Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Fiilikset ja päivän mietteet

Aloittaja Amore, tammikuu 03, 2019, 18:17:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Kopek - marraskuu 25, 2021, 23:55:59
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - marraskuu 25, 2021, 23:46:55
^Onneksi olkoon! :D

Kiitos. Onnea joskus tarvitaan.

Juu.

Olen katsastellut erästä autovanhusta palvelumielessä. Ajokilometrejä sillä tulee vuosittain enää vain 3000-5000km. On jännä huomata, että kaksi kertaa kolmesta se menee heittämällä läpi mutta sitten taas 3000km ajo saattaa syödä esim. edellisellä kerralla kelpuutetut koiranluut, takatukivarren kumit ja alapallonivelet hylkäyskuntoon.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko


^

Katsastus on joskus onnen kauppaa- tai tarkan syynäämisenhän tulosta se tietenkin on, luulisin.

Mutta joskus tuntuu kyllä, että ne pirulaiset keksivät jonkun asian millä saadaan asiakas-suhde jatkumaan ainakin toiseen tarkastukseen asti- seuraava katsastus on kuitenkin hieman kaukaisempi asia ja katsastusasemat melko kaukana toisistaan että se isommin vaikuttaisi asiakassuhteeseen.

Jouduin itsekin kerran vaihtamaan jarrulevyt, vaikka niiden kulutuspintaan oli kyllä jäljellä varmaan sadoiksi tuhansiksi kilometreiksi asti, kun se siihen työntömittaansa tyrkki.
Vertasin meinaan niihin uusiin ostamiini ennen asentamista- eipä paljon eroa ollut.

Ei kyllä kertonut millä millimäärillä hylätään ja ei hänen tarvinnut katsoa merkkikohtaisesta ohjekirjasta mikä on hylkäysraja joten oletin mielivallasta olevan kysymys- näin tietenkin jälkeenpäin ajatellen, silloin olin ihan nöyrä.

Niin liikenteessä onni on huono opas, tietää varmaan hirvisonni, tai peuran ryökäles, jos on huonosti onnistanut, mutta se on silloin liian myöhäistä. Sama varmaan niihin osuneella.

-:)lauri

Söin äskön kotipizzan lätyn. Mullon kaksi kotipizzan pizzaa etukoodilla maksettuna odottamasa. Toinen niistä etukoodeista vanhenee tammikuun eka, eli tänä vuonna vielä ainakin kappale pizzoja kotipizzasta. Oli jo nyt hilkulla, että käyttäisin tuon aiemmin vanhenevan etukoodin, kun teki toisaalta mieli tilata lätty pizza hutista, mutta päädyinkin kotipizzaan. Saatana kun nää pizza-asiat on tehty niin vaikeiksi ettei edes itse tiedä haluaako pizzaa kotipizzasta vai pizzahutista.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hippi

^
Alkoi tehdä mieli pitsaa, ihan omin käsin väkerrettyä, joka on sata kertaa parempaa, kuin nuo mainitsemasi ketjupizzat. Harmi, ettei ole hiivaa kotona enkä sen vuoksi viitsi lähteä kauppaan. Laiskottaa.

Oli taas huono herääminen, kun aamun viimeisen torkun uni oli sellainen, että se päättyi valtavaan säikähdykseen ja huoleen. Kesti taas pitkään rauhoittua ja toipua, mutta jonkinlainen väsymys tuli rauhoittumisen myötä eikä se ole koko päivänä helpottanut.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Hippi - marraskuu 26, 2021, 15:37:56
Harmi, ettei ole hiivaa kotona enkä sen vuoksi viitsi lähteä kauppaan.

Kannattaa hommata kuivahiivaa tällaisten mielitekojen varalle. Se pysyy itävänä useamman vuoden.

kertsi

Tavan pitsaa paljon paremman makuista tulee, kun sekoittaa raastettua kesäkurpitsaa, parmesaania ja kananmunaa pohjaksi, ja esipaistaa. Ei tarvitse hiivaa silloin. Varmaan moni muukin voisi sopia kesäkurpitsan sijaan, esim. porkkanaraaste, palsternakkaraaste, ehkä purjolla maustettuna, mutten ole kokeillut.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

kertsi

Mää sain vihdoin ja viimein aikaiseksi ajaa Etolaan (kerrankin nukkunut tarpeeksi, että uskaltaa ajaa autolla), josta hankin kiilatyynyn, 20 cm korkean (ja muuten 80 * 80 cm). Saas näkee, auttaako refluksiin. Toimitin pari muutakin pikkuasiaa, ja kävin apteekissakin.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

-:)lauri



Jos ei ole varaa kalliisiin kehyksiin, voi trendikkäät kehykset rakentaa ilmankin
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

kertsi

^
Hauska.

Lainaus käyttäjältä: kertsi - marraskuu 26, 2021, 16:32:26
Mää sain vihdoin ja viimein aikaiseksi ajaa Etolaan (kerrankin nukkunut tarpeeksi, että uskaltaa ajaa autolla), josta hankin kiilatyynyn, 20 cm korkean (ja muuten 80 * 80 cm). Saas näkee, auttaako refluksiin. Toimitin pari muutakin pikkuasiaa, ja kävin apteekissakin.

Lisäys. Näköjään ekan kerran urputin täällä refluksista 2.11.2021. Eli 25 päivää kesti, ennen kuin uskalsin ajaa autolla, tai sain (masennukselta) aikaiseksi mennä sinne Etolaan. Vaikka siis olo on ollut karmea, eikä ole saanut nukuttua. Tai no, juuri siksi ei ole saanut mitään aikaiseksi, kun ei ole saanut nukuttua refluksin takia.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Hippi

Taas väsyttää. Eilen illalla vaihteeksi kriisi, jossa tosin oli ehkä onneakin matkassa.

Olin siinä käsityksessä, että minun piti illalla käväistä naapurissa hoitamassa yksi juttu ja sitä vahtasin koko alkuillan, että lähden oikeaan aikaan. Lähtöajan koittaessa tajusinkin äkkiä, että eihän se eiliselle illalle ollutkaan sovittuna, joten turhaan vahdin kelloa. Sohvaperunoiden alkuun päätin lohduttaa itseäni pienellä jäätelöannoksella, sillä muistin, että pakkauksessa oli pieni jämä jäljellä.

Hain rasian pakastimesta ja tökkäsin lusikkani siihen. Jäätelö oli melkein kuin softista. Sydän pomppasi kurkkuun, jotta ei kai pakastin ole hajonnut. Kävin viskaamassa mittarin sinne, ja jäin odottelemaan, mitä se kertoisi lämpötilasta. Kyllä se pakkasen puolelle meni, mutta vaikea sanoa mikä olisi ollut lopullinen tulos, kun mittari on todella vanha ja hidas. Näyttää kyllä lopulta oikein. Laitoin varmuudeksi tehopakastuksen päälle ja jätin sen yöksi. Nyt aamulla mittari näytti liiankin kylmää, joten tehopakastus pois ja nyt hermona odottelen, jaksaako kaappi pitää kylmyyden.

Eilen kyllä kauppareissun jälkeen viskasin pari pussia pakasteita kaappiin, mutta voinko olla ollut niin huolimaton, että olen sulkenut oven huonosti. En ole ennen huomannut, että oven sulkemisen kanssa olisi ollut mitään ongelmaa.

Tuosta sain sellaisen adrenaliinibuustin, että ajattelin vielä illalla katsoa yhden sarjan viimeisen jakson. Se oli jännäri, mutta ei ollut siihen mennessä mennyt ihon ale. Nyt meni. Toista tuntia sydän hakkasi jännityksestä, mutta enää ei voinut jättää kesken, vaan ratkaisu oli pakko saada. Kaiken huipuksi, siinä oli katsomatta kaksi jaksoa, joten meni vielä myöhempään kuin olin ajatellut.

Tämäkin päivä menee varmaan ihan ketuiksi. Jotenkin on sellainen tunne, että nyt on tähdet hiukan huonossa asemassa keskenään.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

ROOSTER

Isäukko soitti ja oli hädissään. Osuuspankki kuulemma lähettää viestiä ja vaatii jotain mobiilipankkiin rekisteröitymistä.

Vannotin olemaan tekemättä mitään, lupasin tulla katsomaan tilannetta joku päivä. Pakko se on mennä tänään kun vanhus on ihan hermona siellä.

En ole väkivaltainen henkilö mutta jos saisin käsiini nuo huijarit, niin vääntäisin korvasta 180 astetta ja löisin silmät mustaksi yms. mitä ei voi perhepalstalla sanoa.

Olisiko näistä kysymys:

Lainaus käyttäjältä: https://www.op.fi/turvallinen-asiointi/nain-toimit-huijaustilanteissahttps://www.op.fi/turvallinen-asiointi/nain-toimit-huijaustilanteissa

Vaan eipä olisi kyseessä rahalaitos, ellei samalla mainostettaisi omia palveluja:

LainaaPohjola Vakuutuksen kotivakuutuksen oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja myös identiteettivarkauden sattuessa.

OP-Visa Platinum -korttiin sisältyy myös ID-Turva, joka auttaa selvittämään identiteettivarkauden aiheuttamia haittoja.

Tulee mieleen Häjyt-elokuvan kohtaus jossa päihdekauppiaat kertoivat pullon hintaan sisältyvän myös palovakuutuksen. Eli sen ostamatta jättämisen voivan aiheuttaa selvän paloriskin kasvun.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

^
Valikoivasti ovat viestin laittaneet, jos ovat. Sama pankki on kuitenkin
Käytän verkkopankkia läppärillä. Puhelimeen on ota mitään pankkijuttuja, eivätkä vielä toistaiseksi ole pyytäneetkään.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Lähikauppa uusi hyllyjään ja samalla mitä hyllyillä on. Leipähyllyyn oli ilmestynyt lemppariruisleipääni. Pienleipomon tuote, jota tähän asti on saanut hyvin harvasta paikasta. Leipä vilahti koriin ja kotona katosi melkein kokonaan lähes saman tien, nam!  :D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

^
Pienemmissä lähikaupoissa taitaa hyvin toimia nuo korttelitoiveet. Noissa lienee aika vakiokävijät, joten toiveita ei niin laidasta laitaan tule, kuin jossain isommassa marketissa.

Oma Supermerkettini joskus loppukesästä laittoi ison liitutaulun sisääntulon lähellä olevaan pylvääseen. Pari metriä korkea ja ehkä vajaan metrin leveä. Tarkoitus oli, että asiakkaat voi taululle laittaa toiveitaan. Viimeksi, kun sitä katselin, niin vaikutti lähinnä puutelistalta, eli valikoimaan kuuluva tuote oli päässyt loppumaan ja sitä kyseltiin, jotta milloin tulee. Nyt en viime aikoina ole taulun ohi mennyt, joten en tiedä vieläkö se siellä on.

Kauppa on vähitellen minulla menossa vaihtoon, kun taaskin tuli harmitus, osaksi omaa syytäni. Eilen kaupassa ostin jotain valmiita kalamurekepihvejä. Pakkauksessa oli 6 kappaletta, joten kahdelle aterialle. Eilen söin niistä kolme. Tälle päivälle oli ihan muuta ja olin jo vesikielellä mehustellut ajatusta lounaasta. Ottaessani jääkapista tarvikkeita ruuanlaittoon, vahingossa huomasin, että niiden kalapihvien päivämäärä oli eiliselle. Pakko oli ne laittaa tänään. Tosin tein sitten ranuja niiden kanssa vähän lohdukkeeksi.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun tuossa kaupassa päivämäärät on mitä on. Yleensä saman päivän tuotteet on laputettuja, mutta eipä ollut tällä kertaa. Oma vika, kun en tarkistanut ottaessani pakkauksen. Olen aika monesti käynyt sanomassa henkilökunnalle hyllyssä olevista ylipäiväisistä.  :(
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Hippi - marraskuu 27, 2021, 11:21:20
^
Valikoivasti ovat viestin laittaneet, jos ovat. Sama pankki on kuitenkin
Käytän verkkopankkia läppärillä. Puhelimeen on ota mitään pankkijuttuja, eivätkä vielä toistaiseksi ole pyytäneetkään.

Pitää ottaa hiukan takaisin. Viesti on vääristynyt matkalla. Oli saanut ihan oikeasta pankista tekstiviestin, jossa kehoitettiin tarkistamaan mobiilipankista tai verkkopankista edellispäivänä lähetetty tärkeä viesti.

Tärkeä viesti koski sitä, että kannattaa hommata e-lasku jos käyttää visapalvelua.

Minusta etanaposti yli 90-vuotiaille olisi vähintään kohteliasta, kun verkko-osaaminen on mitä on, tärkeissä asioissa. On myös ehkä aiheellista tarkentaa uhkaamaani korvastavääntelyä. Tuo 180 astetta koskee vain ns. huijareita, pankille riittää tässä tapauksessa 30-45 astetta.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS