloa... :-\  Vai kuvittelenko sitä valveistilaa ennen herätyskelloa? Enhän nouse sängystä ennen kelloa, vaan kääriydyn peittoon, ehkä joskus naiseenkin... Tajuan sen herätyskellon pakkotoimintona, että on pakko nousta ylös, mutta en tuota heräämistä koe sellaisena pakkona. Se on vain jotain ylimääräistä aikaa, kun voi lämmitellä peiton sisällä, ennen kuin on pakko nousta ylös ja suihkuun.

Olet vain tullut vanhaksi.