Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Formula 1 seurantaa - muita pöristimiä unohtamatta

Aloittaja Hippi, helmikuu 14, 2019, 17:04:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hippi

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Huhhuh, huomenna voi olla katsomisen arvoinen kisa, kun Red Bullit jäi molemmat keskivälin huonommalle puolelle, Max 11. ja Perez 13., ja ajellaan katuradalla, jossa on aina sattunut ja tapahtunut kisan aikana. :)

Maxilla taisi olla pinna tiukilla, kun harjoituksissakaan ei Red Bull asettunut tuolle radalle mitenkään hyvin. Nyt sitten aika-ajossa kupeksi radalla yrittäen etsiä sopivaa rakoa nopealle kierrokselle. Parikin kupeksintaa on tuomariston tutkittavana, joten voi olla, että lähtöruutu putoaa vielä tuostakin.

Sekä Ferrarilla että Mersulla näyttäisi nuoremmat tulokkaat pärjäävän paremmin kuin tallin vanhat pierut. Hamiltonilla vaikuttaa into jotenkin lopahtaneen, mutta Leclerc on selvästi harmissaan asemansa horjumisesta. 

Sitä van ihmettelen, että miksi se "kovin veto" pitää kullakin jaksolla jättää aivan viimeiseen tippaan ennen ruutulippua. Nytkin se kostautui. Bottas olisi ehkä pystynyt nostamaan itsensä pudokkaiden joukosta, jos ensimmäisen jakson viimeinen kierros olisi voitu ajaa loppuun, mutta taas kerran kävi niin, että sessio keskeytettiin kolarin vuoksi. Stroll ajoi autonsa aivan rusinaksi, kun aikaa oli alle minuutti jäljellä. Siihen tyssähti Bottaksen nousuyritys ja tietysti muidenkin , jotka sitä vielä yrittivät. Sen kyllä tajuan, että radalla pito paranee jokaisen ajetun kierroksen jälkeen, mutta voisihan sitä silti jo aiemmilla kierroksilla yrittää vahan paremmin.

Mutta pian varmaan lähtöjärjestys tulee tuomaristolta. Siellä oli useampikin juttu tutkittavana, joten pientä hissiliikettä epäilemättä on ilmassa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Olipas jännä kisa, kun voitostakin ajettiin loppuun asti. Hilkulla oli, ettei turva-auton vuoksi hiukkasen liian aikaisin tehty renkaanvaihto mediumista koviin vienyt Sainzilta voittoa, kun eturenkaat oli viimeisillä kierroksilla jo ihan lopussa. Kesti kuitenkin ja näin sitten neljän kärki oli parin sekunnin sisällä pitkään, kunnes olikohan viimeinen kierros jo alkanut vain vasta alkamassa, niin Russell pösäytti seinään. Hmm.. Olihan se jo alkanut, koska siihen ei reagoitu kuin keltaisilla lipuilla.

Hyvin jaksoin Max nousta aivan kärjen tuntumaan, vaikka kovilla renkailla lähteneet Red Bullit joutuivat renkaanvaihtoon, kun radalla ajettiin täydellä nopeudella. Jos jollaiin olisi ollut kristallipallo, niin olisi muutaman kierroksen vielä odottaneet, niin olisivat päässeet hiukan pienemmällä sijoituksen menetyksellä virtuaaliturviksen kanssa.

Kohtalaisen tylsä kisa muuten, mutta loppu oli kyllä jännä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Hei, me ajetaan taas. Singaporesta on lyhyt loikka Japaniin, mutta nyt on niin hullut lähetysajat, että nuo varhaisimmat 1. ja 3. harjoitukset saa ihan suosiolla jäädä katsomatta. Perjantain aamusateita lukuun ottamatta sääennuste tarjoaa kuivan kelin ajelut.

F1 Japani 2023, aikataulu:

pe 22.9. 1.harjoitukset klo 05.30-06.30
pe 22.9. 2.harjoitukset klo 09.00-10.30

la 23.9. 3.harjoitukset klo 05.30-06.30
la 23.9. aika-ajot klo 09.00-10.00

su 24.9. GP:n lähtö klo 08.00
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Japani on niin iso markkina, että voivat ajaa kisat omaan aikaansa. Aika-ajot ja kisahan olisivat hyvään katseluaikaan Suomessa. Pöristinkausi on valitettavasti ollut sellainen, että myös vaihtoehtoiset viikonloppuaktiviteetit ovat vahvoilla.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

ROOSTER

Elämme F1-maailmassa nyt rajua murrosvaihetta. Jotta laji säilyisi mielenkiintoisena tarvittaisiin uudistuksia, siis kiinnostusta ja kilvanajoa korostavia - ei näitä huononnusuudistuksia.

Ratkaisukeskeisenä ihmisenä minulla on ehdotus:

Yhdistetään F1 ja Formula E siten, että kisoja ajetaan samat kuin nyt F1:ssä mutta siten, että puolet niistä Formula E-autoilla ja puolet näillä fossiilipeleillä. Voi olla joko samat kuljettajat tai eri, maailmanmestari ja mestaritalli tulee eniten pisteitä keränneestä.

Tässä mallissa todennäköinen voittaja on se joka osaa ajaa parhaiten erilailla autoilla. Yksittäisen tallin selvästi parempi auto ei ole niin ylivoimainen etu. Lisäksi tuotekehitys hakeutuisi sinne mistä siitä olisi eniten hyötyä. Pitkäjänteistä työtä voisi tehdä kun sarjan jatkuminen on todennäköisempää.

Tekniikan kehittyessä vielä hieman, voidaan jatkossa ajaa myös samassa kisassa eri käyttövoima-autoilla. Tarvittaessa on myös olemassa mahdollisuus tasoituksiin, kuten motocrossissa.

Lainaus käyttäjältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/MotocrossKaksitahtimoottoriin verrattuna nelitahtimoottoreissa sallitaan samassa luokassa lähes kaksinkertainen kuutiotilavuus, sillä moottorin rakenteesta johtuen tämä moottorityyppi tuottaa huomattavasti vähemmän tehoa kuutiosenttimetriä kohti, ja luokkajaossa pyritään nimenomaan sallimaan kilpailu samantehoisilla moottoripyörillä.

Minusta tuollainen formulakisa voitaisiin ajaa sillä perusteella, että kisaan käytetty energiamäärä olisi tasavertainen oli sitten sähkö-, bensa-, diesel- tai rakettimoottori. Esim. 100kWh akun sisältö vastaa 10 litraa bensaa. Jotta kisoista ei tulisi pelkästään "pisaralla pisimmälle" säästöajoa, ehdotan, että suoritetaan joka radalle kulutusmittaus WLTP-metodilla ja ylimääräisestä, normiin verratusta, kulutetusta energiasta määrätään aikasakko ja mahdollisesta säästetystä aikaparannus.

Jos tuntuu vaikealta hahmottaa niin onhan aina olemassa myös tasoituslähtömahdollisuus, kuten hevosilla. Aiemmissa kisoissa parhaiten pärjänneet laitetaan takamatkalle (taka-ajalle). Verstaabeni lähtisi varikolta liikkeelle vasta kun muut ovat tehneet jo pari kierrosta mutta voittoon tarvitaan kuitenkin tietty kierrosmäärä. Näin tulisi ohitustarvetta, ehkä kykyäkin, enemmän ja katsojille katsottavaa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hayabusa

Chilen rallissa Eepee rysäytti auton rusinaksi, Kalle kävi pellolla ja Teemu suorastaan lentää! Tätä menoa Suninen saa ensi kaudeksi täyden ohjelman.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

Hei, me ajetaan taas huomisesta alkaen ja nyt on tapahtumaa iltapäivällä ja illalla.

F1 Qatar 2023, aikataulu:

pe 6.10. 1.harjoitukset klo 16.30-17.30
pe 6.10. aika-ajot klo 20.00-21.00

la 7.10. sprintin aika-ajot klo 16.00-16.44
la 7.10. sprinttikilpailu klo 20.30-21.30

su 8.10. GP:n lähtö klo 20.00Facebook on alkanut lykkäämään minulle useampikin eri F!-teemaisia postauksia näytille ja joitain viestiketjuja on tullut luettuakin. Aika söpöä, kun Hamiltonin fanien ja jopa Mersunkin ketjussa on puitu, että Bottas oli paljon parempi tallikaveri Hamiltonille ja Bottaksen aikana tallissa oli paljon parempi yhteishenki. Jotkut olivat jopa vaatimassa Bottasta takaisin tuolta rapasarjan tallista, eikä näissä ollut juurikaan suomalaisia kirjoittelijoita :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

^
Edelliseen viikonloppuun tukevasti liittyen, kun Hamiltonin kisa päättyi tallikaverin kanssa kolarointiin ensimmäisellä kierroksella. Mutta olisiko Valtterikaan osannut väistää Hamiltonin tunkua vai olisiko koko tunku jäänyt tekemättä, kun Valtteri olisi lähdössä jäänyt taka-alalle jos suosiolla.Toinen Mersuun liittyvä aihe on ollut Toto tapa rikkoa paikkoja, kun asiat menee persiilleen. Hänellähän kuulokkeet saa aina kyytiä, kun jotain tapahtuu ja mielessä on käynyt kysäistä, että monetko kuulokkeet hänellä on varalla aina yhtä viikonloppua varten.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Nyt on taas niin huonoon aikaan, että ainakin sprinttikisa jää näkemättä. Sikäli kyllä harmi, sillä ne on paljon mukavampia olleet kuin varsinaiset kisat. Vähitellen alkaa kausi päästä loppusuoralle, sillä tämä on jo 18/22 kisa ja kisaväsymys alkaa jo painaa katsojaakin.

F1 USA 2023, aikataulu:

pe 20.10. 1.harjoitukset klo 20.30-21.30

la 21.10. aika-ajot klo 00.00-01.00
la 21.10. sprintin aika-ajot klo 20.30-21.14

su 22.10. sprinttikilpailu klo 01.00-02.00
su 22.10. GP:n lähtö klo 22.00
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Yllättäen lauantain olin hereillä vielä sprinttikisan alkaessa ja kokeilin ihan huvikseni saanko tabletilla kisan näkymään, sillä sen nähdäkseni en tosiaan aikonut enää vuoteesta nousta. Löytyihän se juuri sopivasti ja muutaman kierroksen katsoin ja sen jälkeen "katsoin" kymmenisen kierrosta ja oikeasti näin muutaman viimeisen kierroksen maaliintuloineen. Luultavasti en menettänyt mitään.

Eilen sitten olin tomerasti hereillä ja läppärin ääressä, joskin jokunen kierros siitäkin taisi mennä pilkkiessä.

Oli kyllä jokseenkin tylsä kisa. Rata oli niin väljä, että ohitettava ei oikeastaan mitään voinut tehdä, jos ohittajalla nopeus riitti. Mutkissa pääsi helposti ohi eikä mitään jännitystä niissäkään ollut. Lopussa hetken oli jännitystä siinä, pettääkö Maxin autossa pito vai miksi Max oli niin kiukkuinen, kun muurilta kerrottiin välimatkaa perässä tulevaan Hamiltoniin. Liian myöhään Hamilton pääsi jahtaamaan voittoa ja olihan se nähtävissä, ettei hän Maxia ehdi tavoittaa, jos ei Maxin renkaat vallan hajoa.

Mutta pitkästä aikaa oli kisa, jossa lopussa oli edes yritystä kisata voitosta. Muuten oli kyllä ihan tylsä kisa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Ja taas mennään ja iltakisalla jatketaan. Taitaa siellä olleet myrskyt olla viikonlopuksi sievästi ohi. Ainakin nyt näytti ihan kelvolliselta olosuhteet, jos perjantain varhaisinta aamua ei lasketa mukaan. Silloin oli hiukan epävakaista vielä.

F1 Mexico 2023, aikataulu:

pe 27.10. 1.harjoitukset klo 21.30-22.30

la 28.10. 2.harjoitukset klo 01.00-02.00
la 28.10. 3.harjoitukset klo 20.30-21.30

su 29.10. aika-ajot klo 00.00-01.00
su 29.10. GP:n lähtö klo 22.00


Saapa nähdä pääseekö Perez tällä kertaa kotikisassaan maaliin asti. Muistini mukaan on aina joskus vähän liikaa halunnut näyttää kotikisassa ja matka on katkennut kesken.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Kalle ja Jonne pöristelivät odotettuu maailmanmestaruuteen.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur


Hippi

Kello 22:00 on startti ja silloin nähdään montako sijaa Bottas onnistuu ryssimään lähdössä.

Yllättävän nopeita Alfat on olleet koko viikonlopun ja aika-ajossa molemmat pääsi kai ekaa kertaan kolmanteen osioon. Tosin Zhou Guanyulla kävi hyvät onni, kun joku tätä paremmin sijoittunut toisessa jaksossa tiputettiin alaspäin, kun oli ylitellyt reunaviivoja. Mutta Bottas siis lähtee 9. ruuduta ja tallikaveri viereisestä. Kunhan eivät ajaisi toisiaan ulos ensimmäisessä mutkassa :D :D

Ferrarit lähtee vaihteeksi eturivistä. Siinäkin on oma jännityksensä, sillä kuskeilla taitaa olla pientä ongelmaa nokkimisjärjestyksessä, kun Leclerc ei oikein ole tykännyt, kun Sainz hyppii nenälle ja ryökäle on kisassa useasti ollut nopeampi.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️