Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Fiilikset ja päivän mietteet

Aloittaja Amore, tammikuu 03, 2019, 18:17:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 11 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

#2850
Katsoin sattumalta lentokapteeni Sullyn (Sullenberger) oman selostuksen tapahtumasta, jossa lentokoneen moottorit sammuivat, ja oli pakko laskeutua Hudson -jokeen. En tiennyt minkä näköinen tyyppi Sully on, joten luulin puhujaa näyttelijäksi, joka selostaa tapahtumat ikään kuin Sullyn roolissa. Osoittautui kuitenkin, että kyseessä oli aito henkilö.

Miksi epäilin, että kyseessä oli näyttelijä? Siksi, että puhuja oli niin hyvä esiintyjä. Hän puhui vakuuttavalla äänellä ja tyylillä, jollainen on tyypillinen näyttelijälle tai poliitikolle tai muulle ammattiesiintyjälle. Esitys oli hyvä ja mukaansatempaava. Melkein kylmät väreet tulivat pintaan sitä kuunnellessa.

Koska Sully muistuttaa ulkonäöltään ja puhetavaltaan kokenutta uutisreportteria tai näyttelijää tai poliitikkoa, aloin miettiä, eikö hän voisi olla presidenttiehdokas. Hänen puheensa oli luottamusta herättävää, "we can make it". Amerikkalaiset rakastavat sankareita. Sully täyttäisi tämän roolin. Hän pelasti lentomatkustajat, hän pelastaa Amerikan. Esityksessä oli ehkä hieman aistittavissa myös itsensä kehumista, mutta sitähän poliitikoilta odotetaan, kunhan se pysyy järkevissä rajoissa.

Googlasin, löytyykö tietoa Sullyn poliittisista näkemyksistä. No, löytyihän sitä.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6353463/Longtime-Republican-Miracle-Hudson-pilot-Captain-Sully-urges-people-vote-DEMOCRAT.html

Ajattelinkin, että Sully ei ehkä olisi Trumpin kannattaja. Hänen esiintymisensä ja tyylinsä on täydellinen vastakohta Trumpin puheille.


https://youtu.be/w6EblErBJqw

P.S. En tiedä, olisiko tyyppi sittenkään niin hyvä poliitikko...


https://youtu.be/EHRiEjJgjps

MrKAT

Eilen koin erikoista.
  Haluatko miljonääriksi-ohjelmassa (jonka luo  piipahdin ulkoa ja sivusta katsellen ko. kysymyksen aikaan, sukulainen katseli) kyseltiin I maailmansodan jälkeisen Suomen ja Venäjän välisten rauhansopimuksen nimeä.  Minä ennustin eli valitsin: "Tarton rauha".  Uhri ei tiennyt joten hän kysyi yleisöltä joista valikoituneet kaikki 3 "tietävää"  vastasi:  "Pähkinäsaaren rauha".
  Olin hämmentynyt ja tyrmistynyt omasta tietämättömyydestäni. Hirveästä aukosta historia-tiedoissani. Ajattelin: tottahan tiedän Pähkinäsaaren rajan mutta onko siellä myöhemmin käyty saarella jotain wanhan kunniaksi allekirjoittamassa modernimpaankin aikaan?!?!

Mutta suuri "tietävä" kansa erehtyi! Heillä oli väärä vastaus. Oikeas vastaus oli "Tarton rauha". Kuten olin valinnut.
Miksi minä antipopulisti näin ehdin edes tuon ajan luottaa tyhmään typerään kansaan?
Tästä olen sitten hämmentyneenä koko seuraavan viikon, miettien syntyjä syviä, sosiopsykologian metkuja.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Kopek

Ehkä tuossa ilmenee taipumus mukautua enemmistön näkemykseen. Luulen, että se on yleinen geneettinen piirre ihmisillä. "Ryhmän" arvot ja käsitykset ja moraaliset näkemykset hyväksytään vallitsevana tosiasiana eikä niitä kyseenalaisteta, vaikka ne olisivat miten mielettömiä tahansa. Tähänhän valtioiden olemassaolo perustuu. Vaikka valtio olisi miten mieletön kieroutunut diktatuuri hyvänsä, asukkaat pitävät sen arvoja ja käytäntöjä normaaleina ja hyväksyvät ne.

Toritapahtuma iranilaisittain:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c2/Public_execution_of_Esmail_Jafarzadeh_%2824%29.jpg

Surevat ihmiset jonottavat saadakseen jättää viimeisen kunnianosoituksen suurelle maan isälle (joka teloitutti heidän läheisiään):

https://static.themoscowtimes.com/image/1360/4f/b19bf2e8fd384668bfb88183b63413f7.jpg

Koska enemmistö hyväksyy vallitsevan "meiningin", olipa se millaista tahansa, tarvitee vain manipuloida enemmistöä kontrolloidun median avulla, ja enemmistö äänestää vaaleissa niin kuin sen halutaan äänestävän. Demokratia näyttää toimivan, ja enemmistön tahto toteutuu muodollisesti. Enemmistön tahto on kuitenkin luotu keinotekoisesti propagandan ja - tästä sanasta ei tällä foorumilla pidetä - aivopesun avulla.

safiiri

^Äläpäs KOpek valehtele. Ei se aivopesu sanana tai käsitteenä ole tässä koskaan ollut ongelma, vaan oma suora väitteesi keskustelukumppanin näkemysten olevan pelkästään aivopesun tuloksena omaksuttujen ajatusten tuotosta. Sorruit henkilökohtaisuuteen, mutta et näköjään edelleenkään pysty olemaan sen vertaa rehellinen, että kykenisit myöntämään asian. Päinvastoin yrität esittää taas vähän piilotetusti marttyyriä, jota sakinhivutetaan, vaikka oikeastaan olet muita vähän parempi, vähän hienompi mukatunnistaessasi tämän aivopesun heissä ja sanotuessasi siitä itse irti. KUKAAN ei ole puuttunut tuohon aivopesusta puhumiseen yleisellä tasolla, vaan ainoastaan siihen, että yritit käyttää sitä ad hominem -argumenttina, jolla nujerretaan toinen kirjoittaja ja kerätään vähintään pistevoitto väiitelyssä. Edelleen nköjään kieltäydyt ymmärtämästä, että jopa tilanteessa, jossa tämä aivopesu olisi totta, se ei siiltikään todista, että sinun oman väitteesi mukaan "ihan oma" näkemyksesi olisi parempi kuin tuo väitetyn aivopesun tuloksena syntynyt. Lopultakaan mikään näkemys ei muutu automaagisesti paremmaksi vain siksi, että sen on muodostanut "ihan itse". On itse asiassa todella harvinaista, että tällainen "ihan itse" -ajattelu on kovinkaan korkeatasoista. Päinvastoin ajattelun taso nousee juuri siitä, että se altistetaan vertailuun muiden ihmisten ajattelun kanssa ja katsotaan, miten se kestää kritiikkiä.

"Suuret ajattelijat" eivät ole suuria siksi, että he eivät saa muilta vaikutteita. Eivät edes siksi, että heidän ajattelunsa olisi lopullinen totuus asiasta. he ovat suuria siksi, että ovat sanoneet jotakin sellaista, joka vie diskurssia eteenpäin. Jotain, joka on välttämätöntä kaikkien seuraavien ajattelijoiden ottaa omissa pohdinnoissaan huomioon - vaikka olisivat eri mieltä. Siksi edelleen filosofi joutuu vaikkapa kommentoimaan vaikkapa Platonin luolavertausta, vaikka se on vanha ja moneen kertaan ruodittukin ajatusrakennelma. Siihen on otettava kantaa, se on tunnettava. SIKSI Platon on merkittävä ajattelija. Ei siksi, että luolavertaus olisi paras tai oikein kuvaus todellisuudesta.

Siksi myös oman ajattelusi paha ongelma ja puute on kyvyttömyytesi antautua keskustelemaan ja alistaa tuo "ihan oma" pohdintasi muiden esittmille kriittisille kysymyksille. Siksi piiloutuminen tämän "olet aivopesty joten kritiikkiisi ei tarvitse vastata" -suojaviitan alle on toimintamallina oikeastaan putoaminen kanveesiin ottamaan lukua. Toki tälläinen käyttäytymisen tapa on varsin yleinen ja suosittu, joten et ole mitenkään erityinen sellaiseen turvautuessasi. Mutta se ei kyllä ole tapa, jolla oma ajattelu nostetaan merkityksellisten (muillekin kuin vain itselle) pohdintojen piiriin.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - syyskuu 29, 2020, 08:57:42

Ehkä tuossa ilmenee taipumus mukautua enemmistön näkemykseen. Luulen, että se on yleinen geneettinen piirre ihmisillä. "Ryhmän" arvot ja käsitykset ja moraaliset näkemykset hyväksytään vallitsevana tosiasiana eikä niitä kyseenalaisteta, vaikka ne olisivat miten mielettömiä tahansa. Tähänhän valtioiden olemassaolo perustuu. Vaikka valtio olisi miten mieletön kieroutunut diktatuuri hyvänsä, asukkaat pitävät sen arvoja ja käytäntöjä normaaleina ja hyväksyvät ne.

Yhteisöjä koossa pitävät, yhteiset näkemykset ovat omaksuttuja yhteen kuuluvaisuuden vuoksi.

Tokihan niissä on kaikenlaista, kulttuuria, kieltä, samankaltaisuutta ja uskontoa ja muuta mikä yhdistää.
Valtaapitävät ovat aina muokanneet ihmismieltä ja ihmismieli on sille altis, laumavietti on "kansan etu".

Monesti etsitään myös yhteinen vihollinen jota voi syyttää kaikesta, mikä on mahdollisesti väärin yhteisössä.  Tai yhteinen uhri kuten uskonnossa "jeesus" jota kukaan ei "rakasta", mutta jolta kaikki vaativat "rakkautta"  tapettuaan hänet ristillä.

Remokratiakin on useimmiten hyvin epäremokraattista.  Vapaus nykyään on monissa kahleissa ja on ilmeisesti ollut aina- puusta laskeutumisen jälkeen.
Johtajat määräävät alaiset tottelevat näennäisen vapauden tunteen vuoksi ja palkan jonka saa yhteisön hyvinvoinnin mukaan- tai pahoinvoinnin, milloin mitenkin, mutta eliitti kyllä nauttii oikeuksista aina. Niinhän leijonauroskin tekee se syö ensin ja muut sitten jos ruokaa jää.
Ihmisluonto on vain jalostunut varsin pitkälle ahneudessaan ja "maallisen himossaan".

Vitsihän on, että päämäärät ovat jaloja, ihmisillä ja ihmiskunnilla.

-:)lauri

Kuuloketeline meni rikki  :'( Siivotessa tippu lattialle. Oli tollanen muovinen Republic of Gamers -teline, joka tuli niiden yli 200 euroa maksaneiden "laatukuulokkeiden" kanssa joskus muutama vuosi sitten. Miksi laatukuulokkeissa, johto ei voi olla vaihdettava? Nuo kestivät öbaut vuoden ja sitten oli piuha rikki. Jos olisi voinut vaihtaa piuhan, kuulokkeet olisivat toimineet varmaan pitempään. Aika kalliiksi siis tuli laatukuulokkeet. Olen sen jälkeen siirtynyt kuulokkeisiin, joiden piuha on vaihdettava. Tällaiset kuulokkeet ovat noin 11-19 euroa kipale ja kestää useamman vuoden kun rikkimenneen piuhan tilalle voi ostaa alle kymmenellä eurolla aina uuden piuhan. Mutta asiaan. Laatukuulokkeet maksoivat yli 200 euroa ja niillä oli muovinen pidike; ilmeisesti sitä varten, ettei sekään kauaa kestä. Ja ei tosiaan putoamista lattialle kestänyt. Meinin nyt sitten Jimm'sin verkkokauppaan ja tilasin alumiinisen kuulokepidikkeen kotiinkuljetuksella. Voisin veikata, että nyt tulee kestämään myös pidike vaikka epähuomiossa onnistuisinkin sen jossain välissä taas kampemaan lattialle. 8)
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Juha

Lainaus käyttäjältä: safiiri - syyskuu 30, 2020, 07:07:32^Äläpäs KOpek valehtele. Ei se aivopesu sanana tai käsitteenä ole tässä koskaan ollut ongelma, vaan oma suora väitteesi keskustelukumppanin näkemysten olevan pelkästään aivopesun tuloksena omaksuttujen ajatusten tuotosta. [...]

"Suuret ajattelijat" eivät ole suuria siksi, että he eivät saa muilta vaikutteita. Eivät edes siksi, että heidän ajattelunsa olisi lopullinen totuus asiasta. he ovat suuria siksi, että ovat sanoneet jotakin sellaista, joka vie diskurssia eteenpäin. Jotain, joka on välttämätöntä kaikkien seuraavien ajattelijoiden ottaa omissa pohdinnoissaan huomioon - vaikka olisivat eri mieltä. Siksi edelleen filosofi joutuu vaikkapa kommentoimaan vaikkapa Platonin luolavertausta, vaikka se on vanha ja moneen kertaan ruodittukin ajatusrakennelma. Siihen on otettava kantaa, se on tunnettava. SIKSI Platon on merkittävä ajattelija. Ei siksi, että luolavertaus olisi paras tai oikein kuvaus todellisuudesta.

Siksi myös oman ajattelusi paha ongelma ja puute on kyvyttömyytesi antautua keskustelemaan ja alistaa tuo "ihan oma" pohdintasi muiden esittmille kriittisille kysymyksille. Siksi piiloutuminen tämän "olet aivopesty joten kritiikkiisi ei tarvitse vastata" -suojaviitan alle on toimintamallina oikeastaan putoaminen kanveesiin ottamaan lukua. Toki tälläinen käyttäytymisen tapa on varsin yleinen ja suosittu, joten et ole mitenkään erityinen sellaiseen turvautuessasi. Mutta se ei kyllä ole tapa, jolla oma ajattelu nostetaan merkityksellisten (muillekin kuin vain itselle) pohdintojen piiriin.


Keskeneräistä ei pidä aina moittia. Ken keskeneräisyydestä tekee valmiin arvoisen, ja soveltaa sitä voimallisesti ja laajasti kaikkia koskevaksi, on hassu, tai voi olla sitä.

Edellistä tosiaan esiintyy paljon käytännössä, vaikka ideaaliseen käsityspolkuun nähden, moitiskelu, halventaminen, ... ei ole kovin järkevää sen takia, että lähdöt katkeavat herkästi jo ituvaiheessa.

Kun eletään paljon keskeneräistä ituvaihetta, vähän siellä sun täällä, ja osa tällaisista kukoistaa, sopivasta ja mahdollisesta kasvuihanteesta poiketen, niin ... ehkä luostariin kannattaisi mennä, jos haluaa jotenkin seurailla sitä, mikä ei tee selvää jatkoista.

Tuota ennen, moni voi yrittää elää kuten on lähtenyt, ja päätyy puolustautumaan EMssa tilanteessa. Näissä ei sitä paitsi, kevyt (vaivihkainen) vetäytyminen aina auta. Aika voi loppua kesken, ja muut resurssit.

Aina ei tarvita sen enempää, kuin ajatusten torppaaminen, etteivät villiintyisi liikaa. Tämä voi olla riittävää sofistikoituneisuutta. Järkevä ihminen tuskin lanseeraa sellaista murjua eteen, ettei sen jälkeen näe yhtään mitään, eteen, eikä ehkä taaksekkaan.

Lognessa

Olikohan se tämä vai mikä ketju, kun joku puhui HSL:n lataamisesta verkossa. Nyt itsekin eksyin samaan mahdollisuuteen kun kännykkälaskut nousevat yllättäviin summiin  kun mobiililla matkoja makselee. Olipa todella typerä kokemus. Maksoin rahaa kortille ja jäin odottamaan tunniksi verkkoon, milloin sen voi ladata kortille. Ei tietenkään niin, vaan matkustustilanteessa ilmeisesti vasta sen rahan voi ladata kortille. Jos ei matkaa näköpiirissä, niin toivottavasti se tililtä mennyt raha ei kuoleudu jonkun ajan päästä.

Luottamukseni HSL:ää kohtaan loppui, kun kännykän yhteys ei junassa toiminut kun lippua yritin ostaa, ehdittyäni sisään viime tipassa. Ilahduin kun näin henkilökuntaa ja kysyinkin heiltä. Jep, sain lipunostettua. Olivatkin tarkastajia ja oikein pätemisenhaluinen olikin. Kun tuli luokseni lippua tarkastamaan, näytin tietenkin tutulle lippuni. Tästä alkoikin sananvaihto ja sakon kirjoittaminen.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Lognessa - syyskuu 30, 2020, 23:11:38
Olikohan se tämä vai mikä ketju, kun joku puhui HSL:n lataamisesta verkossa. Nyt itsekin eksyin samaan mahdollisuuteen kun kännykkälaskut nousevat yllättäviin summiin  kun mobiililla matkoja makselee. Olipa todella typerä kokemus. Maksoin rahaa kortille ja jäin odottamaan tunniksi verkkoon, milloin sen voi ladata kortille. Ei tietenkään niin, vaan matkustustilanteessa ilmeisesti vasta sen rahan voi ladata kortille. Jos ei matkaa näköpiirissä, niin toivottavasti se tililtä mennyt raha ei kuoleudu jonkun ajan päästä.

Luottamukseni HSL:ää kohtaan loppui, kun kännykän yhteys ei junassa toiminut kun lippua yritin ostaa, ehdittyäni sisään viime tipassa. Ilahduin kun näin henkilökuntaa ja kysyinkin heiltä. Jep, sain lipunostettua. Olivatkin tarkastajia ja oikein pätemisenhaluinen olikin. Kun tuli luokseni lippua tarkastamaan, näytin tietenkin tutulle lippuni. Tästä alkoikin sananvaihto ja sakon kirjoittaminen.
Helsinki estää autoilua ja sitten rahastaa julkista matkailua.
Minusta verotus ei ole se itsearvoinen asia nyhtää ihmisiltä rahaa. Verotuksen tarkoitus olisi vain kustantaa välttämättömiä palveluja. :o

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - syyskuu 30, 2020, 16:25:19
Kuuloketeline meni rikki  :'( Siivotessa tippu lattialle. Oli tollanen muovinen Republic of Gamers -teline, joka tuli niiden yli 200 euroa maksaneiden "laatukuulokkeiden" kanssa joskus muutama vuosi sitten. Miksi laatukuulokkeissa, johto ei voi olla vaihdettava? Nuo kestivät öbaut vuoden ja sitten oli piuha rikki. Jos olisi voinut vaihtaa piuhan, kuulokkeet olisivat toimineet varmaan pitempään. Aika kalliiksi siis tuli laatukuulokkeet. Olen sen jälkeen siirtynyt kuulokkeisiin, joiden piuha on vaihdettava. Tällaiset kuulokkeet ovat noin 11-19 euroa kipale ja kestää useamman vuoden kun rikkimenneen piuhan tilalle voi ostaa alle kymmenellä eurolla aina uuden piuhan. Mutta asiaan. Laatukuulokkeet maksoivat yli 200 euroa ja niillä oli muovinen pidike; ilmeisesti sitä varten, ettei sekään kauaa kestä. Ja ei tosiaan putoamista lattialle kestänyt. Meinin nyt sitten Jimm'sin verkkokauppaan ja tilasin alumiinisen kuulokepidikkeen kotiinkuljetuksella. Voisin veikata, että nyt tulee kestämään myös pidike vaikka epähuomiossa onnistuisinkin sen jossain välissä taas kampemaan lattialle. 8)

Johtoa en ole saannut rikki kuin kännyn kuulokkeista. Yksistä tietsikkaluureista on sangan keinonahka kesinyt. Toisista korvatyynyt hajosivat - missähän nekin muuten ovat? Kuuden euron uudet Lidl-laatukuulokkeet jäivät työpisteeseen. Ne itseasiassa olivat ihan mukavat päässä. Muistaakseni jossain on vielä jotkut luurit. Mutta etsitään kunhan tulee tarve. Vielä mennään noilla kesineillä yhteysvälineillä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 30, 2020, 23:44:48
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - syyskuu 30, 2020, 16:25:19
Kuuloketeline meni rikki  :'( Siivotessa tippu lattialle. Oli tollanen muovinen Republic of Gamers -teline, joka tuli niiden yli 200 euroa maksaneiden "laatukuulokkeiden" kanssa joskus muutama vuosi sitten. Miksi laatukuulokkeissa, johto ei voi olla vaihdettava? Nuo kestivät öbaut vuoden ja sitten oli piuha rikki. Jos olisi voinut vaihtaa piuhan, kuulokkeet olisivat toimineet varmaan pitempään. Aika kalliiksi siis tuli laatukuulokkeet. Olen sen jälkeen siirtynyt kuulokkeisiin, joiden piuha on vaihdettava. Tällaiset kuulokkeet ovat noin 11-19 euroa kipale ja kestää useamman vuoden kun rikkimenneen piuhan tilalle voi ostaa alle kymmenellä eurolla aina uuden piuhan. Mutta asiaan. Laatukuulokkeet maksoivat yli 200 euroa ja niillä oli muovinen pidike; ilmeisesti sitä varten, ettei sekään kauaa kestä. Ja ei tosiaan putoamista lattialle kestänyt. Meinin nyt sitten Jimm'sin verkkokauppaan ja tilasin alumiinisen kuulokepidikkeen kotiinkuljetuksella. Voisin veikata, että nyt tulee kestämään myös pidike vaikka epähuomiossa onnistuisinkin sen jossain välissä taas kampemaan lattialle. 8)

Johtoa en ole saannut rikki kuin kännyn kuulokkeista. Yksistä tietsikkaluureista on sangan keinonahka kesinyt. Toisista korvatyynyt hajosivat - missähän nekin muuten ovat? Kuuden euron uudet Lidl-laatukuulokkeet jäivät työpisteeseen. Ne itseasiassa olivat ihan mukavat päässä. Muistaakseni jossain on vielä jotkut luurit. Mutta etsitään kunhan tulee tarve. Vielä mennään noilla kesineillä yhteysvälineillä.

Mulla hajosi keinonahka ja lähti pehmuste yksistä kuulokkeista juuri vähän aikaa sitten. Kestivät joku 3-4 vuotta. Yhdellä pihanvaihdolla selvittiin. Oisko ollut silloin joskus 11 euroa Prismassa.

Mä olen kanssa käsityksessä, ettei kaikilla hajoa kuulokkeista piuha. Jostain syystä itse saan sen aina ekana rikki.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

Tilasin Eastonista maanantaina kalkkunarullan täksipäiväksi. Tiistaina ilmoittivat, ettei voida toimittaa kun tuote on tilapäisesti loppunut. Vaihdoin tilauksen kalkkunan filerullaan ja tänään sain kuitenkin alkuperäisen kalkkunarullan kun kalkkunan filerulla oli loppunut. Että näin.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - syyskuu 23, 2020, 13:39:35
Tänään sain testattua tuon testiin laittamani version projektista. Näyttää muuten toimivan, mutta herjaa tällä hetkellä kirjoitusoikeuksien puutteesta kahdessa kohtaa ajoa. Saa nähdä, saisinko kirjoitusoikeudet huomenna kuntoon. Olisi sitten ensi viikko aikaa säätää ominaisuuksia sovelluksen käyttäjien kanssa. Toisessa pitkään testatussa projektissa ilmeni yllättävä bugi. Toivottavasti saisin myös sen huomenna korjattua (koko paketissa on toinenkin bugi, mutta en vastaa järjestelmästä, jossa bugi on niin en voi asialle mitään. Siitä meillä on palaveri ensi viikolla vastuuhenkilön kanssa). Samaten olisi vielä kolmas homma huomiselle. Olisi kiva saada nämä valmiiksi. Saisi ensi viikolla aloitettua tavallaan tyhjältä pöydältä ja heti uusien projektien kimppuun.

Edit: Tänäänkin 9.5 tunnin päivä. Huomisesta taitaa tulla myös pitkä. Täytyy yrittää puristaa niin, että saisi ainakin nuo kaksi ensimmäistä omalta osaltani kuntoon. Tuossa kolmannessa kun ei ole niin kiire, eli ei ole suuri murhe jos menee ensi viikolle.

Tuo minusta riippumaton bugi on ilmeisesti satu korjattua mikäli ensimmäiset työpaikan slack-kanavan uutiset pitävät paikkansa. Huh. Tämä on ollut ikuisuusprojekti. Toivottavasti saisimme tämän viimein tuotantoon.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Lognessa - syyskuu 30, 2020, 23:11:38
Olikohan se tämä vai mikä ketju, kun joku puhui HSL:n lataamisesta verkossa. Nyt itsekin eksyin samaan mahdollisuuteen kun kännykkälaskut nousevat yllättäviin summiin  kun mobiililla matkoja makselee. Olipa todella typerä kokemus. Maksoin rahaa kortille ja jäin odottamaan tunniksi verkkoon, milloin sen voi ladata kortille. Ei tietenkään niin, vaan matkustustilanteessa ilmeisesti vasta sen rahan voi ladata kortille. Jos ei matkaa näköpiirissä, niin toivottavasti se tililtä mennyt raha ei kuoleudu jonkun ajan päästä.

Luottamukseni HSL:ää kohtaan loppui, kun kännykän yhteys ei junassa toiminut kun lippua yritin ostaa, ehdittyäni sisään viime tipassa. Ilahduin kun näin henkilökuntaa ja kysyinkin heiltä. Jep, sain lipunostettua. Olivatkin tarkastajia ja oikein pätemisenhaluinen olikin. Kun tuli luokseni lippua tarkastamaan, näytin tietenkin tutulle lippuni. Tästä alkoikin sananvaihto ja sakon kirjoittaminen.

Ei kuoleennu, ilmestyy kortille kun seuraavan kerran lukijalle korttia näyttää.

Kännykän yhteys nyt voi muustakin kiinni kuin junasta ja kyllähän selkeästi on kerrottu, että  lippu on oltava junaan mennessä. Muutoinhan siellä kaikki olisivat "ehtineet viime tipassa".

T; Xante

-:)lauri

Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.